Zaujímavosti o referátoch
Žena jdoucí na šelmě
11.02.2007
meph
Reagovať
demagogia
tento clanok zavana dost silnou demagogiou... osobne mi autor pride ako fanatik pisma svateho a fanatizmus je nebezpecny, ako to vidno napr. v islame...
18.08.2013
berco
Reagovať
Re: demagogia
Podľa RKC je všetko demagogia,čo poukazuje na nekresťanské správanie katolíckej cirkvi. Ale historia jasne potvrdzuje ,že RKC má obrovskú krvnú vinu za všetky tie zverstvá ktoré napáchala. Teším sa na deň,ked babylonská neviestka bude raz a navždy zničená,a s ňou i zmienka o ohavnéj napodobenine kresťanskej cirkvi-RKC,teda ,ked bude falošné náboženstvo trvale zničené.A tak bude formálne,rituálne naboženstvo -RKC,nahradené náboženstvom lásky.
11.05.2011
berco
Reagovať
reakcia
Dost dobrý pokus o vysvetlenie knihy zjavenia Jána. Ale prečo sa namáhat, hlavne ak sa autor v mnohom mýli. Nie vo všetkom. Ked Jehovovi svedkovia vedia vysvetlit tieto pasáže/ale i iné/ tak ako to má byt. Trinitárskí "krestania" nemožu nikdy porozumiet, ani tým najjednoduchejším biblickým pasážám. Pretože, duch svatý nevedie tých ,ktorí si osvojili pohánské,filozofické náuky. A náuka o -trojici ,k ním jednoznačne patrí. Kto to kedy počul-traja bohovia, ale ,predsa iba jeden?
11.05.2011
Mgr.
Reagovať
Re: reakcia
Berco zase tu niečo podhodíš a potom si ticho ako voš pod chrastou.
Cirkev učí, inak, že je len jeden Boh v troch Osobách.
Teda sú to tri Božské Osoby v jednej Božskej Bytosti, v jedinom Bohu.
Je len jeden Boh v troch osobách.
Cirkev učí, inak, že je len jeden Boh v troch Osobách.
Teda sú to tri Božské Osoby v jednej Božskej Bytosti, v jedinom Bohu.
Je len jeden Boh v troch osobách.
11.10.2008
Jana Barteková
Reagovať
Ján apoštol
rada by som vedieť ako konrétne panuje pápež nad panovníkmi zeme. A čo im prikazuje a v čom ho oni počúvajú. Aké nemravnosti kázal im robiť, a čo na jeho príkaz robia. V čom ho počúvajú komunistickí panovníci, v čom protestantskí, a v čom katolícki.
12.12.2010
Standa
Reagovať
Re: Ján apoštol
http://fispa.hustej.net/page.php?215
Tajné dějiny Jezuitů - je 7 svazků knih kde najdeš HODNĚ odpovědí na tvoji otázku
Tajné dějiny Jezuitů - je 7 svazků knih kde najdeš HODNĚ odpovědí na tvoji otázku
21.03.2007
ancovicka
Reagovať
Vystizny referat
Ahoj kazatel, necakala som ze na tejto "skolskej" stranke najdem take hodnotne a pravdive referaty. Vdaka za Tvoju snahu,ze chces aby ludia spoznali pravdu. V nasej katolickej krajine je to tazke,ale nastastie existuje internet,ktory je slobodnym a demokratickym mediom,kde sa mozu vyjadrit vsetky strany...Nech je Pan s Tebou!
04.12.2010
Mgr.
Reagovať
Re: Vystizny referat
Veď aj ty si rimsko katolíčka. Čítala som to v inej diskusii. Vystúpila som s RKC.
Len že, z RKC sa nedá vystúpiť.
Krstom sme dostali na dušu nezmazateľný Kristov znak, a pečať a sme označený Kristovým charakterom.
Tušim si sa potom dala k zboru bratskej jednoty Baptistov.
Vieš na Slovensku sa rodí cirka 60 tisíc detí
a RKC z tohto počtom narodených detí krstí
cirka 42 tisíc detí.
Len že, z RKC sa nedá vystúpiť.
Krstom sme dostali na dušu nezmazateľný Kristov znak, a pečať a sme označený Kristovým charakterom.
Tušim si sa potom dala k zboru bratskej jednoty Baptistov.
Vieš na Slovensku sa rodí cirka 60 tisíc detí
a RKC z tohto počtom narodených detí krstí
cirka 42 tisíc detí.
