Zaujímavosti o referátoch
Radar
29.03.2006
bak226
Reagovať
hodnotenie príspevku od top.secret pr
Mal by som niekoľko výhrad. Napríklad: anglická skratka RADAR má slovenský ekvivalent - rádiolokátor. Nie som si taký istý, či je voda elektricky nevodivá (elektromagnetické vlny sa šíria nevodivým prostredím), takže informácia, že je určený aj pre zisťovanie kovov na princípe šírenia elektromagnetických vĺn pod vodou je zavádzajúca. Anténa môže meniť smer vysielania v azimute a v polohovom uhle (elevácia) a nie vo výške.
Záver:Autor referátu nemá reálnu predstavu o princípoch činnosti týchto zariadení. Čo takto spomenúť impulzné, dopplerove, či rádiolokátory so stálou vlnou? Referát hodnotím stručným hodnotením - keci starého zbrojnoša. Poznámka pre útechu: profesor, ktorý Ti zadal takýto referát, musí byť pekná zmija.Učebné osnovy túto tému predpisujú, ale neexistuje k nej literatúra pre študentov. Nedaj sa, držím Ti palce. Čauko.
Záver:Autor referátu nemá reálnu predstavu o princípoch činnosti týchto zariadení. Čo takto spomenúť impulzné, dopplerove, či rádiolokátory so stálou vlnou? Referát hodnotím stručným hodnotením - keci starého zbrojnoša. Poznámka pre útechu: profesor, ktorý Ti zadal takýto referát, musí byť pekná zmija.Učebné osnovy túto tému predpisujú, ale neexistuje k nej literatúra pre študentov. Nedaj sa, držím Ti palce. Čauko.
03.12.2005
Roman Dávid
Reagovať
hodnotenie príspevku od top.secret pr
Opäť som sa dozvedel niečo nové čo ma obohatilo o niektoré historicko technické fakty,ktoré som doteraz nepoznal.
Super príspevok.
Super príspevok.