referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Katarína
Pondelok, 25. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Bavorská Alžbeta: "cisárovná Sisi"
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
07.05.2011
maja    Reagovať
.....
podla mna mala aj milenca... ved bola stále na cestách tak niečo tajné tu mohlo byť...
06.12.2006
Lea    Reagovať
Cisárovna Sisi
Dôvodom vsetkych tých problémov mohlo byť skutočne to, že sa vydala priskoro. V tom čase sa však ženy vydavali skôr ako dnes, a to aj tie vysoko postavene. Takže je dosť možne, že bola skratka len citovo labilna.Okrem toho som v jednej jej biografii čitala, ze cisárova matka Žofia v skutočnosti k nej taký odmietavý postoj nikdy nemala. Bola to mudra, rozumná a rozhladená žena. To bolo zrejme to co Alžbete tak prekažalo, lebo ona bola naopak vždy vystredna a správala sa akoby nikdy nedospela. Preto podľa mnohých kníh vznikol tento negatívny mýtus o "zlej svokre". Jej prvý životopisec Egon Corti čerpal nazory o nej a o ľudoch z jej okolia od arcivojvodkine Márii Valérii. Maria Valéria mala len 4 roky ked jej babička Žofia zomrela, takže ju poznala len veľmi malo. Všetko čo vedela mala od svojej matky Sisa a tá určite nechcela o sebe hovoriť nič negatívne, preto všetkú vinu za skazený život a spackané manželstvo hodila na Žofiu.
Využivala len výhody svojho postavenia, ale povinnosti z toho vyplívajúce plniť odmietala.
Do politiky sa, ako bolo spomenute zajpojila len raz. Ale nie kvôli tomu aby snaď pomohla svojmu manželovi, tomu tým skôr zavarila. Na pomoc bežala svojim uhorským kamarátom.
František Jozef to s ňou ozaj nemal ľahké, o to viac, že ju po celý život veľmi miloval. Ona túto lásku však asi nezdielala a starala sa skôr len sama o seba. Jedinou vínimkou mohlo byť držanie ochrannej ruky nad jeho priateľstvom s herečkou Katharinou Schrattovou. Asi mala výčitky svedomia za jeho osamelosť a svoje určite zohrala aj túžba ešte viac sa odputať od neho aj od dvora.
Každopadne je celý tento ich pribeh veľmi smutný.
19.03.2011
maja    Reagovať
Re: Cisárovna Sisi
uplne súhlasím....
17.07.2009
Elinae    Reagovať
tetovanie
Mala vytetovanu kotvu na pravom ramene... nie je az take tazke to zistit... asi nemate nacitaneho tak vela, ako si myslite.
19.03.2011
maja    Reagovať
Re: tetovanie
tak povedz odkial to máš =D
31.12.2010
JuLiSh    Reagovať
Elisabeth
Sisi je jednou z najzáhadnejších bytostí histórie. To sa nemôže poprieť, Preto tak mnohých priťahuje jej aura záhadnosti.
06.04.2010
Mata    Reagovať
Bavorská Alžbeta: "cisárovná Sisi"
sissi bola v mnohych ohladoch neskutocna zena a aj clovek........citala som o nej vela na internete ale stale sa vsade pise len to iste......ale ja by som chcela vediet viac o jej minulosti........ak niekto zvas ma nieco ine a zaujimave rada by som si to precitala.....budem rada ak mi to poslete na email [email protected] by som o nej vediet este viac ....ako sa to teda da ......dakujem .......... chyby si nevsimajte nechcelo sa mi pisat :D
09.02.2009
Silvia Alžbeta Sisi    Reagovať
Moja sesterka
Mali sme robit rodokmen a ja som sa sa dostala az pri Sisi a nakoniec som zistila že je to moja pra pra pra pra pra Sesterka takže ja som teraz Silvi Alžbeta Sisi 2 mladčia a som princezna
05.04.2010
lenka    Reagovať
Re: Moja sesterka
Naozaj. Kde si to nasla prosim odpis velmi ma to zaujima som sissi a jej rodinou ocarena aj ked vraj bola na tom psychycky zle ale asi vies o com hovorim
03.06.2009
DOMINIKA    Reagovať
Re: Moja sesterka
CAU KDE SI NASLA TEN RODOKMEN
05.04.2010
lenka    Reagovať
aka bola sissi
Aka bola sissi naozaj. To nik nemoze povedat. Urcite bola aj dobra ked sa stala kralovnou Madarska. Franz Josef ju miloval az do smrti. A vsak ona mu tu lasku neobetovala uplne. Vravi sa ak sa dvaja ludia miluju prekonaju vsetko zle co im pride do cesty. Samozrejme ze sissi to nemala lahke ved si mysleli ze nene bude cisarovnou a nie sissi. Nebola pripravena na zivot vo viedni ved kym nene studovala sissi bola s otcom v prirode. Clovek nemoze nikoho sudit ked nevie aky naozaj je. Ja sissi obdivujem aj ked neviem co je pravda. Keby sa zistilo co bola naozaj zac mozno by som nou aj opovrhovala.
