Zaujímavosti o referátoch
SCHIZOFRENIE (seminární práce)
18.09.2004
Vlado Beňo
Reagovať
Schizofrenie ochorenie ktoré si ňeviberá.
Som uš skoro viličený schizofrenyk,a môžem povedať že som si prešiel horúcim peklom.Je to ako zlý sen s ktorého sa ňedá zobudiť ktorí trvá, trvá, a trvá .Sen je ako nočná mora plná desu,a hrôzy napriek tomu že je to len sen je taký realistický,a presvečivý, že sa budím často spoťený,ako by som behal. Takže bolo úplňe jedno či som spal,alebo bdel pretože som si nigdy poriadňe ňeodíchol čo trvalo asi 2,5 roka.Chcel som si už dať zlatú dávku herojínu,aby som mal svetý pokoj. Jedného dňa som si povedal že začňem bojovať proťi tejto zákernej chorobe ktoá rozožiera célé moje ťelo,a myseľ,a ktorá môže posťihnúľ hocikoho, ale jedna vec je natom preca len pekná,že človek zastaňe zamyslí sa nat samým sebou,a potom prejde akousi ohňivou očistou svojej duše, dlhou cestou ktorá ho dovedie do visňívaneho raja v ktorom nájde mier ,a pokoj. Vitvoril som si nové zásadiy ktorími sa riadim.Zásady ktoré som mal pret ochore ňím,a ktoré ma učiľi v školách,a doma sú úplňe naňič,a ot vtedy sa my začalo velmi dariť. Som spokojný,a ľudia ktorí mňou pohrdali, a ľutovaľi ma mi je teras ľúto,a nielen ich,ale aj ľudí ktorích stetávam na uľiciach ktorí sú utrápený so všedných starosťí,a večňe ňespokojný. Ich život mi pripadá ako morča ktoré behá do sprosta v koliesku ktoré stojí na jednom miesťe.Samotný život je najkrajšia droga nasveťe, a preto som sa rozhodol že si ho budem vichutnávať každý deň do síta. Ak som vás aspoň trocha zaujal tak mi prosím otpíšťe. zdraví vás Vlado.
22.07.2005
nina
Reagovať
Re: Schizofrenie ochorenie ktoré si ňeviberá.
ja by som ta len chcela poprosit ci by si mi nemohol pomoct v tom ako sa spravat k ludom ktori prezivaju to cim si si presiel aj ty..touto chorobou trpi clovek na ktorom mi velmi zalezi a velmi by som mu chcela pomoct alebo aspon zostat s nim..ale lekarska pomoc tu nepripada do uvahy..dakujem moc keby si mi vedel aspon niecim poradit..
02.06.2005
veronika
Reagovať
Ahoj, Vlado, poprosil si, aby tí, ktorých si zaujal Ti odpísali. Mňa si teda zaujal. Si fakt veľmi odvážny a klobúk dolu pred Tebou, že si sa rozhodol takto tvrdohlavo bojovať so svojou chorobou. Úprimne blahoželám a držím Ti palce! Len tak ďalej. S pozdravom Veronika.
28.04.2005
Marika
Reagovať
nechápem prečo stále za niečim hladame chybu v inych a nie v sebe....podla mna by sme mali začat najprv od seba....
A konkretne Vlado Beňo....jeho chorobu vyvolali podla tej seminárnej prace pravdepodobne drogy....
A konkretne Vlado Beňo....jeho chorobu vyvolali podla tej seminárnej prace pravdepodobne drogy....
20.04.2005
Ivona
Reagovať
smutne??mozno,takze?urcite.samozrejme,presiel si si hotovym peklom,ale podstatne je to,ze si sa pohol dopredu a neostal si stat na jednom mieste(aj ked to by si uz asi nebol medzi nami...)ako pises o tych ludoch,mas cistu pravdu,ale to uz je asi dane v nas,ze stale nie sme spokojni,a preto stale napredujeme.horsie uz je,ked sa stazujeme,ale ostavame pasivnymi.ved sa to nejako vyriesi ze? :)
Sama som robila pracu o schizofrenii,takze co to o tom viem.a preto ti verim ze to bolo tazke...tak ti drzim palce,aby uz bolo len lepsie a skutocne klobuk dole...:) vydrz to.
ved,sam mozes povedat,ze vsetko zle je na nieco dobre...
Sama som robila pracu o schizofrenii,takze co to o tom viem.a preto ti verim ze to bolo tazke...tak ti drzim palce,aby uz bolo len lepsie a skutocne klobuk dole...:) vydrz to.
ved,sam mozes povedat,ze vsetko zle je na nieco dobre...
28.11.2004
Ria
Reagovať
Zdravim
Momentalne pisem z Bratislavy, kde aj studujem. Prvy krat som tu ostala cez vikend, takze som sa vybrala trosku sa poobzerat, kde to zijem. Bola som pod hradom, a poprechadzala som sa na miestach, ktore denne absolvujem elektrickou.
V poslednom case bojujem sama so sebou. Citim, ze nie som dost silna zvladnut tuto situaciu, ktoru ani neviem ako opisat. Preto ma Tvoj pribeh zaujal. Sice schizofreniu som neprezila, ale vidim tie veci, ktore si mi opisal.
