referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Barbora
Streda, 4. decembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Pandorina skrinka (Pandóra)
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
30.04.2009
Anagar    Reagovať
Skrinka
Raz pradávno, keď ešte čas nemal hodnoty ako má dnes, som spoznal ženu. Ženu s podivným menom, ... menom Pandóra. Niesla so sebou skrinku zo zvláštneho dreva. Bránila ju už len pred pohľadom iných. Práve preto mnohých tak lákala. Chceli vedieť prečo ju tak stráži. Čo v nej skrýva?
Jedného dňa, keď nebol nikto v jej okolí som k nej pristúpil a spýtal sa jej prečo tak chráni to, čo vyzerá tak obyčajne...skrinka kombinovaná z tmavého a svetlého dreva, jemne kovaná po jej hranách, no uzatvorená veľmi pevným zámkom.
Neodpovedala...len sa uprene zahľadela do mojich očí a položila otázku: „Čo je to čo nosíš vo svojej ty?“
Odpovedal som trochu zmätene: „Ja predsa nemám žiadnu skrinku...“
...pousmiala sa, aj keď jej úsmev neskrýval radosť:
„Ale máš, len ju nechceš ukázať, rovnako ako ja, zo strachu čo ukrýva. Je v každom z nás. V srdci niekde skrytá...“odpovedala a stratila sa v temnote noci.

Neskôr ... o mnoho neskôr som sa dozvedel že ju otvorila. Vraj z nej vyšlo zlo.
Asi preto ju chránila. Chránila nás. Chránila nás pred tým čo nosila v srdci. Pred tou skrinkou, ktorá bola len vezením zloby, smútku a beznádeje, čo nosila v srdci.
Tá skrinka, ktorú máme vo svojom srdci každý z nás. Jej obsah tvoria slová ... vety a myšlienky, ktoré sme nikdy nevyslovili. Zo strachu. Strachu že ublížia nám...,že ublížia našim blízkym a tým aj nám samým.

Postupom času som našiel tú skrinku hlboko prepletenú s moju dušou v nekonečné uzly. Uvedomil som si, že za svoj život som do nej už viackrát nazrel. Zakaždým ma to bolelo bolesťou iných.
Viem, že do nej asi ešte niekoľkokrát nahliadnem, lebo vraj na jej dne, pod tým všetkým nevypovedaným leží tá ... ticho a bez náhlenia uvidieť svetlo sveta, večne očakávaná a často neprítomná nádej.

A bez toho zlého by sme nádej asi ani neptrebovali.
29.03.2009
Nicol    Reagovať
Pandorina skrinka
Podľa mňa je to skutočne zaujímavý a fascinujúci príbeh. A navyše skutočný. Nech ľudia veria v čokoľvek ja sama pevne verím, že Pandorina skrinka nie je len mýtus na naše pobavenie. Dúfam, že ak ju raz nájdu tak sa to dozviem. Veď hádam sa v nej už nenachádza žiadne zlo. Už by totiž nemalo aké. Možno by sa v nej však našlo aspoň niečo dobré, keď odtiaľ pred tými mnohými stáročiami vyšlo zlo teraz by odtiaľ možno vyšlo niečo dobré. Ale len možno. No uvidíme...
29.03.2009
Nicol    Reagovať
Pandorina skrinka
Podľa mňa je to skutočne zaujímavý a fascinujúci príbeh. A navyše skutočný. Nech ľudia veria v čokoľvek ja sama pevne verím, že Pandorina skrinka nie je len mýtus na naše pobavenie. Dúfam, že ak ju raz nájdu tak sa to dozviem. Veď hádam sa v nej už nenachádza žiadne zlo. Už by totiž nemalo aké. Možno by sa v nej však našlo aspoň niečo dobré, keď odtiaľ pred tými mnohými stáročiami vyšlo zlo teraz by odtiaľ možno vyšlo niečo dobré. Ale len možno. no uvidíme
29.03.2009
Nicol    Reagovať
Pandorina skrinka
Podľa mňa je to skutočne zaujímavý a fascinujúci príbeh. A navyše skutočný. Nech ľudia veria v čokoľvek ja sama pevne verím, že Pandorina skrinka nie je len mýtus na naše pobavenie. Dúfam, že ak ju raz nájdu tak sa to dozviem. Veď hádam sa v nej už nenachádza žiadne zlo. Už by totiž nemalo aké. Možno by sa v nej však našlo aspoň niečo dobré, keď odtiaľ pred tými mnohými stáročiami vyšlo zlo teraz by odtiaľ možno vyšlo niečo dobré. Ale len možno. no uvidíme
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.