13.02.2009
jana    Reagovať
obyčajna sisi
nechapem čo na nej všetci vidite však bola obyčajny človek ako každy iny
01.07.2008
simonka    Reagovať
sissi
Ja Sisi tak isto obdivujem! Podla mna to bola normalna zena, len sa necitila dobre tam,kde ju ohovarali a kde sa jej samej nepacilo.Preco asi podnikala cesty? Myslim,ze nikomu z nas by sa nepacilo tam, kde nas nechcu. No a co, ze bola chuda.Boze,kazda zena chce mat krasnu stihlu postavu a po smrti jej syna Rudolfa nevedela najst vlastny pokoj, pretoze sa vinila z jeho smrti. Aj preto stale cestovala. Cloveka, ktoreho milujete a on zomrel, nechcete byt na miestach, ktore vam ho pripominaju....
01.07.2008
simonka    Reagovať
sissi
a to ze mal za milenku tu herecku vobec nie je pravda. Ona bola len jeho spolocnickou a vypocula ho a povedala mu veci, ktre by sa od svojich ministrov nikdy nedozvedel. Pretoze ti ministri mu dosniesli vzdy len vystrizky z novin a ona mu ich davala cele a pod....To sa len roznasali po Viedni reci, ze je jeho milenka...Ale ved viete aky su ludia zlyyy
07.06.2008
silvia    Reagovať
SISSI!
TAKZE ... ja sissi obdivujem mozno bola zla pre inych je zasa dobra kazdy si z toho zoberie nieco ine a nikdy sa nedozvieme pravdu pre mna je sissi silna zena ktora pre lasku dokazala vela i ked mozno ked uz bola starsia nemilovala uz tak frantiSka jozefa a mozno i prave preto mu dohodila milenku co od nej bolo ale aj nebolo pekne pretoze frantisek jozef ju miloval stale a ona mu dala nejaku inu zensku namiesto toho aby ona bola s nim ale zasa na druhej strane aspon frantisek jozef nebol sam ked mal tu milenku no a potom to s tou jej svokrou ja neviem ale myslim ze aj sissi a aj zofia mali chybu na tom ze sa tak neznasali sissi bola vtacik v zlatej klietke a zofia bola prisna ved sissi mala 15 a bola predsa rak.cisarovnou a potom zofia zobrala sissi dieta ako by ste sa xichtili vy keby vam niekto vezme dieta? vase dieta? mali by ste toho cloveka v laske ak vlastnej matke zoberie dieta? jedine dieta o ktore sa sissi mohla starat bola najladsia maria valeria mno a potom to ze sissi nenavidela gizelu? co vy viete mozno jej gizela v dospelosti robila zle NO A ANOREXIA, MOZNO AJ ANO ALE SISSI NEJEDLA len PRETO ze chcela byt chuda a dbala na svoju postavu lenze bola aj cisarovna a ledva bola doma postupovala cermoniale a mozno zo svojho otrasneho zivota ani nemala chut do jedla .... mno mohla by som tu pisat aj do rana ja vam poviem len to ze pre mna je sissi vzorom a vzdy bude !
07.06.2008
SILVIA    Reagovať
SISSI!
TAKZE ... ja sissi obdivujem mozno bola zla pre inych je zasa dobra kazdy si z toho zoberie nieco ine a nikdy sa nedozvieme pravdu pre mna je sissi silna zena ktora pre lasku dokazala vela i ked mozno ked uz bola starsia nemilovala uz tak frantiska jozefa a mozno i prave preto mu dohodila milenku co od nej bolo ale aj nebolo pekne pretoze frantisek jozef ju miloval stale a ona mu dala nejaku inu zensku namiesto toho aby ona bola s nim ale zasa na druhej strane aspon frantisek jozef nebol sam ked mal tu milenku no a potom to s tou jej svokrou ja neviem ale myslim ze aj sissi a aj zofia mali chybu na tom ze sa tak neznasali sissi bola vtacik v zlatej klietke a zofia bola prisna ved sissi mala 15 a bola predsa rak.cisarovnou a potom zofia zobrala sissi dieta ako by ste sa xichtili vy keby vam niekto vezme dieta? vase dieta? mali by ste toho cloveka v laske ak vlastnej matke zoberie dieta? jedine dieta o ktore sa sissi mohla starat bola najmladsia maria valeria mno a potom to ze sissi nenavidela gizelu? co vy viete mozno jej gizela v dospelosti robila zle NO A ANOREXIA, MOZNO AJ ANO ALE SISSI NEJEDLA PRETO ze chcela byt chuda a dbala na svoju postavu lenze bola aj cisarovna a ledva bola doma postupovala cermoniale a mozno zo svojho otrasneho zivota ani nemala chut do jedla .... mno mohla by som tu psiat aj do rana ja vam poviem len to ze pre mna je sissi vzorom a vzdy bude !
