Zaujímavosti o referátoch
Mária vzor kresťanskej ženy
03.02.2011
Mgr.
Reagovať
Matka Božia
Časopis Fakty nie je katolícky časopis, ale na upresnenie vydával ho bývalý poslanec za KDH. Poznám tento časopis, lebo som ho jeden čas odoberala. Je to časopis politickej strany kresťanskej teda KDH.
teraz sa dá čítať iba na internete.
Panna Mária je matkou Božou.
Mária počala a porodila v ľudskej prirodzenosti Ježiša Krista, ktorý je pravým Bohom i človekom. Preto je ona i Matkou Božou. Bol však počatý v jej lone z Ducha Svätého vo chvíli zvestovania, keď súhlasila s tým, čo jej zvestoval archanjel Gabriel. Ježiš ako Boh prijal z nej ľudské telo a stal sa človekom. Preto je Mária Božou Matkou.
Požehnaná si medzi ženami a požehnaný je plod tvojho života. Čím som si to zaslúžila, že matka môjho Pána prichádza ku mne ? zvolala Alžbeta / Lk, 1 42-43 /
Pannu Máriu si uctieva celý náš národ.
Ale i v Evanjeliu vystupuje Panna Mária
-ako Panna / Lk 1, 26-34 /
-ako ustarostená matka / Lk 2, 48 /
-ako bolestná matka / Jn, 19,25 /
Vrát sa brat k evanjeliu a obráť sa k Matke slovami : Zdravas milosti plná / Lk, 1,28 /
Hľa od tejto chvíle blahoslaviť ma budú všetky pokolenia ! / Lk, 1,48 /
teraz sa dá čítať iba na internete.
Mária počala a porodila v ľudskej prirodzenosti Ježiša Krista, ktorý je pravým Bohom i človekom. Preto je ona i Matkou Božou. Bol však počatý v jej lone z Ducha Svätého vo chvíli zvestovania, keď súhlasila s tým, čo jej zvestoval archanjel Gabriel. Ježiš ako Boh prijal z nej ľudské telo a stal sa človekom. Preto je Mária Božou Matkou.
Požehnaná si medzi ženami a požehnaný je plod tvojho života. Čím som si to zaslúžila, že matka môjho Pána prichádza ku mne ? zvolala Alžbeta / Lk, 1 42-43 /
-ako ustarostená matka / Lk 2, 48 /
-ako bolestná matka / Jn, 19,25 /
Vrát sa brat k evanjeliu a obráť sa k Matke slovami : Zdravas milosti plná / Lk, 1,28 /
30.01.2011
badatel
Reagovať
Kult bohyne matky
Vzhladom k tomu,že dnes mnohí smeruju svoje modlidby a uctievanie viac Márií ako Bohu, je faktom potom to ,že Mária odvádza ludí od uctievania jediného Boha. Nie je preto nič čudné ,že už sa objavujú pre nu tituli ako -"spoluvykupitelka", dokonca sa objavili už pokusi zaradiť ju medzi trojicu/katol.čas.Fakty/.Je zaujímavé i to ,že kniha pátra Gobbiho/plná extrémov/, je stále v oblube, aj ked sa ukázalo že predpovedané proroctvá z tejto knihy sa nenaplnili. Kto klame Mária, alebo diabol ktorí si berie na seba jej "šat"?
03.02.2011
Mgr.
Reagovať
Re: Matka Božia
Časopis Fakty nie je katolícky časopis, ale na upresnenie vydáva ho bývalý poslanec za KDH. Poznám tento časopis, lebo som ho jeden čas odoberala. Je to časopis politickej strany kresťanskej teda KDH. teraz sa dá čítať iba na internete.
Mária počala a porodila v ľudskej prirodzenosti Ježiša Krista, ktorý je pravým Bohom i človekom. Preto je ona i Matkou Božou. Bol vašak počastý v jej lone z Ducha Svätého vo chvíli zvestovania, keď súhlasila s tým, čo jej zvestoval anejl Gabriel. Ježiš ako Boh prijal z nej ľudské telo a stal sa človekom. Preto je Mária Božou Matkou.
-ako ustarostenámatka / Lk 2, 48 /
-ako bolestnámatka / Jn, 19,25 /
Mária počala a porodila v ľudskej prirodzenosti Ježiša Krista, ktorý je pravým Bohom i človekom. Preto je ona i Matkou Božou. Bol vašak počastý v jej lone z Ducha Svätého vo chvíli zvestovania, keď súhlasila s tým, čo jej zvestoval anejl Gabriel. Ježiš ako Boh prijal z nej ľudské telo a stal sa človekom. Preto je Mária Božou Matkou.
-ako ustarostenámatka / Lk 2, 48 /
-ako bolestnámatka / Jn, 19,25 /