referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Klement
Sobota, 23. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Vírus ekumenizmu
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
05.02.2011
berco    Reagovať
evolúcia-náboženstvo materialistov
Môže vytvoriť(matka príroda) slepá náhodná sila ,niečo viac ,ako je ona sama-inteligenciu? A ona o tom ani nevie, chudera. Matematická pravdepodobnosť, aby vytvorila, čo len jednu bielkovinu, je nulová.Zákon príčiny a následku nikdy nepustí.A tou prvou príčinou je Boh(silný v moci), zdroj dinamickej, inteligentnej energie.
10.03.2005
Antichrist    Reagovať
pokracovanie4
Ďalej, neandertálca nikdy neprezentovali ako medzičlánok medzi človekom a opicou, klameš sám seba, neandertálec patril do skupiny človeka rozumného (Homo sapiens), poslední neandertálci, žili zároveň s prvými ľuďmi moderného typu (Homo sapiens sapiens), robíš veľkú chybu ak si myslíš, že evolúcia je nejaká priamka alebo čo...evolúciu si musíš predstavovať ako krík kde sú hlavné vetvy a množstvo iných slepých vetiev, ktoré sa často nejaký ten čas držali zároveň s tou hlavnou – tvrdíš, že máš veľa kníh od evolucionistov – radím ti PREČÍTAJ SI ICH A SNAŽ(!) SA ICH POCHOPIŤ – lenže to ty nechceš, to je ten problém. Teraz ťa budem citovať ďalej: „Ramapithecus“- kedysi vyhlasovaný za predka človeka- dnes považovaný za vyhynutý druh orangutana. – to je BLBOSŤ!!! Ramapithecus mal totiž jedného súčasníka. Volal sa „Proconsul“. Kým Ramapithecus bol prapredkom človeka, Proconsul bol prapredkom opíc ako bol Šimpanz, Orangutan, Gorila, či Gibbon – stačí si porovnať stavbu chrupu. Ďalej vidím ako kydáš na pekingského človeka. „Sinanthropus“ – vôbec to nebola hlúposť ako tvrdíš, lebo Sinanthropus pekinensis bol po svojom nájdení zaradený do skupiny Homo erectus, práve na základe veľkej podobnosti s človekom. Do tejto skupiny patria aj exempláre nájdené aj v Afrike – napr. Atlanthropus mauritanicus (muž z Atlasu). Dnes sú jeho skameneliny dobre známe v severnej, východnej a južnej afrike. Tvrdíš, že si videl najzachovalejšie pozostatky človeka pekingského a že aby som ti veril...Ha, ha, ha...asi si nerátal s tým, že JA som ich videl tiež.
Ďalej – Australopithecus...
Je mi jasné, že ty NECHCEŠ vidieť ďalšie dôkazy... Vravíš, že Australopithecus má mnoho opičích vlastností – čuduješ sa? Stál predsa na začiatku vývoja...Určite nechceš vedieť fakt, že Australopitekovia si vyrábali prvé primitívne nástroje – ide o odštepy a približne rovnakým spôsobom opracované kusy kremeňa dlhé niekoľko centimetrov. Nebol to ešte síce „pästný klin“, ktorý vymakal Homo Habilis, ale nástroje to boli a nálezy pochádzajú z údolia rieky Omo na juhozápade Etiópie.
07.02.2006
amet    Reagovať
Re: pokracovanie4
len mi prosim vysvetli, preco uz dnes ziadna opica nerobi pokroky vo vyvoji aj ked jej pomaha clovek...
a aky vyvoj dnes prebieha ? Opacny - degeneracia! Ako uverit vyvoju,ked vsetko zive ide dolu vodou...
01.11.2009
cerberus    Reagovať
Re: Re: pokracovanie4
no vaciu kravinu som este nikdy nepocul....idiotom nie je čo vysvetlovať....nechaj si to vysvetliť od žiaka základnej školy
15.03.2005
kazatel    Reagovať
Mily Joe!
Prosim vás, prectajte si este raz ten referat. Ved je prave o tom, ake je nespravne, ked protestanti opustaju biblicke pravdy a spajaju sa s katolickou cirkvou. Ja netvrdim, ze katolicka cirkev je ta prava- prave naopak- tato "cirkev" sa uplne odklonila od Bozieho slova a zaklada na svojich "neomylnych" tradiciach a dogmach, ktore su v priamom rozpore s bibliou. Hlasa falosne evanjelium a aj Kristus katolicizmu, je iny ako Kristus biblie.
Precitajte si referaty "Strucne dejiny katolickej cirkvi"; "Odchylky od povodneho biblickeho ucenia"; "Zena na selme" a urcite ma nebudete obvinovat z toho, ze si myslim, ze katolicka cirkev je ta prava :)
11.03.2005
joe    Reagovať
Vírus
Je to dobrý vírus. Podľa Vás len katolícka cirkev je cirkvou povolanou? Čo to vykladáte ? Keby sa svet držal dogiem, ktoríé hlásala kedysi katolícka cirkev, tak sa naše deti doteraz budú učiť, že naša planéta je rovná doska. Ťažko sa však diskutuje s ortodoxným dogmatikom.
11.03.2005
kazatel    Reagovať
antichristovi
Som naozaj rád, ze si prijal túto výzvu. Odpísem ti potom, ked ako si povedal svoje argumenty este doplnís- zatial tie info:
Phil Burley pracuje v Riadiacom stredisku NASA, Houston uz vyse 20 rokov. Riadi rakety s ludskou posadkou. Aj tentokrat prisiel pripraveny rozpravat o svojej praci, o riadeni raketoplanov, o UFO, atd. (Ale rád sa s tebou urcite porozpráva aj na tému Velkého tresku, ci na iné témy...) Tesime sa aj dalsiemu novemu kandidatovi, ktory sa prislubil, ze pride. Je nim clovek, ktory mal na zodpovednosti riadenie RAKETOPLANU COLOMBIA dna 1. februara 2003 - v den tragickeho konca 7-clennej posadky astronautov.
