Zaujímavosti o referátoch
Moja vízia pastoračnej služby
18.08.2013
berco
Reagovať
Aká pastorácia??????
Hovoriť o pastorácií v prípade katolíckych cirkví je čierny humor autora príspevku. Pastorácia v ich prípade sa zvrhla len na formálne obrady a jedenie opečeného cesta. Preto slovo -pastier- by nikdy nemalo byť v slovníku týchto katolíckých cirkví.Ez.34 kapitola....:" Ako žijem - hovorí Pán, Jahve -, pretože sa moje stádo stalo korisťou a moje ovce sa stali pokrmom všelijakej poľnej zveri, lebo nebolo pastiera; moji pastieri nehľadali moje ovce, pastieri pásli seba, nie však moje stádo:
preto, pastieri, počujte slovo Pánovo: Málo vám je, že ste vypásli najlepšiu pašu a zvyšok svojej paše šliapete nohami? Že ste pili čistučkú vodu a ostatok mútite nohami?
Takže moje ovce mali spásať, čo ste pošliapali nohami, a mali piť, čo ste zamútili nohami?
Preto k vám takto hovorí Pán, Jahve: Hľa, ja sám súdim medzi ovcou tučnou a ovcou chudou.
Pretože ste všetky slabé bokmi a plecami odtískali a klali rohami, až kým ste ich nevyhnali von,
nuž ochránim svoje ovce, že nebudú viac napospas a rozsúdim medzi ovcou a ovcou.
I postavím nad ne jedného pastiera, ktorý ich bude pásť: svojho sluhu, Dávida; on ich bude pásť, on im bude pastierom."
preto, pastieri, počujte slovo Pánovo: Málo vám je, že ste vypásli najlepšiu pašu a zvyšok svojej paše šliapete nohami? Že ste pili čistučkú vodu a ostatok mútite nohami?
Takže moje ovce mali spásať, čo ste pošliapali nohami, a mali piť, čo ste zamútili nohami?
Preto k vám takto hovorí Pán, Jahve: Hľa, ja sám súdim medzi ovcou tučnou a ovcou chudou.
Pretože ste všetky slabé bokmi a plecami odtískali a klali rohami, až kým ste ich nevyhnali von,
nuž ochránim svoje ovce, že nebudú viac napospas a rozsúdim medzi ovcou a ovcou.
I postavím nad ne jedného pastiera, ktorý ich bude pásť: svojho sluhu, Dávida; on ich bude pásť, on im bude pastierom."
06.10.2005
Havletova
Reagovať
Pravda
Pochadzam zo stredneho Slovenska,ktore aj casto navstevujem.Nepaci sa mi ked hlavne mlady knazi zasahuju do svetskych veci a snazia sa preberat na seba dokonca pravo o tom ci a kedy bude rokovat samospravny organ.Stava sa to podla mojich skusenosti v malych a strednych obciach.Potom dochadza k javu,ktori aj mi krestania pravom odmietame.Preco sa knazi naopak nesnazia o spolupracu s volenymi predstavitelmi a samospravnymi organmi?Patri do kompetencie duchovneho napr.,aby hodnotil v kazni pracu poslancov zastupitelstva?A aby smeroval veriacich v kostole k tomu,ze v obci by mali byt vsetci poslanci za KDH?Dakujem
13.10.2005
palo
Reagovať
Re: Pravda
myslim ze text je "nasladly" a ak je taky aj obsah a jeho autor tak ybs om odporucal cosi kyslejsie...vela zdaru vam aj mne