02.04.2008
janka    Reagovať
zahadna sisi
sisi je velkou zahadou nielen pre mna ale pre vsetkych. o sisi viete len to co ste citaly a vy citate len pismena. skuste to medzy riadkami a zapojte aj logiku. ze bola chuda neznamena ze mala anorexiu. a aj keby tak sa zamislite preco. ze stale cestovala to neznamenalo ze na vsetkych kasle.............. a je vela inych veci o ktorych si myslite ze je to pravda a nie celkom je.
02.04.2008
janka    Reagovať
zahadna sisi
sisi je velkou zahadou nielen pre mna ale pre vsetkych. o sisi viete len to co ste citaly a vy citate len pismena. skuste to medzy riadkami a zapojte aj logiku. ze bola chuda neznamena ze mala anorexiu. a aj keby tak sa zamislite preco. ze stale cestovala to neznamenalo ze na vsetkych kasle.............. a je vela inych veci o ktorych si myslite ze je to pravda a nie celkom je.
02.04.2008
janka    Reagovať
zahadna sisi
02.04.2008
janka    Reagovať
zahadna sisi
14.05.2007
Sue    Reagovať
Re:Cisarovna
To, ze bola vynimocna, vystredna a ina ako ostatne cisarovne je pravda.
Nemyslim si vsak, ze by bola az tak hodna obdivu. Hoci napriek tomu mala niektore sympaticke vlastnosti. To je vsak na obdiv trochu malo. Ved vtedy takmer vsetci slachtici ovladali vela jazykov.
A mala aj kopec velmi negativnych vlastnosti, ktore komplikovali zivot jej samotnej aj jej blizkym. Ja uz som o nej a o ludoch z jej okolia a jej doby precitala tolko, ze to musim vediet.
Never tomu ako ju prezentuje film Sissi s Romy.
A rod Habsburgovcov urcite nepreslavila najviac. Ved ona pochadala s rodu Witelsbachov a k Habsburgovcom sa len privydala. Ak sa mam sustredit len na zeny z tohto rodu, tak tou osobnostou bola nepochybne Maria Terezia a nikto iny.
A okrem ineho jej nemozem odpustit to jednostranne preferovanie madarov-oni su ti vyvoleni a ostatni akoby ani neboli.:-(
18.03.2007
eri    Reagovať
Cisárovná
ja sisi velmi obdivujem. bola ina ako vsetky ostatne cisarovne jedinecna a na tie pomery vystredna. ale bola aj velmi mudra ovladala niekolko jazykov a rada citala odbornu literaturu. podla mna je vyraznou osobnostou dejin a najviac ona preslavila rod Habsburgovcov.
17.01.2007
Petka    Reagovať
poradte literatúru o Sisi
ja by somsa xcela skôr spýtať že kde by som si mohla prečítať niečo o Sisi v akých knihách.Prosím o radu.Xcela by som skôr nejaku jej biografiu a nie len nejaké útržky.Prosím poraďte mi najakú dobrú knihu.Moj mail je [email protected]
29.11.2006
vikinka    Reagovať
obrazok
dajte obrazok
02.08.2006
Martin    Reagovať
Sisi rakúska cisárovná (1837-1898)
Viem, že Sisi bola veľmi až veľmi milá ku svojej dcére Sisi, ale ku koncu bola trochu dobrá aj ku GIZELE (1856-1932). Avšak vie sa, že zo začiatku ku nej bola chladná a krutá. Ale Gizela bola zase miláčikom Františka Jozefa. Takže jej nič nechýbalo. Nič lebo jej matka bola stále preč. Rudolf sa zabil talže Sisi akopby zradil. Mária Valéria bola Sisinim " MILACIKOM" takže na nu asi zavideli. Sisi mala ANOREXIU a Melanchóliu takže niet s ačo čudovať

1  |  2    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.