Prednáska bude v Centre Berea na Piaristickej ulici c.6667- nad potravinami MISKO, pred starou poliklinikou
v Trencine - v nedelu 13.3.2005 o 17.hod. a v utorok 15.3.2005 o 18.hod.
Okrem toho sa ti musím ospravedlnit za chybnú informáciu, ktorú som ale aj ja zle pochopil- Phil tu nebude uz byvat na trvalo- zostanú tu jeho dvaja priatelia, ale je to o to lepsie, ze vyuziju mnoho svojich kontaktov a prídu sem i dalsí odborníci z NASA.
Co sa týka tých filmov sú az dva- teraz ich premietajú v Martine, ale coskoro ich budú opät premietat v Blave, tak ti dam hned potom urcite vediet.
Prvý sa volá "Privilegovana planeta"- pozera sa na nasu planetu z astronomickeho hladiska.
Druhym je "Odomykanie tajomstva zivota"- ten som ti uz spominal. Zatial sa maj.
10.03.2005
Antichrist    Reagovať
no teda...
Dokelu tusim sa tam v jednom mieste opakujem - nie ze ma za to zacnes tahat za slovicka - nevsimol som si to - to je vsetko. Som len clovek.
10.03.2005
Antichrist    Reagovať
este som ani ZDALEKA neskoncil...
Mam dost malo casu, takze zajtra ti krasnym sposobom vyvratim ten druhy termodynamicky zakon a vyvediem ta z omylu, ked si tvrdil, ze nepozname ziadne medziclanky medzi rybami a obojzivelnikmi, pozname ich viacero. A mylis sa ked tvrdis, ze nepozname medziclanky medzi plazmi a cicavcami a medzi bezstavovcami a stavovcami - mas sa na co tesit - zajtra ti nieco predvediem. Ale ako ta poznam, ty to hned zavrhnes. A este nieco - skameneliny NIKDY nedokazovali a ani nedokazuju existenciu Boha aj o tom ti este porozpravam. Tentokrat si si na diskusiu vybral toho "nepraveho".

Mimochodom prijimam OBIDVE tvoje vyzvy, to si necakal co? Ja sa diskusie a ani ziadnych prezentacii nemusim bat, hlavne ked viem, ze pravda aj dokazy su na mojej strane.
Takze povedz kedy - zaujima ma hlavne Bratislava, ale som ochotny prist este do Trnavy, alebo Trencina.
10.03.2005
Antichrist    Reagovať
pokracovanie5
Ďalšia vec, ktorú by si najradšej nevidel:
Skús si zoradiť nálezy skamenelín a nástrojov pekne po poradí a zistíš ako postupne rastie lebečná kapacita (od Australopithecus – 380cm3, cez Homo habilis – 752 cm3, po Homo sapiens sapiens, ktorého kapacita lebky môže byť až do 2000 cm3), ako ustupuje tvárová časť mozgovej časti, ako sa narovnáva chrbtica, ako sa vytvára klenba na chodidlách atď. Keby som to mal zoradiť podľa nástrojov – Australopithecus vyrábal prvé primitívne nástroje, Homo habilis – pekne opracované pästné kliny, staval si aj prvé prístrešky, Homo erectus – poznal už aj oheň, Homo sapiens (neandertálec) – si na ohni pripravoval jedlo, pochovával mŕtvych, no a Homo sapiens sapiens – to už dúfam nemusím komentovať...Toto je krásny príklad hominizácie a sapientizácie v jednom.

Vyjadrím sa aj k tomuto tvojmu vyhláseniu: „Ja ti zas môžem povedať- bez toho, že by som sa chválil, že v rozhovore s evolucionistami a nie s hocijakými som mal vždy navrch- a to ani nie som odborník.“ Takže keď mám vychádzať z toho, ako ma stále podceňuješ, stále mi hovoríš slovné spojenia ako napr. „tvoja nevedomosť“, potom - nejako inštinktívne si ma poučoval, čo znamená slovo dinosaurus a že ho zaviedli v r. 1841 (čo ma trochu urazilo – ešte to upresním – názov dinosauria pre vyhynuté jaštery navrhol paleontológ Richard Owen) a ešte ako si spomínal toho „evolucionistu“ čo sa oháňal samčími bradavkami – je úplne jednoznačné, že si sa bavil len s akýmisi totálnymi laikmi a už si si zvykol každého poučovať s takýmito maličkosťami. Potom sa ani nečudujem, že si mal navrch. Ja mám doma kvantum literatúry, hlavne z astronómie, astrofyziky, ďalej literatúru a dokumenty na DVD a CD-ROM zaoberajúce sa dinosaurami a vývojom pred nimi, dokumenty o treťohorných cicavcoch a nejakú tú literatúru o vývoji človeka. Ale na rozdiel od teba nie som pyšný (radšej sa choď vyspovedať) a pokladám sa len za kvázi laika... Už som sa totiž rozprával s viacerými „pánmi evolucionistami“ – ty si takých nevidel asi ani z lietadla... Ak sa mi snažíš natĺcť do hlavy, že medzi evolucionistami je kopec podvodníkov, tak potom kreacionisti pravdu ani nedýchajú. Ale som ochotný uznať fakt, že niektorí klamú len samých seba, pretože sú už beznádejne sfanatizovaní – skrátka stali sa obeťou kresťanských vymývačov mozgov.

Ešte si aj dovolíš povedať, že skameneliny len dokazujú existenciu Boha. Ja stále nechápem ako môžeš byť takýto zaslepený – posledné čo by skameneliny dokazovali, je existencia Boha.

Dokelu nemám miesto – nezmestí sa mi to sem...
