referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Cecília
Piatok, 22. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Pestovanie kaktusov
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
07.06.2008
Lukino    Reagovať
Ďakujem, ale :)
Mám dvanásť druhov kaktusov, ktoré zimujem na záhrade bez krytu a celkom sa im naše zimy páčia - jedná sa o zástupcov rodu opuntia, echinocereus, escobaria a mammillaria, takže rady ako zimovať kaktusy nie sú celkom presné a určite neaplikovateľné na všetky druhy kaktusov, rovnako je mnoho druhov, ktorým by chladné zimovanie ublížilo. Ďalej optimálne ph je veľmi individuálne, závisí od druhu, od mexických rarít, ktoré sa dajú pestovať vo vápenatom štrku bez pôdnej zložky, až po niektoré argentínske, ktoré vyslovene vyžadujú kyslú reakciu, niektoré chilské a kubánske kaktusy dokonca potrebujú slanú pôdu, v ktorej by u nás nerástla ani burina. Som rád, že tu niekto pridal referát o "kaktusoch", ale je natoľko všeobecný, že by som tiež mohol napísať referát: "O tom ako chovať cicavce", pokiaľ by som vytvoril prácu s rozsahom tri strany, tak nestačím vymenovať ani podmienky, v ktorých väčšina prosperuje a tak ani pri kaktusoch sa nedá poradiť ako ich pestovať na troch stranách.
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.