Zaujímavosti o referátoch
Európska dohoda o práci osádok ...
23.04.2010
emil.blaho
Reagovať
dovolenkový list
Prosim zašlite mi niekto nový dovolenkový list na stiahnutie.Ďakujem!
26.08.2008
Andrea
Reagovať
AETR.sk
Zlaty moj mas chybu vo svojom referate. Pretoze podla zakona z 24.5.2004 moze viest nakladne vozidlo skupiny C+E v medzinarodnej premavke viest vodic od 18 rokov. A ver mi,ze je to pravda nakolko ja od 18 rokov jazdim medzinarodnu :-) S pozdravom Andrea.
04.03.2010
Wlado
Reagovať
Re: AETR.sk
No ano od 18 ale od 1996 plati na slovensku zakon ze vodic MKD musi byt starsi ako21 rokov da sa urobit neaka vinimka ale ako a kde to neviem
20.02.2009
kamil
Reagovať
Re: AETR.sk
ako viest motorove vozidlo CaE smi 18 rocny ale medzinarodnu kamionovu smie az od 21
25.02.2010
Johanka
Reagovať
69 hodinová pauza ??
Dobrý deň ! Robím krátko v nákladnej autodoprave a chcela by som sa spýtať, či je možné pri digitálnom tachu , aby vodič robil 69 hodinovú pauzu. Je to vlastne dobiehanie nedodržaných ,ale povolených páuz.
Ďakujem , Johanka
Ďakujem , Johanka
17.02.2010
Mirec
Reagovať
Novy dovolenkovy list
že vraj su nejake nove dovolenkove listy, nemohol by ho niekto poslať. dik
08.02.2010
willy
Reagovať
pomoc
vie mi tu niekto poradit ako to je ked kolega zacal vykon na svoju kartu a ja sa k nemu pripojim po 3 hodinach???pred tym som bol vikend doma.diiik
08.02.2010
Juraj
Reagovať
Dovolenkovy list
15.11.2009
jožo
Reagovať
Dodržanie AETR
vo firme SLIVTOUR sa jazdi na autobusoch. jeden vodič ťaha linku Stropkov-BJ-PP-BB-NR-Bratislava sam a na druhy den asi po 5hod, prestavke sa vracia spet. samozrejme ze pri sebe ma dovolenkove listky.
09.08.2007
Smolka
Reagovať
Re: aetr aetr
chcem reagovať ohľadom tých 70000sk zárobku ako vodič MKD ja ako vodič v MKD jazdím 7 rokov ale nepoznám firmu v ktorej vodič pri dodržiavaní AETRu alebo novej vyhlášky toľko zarábal mojim zbožným prianím je zarábať 25000sk + plne diéty.ohľadom aetru neni tam čo nechápať.Ďakujem veľa KM bez nehody.
10.03.2009
Tomas
Reagovať
Re: CERVENY
V Std nie je problem len ze ked ti daju pokutu za AETR ze mas magnet tak si v riti,a ked ti zoberu vodicak tak uz celkom je to v p...
12.05.2007
yu,yu
Reagovať
Zákon AETR
Každy si AETR vyklada po svojom. Videl som aj taky AETR kde sa píše, každy týždeň po 5dni 45h odpočinok alebo, dvojosádka po 6h jazdy 30min pauza a denny odpočinok maju nie 8h ako to tu píšu ale minim.9h, tak si vyberte. Okolo idúci.
24.02.2009
Vlado Kralik
Reagovať
Re: Zákon AETR
Ahoj som novy vodič v tomto obore jazdim na buse linkovu dopravu zaujimalo by ma ako je to s tom AETR kolko hodin sa smie jazdiť a tak.Aspon nejaku stranku kde by som si to mohol prečitať a poučiť sa Diky
19.02.2009
Mária
Reagovať
pracovny cas
prosím o radu vo využívaní pracovnej doby pri digitálnych tachografoch . Zákon hovorí , že pracovný týzden začína pondelkom a končí nedeľou . Ak začnem pracovať v piatok končí tiež v nedeĺu ????? / to je blbosť /
18.02.2009
Marian
Reagovať
nezmysel
Tento referat sa vobec nezhoduje so skutocnou dohodou. Ten kto to pisal,nemal o medzinarodnej doprave ani paru. Referat by som hodnotil znamkou 5. Dakujem
01.10.2008
lukas
Reagovať
Re: aetr aetr
plne stebou suhlasim,a su aj taky experti co si kupia vlastnu navigaciu aj chladnicku do auta.retardovany chudaci.a jazdia za smeti ako si napisal.
23.01.2009
Jaro
Reagovať
Re: Re: aetr aetr
Prepač ale navigacia achladnička ktoru spominaš služi hlavne pre toho kto si ju kúpi.Ja osobne chlad.nemám no retardak si ty.
23.01.2009
Jaro
Reagovať
Prepač ale navigacia achladnička ktoru spominaš služi hlavne pre toho kto si ju kúpi.Ja osobne chlad.nemám no retardak si ty.