10.03.2005
Antichrist    Reagovať
pokracovanie3
Takže keď si už začal o tej objektivite...výýýýborne poďme sa baviť o objektivite kreacionistov. Ani sa nedivím, že si sa ešte nezačal oháňať tým náleziskom v Paluxy River. Nachádzajú sa tam stopy najrôznejších dinosaurov. Kreacionisti, ale tvrdia, že sú tam aj stopy ľudí. Ale už ich nezaujíma, že tieto stopy s ktorými sa tak oháňajú sú silne poškodené a zdeformované eróziou a už ich nezaujímal názor odborníkov, ktorí si všimli, že na tých stopách, ktoré možno z diaľky pripomínajú ľudské stopy sú len otlačky troch prstov. A okrem toho každá z týchto stôp je oveľa väčšia ako ľudská. Kreacionisti sa po tom začali oháňať nejakými biblickými obrami a niektorí už od tohto náleziska upustili. Zistili, že tadiaľto cesta nevedie. Ani sa nečudujem, že sa neohánaš stopou „druhohorného človeka“ známou ako „Burdick print“ – je to totiž jeden z mnohých zúfalých pokusov o podvod. Je to mizerne vytesaná stopa do skaly (aj 5 ročné decko by to lepšie spravilo) Vôbec nepripomína ani stopu človeka ani žiadneho s primátov – mám doma fotky mnohých vašich podvodov. Ste už len banda zúfalcov. Prekrucovanie pravdy a podvody sú jasne len vaša doména. Vedci sú jedna vec a kreacionisti sú pravý opak.
Stále mi tvrdíš, že si pletiem jablká z hruškami, pritom ty robíš to isté, ty pokrytec. Jedna vec sú totiž seriózne bádajúci vedci a druhá vec sú podvodníci, ktorým išlo len o publicitu, prípadne o peniaze atď. Ak si myslíš, že som žiadne kreacionistické „diela“ nečítal – tak sa zase raz mýliš...Teraz preberiem tú VAŠU objektivitu – Naposledy som čítal „DARWINOV VEĽKÝ OMYL“ – tak nejako sa tuším ten brak volá – sú tam prezentované ľudské stopy (predstav si... niektoré boli dokonca aj obuté – na tom som sa asi najviac nasmial) hneď vedľa dinosaurích v jurských sedimentoch, alebo oceľové kladivo v starom paleozoickom pieskovci s trochu poškodenou drevenou rukoväťou. (to muselo byť teda fakt kvalitné drevo...), to je až neuveriteľné, čo tam bolo popísané a aké tam boli logické chyby! To už nie je len podvod, to je už CHRAPÚNSTVO. Neviem, či poznáš pána Kábrta – je to asi najväčší a najznámejší kreacionista v rámci ČR a SR. Jemu už miliónkrát evolucionisti vyvrátili tie jeho „argumenty“ – doslova s ním vytreli podlahu a on si ich stále dokola opakuje. Tie isté. Nemá to cenu s takýmito ľuďmi strácať čas. Inak ďakujem ti za takúto krásnu prihrávku na smeč.
10.03.2005
Antichrist    Reagovať
pokracovanie2
Vravíš, že máš viacero kníh o tom, že ľudia žili zároveň s dinosaurami a že na to sú dôkazy...
Dobre – PREDVEĎ MI ICH, teda ak sa za ne nehanbíš – ale nech aspoň na prvý pohľad vyzerajú hodnoverne, inak sa urazím...Fakt je, že posledné skameneliny dinosaurov sa nachádzajú vo vrstvách z vrchnej kriedy a fakt je, že sa v tých istých vrstvách nachádza aj tenká vrstva irídia, horniny, ktorá sa na Zemi inak nevyskytuje...(na povrch sa môže dostať len prostredníctvom sopečnej aktivity, alebo nejakou kozmickou kolíziou) Všimni si kráter pri Yucatánskom polostrove, je pod hladinou mora a je obrovský. Jeho vek? Cca 65 miliónov rokov...

Teda ty nechápeš čo som myslel tou vetou, že Boh nemohol dopustiť aby niektoré z jeho zvierat vyhynulo – toto bol totiž zúfalý argument cirkvi z konca 19. a začiatku 20. storočia, namierený proti skamenelinám dinosaurov. Teraz budem citovať teba: „A Boh riekol Noachovi: Koniec každého tela prišiel predo mňa, lebo zem je plná ukrutnosti od nich, a hľa skazím ich aj so zemou.“ – to podľa Biblie povedal, ale povedal aj to, nech si postaví archu a nech do nej vezme z KAŽDÉHO druhu zvierat jeden pár. A čo dinosaury? Kam asi zmizli? Nezmestili sa mu tam? Celé je to také neuveriteľne stupídne...dám ti zadarmo jednu radu – NIKDY sa neoháňaj dinosaurami, ani inými skamenelinami a ani tými dekádami ako prekambrium a kambrium, lebo sa ten tvoj „geniálny“ model stvorenia za 7 dní, zrúti ako domček z kariet!!!

Takže keď si už začal o tej objektivite...výýýýborne poďme sa baviť o objektivite kreacionistov. Ani sa nedivím, že si sa ešte nezačal oháňať tým náleziskom v Paluxy River. Nachádzajú sa tam stopy najrôznejších dinosaurov. Kreacionisti, ale tvrdia, že sú tam aj stopy ľudí. Ale už ich nezaujíma, že tieto stopy s ktorými sa tak oháňajú sú silne poškodené a zdeformované eróziou a už ich nezaujímal názor odborníkov, ktorí si všimli, že na tých stopách, ktoré možno z diaľky pripomínajú ľudské stopy sú len otlačky troch prstov. A okrem toho každá z týchto stôp je oveľa väčšia ako ľudská. Kreacionisti sa po tom začali oháňať nejakými biblickými obrami a niektorí už od tohto náleziska upustili. Zistili, že tadiaľto cesta nevedie. Ani sa nečudujem, že sa neohánaš stopou „druhohorného človeka“ známou ako „Burdick print“ – je to totiž jeden z mnohých zúfalých pokusov o podvod. Je to mizerne vytesaná stopa do skaly (aj 5 ročné decko by to lepšie spravilo) Vôbec nepripomína ani stopu človeka ani žiadneho s primátov – mám doma fotky mnohých vašich podvodov. Ste už len banda zúfalcov. Prekrucovanie pravdy a podvody sú jasne len vaša doména. Vedci sú jedna vec a kreacionisti sú pravý opak.
