referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Emília
Nedeľa, 24. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Pravek a starovek
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
24.09.2007
Dadinka    Reagovať
Supíš...
díki díki díki
05.04.2007
števo    Reagovať
rímske kúpele
Ahoj, prosím kde sa našli na Žitnom ostrove, ako píšeš: "dokonca sa zachovali aj pozostatky rímskeho kúpeľa" ???
Ja som zo Žitného ostrova, ale nič o tom neviem.
27.08.2005
A.Z.    Reagovať
Fakt nezmysly! ANI NECITAT!!!
Takze este raz -
POZOR - TOTO JE JEDEN NEZMYSEL, KTORY SI ANI NECITAJTE, LEBO TAM NIE JE JEDNA VETA PRAVDIVA!
27.08.2005
A.Z.    Reagovať
POZOR PICOVINY!!!
No koniec!
Zlata moja, toto neviem ako sa Ti podarilo vypotit, ale keby sa dalo, tak tento referat presunte prosim do kategorie "najhorsie referaty - nikdy viac"!!!

Tam nie je tusim ani jedna veta zmysluplna! Proste ked niekto tvrdi take nezmysly, tak na to sa ani neda nic napisat, lebo tam je pico... fakt vsetko!

Ale konkretne:
aluvialny a holocenny - jeden znamena vytnoreny vodou, druhy v holocene (stvrtohorach)... Po dobe kamennej nasledovala doba medena, doba bronzova nasleduje po kameni len v Madarsku, ale to su Madari takze no comment (ked si niekto nazve dobu, kde bronz nepoznaju ze bronzova...).
Na Slovensku ale po Paleolite nasleduje Neolit, po nom Eneolit (synonymum doba medena ale pouziva sa eneolit - konecny neolit). Po eneolite doba bronzova, po nej doba zelezna starsia (halstattska) a mladsia (latenska). Potom doba rimska, stahovanie narodov a potom Slovania, zlata moja!!!

Preco moja trpis obsesiou spominat stale daku zupu? Po madarsky sa to vola zupa? U nas zupy totiz uz davno nie su, mozes hovorit o okrese, o kraji, alebo si uzemie definovat inak (Bratislavska brana, JZ Slovensko), ale hovorit o zupe - v praveku ziadne zupy neboli, toboz nie s staroveku!!!

Bronzovy hoblik a podobne nezmysly, to akoze ani komentar asi nepotrebuje, asi si myslela bronzovy kotlik, ano, take stari Madari pouzivali, ale boli to kotliky medene, robia ich dodnes...

Moja - zjavne nechapes, ze Kelti nezili vtedy, kedy Rimania, ze zili skor, a ze nemaju nic z dobou bronzovou, lebo zili v dobe zeleznej a pozerat Asterixa a Obelixa sa fakt neoplati, lebo u nas uz vtedy zili Germani, konkretne na JZ Slovensku Markomani, a pise sa to s kratkym i (v Slovencine minimalne!). Kvadi zili severnejsie (v horach).

Dalsie hluposti z tohoto odstavca nevladzem komentovat, lebo co veta, to pi...ina, to sa inak povedat neda. :(

Nechapem, ako niekto moze take nezmysly pisat, tam... Ale veta "...obsadili SV Madarsko slovanske kmene, kt. sa stiahlu k Dunaju z Ciech a Moravy" hovori vela - je to asi daka madarska teoria. Nic proti Madarom, ale oni nikdy neuznavali, ze na Slovensku zili Slovaci a ich predkovia Nitrania - Slovania. Takze preto asi taketo nezmysli. Ked niekto vie, kde bola pravlast Slovanov a ked si precito akukolvek pracu ci ucebnicu o praveku, alebo sa len pozrie na mapu, zisti, ze Slovania sem urcite nesli cez Prahu!!!

No a zaver klenot najvacsi:
"Bratislavskej župe, ktorá vtedy tvorila súčasť východného nemeckého banátu Ostmark".

Toto by som nevypotil, ani keby ma mucili! :(
Takze mili madarsky spoluobcania, ked nedokazete cerpat zo slovenskych ci neutralnych zdrojov, prosim, nepiste to po Slovensky, ale po Madarsky, nech sa nad tym clovek nemusi rozculovat!
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.