Zaujímavosti o referátoch
Denis Diderot: Mníška
09.12.2007
Wlnka
Reagovať
Uzasna kniha...
Tuto knihu som citala ako povinne citanie, ale tak ma uputala, ze som ju precitala neuveritelne rychlo :) Ano pribeh inspirujuci sa skutocnostou, no hyperbolizovany....od osvietenca sme nic ine nemohli cakat ;)
10.12.2006
daniel
Reagovať
Mniska
Prave knizku citam, som vysokoskolak a je dost putava. Som veriaci, ale neverim v boha. Ani v nic podobne. Verim sa sebe.
Do klastora by som nesiel. Ale umelecky spracovat klastor vtedajsej doby, tak to je sila... Dnes je to trocha ine asi, ale nieco tam je spolocne.
Uryvok: lozit slub chudoby znamena zaviazat sa prisahou, ze clovek bude lenochom a zlodejom. Zlozit slub cistoty znamena slubit bohu, ze bude neprestajne porusovat jeho najmudrejsi a najdolezitejsi zakon. Zlozit slub poslusnosti znamena vzdat sa slobody, najludskejsej vysady cloveka.
Do klastora by som nesiel. Ale umelecky spracovat klastor vtedajsej doby, tak to je sila... Dnes je to trocha ine asi, ale nieco tam je spolocne.
Uryvok: lozit slub chudoby znamena zaviazat sa prisahou, ze clovek bude lenochom a zlodejom. Zlozit slub cistoty znamena slubit bohu, ze bude neprestajne porusovat jeho najmudrejsi a najdolezitejsi zakon. Zlozit slub poslusnosti znamena vzdat sa slobody, najludskejsej vysady cloveka.
28.05.2006
Ivanka
Reagovať
Mniska
uau tento obsah ma dost zaujal.mam chut si precitat tu knihu.dufam ze mi tento obsah pomoze aspon na mature.Zaujimave je ze je to pribeh podla skutocnosti.Som veriaca a preto ma to zarazilo