10.03.2005
Antichrist    Reagovať
kazatelovi
Takže som naspäť, mal som fakt nabitý program, ale už mám nejaký čas a môžem sa pustiť do argumentovania a prejdem aj do protiútoku...
Takže najprv k tým tvojim vysvetleniam z Biblie. Biblia je napísaná takým spôsobom, že každý si ju môže vysvetliť podľa seba, tak ako to robíš aj ty, ak si myslíš, že som ju nečítal, strašne sa mýliš, ale neviem čo na nej vidíš, je to len kniha plná násilia a krvi a Boh sa v nej javí ako taký zakomplexovaný krvilačný despotický úchylák – stále vyzdvihuješ tú jeho takzvanú spravodlivosť – TO JE TEDA VRCHOL. Veď podľa Biblie predsa zabil tisíce nevinných egypťanov, len preto, aby zlomil faraónovu hrdosť a pýchu – tomu sa v modernom svete hovorí GENOCÍDA... a ešte je tu MNOHO iných príkladov – za to si ten biblický Hannibal Lecter nezaslúži aby ho niekto nasledoval. Síce cirkev ho teraz v najnovšej dobe opisuje ako milujúceho starého dedka, ale to je len krásny príklad toho ako sa zúfalo snažia o zmeny, vzhľadom na to, že veriacich je čoraz menej...dobre pokračovať o tomto budem nabudúce, teraz sa vrátim k evolúcii.

Takže vravíš, že Biblia opisuje aj nejaké fyzikálne zákony a dinosaury...tak sa na to pozrime...stačí len trocha fantázie a predstavivosti a ja osobne ti nájdem v Biblii aj všeobecnú, aj špeciálnu teóriu relativity, prípadne zákon padajúceho hovna... Vravíš, že Biblia opisuje Brachiosaura? To znie síce pekne, ALE...čítal som presný výklad jedného biblistu a ten vraví, že BEHEMOTH je zobrazenie Satana v podobe SLONA. Ja osobne si nedokážem predstaviť Brachiosaura s tou jeho výškou 12 metrov ako žerie trávu a navyše o žiadnom chvoste v tvojom citáte nebolo ani slovo – spomínal si OHON AKO CEDRA – čo môže byť kľudne aj chobot...
02.03.2005
kazatel    Reagovať
pokračovanie 7
Čo sa týka vtákov- tu evolucionisti veria a vidím že aj ty, že našli jeden príklad spojovacieho článku- Archaeopterix- neobvyklý druh vtáka. Má krýdla a perie ako vták, ale na nich sú pazúre. Pod hrudnou kosťou chýba chrbtica a má zuby. Toto by sme normálne spájali s plazmi. Skús sa ale pozrieť na tohto Archeaopterixa z iného zorného uhla. Napríklad zuby- žiadny žijúci vták nemá zuby- to je isté. Ale niektorí fosilní vtáci zuby mali. Niektorí plazy zuby majú, iní nie. Tu sa vôbec nejedná o charakteristický rozlišovací znak! Pazúry na krídlach? Sú aj žijúce vtáky- napríklad pštros, ktorí ich majú. Chýbajúca časť chrbtice? Archaeopterix mal mimoriadne robustnú vidlicovitú vtáčiu kosť. tam sú pripojené svaly pre silový úder krýdla. V skutočnosti krídlo Archaeopteryxa vykazovalo stvol prebiehajúci pod vediacou hranou- čo je charakteristické pre výborných letcov. Väčšina bádateľov už dnes Archaeopterixa nepovažuje za primitívneho vtáka, ale za výborného letca. A čo prechod od nôh ku krídlam? U Archaeopterixa sa stretávame s plne vyvynutými a funkčnými krídlami. Žiadny náznak toho, ako sa mohli šupiny vyvynúť v perie. Mal by si tiež vedieť, že sa našli kosti bežných vtákov- v tej istej geologickej formácii ako Archaeopterix. Tie exempláre Archaeopterixa, ktoré máme k dispozícii, teda nemohli byť predkami týchto vtákov. Takže aj v tomto prípade, ktorým sa evolucionisti tak oháňju, sa dôkazy prikláňajú viac na stranu stvorenia. Avšak ľudia sú málokedy ochotní zohnať si všetky dostupné informácie. A niektorí si vyberú len tie, ktoré im vyhovujú...
Ďalší príklad, ktorý evolucionisti často používali je kôň. Niektorí veria, že by tu mohlo ísť o prechod jednej štruktúry k druhej. Vykresľovali malého živočícha s mnohými prstami, k väčšiemu s jedným prstom. Dnes sa už táto informácia kvôli novým informáciám opustila. Čo sa týka výšky, aj dnes je možné vypestovať koňa (mám aj foto), ktorého výška nepresahuje 40 cm. Tiež nás učili o "prakoňovi"- jeho predok bol vraj "kohypus"- domnelý predok koní o veľkosti mačky, alebo líšky. Tomu sa verilo, kým neobjavili, že šlo o skalného jazveca, alebo králika- "hyrax". A čo sa týka počtu prstov, všetky druhy žili v rovnakej dobe- boli v rovnakej geologickej vrstve a nemohli byť predkami jeden druhého.
Skameneliny jasne hovoria v prospech stvorenia..
