referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Cecília
Piatok, 22. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Zápal mozgových blán
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
29.01.2011
ivan lakatos    Reagovať
zapal mozgovych blan
moj vnuk sa narodil v gb. mal len 2 a pol rocka ked dostal zapal mozgovych blan s vyruso typu B. dostal veke horucky bol osypany vyraskamy a opuchol. zobraly ho hned do memocnice a tam snim zacaly robyt vsetko mozne pre jeho zachranu. v tom ostal bez vedomia 5 minut ale nastastie ho prebraly k zivotu. trvalo to dva mesiace pokial sa vyliecil s toho. ale napokom mu musely odrezat dve koncatinky s noh lebo mu neprudila krv. mal problemy aj s ladvinkami a bojim sa ako dedko aby nemal nasledky. doktory v gb povedaly ze sa nemusime obavat ale ja sa obavam prosim vas poslitemi aspon e-mail alebo brozurky tejto choroby lebo ked pride na slovensko aby sxom vedel ako nato ked mu nieco bude. moj kontakt Malcice.c.261, 072 06 malcice. T.c. 0908 132 744. prosim vas. dakujem
16.03.2010
Ivana    Reagovať
Este niekto?
moja diagnoza ja zapal mozgovych blan a mozgu, takze kombinacia oboch, 3 dni ma bolela hlava, potom ma prijali na infekcne, tiez mi robili lumbalku... teraz uz som doma a v podstate sa citim dobre, obcas ma bolieva hlava.. mala som chvilu problem aj so soferovanim auta, a urcite mi vadi hluk a krik... a slnko... dufam, ze sa to casom zmeni, doktori povedali, ze je dobre ze som tak skoro prisla do nemocnice... ak ste mali niekto taku diagnozu ako ja, prosim napiste ake ste mali nasledky.... ci vam nieco zostalo... mam 21 rokov a dufam, ze uz sa mi to nikdy nevrati..
17.04.2010
martina    Reagovať
Re: Este niekto?
ahoj,ja som zapal mozgovych blan prekonal a pred rokom a pol,hlava ma bolieva doteraz,ale ostatne priznaky pominuli,lekarskou prehliadkou na vodičak som prešla len tak tak,vsetky priznaky pominu ,slnko ,hluk krik,to sa zmeirni,u mna to trvalo asi tri mesiace,kym som sa zregenerovala,a tiez som mal stastie ze som k lekarovi sla skoro,drzim palce a prajem skore uzdravenie
05.02.2010
Zdenka    Reagovať
Pomoc
Prosím vás pekne pomôžte mi tí,ktorí už mali to ochorenie. Napíste mi priebeh ochoronenia. Potrebujem to k diplomovke. Dakujem
17.02.2010
Anna Konečná    Reagovať
Re: Pomoc
Ja so m zápal mozgových blán dostala minulý rok v júni, začalo a to prejavovať neutíchajúcimi bolesťami hlavy na čo nezabrali ani tabletky to bolo v nedeľu poobede, v pondelok som bola u svojho lekára s tým, že mám zvýšenú teplotu a jeho reakcia bola že mám chrípku. V utorok som dostala horúčku 39,7 a začala som vracať, s manželom sme boli na pohotovosti dali mi antibiotiká a pichli nejakú injekciu s tým, že mám držať dva dni diétu,ales to som v sebe už nič neudržala a hlava stále bolela, nič ma nezaujímalo a väčšinou večer som vracala. Vysoké horúčky39,5 a vyššie som mala večer so zimnicou. Vo štvrtok som to už nevydržala a vybavila som si, aby sa na mňa pozrel známi, čo je obvoďák aj ten skonštatoval chrípku a dal mi nejakú injekciu a lieky . V piatok ma už moja mama vyhnala zas k môjmu obvodnému stým, že šla aj ona a to mám 38 rokov a lekárovi povedala , že neodíde kým nestanoví diagnózu, mne už vtedy bolo všetko jedno. lekár skonštatoval zápal mozgových blán, ale poslal ma aj neurologičke, ktorá diagnózu potvrdila a tak som sa z Komárna dostala do Bratislavy na infekčné, kde som bola 3 týždne. Absolvovala som lumbálku odbery krvi CT mozgu aj magnetickú rezonanciu, veľmi zle som znášala infúzie. Diagnóza bola, že som sa nakazila neumytým ovocím alebo zeleninou , ktorá bola ocikaná od hlodavcov. Na PN ke som bola dva mesiace, odvtedy užívam Lucetam 1200, opakovane som bola na magnetickej rezonancii kde sa našiel nález. Teraz v marci idem zas. Pravdou je , že do dnes sa necítim tak ako predtým som viac unavená, neviem tak reagovať, som nervózna, zabúdam a potom robím chyby, čo mi dnes aj šéfka vytkla. Neviem čo s tým a to budem mať 39 rokov. Ak by ste mali nejaké dotazy ozvite sa mi.
