referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Barbora
Streda, 4. decembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Biblia, absolútny základ pravdy a ...
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
09.01.2015
Bybi    Reagovať
sv. augustín
Ak toto Gusto povedal tak to bol pekný kacír
18.11.2011
bič boží    Reagovať
Písmo je autorita
Písmo je záväzné,dostačujúce a ludské nálezy,tradície,dogmy nemajú žiadnu váhu. Pápež je tak autoritou sám pre seba a nemôže meniť Božie Slovo a dávať do popredia ludské náuky-Boh mu to spočíta aj s tou neomylnosťou. Ten to bude tvrdiť aj ked bude mať Alzhaimera. Iba Boh je neomylný,papas a nie hriešny človek.
26.12.2011
Mgr.    Reagovať
Re: Písmo je autorita
Ani trochu sa Nehanbíš tu vypisovať takéto veci ?
Niečo sem podhodíš a potom si ticho.
Stále používaš tie isté naučené frázy, ale to ma už teda fakt riadne unavuje.
Už podľa tej istej a ošúchanej terminologie viem s kým mám do činenia.
Prosím ťa bič boží poriadne si to naštuduj, máš v tom teda riadne medzery.

Toto sú len tvoje výmysly. A ešte niečo bič boží, toho Alzhaimera máš asi ty.
01.11.2010
mgr.    Reagovať
reakcia
1, opäť budem porovnávať citáty so svätým písmom.
2, tento referát zodpovedá výkladom aj terminológiou protestantizmom.

tento môj postreh som uviedla aj pri inom referáte.
v referáte je uvedené : citujem

Predovšetkým si uvedomte, že ani jedno proroctvo Písma nepodlieha samostatnému výkladu. Veď proroctvo nikdy nebolo vyslovené z ľudskej vôle, ale Duchom Svätým unášaní hovorili svätí ľudia Boží."
(2. Petra 1:20-21).

správna citácia zo svätého písma je :

2. peter 1:20-21
Predovšetkým však vedze, že nijaké proroctvo v Písme nepripúšťa súkromný výklad. Lebo proroctvo nikdy nevzišlo z ľudskej vôle, ale pod vedením Ducha Svätého prehovorili ľudia poslaní od Boha.

v referáte je uvedené : citujem

Biblické posolstvo vdýchnuté Bohom je zjavením v písomnej forme
"...a že od detstva poznáš sväté Písma, ktoré majú moc urobiť ťa múdrym na spasenie vierou, ktorá je v Kristu Ježišovi. Každé Písmo, od Boha vdýchnuté, je aj užitočné na poučovanie, usvedčovanie, naprávanie a vychovávanie v spravodlivosti." (2. Timoteovi 3:15-16).

správna citácia zo svätého písma je :
2. Timoteovi 3:15-16

Od útleho detstva poznáš sväté písma, ktoré ti môžu dať poučenie na spásu skrze vieru, ktorá je v Kristovi Ježišovi.
Celé Písmo je Bohom vnuknuté a užitošné na poúčanie, na usvedčovanie, na nápravu a na výchovu v spravodlivosti, aby bol Boží človek dokonalý a pripravený na každé dobré dielo.

v referáte je uvedené citujem :

V Novej zmluve je to písané Božie Slovo a jedine ono, na ktoré sa Pán Ježiš Kristus a Jeho apoštoli odvolávajú ako na konečnú autoritu. Pri pokúšaní sa Pán Ježiš trikrát vzoprel Satanovi hovoriac „Je napísané“, ako napríklad u Matúša 4:4: „

On však povedal: Napísané je: Nie samým chlebom bude človek žiť, ale každým slovom, ktoré vychádza z úst Božích.“

správna citácia zo svätého písma znie :

Potom Duch vyviedol Ježiša na púšť, aby ho diabol pokúšal. A keď sa 40 dní a 40 nocí postil, napokon vyhladol. Tu pristúpil pokušiteľ a povedal mu : Ak si Boží syn, povedz, nech sa z týchto kameňov stanú chleby. On odvetil :

Napísané je : Nielen z chleba žije človek, ale z každého slova, ktoré vychádza z Božích úst.

Nepresná citácia. Dávaš mi teda riadne zabrať pri hľadaní a overovaní uvedených a spomínaných citátov zo svätého písma.