02.03.2005
kazatel    Reagovať
pokračovanie 6
Schopnosť lietať je úžasná- vyžaduje koordináciu svalov, mozgu a kostí. Jasne to ukazuje na inteligentného Tvorcu. Podľa evolúcie sa lietanie vyvynulo časom, náhodou a bojom o prežitie. Lietanie sa vyskytuje u 4 druhov- hmyzu, cicavcov, plazov a vtákov. Čo sa týka hmyzu- formy najstarších druhov hmyzu, ktoré nám zanechali najstaršie skameneliny ukazujú na plne vyvynuté funkčné krídla, rovnaké ako u dnešného hmyzu. Čo sa týka lietajúcich plazov- Pterodaktyli- mali obrovské krýdla z membrány, ktoré sa rozťahovali na vzdialenosť až 15,5 metra. Je isté, že keby sa vyvynuli z plazov pohybujúcich sa po zemi, mali by existovať stovky prechodných foriem. Minimálne také, ktoré by ukazovali- jak k tejto zmene od nohy ku krídlu došlo. Žiadnej niet. Lietajúce cicavce sú netopiere. Patria medzi najšpecializovanejšie skupiny cicavcov a predsa nachádzame ich skameneliny, ktoré vyzerajú presne tak, ako druhy žijúce dnes. Čo sa týka hmyzu, plazov a cicavcov- situácia je jasná. Všetky jasne ukazujú na stvorenie. Keby bola evolúcia pravdivá- mali by sme tisíce prechodných foriem a predsa ani jediná nebola nikdy nájdená.
02.03.2005
kazatel    Reagovať
pokračovanie 5
Tak tu je to sľubené pokračovanie. Začal si s tým Archaeopteryxom, tak si môžme povedať niečo o skamenelinách. Vezmi si napríklad také kambrické horniny- podľa evolucionistov sa usadzovali pred 600 000000 rokmi. Sú v nich ohromné zoskupenia veľmi zložitých foriem života. Napríklad trilobity. Sú tak komplikované, že evolucionisti tvrdia, že ich vývoj by vyžadoval okolo 2000 000000 rokov. Ak je to pravda, tak by sa potom v prekambriu- v hornine, ktorá sa obecne nachádza pod kambrickými horninami- mali nachádzať evoluční predkovia týchto zložitých bezstavovcov. Mnohé z nich sú neporušené a dokonalé pre zachovanie skamenelín.
Nikto, nikdy však nenašiel žiadnych evolučných predkov týchto kambrických živočíchov. Ale ani húb, medúz, ramenonožcov, ježoviek , červov...Akékoľvek z týchto živočíchov sa nikdy nepodarilo nájsť. Našlo sa to, o čom sa domnievajú, že by to mohli byť skameneliny mikroskopických baktérií a rias mikroskopických živočíchov, ale žiadny spojovací článok. Tieto zložité tvory sa objavujú náhle-dokonale stvorení-bez evolučných predkov. Evolucionisti tiež veria, že jeden z týchto bezstavovcov, dal vznik stavovcom a veria, že ryby boli prvými stavovcami. Uvedom si, že stavovce majú kostru alebo chrbticu, kým bezstavovce buď mäkké telá, alebo lastúry. Veria, že tento prechod trval asi 100000000 rokov. Ak je to pravda, tak by sme v zázname skamenelín museli nachádzať ohromný počet týchto prechodných typov. Ale čo nachádzame v skutočnosti? Nebola nájdená ani jediná prechodná forma! Ryby sa objavujú náhle, plne utvorené. Nikdy sa nenašiel žiadny predchodca ryby. Ak sledujeme príbeh, ktorý nám hovoria skameneliny, dôjdeme k rovnakému záveru- žiadne prechodné prvky medzi bezstavovcami a stavovcami- žiadne medzi rybami a obojživelníkmi- žiadne medzi obojživelníkmi a hadmi- žiadne medzi hadmi a cicavcami. Skús sa napríklad zamyslieť nad "vývojom lietania".
02.03.2005
kazatel    Reagovať
pokračovanie 4
A vieš čo, mám pre teba dve výzvy- som zvedavý, či aspoň jednu prijmeš.
V Bratislave, ale čoskoro aj v iných miestach na Slovensku sa premieta celkom nový film- na DVD vyjde až v decembri 2005- nie je v kinách, ale premietajú ho na videoprojektore takmer každý týždeň a chodí tam dosť ľudí- každý je vítaný. Je to čiste vedecký film- myslím, že v ňom ani raz nezačuješ slovo Boh, takže sa nemusíš báť, že ide o nejakú náboženskú propagandu. Sú v ňom rozobraté najnovšie vedecké poznatky, ohľadom ľudskej bunky- kvalitne spracované počítačovou technológiou- až máš pocit, že sa pohybuješ priamo v bunke. Je tam priestor pre vysoko vedeckú odbornú diskusiu...Nerobím si síce ilúzie, že uveríš v Boha- lebo ako píšeš, ty ani nechceš...ale aj tak som zvedavý, či by to ani trochu nezmenilo tvoj názor na evolúciu. Trúfaš si na takúto konfrontáciu?
Druhú výzvu som ti už spomínal- tento mesiac príde bývať na Slovensko bývalý zamestnanec NASA- priamo odpočítaval štart rakiet! Myslím, že ak si taký vášnivý astronóm, mohlo by to byť pre teba celkom zaujímavé konfrontovať svoje názory s takýmto človekom- prípadne si len ticho vypočuť prednášky a pozrieť nejaké zábery z NASA. Čo ty na to? Ak máš záujem napíš a ja ti dám vedieť, termíny, prípadne mesta v ktorých bude prednášať. Sám si ho pôjdem aspoň raz pozrieť. Minulý rok sa mi to nepodarilo a ako som počul- prišiel som o veľa.
Na dnes končím, lebo už je dosť hodín- snáď budem mať zajtra čas a vyjadrím sa ešte k tomu Archeopteryxovi.
02.03.2005
kazatel    Reagovať
pokračovanie 3
Čo sa týka slepého čreva- dnes je už známe, že ľudský apendix obsahuje lymfatické tkanivo a pomáha riadiť obsah baktérií v črevách. Funguje podobne ako mandle na hornom konci tráviacej trubice, ktorých úlohou je brániť infekciám v krku. Mandle boli tiež dlho považované za zbytočné orgány.
Čo sa týka zakrpatených orgánov- je nemožné dokázať, že jeho funkcia je zbytočná. Jeho funkcia nám môže byť iba neznáma a môže byť objavená v budúcnosti. To je prípad najmenej stovky kedysi považovaných za zbytočné zakrpatené orgány v ľudskom tele, o ktorých dnes vieme, že sú dôležité.A zamysli sa nad tým, že keby tieto „zbytkové“ orgány naozaj neboli potrebné- bol by to skôr doklad o úpadku ako o vývoji. Stvoriteľský model priamo počíta s postupnou degeneráciou pôvodného dokonalého stvorenia po jeho páde. Na druhej strane, model vývoja od častíc k človeku by musel nájsť orgány „vznikajúce“- teda také, ktoré sa vyvíjajú k väčšej zložitosti.