11.10.2008
Jana Barteková
Reagovať
odpoved
Nič nové pod slnkom, povedala by som opisovanie od Luthera, ktorý napísal a hovoril podobné slová pred viac ako 500 rokmi, mimochodom, Luther predpovedal, že o krátky čas, nebude existovať katollícka Cirkev, nesplnilo sa to. Je zaujímavé, ako sa dá vykladať najťažšia pasáž zo Sv. Jána. Vypočula som si toľko protichodných kážni od protestantov, že ma z nich bolia uši. Katolíci sa bratajú zo svetskou mocou... vstlúpne si do svedomia drahí protestanti a splomente na roky komunizmu, rčo robili vaši predstavení.... mnohí.... dalšjia pripomienka - modlárstvo, čomu poriadne nerozumieme, to obviníme, bohužial je málo katolíkov schopných a vzdelaých teologicky, aby vedeli odpovedať patričným biblickým spôsobom, čo samozjreme je naša vina a ľahostajnosť. Pevne dúfam, že budeš čítať bibliu ešte viac a kvalitnejšie. prajem veľa úspechov.
15.01.2007
nina
Reagovať
myslim si ze:
podla mna nie su vsetky fakty dost dobre rozobrane - hlavne tie historicke su dost jednostranne podane. Nebolo to az take ciernobiele, to vieme vsetci. Je tu vela zaujimavych informaciia a uvah ale ne vsetky su celkom spravne.
08.02.2005
kazatel
Reagovať
Ahoj Deina 1101
Som rád, že sa Ti referát páčil..píšem po slovensky- tento referát je len akýmsi výberom z knihy Dave Hunta "Žena jezdíci na šelmě", ktorá ma dosť oslovila. Mám na túto tému aj nejaké zaujímvé filmy a kopec ďalších kníh, určite by si si prišla na svoje :)
Napísala si mi prekrásne zasľúbenie- Ján 1:12- som veľmi rád, že patríš Pánovi Ježišovi...
Tiež Ti posielam nejaké verše: "Preto aj my, odo dňa, ako sme to počuli, neprestávame sa modliť za vás a prosiť, aby ste boli naplnení poznaním jeho vôle vo všetkej múdrosti a duchovnej rozumnosti, aby ste kráčali dôstojne Pána, na jeho úplnú záľubu, prinášali ovocie v každom dobrom skutku a rástli v poznaní Boha, posilnení všetkou silou podľa moci jeho slávy ku všetkej vytrvalosti a zhovievavosti s radosťou; vďaky vzdávajúc Otcovi, ktorý nás urobil spôsobilými mať účasť na údele svätých vo svetle,ktorý nás vytrhol z moci tmy a preniesol do kráľovstva Syna svojej lásky, v ktorom máme vykúpenie, odpustenie hriechov." Kol.1:9-14 Maj sa krásne
Napísala si mi prekrásne zasľúbenie- Ján 1:12- som veľmi rád, že patríš Pánovi Ježišovi...
Tiež Ti posielam nejaké verše: "Preto aj my, odo dňa, ako sme to počuli, neprestávame sa modliť za vás a prosiť, aby ste boli naplnení poznaním jeho vôle vo všetkej múdrosti a duchovnej rozumnosti, aby ste kráčali dôstojne Pána, na jeho úplnú záľubu, prinášali ovocie v každom dobrom skutku a rástli v poznaní Boha, posilnení všetkou silou podľa moci jeho slávy ku všetkej vytrvalosti a zhovievavosti s radosťou; vďaky vzdávajúc Otcovi, ktorý nás urobil spôsobilými mať účasť na údele svätých vo svetle,ktorý nás vytrhol z moci tmy a preniesol do kráľovstva Syna svojej lásky, v ktorom máme vykúpenie, odpustenie hriechov." Kol.1:9-14 Maj sa krásne
28.01.2005
Deina1101
Reagovať
Ahoj kazateľ!
ahoj kazateľ!Fakt zaujímaví článok.Dúfam, že som ťa správne pochopila.Aj ked je to dosť vdačná téma na rozhovor.A ešte dúfam, že budeš rozumieť tomu, čo ti budem písať/kedže píšeš po česky/.chcem sa len obrátiť na to, čo si písal o omšiach, cez ktoré sa ludia dostanú do neba.Je spústu veršov v Biblii ako napr."Ale tým, čo ho prijali dal moc stať sa dietkami Božími, tým, čo veria v Jeho meno" Ján 1,12a teraz k tomu,že katolíci uctievajú Máriu"A Boh trpezlivosti a útechy nech vám dá byť jednomyselnými medzi sebov podla Ježiša Krista, aby ste jednou mysľou a jednými ústami oslavovali Boha a Otca našho Pána Ježiša Krista"Rím.15,5-6.Viem, že máš viac skúseností to teda určite.Ja som neni dlho veriaca,a nemôžem ti povedať kto mal aký výrok, teda kto čo povedal,ani neviem moc dobre čo sa v ktorom roku stalo ani nič popdobné ale jedno viem isto.Božie slovo si myslím, že ovládam,aj ked občas niektorým veciam nerozumiem.Preto som išla na túto stránku a myslím, že sem budem chodiť častejšie.Fakt si mi dal odpoved aj týmto referátom. nazáver ti chcem povedať len jedno"Boh nádeje nech vás naplní všetkou radosťou a pokojom vo viere, aby ste sa mocou Ducha Svätého rozhojňovali v nádeji"Rím.15,13