Zaujímavosti o referátoch
Pravda o Bohu
05.04.2013
miňo
Reagovať
pro kazatele
A čo ti kazatel hovoria výrazy: "ovce,capy....burina,pšenica....pochabé panny,rozvážne panny......kôš dobrého ovocia, a kôš zlého ovocia.....vyvolení,zatratení...atd"???? Alebo inak,na základe čoho bude Boh posudzovať,ak sa ludia nedelia na zlých a dobrých? Dedičný hriech je niečo iné,aj ked je pravda,že iba málo ludí príjme možnosť byť tým "dobrým",byť zachránený a teda vedie v konečnom dôsledku spôsobom nášho života ku selekcii-1, "Vojdi do radosti svojho Pána..." 2, "Vyhodte ho von...".Teda...dobrí a zlí.
05.04.2013
badatel
Reagovať
konzumné kresťanstvo
Nestotožňujem sa s daným referátom. Tvrdenie-"raz spasený,navždy spasený" ...je ilúzia náboženských snílkov. To "posvätenie" neurobí za nás Boh,ale sami musíme sa chopiť iniciatívy,a Boh nám v tom môže výrazne pomôcť. A ilúziou je i to,že samotné jedenie "oplátky" z nás spraví čistých,zbožných,zásadových kresťanov. Nie je to tak,život v dnešnom nekresťanskom ,"kresťanskom" svete je toho dôkazom. Trinitárske "kresťanstvo" je cestou k poblúdeniu a nie k spáse. Filozofická,nasladkastá rétorika ešte nikoho nespasila a ani nespasí. Mat.15:9
11.12.2008
Jirkason
Reagovať
Pro kazatele
Nekonecne podekovani kazatelovi za ojasneni pravdy o Bohu a spaseni skrze Pana naseho Jezise Krista, tvoje kazani pravdy vychazi evidentne z vule a skrze Ducha Svateho, bud pozehnany za tyto moudra slova.Osobne se stotoznuji do pismenka s tvoji kazni, stal jsi se nastrojem hlasani pravdy,bud pozehnany.
11.12.2008
Jirkason
Reagovať
Pro kazatele
Nekonecne podekovani kazatelovi za ojasneni pravdy o Bohu a spaseni skrze Pana naseho Jezise Krista, tvoje kazani pravdy vychazi evidentne z vule a skrze Ducha Svateho, bud pozehnany za tyto moudra slova.Osobne se stotoznuji do pismenka s tvoji kazni, stal jsi se nastrojem hlasani pravdy,bud pozehnany.
12.10.2008
Jana Barteková
Reagovať
Sú dve kagtegorie
Máme slobodnú vôľu. to je pravda, tým pádom môžeme aj hrešiť, ale vdaka Bohu môžeme sa aj obrátiť a konať pokánie, sv. spoved ak myslíme lpokánie vážne je naozaj zlomom v živote, je to rozhodnutie ofľutovať hriech a ísť za kristom. uplne iná je situácia toho "človeka slobodného", ktorý neznesie pohľad na seba ako na hriešnika a odmieta vyznať svoj hriech, v tom prípade odmieta Božiu milosť a jeho slpoved Boh neberie vážne, som katolíčka a na jednej kázni knaz povedal, len ten odíde ospravedlnený od sviatosti zmierenia, kto je rozhodnutý konať pokánie a nasledovať Krista, kto tam idem len formálne, nemá odpustený hriech, lebo sviatosti takto nefungujú, predstieranie zmeny života je další hriech.
10.10.2008
katapult
Reagovať
moze to byt aj tak
Kto zavidol mezdi ludi korupciu,klamstvo kradez .zabijanie ,atd.....atd....Ja ..ON Ten...Onen..Ta ...Ona..KTO_-? Slobodna vola .......a Potom ideme ne sv. spoved ...UZASNE. A idete do neba . Stastnu cestu. Anezabudnite ma prist postrasit.............
10.10.2008
katapult
Reagovať
vsetko sa da vysvetlit
Az na jednu dolezitu ves,skutocnost. Preco ludia chudobny ,nevzdelany ,kazdy nemoze byt harabinom,,treba aj ludi ktory pracuju tvorivo rukami, maju uz peklo na ZEMI. A ten zbytok ma nebo na ZEMI ... POTOM SA TO VYMENI. Prosi nepiste odpoved . Kazdi hu pozna.
10.10.2008
katapult
Reagovať
Otazka
Co znamena vyraz alebo slovo SPASIL. PROSIM o vysvetlenie.Samotne slovo SPASIL v slovenskom jazyku / JE.....neviem_....
