Zaujímavosti o referátoch
Kristológia
13.05.2011
Mgr.
Reagovať
reakcia
V oslabnej piesni gloria sa modlíme :
cituje :
Pane Ježišu Kriste, ty jednorodený Syn Pán a Boh ...atď.
Vo vyznaní viery kredo sa modlíme citujem :
Verím v jedného Pána Ježiša Krista, jednorodeného Syna Božieho, zrodeného z Otca pred všetkými vekmi Boha z Boha, Svetlo zo Svetla, pravého Boha z Boha pravého SPLODENÉHO, NIE STVORENÉHO, jednej podstaty z Otcom. ...atď
Verím v Ducha Svätého Pána a Oživovateľa, ktorý vychádza z Otca i Syna. Jemu sa zároveň vzdáva tá istá poklona a sláva ako Otcovi a Synovi.
Jan 5, 16-18
A Židia Ježiša prenasledovali za to, že robil takéto veci v sobotu. Ježiš im povedal:
Môj Otec pracuje doteraz, aj ja pracujem.
Preto sa Židia ešte väčšmi usilovali zabiť ho, lebo nielenže porušoval sobotu, ale aj Boha nazýval svojím Otcom a robil sa rovným Bohu.
Na tomto mieste evanjelista Ján píše a uvádza, že Ježiš sa robil rovným Bohu.
V Biblii sa píše, že Ježiš, je jednorodený Syn Boží.
list Hebrejom 1, 5-6
Veď kedy komu z anjelov povedal: Ty si môj syn, ja som ťa dnes splodil a opäť:
Ja budem jeho otcom a on bude mojím synom"? A znova, keď uvádza prvorodeného na svet, hovorí: Nech sa mu klaňajú všetci Boží anjeli."
List Hebrejom 5, 5-6
Tak ani Kristus sa neoslávil sám, keď sa stal veľkňazom, ale ten, ktorý mu povedal
Ty si môj syn, ja som ťa dnes splodil ako aj na inom mieste hovorí: Ty si kňaz na veky podľa radu Melchizedechovho.
Ježiš nie je stvorený, ale splodený.
Boj je trojjediný.
V modlitbách veriacich som čítala prosbu :
za nás tu zídených :
Aby sme radostne vyznávali vieru v Trojjediného Boha, a ochotne plnili jeho svätú vôľu, prosme Pána.
cituje :
Pane Ježišu Kriste, ty jednorodený Syn Pán a Boh ...atď.
Vo vyznaní viery kredo sa modlíme citujem :
Verím v jedného Pána Ježiša Krista, jednorodeného Syna Božieho, zrodeného z Otca pred všetkými vekmi Boha z Boha, Svetlo zo Svetla, pravého Boha z Boha pravého SPLODENÉHO, NIE STVORENÉHO, jednej podstaty z Otcom. ...atď
Verím v Ducha Svätého Pána a Oživovateľa, ktorý vychádza z Otca i Syna. Jemu sa zároveň vzdáva tá istá poklona a sláva ako Otcovi a Synovi.
Jan 5, 16-18
A Židia Ježiša prenasledovali za to, že robil takéto veci v sobotu. Ježiš im povedal:
Môj Otec pracuje doteraz, aj ja pracujem.
Preto sa Židia ešte väčšmi usilovali zabiť ho, lebo nielenže porušoval sobotu, ale aj Boha nazýval svojím Otcom a robil sa rovným Bohu.
Na tomto mieste evanjelista Ján píše a uvádza, že Ježiš sa robil rovným Bohu.
V Biblii sa píše, že Ježiš, je jednorodený Syn Boží.
list Hebrejom 1, 5-6
Veď kedy komu z anjelov povedal: Ty si môj syn, ja som ťa dnes splodil a opäť:
Ja budem jeho otcom a on bude mojím synom"? A znova, keď uvádza prvorodeného na svet, hovorí: Nech sa mu klaňajú všetci Boží anjeli."
List Hebrejom 5, 5-6
Tak ani Kristus sa neoslávil sám, keď sa stal veľkňazom, ale ten, ktorý mu povedal
Ty si môj syn, ja som ťa dnes splodil ako aj na inom mieste hovorí: Ty si kňaz na veky podľa radu Melchizedechovho.
Ježiš nie je stvorený, ale splodený.
Boj je trojjediný.
V modlitbách veriacich som čítala prosbu :
za nás tu zídených :
Aby sme radostne vyznávali vieru v Trojjediného Boha, a ochotne plnili jeho svätú vôľu, prosme Pána.
07.05.2013
bádatel
Reagovať
Re: reakcia
Kristologia je filozofický,dogmatický pojem ktorý na celej čiare mätie jednoduchú náuku o Kristovi. Autor vo svojom príspevku použil vela slov,ale stačilo len jedno,dve slová-nezmysel,lúdské bláboly. Raní kresťania nepoznali trojicu a už vôbec nepovažovali Ježiša za Všemohúceho Boha. Slovné spojenie ...Otec,syn....jasne naznačuje kto je komu podriadený,a kto je Zvrchovaný,Všemohúci Boh. A tak tento príspevok môže osloviť iba formálnych katolíkov,ktorí nečítajú Písma a nemajú žiadne porozumenie. Trojica/triadá/vznikla až v 4.storočí/ked aj RKC/ pod vplyvom teologov ovplyvnených grékou,pohanskou filozofiou. Apropo,Ježišová reč bola jednoduchá,prostá,zrozumiteťná-rétorika RKC/kristologia...atd/ je tomu na míle vzdialená. Kolosanom 2,8...citujem...." Dajte si pozor, aby ste nepodľahli filozofickým špekuláciám, založeným na ľudskom dôvtipe namiesto na Kristovi." No a RKC si nedala pozor a podlahla tomuto zhubnému vplyvu pohanskéj filozofie.
06.01.2013
milan
Reagovať
inovované pohanstvo
Kult trojice je len opätovné nadviazanie na staré pohanské kulty triád. Nič nie je vzdialenenejšie Písmu svätému ako "trojjediný boh". Popiera sa tým Božia zvrchovanosť, a jedinečnosť. Dlhodobý vývoj tejto nebiblickéj dogmy dokazuje,že tento nelogický útvar je z dielne odpadlíckých cirkevných otcov ovplyvnených gréckou,pohanskou filozofiou. A len dodatočne sa Písmom snažila podporiť táto nezrozumiteľná náuka teologmi a to za cenu zneužitia čistéj pravdy Božieho Slova.
26.01.2011
badatel
Reagovať
"Môj Otec je väčší ako som ja."Jan 14.,28
Dlhá a zbytočná filozofická rétorika. Boiblická pravda je jednoduchá i čo sa týka postavenia KRISTA vo vzťahu k svojmu Otcovi. Už samotné slovné spojenia-Boh Otec a Boží syn, hovoria jasnou rečou. Otec je pravý Boh, všemohúci, od večnosti.Ježiš je stvorený/počiatok Božej tvorby, odlesk Božej slávy, menší/,teda podriadaný Otcovi. V Biblii sa slovo -trojica a trojjedinosť nenachádza. Je to naštepená platonska /pohanská/predstava boha. Kto čítal Platona, vie o čom hovorím. A RKC to i priznáva-to, že si osvojila tieto filozofické, absurdné atribúty boha, ktoré z neho robia nepochopitelné, nelogické monštrum.