Najviac som sa pobavil, keď mi chcel jeden človek dokazať evolúciu tým, že aj samci majú bradavky. Ale stále som nepochopil, čo mi tým chcel vlastne dokázať. Či sa vyvinuli samci zo samícJ, alebo snáď kedysi kojili svoje mláďatá J ?
To, že je evolúcia uznávaná ako fakt ma ale vôbec neprekvapuje- kniežaťom tohto sveta je satan a jemu je nad ním daná do času moc. Okrem toho, je to prorokované, že v posledných časoch tu budú ľudia“ ktorí budú zapierať aj samotného Pána“
Čo sa týka tvojej argumentácie ohľadom tej internetovej stránky- vôbec ma to neprekvapuje. Málo kresťanov sa zaoberá evolúciou- sú omnoho dôležitejšie veci- ja sám by som tým nestrácal čas- keby už dávnejšie neočaril svet dinosaurov, skamenelín...a kedysi ma trochu držala aj mikrobiológia. Biblia kresťanom nekáže, aby dokazovali existenciu Boha- kresťania majú zvestovať evanjelium- odpustenie hriechov skrze vieru v Pána Ježiša Krista. Ja ti zas môžem povedať- bez toho, že by som sa chválil, že v rozhovore s evolucionistami a nie s hocijakými som mal vždy navrch- a to ani nie som odborník. To nie je argument. Čo sa týka tej vrstvy zeme „starej 10 000 000 rokov“- to je pekný výsmech. ŽIADNY človek nemôže dokázať, že niektorá vrstva má 10 000 000 rokov. Môžeme sa baviť o uhlíkovom datovaní. O metóde C14 ; metóde urán- olovo; draslík- argón; rubidium- stroncium, urán- thórium- olovo...atď – o ich výhodách, nevýhodach, o predpokladoch z ktorých vychádzajú...atď. Tiež si to môžeme rozobrať na budúce- tejto téme trochu aj rozumiem J.
Čo sa týka teórie, že život vznikol niekde inde vo vesmíre. Vôbec ma to neprekvapuje, že evolucionisti sa chytajú takejto slamky- stále viacerým totiž s novými objavmi zložitosti bunky dochádza, že v ich evolučnej teórii je príliš málo času na vznik čo i len jediného reťazca DNA... Základný problém tým ale vôbec nevyriešili- nielen že to zostáva i naďalej štatistickou nemožnosťou...nielen že je tu 2.Termodynamický zákon...ale ten zázrak- nazývaný život jednoducho nevzniká sám o sebe- náhodou, bez príčiny, z neživých vecí...
02.03.2005
kazatel    Reagovať
pokračovanie 2
Čo sa týka „Lucy“, ktorú spomínaš- zopakujme si trochu históriu vašich „vedecky dokázaných medzičlánkov“.
Ani sa moc nečudujem, že si nespomenul rok 1912. keď Charles Dawson objavil skamenelú lebku „človeka Piltdownského“. Vraj našiel chýbajúci článok medzi opicou a človekom. Tento „dôkaz“- lebka Piltdowna 35 rokov slúžila ako tzv. „medzičlánok“, kým pracovníci Britského múzea neobjavili- že to bola opičia čeľusť spojená s ľudskou lebkou a že to bol podvod! Alebo žart? Podobným fiaskom skončil aj „človek Nebraský“- rekonštrukcia z jediného zubu- a aj to prasačieho!. Potom prišiel človek „Neandrtálsky“- o ktorom nám v škole tak krásne rozprávali- ktorý bol vyhlasovaný ako chýbajúci medzičlánok, ale dnes aj evolucionisti museli priznať, že „Neandrtálec“ je úplne ľudský. Chrbtica bola zhrbená v dôsledku pravdepodobne krivice- neandrtálci boli pravdepodobne ľudia s rozvinutou kultúrou, rečou a náboženstvom...ďalej „Ramapithecus“- kedysi vyhlasovaný za predka človeka- dnes považovaný za vyhynutý druh orangutana. Ďalší kandidát bol nájdený v roku 1959 v Tanzánii- „Australopithecus“ a v roku 1974 nájdený Donaldom Johansonom známym ako „Australopithecus africanus“- pomenovaným ako Lucy, ktorým sa oháňaš. Sú to ani nie 2 týždne, čo sa v pokání obrátil ku Kristovi jeden môj výborný kamoš, za ktorého som sa modlil vyše 6 rokov a ktorý bol dlhé roky evolucionista. Zábavné na tom, je že v Boha začal veriť, po zhliadnutí evolucionistických „dôkazov“- vrátane Australopitheca, či Archeopterixa a konfrontoval ich s mnohými ďalšími vedeckými dôkazmi a štúdiami špičkových vedcov. Čo sa týka „Lucy“- je označovaná ako predok človeka, pretože sa tvrdí, že sú nejaké podobnosti v ich čeľustiach a zuboch. Rád by som vedel, čo by si povedal, keby si videl výskum Dr. JohnaW.Cuzzoa, ktorý študoval čeľusť a zuby Australopitheca mnoho rokov a ktorého výskum mám na DVD. Okrem toho podrobné štúdium lebiek, vnútorného ucha a kostí, že hoci sa Lucy chôdzou možno líšila od väčšiny opíc, rozhodne jej chôdza nebola ľudská. „Australopithecus afarensis je veľmi podoná šimpanzovi trpasličiemu, alebo šimpanzovi bonobo. Mimochodom Australopithecus aj znamená "Južná opica".