10.10.2008
katapult
Reagovať
je to spravodlive ?
Preco PAN BOH najskor Stvotil zvierata ,a potom CLOVEKA ,preco to nebolo opacne. Podla mna by asi ich zivot zavisel na clovecych pochutkach,neviem porozmyslajme.....
10.10.2008
katapult
Reagovať
myslenie je vsetko
To co som uviedol v rubrike NADPIS som povedal vsetko ,a Pan BOH je vnasom mysleni viac ako strach ,ako bolest ,pokial hu nemame , je to vsetko , az do chvyle AMEN. Treba Vydrzat.
20.01.2005
Nitras
Reagovať
Je toto normalne???
Nemam nervy to docitat do konca...Je to nad moje chapanie ako ludia dokazu tak potlacat sami seba a hladaju cestu ako sa zapacit bohu. Keby som sa mal tymto riadit, tka som asi mrtvy. Aky ma vyznam verit Bohu, ked si dokazeme svet spravit krasny aj sami. Viera je len hladanie sameho seba a kto nasiel boha, stratil seba... Sme tak ako zcverata a riadime sa instinktami a skusenostami, tkaze preco tlacit do svojej hlavy nieco ,co nie je podlozene a co takisto stvorili len ludia. Ludia robia chyby... A mam este jednu otazku: Ak mam milovat svojho nepriatela, nestava sa nahodou mojim priatelom??? Ved je to vsetko nelogicke a nedava to ziadny zmysel, tak preco... Preco sme taki hlupi, ze to nevidime??? Nabozenstvo je prekrasny nastroj manipulacie a ked si to clovek v hlave zrovna, tka pochopi, kde je pravda, lebo je to vsetko len ohrada, ktora ho sputavala...Ja som to pochopil, pochopte to aj vy!!! ZITE TENTO ZIVOT, NEMYSLITE NA TO CO BUDE POTOM...NEBO NEEXISTUJE, PEKLO JE LEN VYMYSEL...ZITE NA ZEMI!!! Viera vas nici!!!
28.10.2006
jozinecek
Reagovať
Re: Je toto normalne???
Prestaň poburovať sveriacich, ti ateista jeden, Nepíš sem tieto somariny
28.10.2006
jozinecek
Reagovať
Prestaň poburovať sveriacich, ti ateista jeden, Nepíš sem tieto somariny
28.10.2006
jozinecek
Reagovať
podla mna ludia potrebujú Boha, Boh je nasa spasa. nitras, ked neveris v boha, tvoja vec, ja v neho verím a chcem íst do neba.
11.02.2005
kazatel
Reagovať
Nitrasovi-pokračovanie
„Lebo Boh neposlal svojho Syna na svet, aby súdil svet, ale aby svet spasil. Kto v neho verí, nebude súdený, ale kto neverí, už je odsúdený, pretože neuveril v meno jednorodeného Syna Božieho.“ (Ján 3:17-18)
Píšeš, že sme ako zvieratá a riadime sa inštinktami a skúsenosťami...ak sa riadiš iba týmto, tak to ťa potom ľutujem. Poznáš výrok „Myslím, teda som“ ? Človek má na rozdiel od zvierat aj tvorivú inteligenciu! Videl si už zviera, ktoré vie čítať, skladať básne a komponovať hudbu? Zviera, ktoré rozlišuje medzi objektívnou krásou a škaredosťou, medzi dobrom a zlom? Boh nám dal túto inteligenciu, aby sme rozmýšľali nad životom, nad vecami, ktoré sú okolo nás a hľadali Boha. „Nebesia rozprávajú o sláve silného Boha a dielo jeho rúk oznamuje obloha.“ (Žalm 19:1)
„Veď čo by mohli o Bohu vedieť, je im zjavné, pretože Boh im to zjavil. Jeho neviditeľná podstata dá sa totiž od stvorenia sveta vybadať vnímaním zmyslov zo stvorených vecí, aj jeho večná moc a božskosť, aby sa nemohli vyhovárať.“
(Rim.1:19-20)
Čo sa týka tvojej otázky, budem ťa citovať: „Ak mám milovať svojho nepriateľa, nestáva sa náhodou mojim priateľom??? Veď je to všetko nelogické a nedáva to žiadny zmysel, tak prečo...Prečo sme takí hlúpi, že to nevidíme???“
Nitras, neviem akú máš logiku, ale keď nad tým hlbšie porozmýšľaš, tak v tom určite zmysel nájdeš...Predsa, ak ja budem milovať svojho nepriateľa- to ešte neznamená, že on ma nebude i naďalej nenávidieť! A tak sa asi mojim priateľom stať nemusí, práve naopak. Kľudne sa z neho môže stať ešte zarytejší nepriateľ a to aj napriek tomu, že ja ho budem milovať...porozmýšľaj nad tým!
