referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Bezpodielové spoluvlastníctvo ...
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
24.03.2010
Jano    Reagovať
informácia
Ak chcem kúpiť pozemok ale manželka s tým nesúhlasí. Možem v kúpnopred. zmluve byť uvedený len ja ako kupujúci? Bude KZ pravoplatná?
Diky za odpoveď
16.03.2010
alena    Reagovať
byvanie po rozvode
sme rozvedeny 2 roky vlastnime byt v ktorombyvame spolu musim najst byvalemu nahradne byvanie/ co sa stane po 3 rokoch?s bytom
09.03.2010
viera    Reagovať
ako na to?
mam problém a neviem aký postup mám zvoliť, manžel sa rozhodol že prestane pracovať, najprv rozviazal pracovný pomer,potom sa zaevidoval na úrade práce, a teraz od decembra je vlastne bez pracovného pomeru,máme v osobnom vlastníctve byt, ale kedže nemá vlastný príjem sa nepodiela na úhradách spojených s bývaním a stravovaním, neprispieva do spoločného rozpočtu, a najhoršie je, že sa venuje hazardu - rulete, kam idú jeho peniaze ktoré si privyrobí brigádou, preto by ma zaujímalo či môžem požiadať súdnou cestou o prevedenie vlastníckeho podielu manžela na moje meno, nakoľko mám obavy aby nepodľahol ošialu a nezačal poberať nekontrolované pôžičky na svojho drahého koníčka, a snahu najsť si zamestnanie u neho vôbec nevidieť,tvari sa ako by všetko bolo v poriadku,dokonca sa vyjadril,že pracovať nemusí nakoľko ja budem po ňom dediť tak on si to bude teraz čerpať v predsihu
28.12.2009
Ema    Reagovať
náhradné bývanie
Počas trvania manželstva som sa zriekla svojho podielu na byt. Následne na to si manžel odkúpil byt do osobného vlastníctva. Ako to bude po rozvode, bude mi musieť manžel nájsť náhradné bývanie, ak bude požadovať, aby som opustila byt?
10.10.2008
Erika    Reagovať
zrusenie bsm
Poziadala som o zrusenie bsm. Manzel je upadol do hazardu, niekolko rokov ho zivim, hoci uz pracuje, berie si pozicky. V minulosti z toho dovodu pred 13 rokmi bola medzi nami spisana notarska zapisnica o zuzeni spoluvlastnictva a vyhradnym uzivatelom bytu som tam uvedena ja. Bolo to vtedy z dovodov, kt. sa traz rapidne zhorsili. On sa ohradil, ze on mal a ma zaujem o byt, len nanho nemal peniaze...odkupili sme ho od statu..ale i tak nanho neprispel a nedaval ani na zivobytie, ale nemam o tom doklad. Caka nas druhe pojednavanie. Cas sa natahuje, a on si berie pozicky dalej. Ako riesit situaciu??Som invalidna okrem toho, i ked pracujem..Poradte..
23.06.2008
TOMASCIKOVA.B    Reagovať
pomoc
zijem s manzelkou v jenom byte a chcem sa s nou rozist keby som jej nasiel podnajom a platil by som ho ratalo by sa to do BSM PRETOZE NEMAM POLOVICU NATO ABY SOM JU VYPLATIL.NA ROZVOD ZATIAL NIK NEPODAL PORADTE MI PROSIM DAKUJEM
13.02.2008
Ondrej Molnár    Reagovať
Podnikateľská nehnuteľnosť a BSM
Som podnikateľ od roku 1991 ako počiatočný vklad do podnikania som si vzal pôžičku na rodičovský dom a tak som začal so svojou podnikateľskou činnosťou moja ex manželka bola nezamestnaná a tak v roku 1995 - 1997 si založila vlastnú živnosť. V roku 1999 som sa zúčastnil dražby nehnuteľnosti na podnikanie, ktorú som vydražil na moju živnosť teda na IČO, nehnuteľnosť je výlučne určená k môjmu podnikaniu, nakoľko je to areál stavebnej firmy, na nákup som použil úver, ktorý som splácal ešte aj po rozvode, ktorý bol pred 5 rokmi. Po rozvode sme sa s manželkou vysporiadali finančne na čo mám aj doklad ale nespísali sme o tom žiadnu písomnú zmluvu, nakoľko rodinný dom zostal v jej vlastníctve a areál firmy v mojom vlastníctve a bol vedený výlučne na moju firmu. Teraz po 5 rokoch podala ex-manželka určovaciu žalobu na uvedenú nehnuteľnosť areálu s tým, že po 3 rokoch od rozvodu jej patrí 1/2 nehnuteľnosti. Má na to právo? S pozdravom Váš čitateľ Ondrej.
04.03.2007
Miro    Reagovať
Byt v osbnom vlastnictve
Pytam sa ak sa nedohodneme na BSM ohladne bytu a manzelka poda navrh aby rozhodol sud. Ja nesuhlasim s odpredajom trojizboveho bytu a chcem dalej v nom byvat, lebo z odpredaja by som si nemohol kupit ani jednoizbovy byt a nemam ziadne financne prostriedky na zakupenie adekvatneho, alebo ziadneho bytu Ako 50 rocny muz s vysokym krvnym tlakom, mozem skoncit vdaka sudnemu rozhodnutiu na ulici ? Ako v takomto pripade sud rozhodne, ak nemozem exmanzelku ani vyplatit z polovice bytu. Ona ma kde byvat, lebo jej rodicia maju rodinny dom a ja okrem dvoch dospelych deti, ktore tiez byvaju s nami v byte, nemam nikoho a deti tiez nemaju kam ist...Dakujem Miro.
15.04.2007
Legnal    Reagovať
Re: Byt v osbnom vlastnictve
Zdravím. Vyporiadať BSM je možné dohodou medzi Vami a manželkou. Tu zákon neustanovaju v zásade žiadne princípy, podľa ktorých by ste sa mali dohodnúť. Ak však k dohode s manželkou nedôjde, môže jeden z Vás podať návrh na vyporiadanie BSM súdom. V konečnom dôsledku je to výhodnejšie aj pre Vás, lebo ak do troch rokoch od zániku BSM nedôjde k dohode alebo k vyporiadaniu na základe súdneho rozhodnutie, dôjde k vzniku podielovového spoluvlastníctva k danej nehnuteľnosti (konkrétne Vášho bytu), spolu s exmanželkou sa stanete podielovavými spoluvlastníkmi bytu v pomere 1 k 1dnej. Potom už nie je možné uzavrieť dohodu, ani požiadať o rozhodnutie súd a nebude sa už prihliadať na okolnosti tohto konkrétneho Vašeho prípadu,... Súd pri rozhodovaní môže ale aj nemusí prihliadnuť na Vami uvedené skutočnosti. Primárne však prihliada na potreby maloletých detí.
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.