A čo prípad „Phitecantropus erectus“- objavený Duboisom na Jáve- ďalší podvod a ďalší výsmech evolučnej teórie- našiel ho na Jáve a tvrdil, že našiel vzpriamene chodiaceho ľudoopa- opäť obrovská publicita- samozrejme „vedecký svet“ to s nadšením prijal...o to väčšia hanba to bola, keď Dubois svoj podvod po 30 rokoch (pár rokov pred smrťou) priznal. Išlo o lebku veľkého Gibona. Opäť sa ukázalo, aký sú evolucionisti objektívni pri „dokazovaní“ svojej „pravdy“.
A zostáva nám už len “Sinanthropus“- „Pekingský človek“, tiež kedysi propagovaný ako „chýbajúci článok“- dnes už je jasné, že je to hlúposť. Keby si videl lebku- ja som videl tie najzachovalejšie- zistil by si, akými nezmyslami ťa v škole kŕmili.
Okrem toho, neviem či si vedel, že VŠETKY tieto kosti boli nájdené vo vrstvách, v ktorých bolo nájdených mnoho ľudských lebiek, takže asi ťažko mohli byť predchodcami človeka.
Človek bol vždy človekom a opica vždy opicou.
02.03.2005
kazatel    Reagovať
pokračovanie
A čo sa týka dinosaurov- vôbec nemusím vytrhávať stránky z biblie. Biblia ich niekoľko aj opisuje- niektorých nazýva ako drakov, veľmi zaujímavo opisuje jedného(pravdepodobne Brachiosaura)- ibaže ho nazýva Behemótom- nemal by si sa čudovať, že nepoužíva slovo „dinosaurus“. To bolo vytvorené až v roku 1841, z gréckych slov, ktoré znamenajú „strašný jašter“. Po celom svete existujú legendy o drakoch. Mnohé popisy „drakov“ odpovedajú rysom typickým pre určité dinosaury.
Chceš vedieť ako Písmo opisuje Brachiosaura- Behemóta?
„Nože, hľa vidz ozrutu behemóta, ktorého som učinil ako teba; žerie trávu ako vôl. Nože, hľa, vidz, jeho vláda je v jeho bedrách a jeho sila vo svaloch jeho brucha. Ohýba svojim ohonom ako chce, hoci je ako cedra; žili jeho stehien sú spletené ako haluze. Jeho kosti medené trubice, jeho hnáty jako železný sochor. On je počiatkom ciest silného Boha. Ten ktorý ho učinil, sám jediný to dokáže, aby sa priblížil k nemu jeho meč. Lebo vrchy mu donášajú pokrm, kde sa ihrá všetka poľná zver. Líha pod tônistými stromami, v skrýši trsti a bahna. Pokrývajú ho tônisté stromy svojou vôňou; obkľučujú ho potočné vŕby. Hľa, ak ho rieka zovrie, neponáhľa sa; nadeje sa, keby sa hneď Jordán dovalil až po jeho tlamu. Nechže ho chytí niekto pred jeho očami! Nech mu prebodne jeho chriap a pretiahne mu povrazy!“ (Job 40:15-24) Niektorí čitatelia by radi v behemótovi videli slona, alebo hrocha- ale ja si dosť ťažko viem predstaviť slona, alebo hrocha s chvostom ako cedra...
Ďalší druh dinosaura písmo nazýva „leviatánom“- jeho opis si sám môžeš nájsť v Jobovi 40:25-32. Výraz draci- hebr.(tan, tannim, tannin, tannot)- sa v Starej zmluve vyskytuje asi 30-krát. Mám viacero kníh a aj nejaký ten film, ktoré obsahujú zaujímavé dôkazy o tom, že dinosauri žili zároveň s človekom a nevymreli pred 65 miliónmi rokov, jak evolučná teória tvrdí– spomeniem Ti aspoň nález kostí Tyrannosaura rex 1990 v Montane, ktoré obsahovli zachovalé červené krvinky a čiastočky hemoglóbínu, prípadne petroglyfy- kresby indiánov vyryté do skaly- zobrazujúce dinosaurov- napr. vo White River v Utahu. Nechápem, čo si myslel tou vetou, že náš Boh nemohol dopustiť, aby niektoré z jeho zvierat vyhynulo. Práve naopak- po páde do hriechu Boh nad svojim stvorenstvom vyniesol súd a tu je dôvod- „A zem bola porušená pred Bohom a zem bola naplnená ukrutnosťou. A Boh videl zem, a hľa bola porušená, lebo kždé telo bolo porušilo svoju cestu na zemi. A Boh riekol Noachovi: Koniec každého tela prišiel predo mňa, lebo zem je plná ukrutnosti od nich, a hľa skazím ich aj so zemou.“ – a potom prišiel na zem súd v podobe globálnej potopy, ktorú nevyvratiteľne dokazujú miliardy skamenelín po celom svete.
Ale o dinosauroch sa môžeme baviť nabudúce- chcem sa ešte vyjadriť k tvojim ďalším argumentom, ktorým si venoval väčší priestor.
02.03.2005
kazatel    Reagovať
antichristovi
Sorry,že odpisujem až tak neskoro, ale mal som poriadne nabitý týždeň. Vidím, že ťa poriadne nasrdilo, keď som ti napísal, že sa ľudia evolúcie držia zubami- nechtami len preto, že sa chcú zbaviť existencie Boha. Pripúšťam, že existujú aj výnimky- ľudia, ktorý jej úprimne veria, pretože sa stali obeťou ateistickej propagandy a nemajú k dispozícii dostatok faktov. Prepáč, ale ten tvoj „dôkaz“ o heliocentrickej sústave vôbec nie je dôkaz voči kresťanstvu. Práve naopak- musím ti napísať to, čo ti napísal už Biblický kresťan- že si mýliš hrušky s jabĺčkami. Ale som ochotný uveriť, že je to len tvoja nevedomosť. Tento dôkaz, ktorý si spomínal- je len dôkaz proti odpadlíckej rímskej cirkvi v dejinách temna- ktoré ju tak dokonale charakterizujú. Rímska cirkev prijala náuku o tom, že Zem je plochá doska od gréckych pohanských filozofov a rozhodne nezakladali toto tvrdenie na biblii- tak by si ju preto nemal zavrhovať, kým sa nepresvedčíš, čo biblia naozaj učí.