23.01.2009
Jaro
Reagovať
07.01.2009
Miro
Reagovať
VodicMKD
Nazdo je tu nikto kto jazdil pre Wismana BA, Vseci tito nasi len klamu pride vzplata a jeto o inom
04.02.2008
peter
Reagovať
je to normalne ?
vyše 7rokov som pracoval v eu ako vodič kamionu nie za našich slavnych zamestnavatelov ale tych v eu bol som spokojny az neskutocne ozvala sa mi jedna košicka firma že ma pre mna pracu tak aby som vikendy bol doma a tak som nastupil ,po dvoch tyždnoch mi povedal že mam velku spotrebu a stale pritom jazdim rovnako ako predtym nikdy som nemal problem ohadom spotreby neviem ten VOL chce aby som ten kamion tlačil aby on ušetril ? viete o neakej serioznej firme v okoli presova ktora robi tyždenne vyjazdy a vikendy doma najlebsie chladnicka ale može byť aj plachta diki
10.03.2008
yu,yu
Reagovať
Re: je to normalne ?
Reagujem, že je to normálne! Ak chceš byť doma každý víkend tak plať, napríklad za nadspotrebu alebo naviac najazdené kilometre a iné. V okolí Prešova nepoznám firmu, ktorá to nerobí. Všetci su nakazení, ani zakoník práce im nič nehovorí, že 48hodin týždene. Na inšpektoráte práce v Prešove maju teplé miestečka a nikto nebude hasiť čo ho nepáli ak sa to jeho teplého miestečka netýka. Kolega šofér mi vravel, že jeho šéf nemá absolútny strach z inšpekcie práce, že všetko platí a takým sa dnes najlepšie darí, môže meniť šoferov ak nesuhlasí s AETR a pracovným časom. Veď kto ho len príde skontroľovať, keď inšpekcia stojí pri ceste a kontroľuje šofera?? Okolo ídúci.
19.12.2008
sstuka
Reagovať
Re: Re: je to normalne ?
viem BKP alebo U.Jinternational..to same 2 mes.mi stacilo u slovaka robit
19.12.2008
sstuka
Reagovať
19.12.2008
sstuka
Reagovať
22.01.2008
JANO
Reagovať
na co sa stazujete
Hm, nas hajzel, vlastne sef nas nuti jazdit cez kruzky, pripadne na 2 karty, a na konci mesiaca ti dava podpisat papier, ze ta upozornuje na dodrziavanie aetr.
18.12.2008
Jang
Reagovať
Re: na co sa stazujete
Janko, natri ho na inspektorat prace... a potom aj na sud lebo v konecnom dosledku na to doplatis TY.
29.05.2008
lajci
Reagovať
kotucari
ste blazni ked jazdite cez kotuce ........ja jazdim aetr a ked repce tak mu hodim kluce a je po parade ......
11.09.2007
tibor
Reagovať
dochodok?
Takze presne tak.aspon 25 000sk a plus cele diety s dodrzanim aetr.Vela krat si to firma vysvetluje po svojom a o vikendovych pauzach,myslim 45hodinove ani nehovoriac a o vyrovnani do troch tyzdnou,ked som mal predtym 24h pauzu.Inac firma zodpoveda za nase porusenie aetr,lenze ked sa nieco stane musis to dokazat!ak ta nutia cez mobil tak dokaz nemas,potom je finta disponenta ze ma vela vozou a sa nepamata ze take nieco povedal a vodic je pekne v kasi.Vy to ako riesite?
11.03.2008
milan
Reagovať
Re: dochodok?
ked napr. vo F pojdes cez kruzky a zachvatis chodca,tak ti nic nepomoze, aj ked dokazes ze ta sef nutil jazdit .ja to robim tak,ze im poviem ze jazdim podla nariadenia rady europy a tym to pre mna konci.uz si na to zvykli a mam pokoj
11.03.2008
yu,yu
Reagovať
Re: Re: dochodok?
Chcel by som vedieť Milan, že ako dodržiavaš "nariadenie rady europi"? Lebo ak robiš 3 x v týždni 9H pauzi v priebehu 24H a s 15H výkonom, tak nahrávaš ako vravíš "im" a šef bude ticho. Urob 3 x v týždni najprv 3H pauzi a následne v priebehu 24H 9H pauzi, víkend 45H a uvidiš čo ti povie šef. Mám s tým nemylú skúsenosť. Joney
25.01.2008
Martinnez
Reagovať
nejake odpovede a reakcie+pozdrav z prepravnika na LKW.
22.01.2008JANO--- to robis fakt chybu ked Ta zastavi poliak a budes mat strafek...... tak si to mozes hodit o spetne zrkadlo tolko zlotych to bude .... a 2 karta? nemec ti lokalizatorom najde 2 kartu v aute /dokonca aj v tvojom zad.. / iba tym ze bude chodit okolo auta... a ak sa tak stane ze ti ju najde predavaj dom... alebo zase maj pevne lano aj aj spetne zrkadlo....
11.09.2007tibor--- 25000na ucet + nabehas na plne diety MOZNO aj dodrzis AETR... na nafte si kolko urobis dalsich kolko mesacne ked si sikovny? nebudes mat dokopy 70 000 ??? skus si to prepocitat... lebo ja ked sa posnazim tak to tak vychadza...
pozdravujem LKW-ckarov stretneme sa na cestach ...
A este nieco pre novacikov--- VODIC KAMIONA je jednou nohou v base a druhou v hrobe---
11.09.2007tibor--- 25000na ucet + nabehas na plne diety MOZNO aj dodrzis AETR... na nafte si kolko urobis dalsich kolko mesacne ked si sikovny? nebudes mat dokopy 70 000 ??? skus si to prepocitat... lebo ja ked sa posnazim tak to tak vychadza...
pozdravujem LKW-ckarov stretneme sa na cestach ...
A este nieco pre novacikov--- VODIC KAMIONA je jednou nohou v base a druhou v hrobe---