referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Ján Amos Komenský
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
28.03.2010
M.Kmec    Reagovať
Úprava informácii
Je potrebné zjednotiť dátum úmrtia J.A.Komenského. Podobne ako logo GOOGLE znázorňuje zlý počet rokov od narodenia
31.05.2008
Kokl    Reagovať
ahihh
no a to že je naša najvačšia univerzita pomenovaná po čechovi to je jedno len tých múdrych slovákov bolo menej že keby už bola pomenovaná po nejakom posran... američanovi to by bolo v poriadku
22.05.2006
Beáta Kačmariková    Reagovať
jazikovedec
A čo za jazykovedec písal toto?
jazikovedec?????
S iot?????
naozaj dobré....
22.03.2006
Miriam    Reagovať
Trapne a zaroven smiesne
Vo vsetkych encyklopediach, ktore su online som nasla len, tolko, ze J.A. Comenius (tak je uvedene meno Komenskeho v cudzich reciach) sa narodil na uzemi dnesnych Ciech. Kedze sme dnes samostatny stat (myslim tym oddeleny od Ceskej Republiky), cudujem sa, ze nasa najväcsia Univerzita je pomenovana po Cechovi a nie po niektorom vyznamnom Slovakovi! Co hovori na to pan Meciar, ktory vtedy vybojoval nase osamostatnenie, na taketo nieco? A tak isto vsetci ti vlastenci? Som este stale slovenkou obciankou aj napriek tomu, ze zijem v zahranici. Ked mam pravdu povedat, uz sa mi bohuzial velakrat stalo, ze sa musim za svoju statnu prislusnost a za slovensky narod hanbit.
28.03.2006
miki    Reagovať
Re: Trapne a zaroven smiesne
Ty si asi pekne pipi.... Rád by som vedel kde si teraz. V akom zahraničí.... U priblblých ameristov zarábaš doláče.... Ak áno, tak si to vyhodnoť pred zrkadlom. "TRAPNA"
27.12.2004
Emilly    Reagovať
Rodisko
Chcela by som prispieť aj ja nejakými poznatkami ato, kde sa J.A.Komenský narodil. Pôvodne sa vraj narodil na Slovensku a to konkrétne na pomedzí Drietomy a St.Hrozenkova. Matka ho porodila v Drietome ale vtedy sa udávala prvá dedina alebo mesto, do ktorého pricestovali a tým bola Komňa, preto bol zapísaný že sa narodil v Komni, ale pôvodne to vraj bola Drietoma.
26.03.2006
toko    Reagovať
Re: Rodisko
napriek tomu ze by ma zaujimala vierohodnost zdroja podla ktoreho sa Jan Amos Komensky narodil v lokalite Drietomy a St. Hrozenkova na Slovensku, nemyslim si ze toto je najdolezitejsie kriterium preco by mal "byt nas". Mal to stastie ze ako velmi mlady mal moznost studovat na vysokej skole v Hebrone a Heidelbergu (ved kde tu v Uhorsku?;) a potom ako euroobcan slobodnej mysle posobil na roznych miestach Europy. Pretoze Jan Amos Komensky bol telom i duchom z casti Slovak, je krasne ze Komenskeho Univerzita nesie prave jeho meno. (Ze z neho vzdelanie vykresalo vynimocneho cloveka ktoreho si teraz chcu (vedecky;) pripisat vsetci ktori s nim prisli do styku, treba brat s nadhladom alebo ako motivaciu pre nasu vlastnu snahu.. Poliaci zas s uplnou samozrejmostou tvrdia ze ich je Janosik:)
26.03.2006
toko    Reagovať
Re: Re: Rodisko
(Herborne a Heidelbergu;)
17.03.2006
Nivničan    Reagovať
Re: Rodisko
No tak to si nech od cesty, že se narodil v Drietome. Jeho rodiště není doposud známo, ale udávají se 3 možná rodiště: Uherský Brod, Nivnice a Komňa. Žádný zápis o jeho narození neexistuje, protože se matrika nezachovala (shořela při požáru). A to, co tu ty tvrdíš, je jen historickými důkazy nepodložitelná teorie = nějaká drietomská legenda.
16.01.2006
Sheila121    Reagovať
Ucitel narodov
podlam na to bol debil lebo vymyslel slovo skola a ucebne osnovy akymi nas teraz ucia su na hovno
14.01.2006
Kacenka    Reagovať
hahah
Jan Amadeus Komensky diino
14.01.2006
Kacenka    Reagovať
hahah
Jan Amadeus Komensky diino
10.01.2006
babetko    Reagovať
Komensky
Jan Amos Komensky ta to on co zbudol po slovensky?
10.06.2005
JU-GA    Reagovať
šKOLA HROU
JEHO METODy-šKOLA HROU-didaktické princípy/-Názornosť-sústavnosť-postupnosť/-by sa mali uplatňovať
v našom šk.systéme-VO VAčšEJ MIERE-NEZABúDAť na to ,čo sa OSVEDčILO
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.