Zaujímavosti o referátoch
Už je neskoro...
20.03.2007
Ivuska
Reagovať
môj názor
Ja si myslim, že tento príbeh poukazuje na mnohých ľudí. A myslím si, že tí, ktorí si ho prečítali pochopili, že nejdôležitejší je večný život a peniaze sú v ňom nepodstatné.(do hrobu si ich nik nevezme)
04.01.2007
Vlado
Reagovať
reakcia
Antichrist ty zrejme neveríš v posledný súd a následne na život v raji, alebo pekle, ale môžem ti povedať, že ako telo sa skladá z mäsa a kostí, tak aj z duše.
Niekedy, keď si chorý a všetko ťa bolí, hľadaš pomoc u lekára.
No čo robíš keď je chorá duša, my veriaci sa obraciame na kňaza, ktorý vie ako liečiť našu dušu.
A teraz aby som ti ukázal, že existuje aj nebo a peklo, tak si predstav starca ktorý má jedného syna, ktorý odišiel do cudziny a ktorý sa už dlho neozval domov. Starec si večer líha a zaspáva a vo sne sa mu sníva, že jeho jediný syn má problémy, je mu zle a nemôže si niako pomôcť a veľmi sa trápi. Aj ten starec sa vo svojom sne trápi, jeho duša prežíva muky.
Predstav si toho istého starca ktorému sa pre zmenu sníva, ako sa jeho jediný syn vracia po dlhej dobe domov a už z ďaleka s radosťou volá na svojho milovaného otca, že už je doma a že sa raduje, aj strarec vo sne prežíva radosť a pokoj na duši.
Tak bude aj po našej smrti žiť naša duša a je len na nás, či bude žiť v mukách a či v pokoji a láske.
Niekedy, keď si chorý a všetko ťa bolí, hľadaš pomoc u lekára.
No čo robíš keď je chorá duša, my veriaci sa obraciame na kňaza, ktorý vie ako liečiť našu dušu.
A teraz aby som ti ukázal, že existuje aj nebo a peklo, tak si predstav starca ktorý má jedného syna, ktorý odišiel do cudziny a ktorý sa už dlho neozval domov. Starec si večer líha a zaspáva a vo sne sa mu sníva, že jeho jediný syn má problémy, je mu zle a nemôže si niako pomôcť a veľmi sa trápi. Aj ten starec sa vo svojom sne trápi, jeho duša prežíva muky.
Predstav si toho istého starca ktorému sa pre zmenu sníva, ako sa jeho jediný syn vracia po dlhej dobe domov a už z ďaleka s radosťou volá na svojho milovaného otca, že už je doma a že sa raduje, aj strarec vo sne prežíva radosť a pokoj na duši.
Tak bude aj po našej smrti žiť naša duša a je len na nás, či bude žiť v mukách a či v pokoji a láske.
17.02.2005
kazatel
Reagovať
Antichristovi
Keď človek číta tvoje príspevky, jednoznačne musí byť udivený ako sebaisto hovoríš o veciach, o ktorých si sa nikdy nepresvedčil. Uvedom si, že tvoje poznanie, ktoré máš je iba nepatrnným zlomkom poznatkov a informácii na tomto svete. Ako môžeš povedať, že po smrti nič nie je? Bol si "na druhej strane"? Až by som si myslel, že si zomrel a vstal z mŕtvych, keď tak sebavedomo tvrdíš, že smrťou všetko končí...raz budeš trpko sklamaný..."A ako je ľuďom ustanovené raz umrieť a potom súd..." (Žid. 9.27)
08.02.2005
Antichrist
Reagovať
!!!!!
Krasne som sa po precitani nasmial, su to totalne dristy - vyzyvam vsetkych co toto, (alebo ine kazatelove zvratky) budu citat: Nenechajte si riadit zivot takymito psychopatmi... Je len jeden a je Vas...Smrtou vsetko konci, tak si zivota uzite naplno.
Antichrist
Antichrist