referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Nadežda
Pondelok, 23. decembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
SNP – Slovenské národné povstanie ...
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
20.03.2010
účastník SNP    Reagovať
aj tak sa dá.
Ako priamy účastník SNP by som doporučoval čerpať nie len z knihy spis. Jablonického "z ilegalita do Povstania" ale aj z ďalšej bohatej literatúry faktov ale najmä pokusiť sa o dialog s priamimi účastníkmi tohoto boja za národnú slobodu a proti fašizmu.
05.01.2010
Blanc1    Reagovať
pre autora
SNP bolo proti fašizmu, nebolo protinárodné. Slov. štát podporoval fašizmu a ten boj proti fašizmu nešlo oddelit bez boja proti prestavitelov slov.štátu
11.03.2008
jambo    Reagovať
tiso a slovensko
tiso zachranil slovensko
31.08.2007
gudmundur    Reagovať
Tiso bol fasista o tom niet pochyb
Bolo to povstanie proti fasistickemu statu a Rusi nam nepomohli aby oni mali zasluhy na oslobodeni, aby boli lepsie podmienky na nastolenie komunizmu. Je to tragedia slovenskeho naroda na ktoru som hrdy
01.06.2006
Iweta    Reagovať
nehame tak
....nech žijú referáty!!!
01.06.2006
Iweta    Reagovať
nehame tak
....nech žijú referáty!!!
04.09.2005
R.L.    Reagovať
Pravda pravdúca
Zdá sa mi, že k tomuto referátu sa vyjadruje akosi priveľa zakuklených komunistov, ktorí nechcú akceptovať smutnú pravdu o SNP a neznášajú iný pohľad na historickú udalosť ako je ich obmedzený, za ktorý dostávali kedysi metále a peniaze. Znova sa ukazuje, ako blízko mali k sebe ľudia Hitlera a Stalina. Stará generácia historikov sa už asi nezmení.
22.09.2005
Lukáš    Reagovať
Re: Pravda pravdúca
Trafena hus zagágala... ja som antikomunista i antifašista.
27.08.2005
A.Z.    Reagovať
Pripomienky
Pokial chce niekto precitac nieco z pera historika, co za komunistov sedel a je ten posledny, co by ich podporoval, odporucam:
JABLONICKÝ, J. : Povstanie bez legiend. Bratislava : Obzor, 1990

Zdroje, o ktore sa opieral autor su naopak nie historicke, ale publicisticke, blizke tzv. vatikanskej emigracii ludovcov po 2. sv. vojne.

Hesla KSS ako "Sovietske Slovensko" (pod ktorym vstupovali do 2. sv.) mu zjavne nic nehovori! Ani heslo "Rovny z rovnym" ktore bolo prijate ako merito rokovani z exilovym zastupenim, neskor zaklad tzv. prazskych dohod!

Rovnako uloha Sovietov v "pokaslani" celeho povstania je nejakou ludackou legendou, pretoze Rusi sami boli za taketo vystupenia az pri realnom priblizeni frontu! (No a pri ich ideologickom "privlastneni - ak sa tak nestalo, smola - vid Varsavske povstanie. Ale to iste na druhej strane - Parizske povstanie de Gaull nedokazal nikdy ocenit, lebo za nim boli lavicove sily).

No a zaver - realisticky - aj ked vojensky bolo SNP naozaj velkym nezdarom, politicky bolo zachranou naroda!

Ale to uz nech si kazdy rozmysli sam - ci je mu blizsi Vatikan, Mussoliny a volby, kde je 97,5% za, ci su mu blizsie protizidovske zakony, deportacie Zid za 5 risskych mariek do plynu, a pecene husy, ktore vtedy stali korunu, ako do konca zivota spominal moj dedo... Alebo je rad, ze je na strane Churchilla, Roosevelta, na strane Ruskeho a Ukrajinskeho ludu a ich milionovych strat a neuveritelneho utlpenia, na strane tych, co odmietali "vyssiu rasu", co odmietali "konecne riesenia", "germanizaciu", deportaciu Slovanov kdesi na Madagaskar! Isteze - aj na strane Stalina, tohoto zvierata, despotu a kruteho diktatora, na strane masinerie Kominterny, ktora uvrhla vsetky susedne krajiny do komunistickeho podrucia... Kazdy ma moznost vyberu, co je mu blizsie.

Na zaver "bonbonik": Existencia Slovenskeho statu zo strany Rise bola zaujimava iba docasne, do buducnosti bol navrhnuty plan presidlenia Slovakov na "nove kolonizacne uzemia na vychode"! Nehovoriac o tom, ze Slovensky stat musel uskutocnit uzemne ustupky Madarsku v tzv. Malej vojne v marci 1939 nie na zaklade sily, pretoze Slovensko vyhravalo a keby malo vojsko volnu ruku, zastavia sa az niekde v Miskoci, ale kvoli rezolutnemu prikazu Nemecka! Toho Nemecka, ktore nam vo Viedenskej arbitrazi odobralo uzemia nielen madarske, ale aj vyslovene Slovenske, navyse po Malej Vojne aj take, kde Madari nezili uz uplne ze vobec (Sobrance a pas po hranicu z Polskom)!
22.08.2005
Lukáš    Reagovať
BLUDY, BLUDY, BLUDY
Sliepka vie viacej o kamione, ako autor o SNP.
22.09.2004
m k    Reagovať
U R L
http://www.muzeumsnp.sk
03.05.2005
Adoman    Reagovať
Re: U R L
ta ty si skory o tej stranke ked nevie cele slovensko tak potom aj kazdy cech aj poliak a dokonca aj rus
01.05.2005
Johnny    Reagovať
neviem neviem
Vždy si rád prečítam odlišné názory na vec, avšak často ostanem sklamaný, pretože ide o nezdravo vyhranené názory. Inak tomu nebolo ani v tomto článku, s viacerými názormi súhlasím, no celkovo som niečo tak zaujaté a zavádzajúce už dlho nečítal (neviem, o aké fakty a dokumenty sa autor opieral).
V každom prípade sa takýmto spôsobom aspoň (z časti) vytvára rovnováha narušená komunistickým výkladom SNP :)
18.04.2005
Dávid Schawartz    Reagovať
Super
Tento príspevok sa mi veľmi páči, pretože konečne ukazuje pravdu o SNP, bez tých komunistických historikov, ktorí ešte u náš, žiaľbohu nevymreli.
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.