06.12.2009
abc    Reagovať
otazka
cize ked to uz raz clovek dostanedo krvinapr cez kliesta tak uz niet navratu? Pretoze ja som ho raz mal...ale vsimol som si ho jedno pekne rano na krku. Ese sa nestihol predrat pod kozu ked som ho vytrhol.
29.10.2009
tatiana    Reagovať
zazila som
aj ja som zazila zapal mozg.blan 2x po sebe minuleho roka 2008 v oktobri ma z nicoho nic zacala boliet hlava stale sa to stupnovalo a pridala sa k tomu aj horucka aj zvracanie tak som isla na pohotovost tam mi zistili zapalm mozg.blan bolo som vedla ze ako je to mozne tak z nicoho nic robili mi lumbalku a to neprajem nikomu tie bolesti a 24h bez pohybu dostala som sa z toho po 2 tyzdnoch cely rok som nebola ani chora a zase v oktobri som to vsetko este raz zopakovalo horucky zvracanie a nenormalna bolest hlavy lumbalka pobyt v nemocnici a liecenie .najlepsie je natom to ze neviem ako sa mam pred tym zapalom chranit?zase to dostanem?to kazdy rok toto budem mat?na tieto otazky mi ani lekari nevedia odpovedat chvalabohu aspon ze nemam ziadne trvale nasledky ved mam este len 21 rokov
23.01.2009
alena    Reagovať
Aký zápal?
Ahojte všetci, tak aj mňa postihol zápal mozgových blán.
13.augusta mi bolo po obede zle, tak som sa vygrcala a myslela som, že to tým skončilo. .....a to bol len začiatok niečoho, s čím som sa do tohto dňa nestretla ani len čítaním.len som o tjto chorobe trošku počula.
Mám 47 rokov, dva dni som grcala, potom som dostala vysoké horúčky, z pohotovosti ma 4xposlali domov po nejakých infúziách ..... a potom užneviem. Ostatné viem iba z rozprávania môjho manžela a dcéry. V hodine dvanástej ma doviezli na Kramáre, urobili MgR, lumbálku a iné vyšetrenia, nasadli silné antibiotiká a to mi zachránilo život. Po týždni som sa prebrala na infekčnom, bola som ako veľká bublina, ale teplta pomaly začala klesať. Liečili ma na 4druhy zápalu, niečo vyliečili, ale dodnes nevedia aký zápal vyliečili. Po troch týždňoch pobytu v jednej miestnosti na infekčnom, kde som sa učila chodiť, rozprávať, jesť, ma pustili do domáceho liečenia. Prežila som. Bola som šťastná, že som doma, pomaly som sa začala pohybovať popri stene, viacej jesť, cvičiť, rehabilitovať hlavne nohy. Veľmi sa mi točila hlava, aj tlak v mozgu bol silný. Ale nevzdávala som sa. Každý deň som tvrdo makala na mojom tele,ktoré bolo scvrknuté o 15 kíl. Vyzerala som ako živámŕtvola, alebo ako 80-ročná stará žena.
Dnes je polovica januára a ja stále mám tlak v mozgu, ktorý mi bráni samosatne fungovať mimo bytu, šoférovať.
Každý lekár hovorí o zázraku, že tak rýchlo /po 5mesiacoch/ som sa pozbierala.