Je to krásny príklad toho, ako pre svoju tradíciu zavrhli Božie Slovo, ktoré učí (tisícky rokov pred Giordanom Brunom), že zem je guľatá!
„Ale Hospodin tróni na veky; svoj trón stavia nato, aby súdil. On bude súdiť OKRUH sveta v spravodlivosti; rozsúdi národy v pravosti.“ (Žalm 9:8-9)
„Hospodinova Je zem i jej náplň, OKRUH zeme i tí, ktorí bývajú na ňom.“ (Žalm 24:1)
„Ak zlačniem, nepoviem ti toho; lebo môj je OKRUH zeme i jeho náplň.“ (Žalm 50:12)
„Tvoje sú nebesia, a ovšem je tvoja i celá zem, OKRUH sveta a jeho náplň.“ (Žalm 89:12)
(Pôvodná hebrejčina je tu ešte výrečnejišia a nenecháva na pochybách, aký tvar má naša zem.)
A čo povieš na knihu Jób, ktorá je pravdepodobne najstaršou biblickou knihou- ktorá opisuje polohu Zeme vo vesmírnom priestore? „Rozťahuje sever nad prázdnom; ZAVESIL ZEM NA NIČOM.“ ( Job 26:7)- skús byť aspoň trochu objektívny- pripomína ti to opis plávajúcej dosky?
Nájdeš tu aj veľmi zaujímavo definovaný Zákon zachovania energie- „Viem, že všetko, čokoľvek činí Boh, bude trvať na veky; nedá sa nič k tomu pridať, ani sa nedá nič od toho odňať, a Boh to tak učinil preto, aby sa báli pred ním.“(Kaz.3:14)
Nájdeš tu 2.Termodyn.zákon- hoci nie vo vedeckom jazyku, či opis cirkulácie vody v prírode, či veľmi zaujímavý náznak opisu krvného obehu!
Biblia nie je vedecká kniha, ale vede neprotirečí- čo keby si si ju prečítal predtým, ako ju začneš kritizovať. Ak ju budeš čítať bez toho, aby si sa za každú cenu snažil v nej nájsť chyby- možno objavíš jej nevídanú krásu a pochopíš, prečo je to najčítanejšia a najprekladanejšia kniha na svete- hoci bolo proti nej toľko útokov, ako proti žiadnej inej knihe!
19.02.2005
Antichrist    Reagovať
pokracovanie...
A navyše ešte som nevidel a ani nepočul, že by sa nejaký kreacionista pokúšal dokázať tú vašu teóriu stvorenia pomocou nejakých hmatateľných dôkazov. Kreacionisti vedia argumentovať len proti evolúcii. Ale ani sa im nečudujem, pretože teóriu stvorenia NIE JE MOŽNÉ dokázať, všetko čo kreacionisti používajú sú len nejaké tvrdenia z Biblie.
Keď sa niekto snaží niekoho silou mocou o niečom presvedčiť a nemá ani jeden hmatateľný dôkaz tak potom ide o demagógiu...

Niečo ti o kreacionistoch poviem...Aj by vám možno niekto veril keby ste boli v názoroch zajedno...a všetci používate stále len tie isté protiargumenty a je vám jedno koľkokrát vám to vyvrátia a teraz to hlavné: Vyjadrujete sa k veciam o, ktorých nemáte ani paru!!! Potom vám to aj laici vyvracajú ako nič a čo je horšie robíte HANBU tým kresťanom, čo tomu rozumejú a ktorí vyštudovali prírodovedecké vysoké školy. Ja sám sa k evolúcii nerád vyjadrujem, argumentujem len tým, čím som si na 100% istý. Mal som síce na vysokej vývinovú biológiu, ale ja som v podstate v tejto oblasti laik. Ale o astronómii ti už môžem rozpovedať viac, tá ma fascinuje už odmalička – som astronóm-amatér.
Málo sa už hovorí ale o tom, že žiarenie z niektorých galaxií má posun aj do modrej strany svetelného spektra, čo by hovorilo o približovaní sa pozorovaného objektu- čo zástanci veľkého tresku nevedia vysvetliť. Ale väčšina galaxií má červený posun.
K tomuto sa vyjadrim...Vidim ze ty si zastanca teorie stacionarneho vesmiru...ta teoria bola totiz silno spochybnena a dnes tomu (po smrti Freda Hoylea) veri len velmi malo ludi. Ano je viacero galaxii, co sa k nam priblizuju - NO A? Neviem preco si myslis, ze kvoli velkemu tresku sa musi vsetko od seba vzdalovat...Galaxie sa pohybuju roznymi smermi... Niektore galaxie sa pohybuju priestorom pomalsie ako ine - nie je problem aby sa navzajom dobehli...Vies zastancovia velkeho tresku si celkom logicky vsimali tie najvzdialenejsie galaxie a kvazary, zatial co ty hovoris zrejme o galaxiach z miestnej superkopy galaxii...galaxie na seba totiz posobia aj vlastnou gravitaciou a maju tendenciu zgrupovat sa... Ja sam som pozoroval viacero galaxii narusenych prechodom jednej cez druhu, alebo vo faze prechodu... Takze fajn... nabuduce sa vyjadrim aj o tomto, nemam totiz cely den...musim uz koncit...vyjadrim sa aj k vzniku zakladnych prvkov vo vesmire...
Priznam sa ti s jednym - VERIT NEVERIM, A ANI NECHCEM, nechcem byt taky ako ty...
Ale najviac som sa nasmial na tom, ako si si vydedukoval, že mi dochádzajú argumenty, lebo sa rúhavo vyjadrujem o Kristovi...J - máš fakt logické uvažovanie, len čo je pravda...
Aby si vedel ja som ešte ani nezačal argumentovať...

No....už nemám moc času nazvyš – nabudúce sa vyjadrím k tomu tvojmu pohľadu na ekumenizmus...

1  |  2    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.