Práve tvoje odporúčania, aby ľudia nemysleli na to, čo bude potom sa mi nezdajú zrovna múdre...a to ani len v praktickom živote, nehovoriac už o večnosti, kde to platí 1000 násobne! Píšeš, že viera nás ničí? Ako môžeš písať niečo také, keď si tú pravú- spasiteľnú vieru nikdy nezažil. Nezažil si, čo to znamená obdržať odpustenie hriechov a dar Ducha Svätého! „Ten istý Duch dosvedčuje spolu s naším duchom, že sme dietkami Božími.“ (Rim.8:16)
Nezažil si, čo to znamená získať v srdci pokoj, ktorý nemá tento svet...istotu večného života a radosť zo spasenia!
Nezažil si, ako Ježiš Kristus zmenil tvoj život, lebo si sa mu nikdy neodovzdal, neuveril si v neho a nepatríš mu. Ale ja som to milý Nitras všetko z milosti Božej zažil a môžem Ti úprimne povedať, že viera v Krista ma spravila tým najšťastnejším človekom...
Píšeš, že sme ako zvieratá a riadime sa inštinktami a skúsenosťami...ak sa riadiš iba týmto, tak to ťa potom ľutujem. Poznáš výrok „Myslím, teda som“ ? Človek má na rozdiel od zvierat aj tvorivú inteligenciu! Videl si už zviera, ktoré vie čítať, skladať básne a komponovať hudbu? Zviera, ktoré rozlišuje medzi objektívnou krásou a škaredosťou, medzi dobrom a zlom? Boh nám dal túto inteligenciu, aby sme rozmýšľali nad životom, nad vecami, ktoré sú okolo nás a hľadali Boha. „Nebesia rozprávajú o sláve silného Boha a dielo jeho rúk oznamuje obloha.“ (Žalm 19:1)
„Veď čo by mohli o Bohu vedieť, je im zjavné, pretože Boh im to zjavil. Jeho neviditeľná podstata dá sa totiž od stvorenia sveta vybadať vnímaním zmyslov zo stvorených vecí, aj jeho večná moc a božskosť, aby sa nemohli vyhovárať.“
(Rim.1:19-20)
Čo sa týka tvojej otázky, budem ťa citovať: „Ak mám milovať svojho nepriateľa, nestáva sa náhodou mojim priateľom??? Veď je to všetko nelogické a nedáva to žiadny zmysel, tak prečo...Prečo sme takí hlúpi, že to nevidíme???“
Nitras, neviem akú máš logiku, ale keď nad tým hlbšie porozmýšľaš, tak v tom určite zmysel nájdeš...Predsa, ak ja budem milovať svojho nepriateľa- to ešte neznamená, že on ma nebude i naďalej nenávidieť! A tak sa asi mojim priateľom stať nemusí, práve naopak. Kľudne sa z neho môže stať ešte zarytejší nepriateľ a to aj napriek tomu, že ja ho budem milovať...porozmýšľaj nad tým!
Práve tvoje odporúčania, aby ľudia nemysleli na to, čo bude potom sa mi nezdajú zrovna múdre...a to ani len v praktickom živote, nehovoriac už o večnosti, kde to platí 1000 násobne! Píšeš, že viera nás ničí? Ako môžeš písať niečo také, keď si tú pravú- spasiteľnú vieru nikdy nezažil. Nezažil si, čo to znamená obdržať odpustenie hriechov a dar Ducha Svätého! „Ten istý Duch dosvedčuje spolu s naším duchom, že sme dietkami Božími.“ (Rim.8:16)
Nezažil si, čo to znamená získať v srdci pokoj, ktorý nemá tento svet...istotu večného života a radosť zo spasenia!
Nezažil si, ako Ježiš Kristus zmenil tvoj život, lebo si sa mu nikdy neodovzdal, neuveril si v neho a nepatríš mu. Ale ja som to milý Nitras všetko z milosti Božej zažil a môžem Ti úprimne povedať, že viera v Krista ma spravila tým najšťastnejším človekom...