Verím, že sa celý mozog dá do úplného poriadku. pozorujem, že moje telo reaguje na určité veci inak - kýcham inakšie, hlas mám trohu iný, ... Ale to je to najmenej. Tvrdia, že do práce sa dostanem najskôr na jeseň, lebo mozog je veľmi oslabený. Musím si dávať pozor, aby som neochorela, chodím na pravidelné kontroly, rôzne vyšetrenia. Čaká ma ďalšia MgR. Brrr..... Nevadí, vydržím. Veď mám okolo seba rodinu, ktorá ma miluje, kamarátky a kolegyne, ktoré veria, že budem tá istá ženská ako pred zákernou chorobou, ktoré mi pomáhajú a vlievajú silu žiť. Všetkým zo srdca ďakujem.
22.01.2008
avic    Reagovať
zapal
je to sviinstvo aaaa zrejem som tip presiel teda ja viem ze ano ale rodicia a doktory nie....mam teplotu uz 3 rok 37,3 a unava depresie aaa nesustredenost a zacina sa mi vyrazne zhorsovat zrak... neprajem nikomu no mam len 18 a v tom najlepsom to len prezivam..jedine co ma drzi pri zivote je laska ktru mam uz vyse roka....
22.01.2008
avic    Reagovať
zapal
je to sviinstvo aaaa zrejem som tip presiel teda ja viem ze ano ale rodicia a doktory nie....mam teplotu uz 3 rok 37,3 a unava depresie aaa nesustredenost a zacina sa mi vyrazne zhorsovat zrak... neprajem nikomu no mam len 18 a v tom najlepsom to len prezivam..jedine co ma drzi pri zivote je laska ktru mam uz vyse roka....
08.05.2006
Nika    Reagovať
no co zivot je zivot
mala som asi 7 rokov ked som dostala 40-ky horucky a nikto mi ich doma nevedel znizit.bala som sa lebo som odpadavala. nasi ma zobrali do nemocnice , doktory mame vraveli ze som mala crevnuu chripku. nespravne.mala som zapal mozgovych blan.4 mesiace ma liecily na chrypku ale az ked to zacalo byt huste okolo mna mi spravili kompletne vysetrenie a az potom zistily ze spravili chybu.a dalsich 5 mesiacov som trcala v spitali. teraz za nasledky neskoreho zistenia choroby mam problemy zo sluchom. nepocujem na jedno ucho.
14.09.2005
peter    Reagovať
prenos
ako sa to moze prenasat ked to niekto uz dostal alebo mal na druhu osobu?
22.11.2004
Zuzana    Reagovať
Nikdy viac
Minulé vianoce som si naplno užívala bakteriálnu meningitýdu, teda zápal mozgových blán avšak nespôsobený kliešťom, ale neakým zápalom čo mi doteraz nikto nevedel povedať akým....Mala som chrípku ktorá už ustupovala citila som sa uplne zdravá ale do rána22.12 som dostala horúčku cely den mi bolo zle bolela ma hlava, z 22. na23. to bola uplná hrôza chvílami som stratila asi aj vedomie. 23 ma odviezli do nemiocnice v Bojniciach a z tade presne 24.12 ma sanitka niesla do Bratislavy, môj jediný pocit bol že som skazila celej rodine vianoce, na to že som mohla kedykoľvek zomrieť som ani nepomyslela, dozvedela som sa to až neskôr!2krát mi robili lumbálnu pukciu a to vážne nikomu neprajem tá bolesť po tom 24 hodín skoro bezhybného ležania a tie neutíchajúce bolesti!To že mi presne na Vianoce zachránili život som sa dozvedela až neskôr a pravdu povedať doteraz som si to neuvedomyla v plnej miere.ale jedno určite viem Vianoce budeme oslavovať už každý rok 2násobne, však to nebude len o tom že príde Ježiško ale aj oslava môjho nového života a za to vďačím všetkým lekárom, ktorí sa o mňa starali...dúfam že to je už za mnou a že sa mi touž nikdy nevráti. a moje tochto ročné želanie pod stromček je možno jednoduché ale veľmi dôležité - ZDRAVIE mám 17 rokov, keď sa mi to stalo to bolo len "krásnych"16 ale chcem sa dožiť aspoň 90ky!!!
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.