referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Emília
Nedeľa, 24. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Friedrich Nietzsche: stručne jeho ...
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
19.05.2010
Ivan Mirga    Reagovať
Nietzsche
Nietzsche, nebol filozof v zmysle nášho chápania filozofie ako vedy? Pritom vieme, že filozofia sa od vedy musí oddialiť. Aspoň, niektoré jej časti.
Nietzsche vo svojej vnútornej filozofii, teda hľadaní pravdy či konštánt v ľudskom myslení s previazanosťou na historické skúsenosti - konštatuje. ... A konštatuje vynikajúco, excelentne. To čo tvrdil On, sa ešte i teraz potvdrdzuje. Išiel na filozofiu úplne opačným koncom, pričom sa držal len niektorých vtedy trvajúcich paradigiem, ktoré chcel vyvrátiť a až súčasnosť mu dáva za pravdu, ibaže život je tak zložitý svojimi poznatkami, schopnosťou či neobmedzenosťou poznať skutočný svet, že ani teraz dosť dobre tomuto svetu nedokážeme rozumieť. Avšak On už dávno predpokladal Postmodernizmus a všetú ľudskú nezmyselnosť. Logika v jeho učení je skrytá, lebo uvažoval nekonvečne a podľa mňa správne. Je tým, čo človek asi nikdy v živote sveta nepochopí, lebo nechce ... čo je tiež potrdzuje jeho učenie. Ináč, dobre že sa o ňom vôbec niekto zmieňuje, zaslúži si to ....
02.08.2009
Laco    Reagovať
úbohosť
Ach tá úbohá slovenčina. Chudáčik gymnazista.
25.10.2005
trezor    Reagovať
nietzsche
Boh je mŕtvy (Nietzsche)
Nietzsche je mŕtvy (Boh)
?
03.05.2005
freya    Reagovať
nietzsche
chvalim, vcelku dobry referatik na strednu skolu, ale chyba ti tu par dost dolezitych veci.Ako napr., jeho dyonizovsky a apolonsky typ cloveka, z ktoreho sa potom vyvinula panska a otrocka moralka....
Daaalej, kritika krestanstva ti tu uplne chyba a ta je u Nietzscheho neprehliadnutelna, ak si niekedy od neho cital napr. Genealogiu moralky alebo Antikrista, tak ti musi byt jasne o com tocim...
No, pospominala by som napr. este to ako mohol ovplyvnit Hitlera a preco takato jeho koncepcia vlastne s nim nema nic spolocne.
Este mi tu chyba tendencia dekadencie a upadkovosti moralky vobec..
Ale ako som uz napisala, tak na gympel celkom slusne, zislo by sa to podporit nejakymi citatikmi a bolo by to celkom fajn.
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.