referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Cecília
Piatok, 22. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Učiteľ a žiak a ich vzťahy v ...
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
23.03.2006
Buday    Reagovať
direktívna pedagogika
Študoval som v čase totality, odhliadnúc od pár hodín "oddychoviek" spojených s výučbou zjazdov KSČ a pod. som nepostrehol žiande rozdiely oproti dnešku. V "direktívnej pedagogike" som nezažil žiadne silné stranícke, triedne ani nijak podobné formovanie osobnosti žiaka. Každý z nás tieto veci bral s nadhľadom, vtipom a nepridával tomu žiadnu vážnosť. Celkom určite sme mali v oveľa väčšej miere možnosť absolvovať záujmové aktivity, ako je tomu dnes. Povinného učenia sme mali menej a záujmové aktivity boli vtedy zdarma a nie ako dnes, keď pri rozhodovaní sa dieťaťa rozhoduje často i peňaženka rodičov. VŠ štúdium som ukončil v r. 1990, teda som na niekoľkých úrovniach zažil "totalitné" vyučovanie a myslím, že vplyv na žiaka má predovšetkým postoj učiteľa k žiakom. Neobhajujem vtedajší režim, len týmto chcem vyjadriť nesúhlas s časťou referátu týkajúcou sa kritiky vtedajšej doby v oblasti školskej a mimoškolskej výchovy.
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.