11.02.2005
kazatel
Reagovať
Nitrasovi
Nazdar Nitras, píšeš, že nemáš nervy na to, aby si to dočítal do konca...očividne ti chýba trpezlivosť a to je škoda. Píšeš, že je nad tvoje chápanie, prečo tak ľudia hľadajú cestu ako sa zapáčiť Bohu. Biblia nám to ale prezrádza. Hovorí o Bohu, že: „Učinil všetko krásne v svoj čas, i večnosť dal do ich srdca, iba že človek nevystihne diela, ktoré koná Boh, a to tak od počiatku až po koniec.“(Kaz.3:11)
Človek jednoducho vie- podvedome to cíti, že smrťou všetko nekončí. Hovorí to naše srdce a biblia srdcom vždy vyjadruje našu najvnútornejšiu bytosť, z ktorej vychádzajú naše najhlbšie pohnútky. „Veď aj pohania, ktorí nemajú zákona. Od prírody konajú to, čo zákon požaduje; hoci nemajú zákona, sami sú si zákonom a tak dokazujú, že dielo zákona JE IM VPÍSANÉ DO SRDCA. O tom im spolu vydáva svedectvo ich svedomie a ich myšlienky, ktoré ich obviňujú, alebo aj obraňujú...“ (Rim.2:14-15)
Nitras, vysvetli mi, ako je možné, že aj tá najzaostalejšia kultúra a aj tie kmene, ktoré sú najvzdialenejšie od akejkoľvek civilizácie, ktoré sa nikdy nestretli s inými kultúrami...majú svoje náboženstvo. Možno nemajú ani šaty...ale majú náboženstvo. Prečo je to tak? Lebo vedia, že sú hriešni a hľadajú zmierenie s Bohom! Úplne s tebou súhlasím v tom, že náboženstvo je prekrásny nástroj manipulácie. Náboženstvom sa totiž ľudia vo vlastnej sile snažia priblížiť sa k nekonečnému Bohu. Náboženstvo zotročuje ľudí...aj kresťanské náboženstvo. Ale je tu niečo, čo vyslobodzuje! Je to EVANJELIUM! A to je obrovský rozdiel! Evanjelium totiž hovorí o tom, že nie človek musí dosiahnuť Boha- ale že všemohúci Boh sa sklonil, k hriešnemu človeku v osobe Ježiša Krista a sám zaplatil výkupné za hriechy ľudstva! „...Boh bol v Kristovi, keď zmieroval svet so sebou...“ (2.Kor.5:19) A to je prekrásna radostná zvesť, ktorá ľudí vyslobodzuje- nie zotročuje! „...a poznáte pravdu a pravda vás vyslobodí.“(Ján 8:32)
„Keď vás teda Syn vyslobodí, budete skutočne slobodní.“ (Ján 8:36)
Človek jednoducho vie- podvedome to cíti, že smrťou všetko nekončí. Hovorí to naše srdce a biblia srdcom vždy vyjadruje našu najvnútornejšiu bytosť, z ktorej vychádzajú naše najhlbšie pohnútky. „Veď aj pohania, ktorí nemajú zákona. Od prírody konajú to, čo zákon požaduje; hoci nemajú zákona, sami sú si zákonom a tak dokazujú, že dielo zákona JE IM VPÍSANÉ DO SRDCA. O tom im spolu vydáva svedectvo ich svedomie a ich myšlienky, ktoré ich obviňujú, alebo aj obraňujú...“ (Rim.2:14-15)
Nitras, vysvetli mi, ako je možné, že aj tá najzaostalejšia kultúra a aj tie kmene, ktoré sú najvzdialenejšie od akejkoľvek civilizácie, ktoré sa nikdy nestretli s inými kultúrami...majú svoje náboženstvo. Možno nemajú ani šaty...ale majú náboženstvo. Prečo je to tak? Lebo vedia, že sú hriešni a hľadajú zmierenie s Bohom! Úplne s tebou súhlasím v tom, že náboženstvo je prekrásny nástroj manipulácie. Náboženstvom sa totiž ľudia vo vlastnej sile snažia priblížiť sa k nekonečnému Bohu. Náboženstvo zotročuje ľudí...aj kresťanské náboženstvo. Ale je tu niečo, čo vyslobodzuje! Je to EVANJELIUM! A to je obrovský rozdiel! Evanjelium totiž hovorí o tom, že nie človek musí dosiahnuť Boha- ale že všemohúci Boh sa sklonil, k hriešnemu človeku v osobe Ježiša Krista a sám zaplatil výkupné za hriechy ľudstva! „...Boh bol v Kristovi, keď zmieroval svet so sebou...“ (2.Kor.5:19) A to je prekrásna radostná zvesť, ktorá ľudí vyslobodzuje- nie zotročuje! „...a poznáte pravdu a pravda vás vyslobodí.“(Ján 8:32)
„Keď vás teda Syn vyslobodí, budete skutočne slobodní.“ (Ján 8:36)