Neviem, preco sa citim, ako citim, ale neprechadza to. Je to tuzba po laske, po objati, aby mi niekto povedal, ze je vsetko v poriadku. Ked ano, na inich to preco nevidiet? Alebo to nedavaju najavo? Neverim. Preco len ja?
Skratka to su veci, ktore nechapem.
Len som to potrebovala vyslovit, lebo nie kazdy to chape.
Zelam vela sily, vydrz a dakujem, ze si ma vypocul.
Ria
Momentalne pisem z Bratislavy, kde aj studujem. Prvy krat som tu ostala cez vikend, takze som sa vybrala trosku sa poobzerat, kde to zijem. Bola som pod hradom, a poprechadzala som sa na miestach, ktore denne absolvujem elektrickou.
V poslednom case bojujem sama so sebou. Citim, ze nie som dost silna zvladnut tuto situaciu, ktoru ani neviem ako opisat. Preto ma Tvoj pribeh zaujal. Sice schizofreniu som neprezila, ale vidim tie veci, ktore si mi opisal.
Neviem, preco sa citim, ako citim, ale neprechadza to. Je to tuzba po laske, po objati, aby mi niekto povedal, ze je vsetko v poriadku. Ked ano, na inich to preco nevidiet? Alebo to nedavaju najavo? Neverim. Preco len ja?
Skratka to su veci, ktore nechapem.
Len som to potrebovala vyslovit, lebo nie kazdy to chape.
Zelam vela sily, vydrz a dakujem, ze si ma vypocul.
Ria
08.01.2005
Siska
Reagovať
ja len tak
Asi tu ten autor tejto seminarnej praci nie je. No co uz. Ja som sa chcela len opytat, co si dostala z tej seminarky a ako si ju robila?
31.01.2005
Lenka
Reagovať
Re: ja len tak
Ahoj, ja jsem autor seminárky. Občas sem kouknu, když je čas. Ta seminárka byla povinná pro ukončení studia. Nehodnotila se znamkou, ale maturitu mám uspěšně za sebou, tak to snad nebylo tak zlé :) A jak jsem ji dělala..No dávala jsem dohromady to co jsem načetla z odborných knížek, článků které jsem přečetla s touto tématikou a vlastní zkušenosti. Teda ne vlastní zkušenosti s nemocí,ale jako sestra schizofrenika jsem měla možnost zažít spychiatrickou léčebnu tak trochu na vlastní kůži.
02.06.2005
Veronika
Reagovať
Re: Re: ja len tak
Lenka,
píšeš, že maturitu máš úspešne za sebou, tak to teda gratulujem! Chcem Ti len odkázať, že tento referát sa ti fakt vydaril! Blahoželám!!! Ja by som Ti zaň dala jednotku s kopou hviezdičiek. :o)
píšeš, že maturitu máš úspešne za sebou, tak to teda gratulujem! Chcem Ti len odkázať, že tento referát sa ti fakt vydaril! Blahoželám!!! Ja by som Ti zaň dala jednotku s kopou hviezdičiek. :o)
24.05.2005
Ivo
Reagovať
Schizofrénia
Ja osobne poznám ľudí čo trpia chizofréniou a myslím si, že ich netreba odsudzovať.
24.11.2004
sek
Reagovať
Re: hm,hm,hm....
Kdysi jsem jako student ze zvědavosti se známým kamarádem lékařem také zavítal na "hospitaci" na psychiatrickou kliniku a viděl jsem tam skutečné schizofreniky a paranoiky. Řeknu Vám, není to pěkný pohled a ti lidé si ty choroby zpravidla nezapříčinili. Starší název v 30. letech používaný pro skupinu těchto duševních onemocnění byl choroby společnosti. František kardinál Tomášek ve své Pedagogice též upozorňuje na to, že se schizofrenii také někdy říká u mladých lidí nemoc premiantů. Chtěl bych říci, že soudobá česká společnost často zneužívá smyšlených diagnóz těchto chorob jako jednu formu tzv. mobbingu, dále ke zbavování se politických odpůrců režimu bývalých komunistů, tzv. odpíračů společenského systému, a slušných lidí vůbec, někdy soustavně už od dětství, a vžil se u nás pro toto politické zvěrstvo rusifikovaný název polit-psychiatrie. Každý, kdo takto skutečně onemocní, měl by s pomocí blízkých navštívit též právníka, neboť tu politickou "formu" takovýchto "onemocnění" dovede často vyléčit také sice doktor, ovšem doktor univerzálního práva. A pokud jde o onemocnění skutečné, je často i u těch skutečně zlých případů příčínou bezohledná a dravá společnost lidí ničeho se neštítících. A ještě častěji společnost původu východního. V každém případě všem takto nemocným, i Vám, Vlado, přeji brzké uzdravení, neboť naděje na ně je. Uvedu Vám za všechny třeba případ profesora Nashe z USA, který se jako těžký schizofrenik po letech úplně uzdravil. On také neunesl jako talentovaný muž "pozornosti" závistivé a chtivé společnosti. Jako citlivý vědec a vynikající matematik z toho zúmyslného věčného a záměrného svévolného znejisťování a osočování různými špinavci následně takto onemocněl. Zejména na toto si ve Vašem nynějším stavu dejte bedlivý pozor a buď neberte takové metody prostě na vědomí, anebo lidi takto se k Vám chovající rovnou oznamujte právníkovi. Dosti informací právě o takových formách jednání má u nás v Čechách o.s. Práce a vztahy.