referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Cecília
Piatok, 22. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Žofia Bosniaková životopis
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
01.04.2009
Mima + rodina    Reagovať
Zofia Bosniakova - priklad svateho zivota
Dnes nejaky choromyselny clovek podpalil rakvu s telesnymi ostatkami tejto vzacnej zeny.Je nam to luto, spominame si na chvile, ked sme ju v Teplicken.Vahom v lete navstivili.Vyjadrujeme obyvatelom obce svoju lutost nad tym, co sa stalo.
Dufame, ze tato strasna udalost prave este posilni uctu voci Zofii a nie , ako bol asi zamer podpalaca, uvrhne do zabudnutia.
Moja dcera pise prave projekt o tejto vzacnej osobnosti, cerpala aj z tychto zdrojov.Myslim, ze sa nadchla zivotom tejto osobnosti .
Som vdacna vsetkym, ktori nam pripominaju priklad svateho zivota Zofie Bosniakovaj.
Vdaka Ti, Boze, za nu.
Zofia, vieme, ze sa iste prihovaras za nas a iste aj za toho pobludenca.Dakujeme, neprestavaj.
16.09.2010
jeje    Reagovať
Re: Zofia Bosniakova - priklad svateho zivota
ja som z teplicky. a je nam to vsetkym luto
19.03.2010
jana ratkovská    Reagovať
pokoj jej pamiatke
Pokoj a modlitby jej pamiatke.Zena,ktorá v historii slovenskej chudoby tolko znamenala,našla konečne svoj požehnaný odpočinok tam,kde neodmyslitelne telom aj dušou patrila.Na Strečno.
19.06.2009
:))    Reagovať
Priamy potomok
Chcem len potvrdiť, že ešte stále existujú priami potomkovia Žofie Bosniakovej, bývajú v Poľsku, kde sa po odhalení Vešeléniho sprisahania presťahoval jeho syn Ladislav, aby tak predišiel obvineniu , ktoré sa týkalo jeho otca,voči jeho osobe.
Som sprievodkyňa na hrade Strečno, k tejto téme mám veľmi blízko, študujem históriu a špecializujem sa práve na život Žofie Bosniakovej.Fakt, že existujú jej priami potomkovia, dosvedčuje aj ich návšteva Strečna pri príležitosti otvorenia výstavy venovanej 400.výročiu narodenia Žofie Bosniakovej.
27.12.2009
Jiří    Reagovať
Re: Priamy potomok
Viete mi doporučiť nejakú literatúru ktorá svojou autentičnosťou najlepšie vystihuje život Ž.Bosniakovej?
Ďakujem.
07.08.2009
Lomtadze    Reagovať
Žofia Bosniaková
článok síce fajn,no stále sa o ňej píše všade inač tak neviem či je tu niečo pravdivé z jej života
17.04.2009
???    Reagovať
vierovyznanie
bola Zofia katolicka alebo evanj.?
27.04.2009
Mati    Reagovať
Re: vierovyznanie
bola rimokat. ako jej cela rodina :)
27.04.2009
mati    Reagovať
taluna1: neda mi nereagovat
aj mne je velmi luto co sa stalo.
aj pre nas znamena vela. velmi vela.

S jednou vecou vsak nesuhlasim, a to s tou, ze nemozes byt jej potomok, pretoze jej synovia Adam a Ladislav, hoci boli zenati, nezanechali potomstvo.

Mozes byt akurat len jej pribuzna nic viac. Je rozdiel byt rodina a byt potomok. A to nielen v slovach.
02.04.2009
taluna1    Reagovať
zofia bosniakova
je mi velmi luuto, co sa stalo, bo do teplicky som chodila skoro kazdyy rok. pre moju rodinku znamena vela, a je skoda jej zniceneho tela. som jej daalekyy potomok
01.04.2009
Miroslav    Reagovať
Žofia Bosniaková-osobnosť našich dejín
Bola to naozaj jedna výnimočná a neskutočne dobrá žena. Zaslúžila si dôstojný a pokojný odpočinok. Som zo Šurian a keďže aj Žofia Bosniaková pochádzala odtiaľto, tým viac ma bolí to, čo sa stalo dnes v Tepličke nad Váhom. Nie som oprávnený súdiť a zvlášť nie nekompletných ľudí. Aj keď vzácne telesné pozostatky už nie sú, aj tak zostane "krásavica zo Šurian" v našich srdciach. Česť jej pamiatke.
01.04.2009
martina    Reagovať
Zofia Bosniakova-sväta zena
Dnes tento clovek ukazal,ze ani telo tejto zosnulej mu nieje sväte.A nehovoriac o tom,ze to bolo telo tejto vzacnej zeny.O zivote tejto vzacnej zeny hovori aj jeden z najlepsich slovenskych autorov Andrej Stiavnicky vo svojej knihe Kliatba Alzbety Batoriovej.V tejto knihe je opisany zivotopis Zofie a uz z toho ma clovek predstavu o tejto zene.Ale aby som bola konkretnejsia.Reagujem na to,ze mozno o Zofii vela Slovakov ani netusi,pretoze doposial nebola ani blahorecena ani sa nejako extra o nej neuci,aj tak si zachovava statut jedinecnej bytosti.Nevadi,ze znicili jej telo,jej duch a odkaz ostava stale zivy.Berme si priklad z tejto mozno nie svätej v pravom zmysle,ale jednoduchej a skromnej zeny.Myslim,ze v tejto pohnutej dobe je to velmi aktualny odkaz.
01.04.2009
Mima + rodina    Reagovať
Zofia Bosniakova - priklad svateho zivota
Dnes nejaky choromyselny clovek podpalil rakvu s telesnymi ostatkami tejto vzacnej zeny.Je nam to luto, spominame si na chvile, ked sme ju v Teplicken.Vahom v lete navstivili.Vyjadrujeme obyvatelom obce svoju lutost nad tym, co sa stalo.
Dufame, ze tato strasna udalost prave este posilni uctu voci Zofii a nie , ako bol asi zamer podpalaca, uvrhne do zabudnutia.
Moja dcera pise prave projekt o tejto vzacnej osobnosti, cerpala aj z tychto zdrojov.Myslim, ze sa nadchla zivotom tejto osobnosti .
Som vdacna vsetkym, ktori nam pripominaju priklad svateho zivota Zofie Bosniakovaj.
Vdaka Ti, Boze, za nu.
Zofia, vieme, ze sa iste prihovaras za nas a iste aj za toho pobludenca.Dakujeme, neprestavaj.
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.