referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Alžbeta I. životopis
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
26.08.2009
Ayra    Reagovať
Alzbetka
film o kralovnej Alzbete, nezodpoveda historickym skutocnostiam, vykresluje ju ako hrdinku a v lepsom svetle. V tej dobe, v ktorej zila bola smrt a krutost na dennom poriadku, a ked nechcela prist o svoj zivot, musela sa poriadne obracat, a aj sa zbavit vsetkych svojich odporcov. Tu knihu som tiez citala, a je naozaj dobra..odporucam
23.10.2007
iveta Berinsterova    Reagovať
Alzbeta I
Zaujal ma tento príspevok, lebo som nedavno čítala o jednom mladom mužovi, ktorý nesúhlasil s Alžbetinou politikou, bol z jej blízkeho okruhu a radšej sa vzdal všetkých výhod svojho postavenia, ako by zradil svoje presvedčenie a tiež v súvislosti s novým filmom o ktáľovnej Alžbete. V tomto filme sa vyslanec Španielska opisuje ako pekný mladý muž, ktorý dvorí Alžbete a Alžbete nie je ľahostajný ale v knihe ktorú som čítala mal ten muž hrb a keď prišli k nemu ako ku kráľovninmu obľubencovi ale katolíkovi prosiť o život človeka, ktorý bol odsúdený na rozštvrtenie hral práve golf a iba kopol do loptičky, lebo nemohol nič urobiť. Človeka, ktorý pribil list o jej exkomunikácii na dvere chrámu dala tiež rozštvrtiť. Veľmi sa jej to páčilo, lebo to urobila okolo 600 ľuďom za takéto druhy priestupkov. Spolčila sa s tými, čo kradli a lúpili a odtiaľ bolo bohatstvo Anglicka - akoby dnešná mafia, ktorá nedodržiava to čo všeobecne platí. Isteže človek ktorému otec zabije matku nemôže byť už nikdy normálny, ale vraj keď zomierala nemohla si ľahnúť do vlastnej postele, sťažovala sa grófovi Cecilovi(ktorého tiež dvihla do šľachtického stavu - asi aj s majetkami po rozštvrtených) vraj keby videl to čo ona tam vidí tak by pochopil. Ja to vidím tak, že za uzurpáciu svojej moci dala všetko -aj vlasť aj vieru. Ale pripúšťam, že bola na to použitá. Máriu Stuartovnu musela dať popraviť, lebo bola zákonnou dcérou zo zákonného manželstva takže podľa stredovekých pravidiel mala zákonný nárok na trón.
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.