referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Klement
Sobota, 23. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
24.09.2012
Milan    Reagovať
"bohumilý král"
Som šokovaný daným referátom,ako autor odignoroval zrejme historické fakty.Podotýkam ,že žiadny kresťan do konca 3.storočia neveril v trojicu,a to ich "duch uviedol do celej pravdy". Záver je teda taký,že trojica nie je pravdou,ale naštepená,inovovaná pohanská triáda do kresťanstva. A to ,že autor referátu hrubo manipuluje čitatelmi,je zréme z jeho vyjadrenia na adresu cisára Konštantína-"bohumilý král". Konštantín bol zhýralec,vrah/zabil svoju ženu a najstaršieho syna/,bol bezohladný pohan do špiku kostí,ktorý až na smrtelnej posteli sa dal vypočítavo pokrstiť.
12.10.2008
Jana B.    Reagovať
názor
Nesúhlasím s Sprtkom, ak by to bola pravda, nikoho by neodsúdili na žiadnom súde, takí vrahovia v Norimberku by kričali, že sudcovia, majúci o nich negatívnu mienku sú bludári a konajú na nich násilie. Každý človek rozlišuje medzi lpravdou a bludom, aj ty. ale nie je pravda, že nikdto ho za niektoré názory nemá kritizovať a eliminovať, Aj pýán Fricl z Rakúska, ktorý 24 rokov zneužíval svoju dcéru by sa pridal na tvoju stranu. Ak vo vlastných očiach konal správne, čo ho má kto posudzovať!
12.10.2008
JJana Barteková    Reagovať
pravda
Pre teba nie je dôležitá pravda, hoci v praktickom živote by ti nebolo jedno, keby ťa pozvali k stolu dali ti jedlo a plovedali jedz, ale ščasť toho jedla je otrávená... Akoby sisa cítil? to isté prežívali ľudia v časoch arianizmu, chceli vedieť, či prijímajú zdravú Kristovú stravu, alebo brak. To je dôležité pre dušu aj dnes, nemyslíš,?
17.04.2006
Lux    Reagovať
re Sprtko a sciki
vyhlasovat nazor ineho za blud je sam o sebe nasilim. kazdy ma pravo na svoj nazor a nikdo nema pravo ho za to posudzovat a eliminovat. Ak tak cini, cini politicke opatrenia na presadenie svojej pravdy=moci=nadvlady na ukor druheho. Boh s tym vsak nema nic spolocneho a viera v Boha tiez.
17.04.2006
Lux    Reagovať
re Sprtko a sciki
vyhlasovat nazor ineho za blud je sam o sebe nasilim. kazdy ma pravo na svoj nazor a nikdo nema pravo ho za to posudzovat a eliminovat. Ak tak cini, cini politicke opatrenia na presadenie svojej pravdy=moci=nadvlady na ukor druheho. Boh s tym vsak nema nic spolocneho a viera v Boha tiez.
17.04.2006
Lux    Reagovať
re Sprtko a sciki
10.12.2005
Šprtko    Reagovať
Bludy?
Je mi ľúto, keď si myslíte, že arianizmus bol blud. Ako viete, čo je správne a čo nie? Veď o štruktúre Nového aj Starého Zákona rozhodovali ľudia. Trvalo to síce stáročia, ale boli to len ľudia!!! Ako vy presne viete, čo je Božské a čo nie? Je mi ľúto, keď zastávate takýto jednostranný názor, pričom Boha ste určite ešte v živote na vlastné oči ani nevideli!!!
25.02.2006
sciki    Reagovať
Re: Bludy?
Arianizmus bol blud a jeho novodobé formy sú tiež blud. O štruktúre Písma rozhodovali ľudia, ale inšpirovanosť je Božia. Boha sotva môže niekto vidieť na vlastné oči, kedže Boh je duch.
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.