Čítam sväté písmo, kde je IMPRIMATUR - teda cirkevné schválenie katolíckou cirkvou.

Preto aj tu upozorňujem, že vôbec nie je jedno aké sväté písmo veriaci kresťan
( katolik ) číta.

Preto uvedené zmeny a odchýlky a šikovnú a neúplnú citáciu nemusíš vôbec spoznať a postrehnúť.
Všetky referáty od kazateľa hňed som to postrehla, tá terminológia sa mi vôbec nepozdávala.
15.10.2008
Jana B    Reagovať
Dialog
Ak katolícka Cirkev je nehodnoverná a nemá pravdu, potom mi ukáž hodnovernú a pravovernú cirkev, pardon množstvo Cirkvi, ktoré by slpájala jediná viera. Pokiaľ viem, nič také ako jednotné vyznanie protestantov neexistuje, každá Cirkev učí niečo iné, a niečo iné je pre nu dôležité. Kde mám teda ako katolíčka partnera rovnakej dôležitosti ako som ja? Zmes podobných vyznaní má daleko k jednote. v podstate nemáme voči sebe rovnako hodnotný opak.Už Ježiš povedal, že svet neuverí nejednotným. ....aby ste boli jedno, aby svet uveril, že si ma Ty poslal. (jn).
12.10.2008
JJana Barteková    Reagovať
tvoja autorita
Kedže Biblia nie je kniha, ktorá vie viesť takýtio dialog, nemôžem ho viesť s nou, ale s tebou, ak ja zastávam katolícky pohľad, ty zastývaš protestantský a teda ja nedebatujem s Bibliou ako autoritou, ale s tebou, správny názov tvojho príspevku by mal znieť: protestantský základ pravdy a katolícky základ pravdy. Biblia je pre nás dôležitá, pre oboch, ale nemôže sa stáť našľím tretím partnerom na dialog, chcem povedať, Bibliu môže zneužiť v podstate každý, nikomu nevylepí záucho ani nevynadá, kdežto ty to môžeš urobiť, Biblia je kniha Cirkvi, sama sa nevyklada, neohlasuje, nelpropaguje, na to potrebije ľudí. Cirkev je nevýhnutne potrebná na jej výklad, ak aby tomu tak nebolo, načo by pá n Ježiš poslal do sveta alpoštolov?
12.10.2008
Jana B    Reagovať
verim
Vo verím v Boha je slovné spojenie...verím v Cirkev katolícku, nie je tam slovo"verím v Bibliu" prečo asi?
12.10.2008
Jana Barteková    Reagovať
pravda a omyl
Na jednej strane sa tu do tvrdej kritiky dostáva katolícka cirkev akoby v boji proti písmu. Avšak kto dal Bibliu do cánonu, kto rozhodol, ktoré knihy v nej budú a ktoré nie? Či nie tá omylná Cirkev,ako mohla taká omylná cirkev urobiť taký neomylný výber?BolA TO CIRKEV, KTORA UROBILA VYBER. pREčo rešpektujete výsledok výberu Cirkvi, ktorú si nelpovažujete za hodnovernú.A mimochodom do vystlúpenia m. Luthera mala Biblia 72 kníh, kým on sám ako prvý v dejinách vyhodil z Biblie 8 kníh, z gtoho list sv. Jakuba ako nehodnoverný. V skutočnosti Luther bol prvý človek v historii, ktorý spochybnil knihy Písma a zmenšil Bibliu o 8, neskôr o 7 kní, jakuba tam potom vrátili. Tak aká úctva k Biblii. A čo sa týka prekladu luther zmenil preklad na 2 miestach, ktoré on lpovazoval za ciitlivé pre svoju teologiu.
11.10.2008
Jana Barteková    Reagovať
sv. augustín
Dovolím si zacitovať sv. Augustína, aby somako katolíčka použila človeka, ktoré si obajaa vážime:" Neveril by som, že Písmo Sväté je Božie slovo, ak by ma k tomu neviedla autorita Cirkvi. " to je všetko, čo ti chcem povedať.
04.06.2006
olbrait    Reagovať
tradícia
Jedine z tradície sa vie, ze Písmo má autoritu, ze je inspirované. A za túto vedomost vdacíš katolíckej Cirkvi.
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.