Zaujímavosti o referátoch
Jean Paul Sartre: Múr
17.11.2008
Sk1ller
Reagovať
RE:Mur
Dielo som precital za par minut kedze ma len par stran..nechapem ako sa vam to moze nepacit.Je to krasne vykreslenie situacie kedy sa clovek skoro stotoznuje so smrtou.Ako urcite viete Sartre bol vybornim filozofom.Zamyslanie sa nad smrtou cloveka alebo seba sameho je normalna vec.Kazdy raz zomrie.Mne sa to pacilo a ten vtipny koniec nemal chybu.
10.11.2009
Maťko
Reagovať
Re: RE:Mur
úplne súhlasím s tebou kámo. mňa to tiež riadne oslovilo, proste krásne vykreslené vnútorné stavy, skrytý vnútorný význam už v názve poviedky...jedna pravda - človek musí dospieť na čítanie takejto literatúry. a nie to hneď odsúdiť. za "psychopatickú" blbosť, ako už bolo spomínané ja považujem nadrealizmus- v tom ja nevidím zmysel...:P
24.09.2007
maťka
Reagovať
hahaha
no mam velmi "rada" ked mame v skole povinnu literaturu..vzdy je to njaka takato psychopatycka haluz...niekto tu pisal o Kafkovi..hej hej PREMENA..to je proste psychopatia..vsetci tyto autory su haluzary..ale nenadavam nato...sak haluz musi byt :D
27.10.2009
Jozef Galaj
Reagovať
Ludia ktorY, ZivY, MrtvY
chlape, ked tu uz daco pises tak by si si aspon mohol spravit poriadok v nominative pluralu vo vzore pekny ak hovoris o osobach.
23.05.2009
-nn-
Reagovať
Re: kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
To, ze niekoho moze viest k roznym pohnutkam este neznamena, ze je to zle dielo.
28.09.2008
RandoMMeR
Reagovať
Doplnok
no podla mna to dielo ma daco do seba, aj ked som to musel precitat, ale podla mna ma nazaor na smrt trosku iny ako podla mna "normali" ludia, aj ked ten existencionalizmus bol vtedy "IN" :) a teraz sa na to tiez pozerame inak, vtedy sa strielalo hore dole, teraz si vlastne zijeme vsetco dobre, v modernej dobe, niesme v Iraku, nezomierame s gulkami v hlave (vecsina).
cize len chcem tymto naznacit ze ide o zlvastne dielo, mne uplne nesadlo, ale musim povedat ze ten zaver ma uplne zabil :D.
a autorovi tohoto referatu chcem odkazat nech sa nauci gramatiku a take ze "neni su" v slovenskej gramatike "neni je" !
a spoluvaznoU tiez nieje velmi spravne
a ta Concha bola jeho "defka" :) bol s nou rok :)
that´s all :)
cize len chcem tymto naznacit ze ide o zlvastne dielo, mne uplne nesadlo, ale musim povedat ze ten zaver ma uplne zabil :D.
a autorovi tohoto referatu chcem odkazat nech sa nauci gramatiku a take ze "neni su" v slovenskej gramatike "neni je" !
28.09.2008
RandoMMeR
Reagovať
Doplnok a diskusia :)
no podla mna to dielo ma daco do seba, aj ked som to musel precitat, ale podla mna ma nazaor na smrt trosku iny ako podla mna "normali" ludia, aj ked ten existencionalizmus bol vtedy "IN" :) a teraz sa na to tiez pozerame inak, vtedy sa strielalo hore dole, teraz si vlastne zijeme vsetco dobre, v modernej dobe, niesme v Iraku, nezomierame s gulkami v hlave (vecsina).
09.05.2008
mishec
Reagovať
Re: hahaha
omg....
Vsetci tyto autory.
A mam dost... takyto ROFL... Gramatika 6tej triedy... Ale tam KAFKu nemaju... hm... zeny maju vraj lepsie prepojene hemisfery, matka ich ma prepojene nevodivo... Dakou gumou... :)
Vsetci tyto autory.
A mam dost... takyto ROFL... Gramatika 6tej triedy... Ale tam KAFKu nemaju... hm... zeny maju vraj lepsie prepojene hemisfery, matka ich ma prepojene nevodivo... Dakou gumou... :)
27.11.2007
lucka
Reagovať
sartre
...je velmi dobry spisovatel..samozrejme jeho literatura nie je vhodna pre kazdeho... ked sa vam nieco nepaci,neznamena to hned ze je to "psychopaticka haluz"..mozno sa bolo treba nad tym len trosicku zamysliet..a nie to hned odsudzovat
26.12.2006
daniela
Reagovať
naucte sa citat
skus si to skutocne precitat len sam od seba, nie pre to ze ta niekto nutil v skole si to precitat.to je literatura pre uzsi okruh ludi ako tych co tu uverejnuju skolacke referatiky a su schopny napisat maximalne tak obsah, lebo na viac nemaju...
17.10.2004
Lada
Reagovať
sartre
myslim si,ze je to vyplod niekakeho blazna,ktory fajcil travu alebo bral ine sracky.pretoze normalny inteligentny clovek by nieco take nemohol napisat.ako sa clovek moze zaoberat takou temou ako je smrt.
29.09.2005
tanagy
Reagovať
Re: sartre
....smrťou sa zaoberá každý zmýšlajúci človek, tobôž filozofi. ...a halucinogény sú len katalizátorom myšlienok a ideí,nie ich kreátorom,a aj keby dielo napísal "pod parou" na podstate veci by to nič nemenilo. ....sú to jeho myšlienky, jeho názory, jeho revolta. b ...je to dobré dielo.
02.12.2006
milka
Reagovať
Re: Re: Re: sartre
deti,
a o com podla vas mal pisat? o sexe a o chlaste? to by sa vam pacilo viac?
a o com podla vas mal pisat? o sexe a o chlaste? to by sa vam pacilo viac?
19.02.2005
MIRO
Reagovať
Re: sartre
Ty si asi silne inteligentna, smrtou sa zaoberaju ludia uz od pociatku, a smrtou sa zaoberal kazdy velky filozof!
23.10.2006
zuzu
Reagovať
Re: Re: sartre
no moja /Lada/, vidno ze tomu "rozumies" ...hmmm prave tato tema trapi vela ludi...a sartre? ved to bol filozof, a vies co je to existencializmus? tak prave sartre bol jeho hlavnym predstavitelom...skus to nastudovat a potom napis...toť vsjooo..:)
06.11.2006
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Reagovať
kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Nieje to vobec dobre dielo, psychicky labilnejsich kludne moze viest od pocitu k menejcennosti az k samovrazde.
06.11.2006
reakcia
Reagovať
reakcia
je to blbe dielo podla mojho nazoru nabadal a nabada ludi k samovrazdam a tomu aby sa distancovali od spolocnosti
23.05.2006
llo
Reagovať
kafka rulez
lol vy blazni to ste asi necitali kafku:DDD
ODPORUCAM - dufam ze si to o tyzden vytiahnem na mature a ked im poviem aka je to picovina budu musiet len suhlasit:)
ODPORUCAM - dufam ze si to o tyzden vytiahnem na mature a ked im poviem aka je to picovina budu musiet len suhlasit:)