Zaujímavosti o referátoch
Stvoril Boh zlo?
18.05.2009
Sergej Makarov
Reagovať
Miloval som a teraz nenavidim
ak by bol boh vsemohuci, tak ako sa hovori, tak by niektorych ludi, ktori su dobri neskusal a netrapil az do ich smrti, lebo ak aj plati posmrtny zivot a nasledne vecne stastie nestoji to za tu bolest.
04.06.2007
iva
Reagovať
ja si myslim a suhlasim s dzuhym
boh dal cloveku aj anielovy slobodnu volu a anjel sa rozhodol spolu s clovekom inak keby bol boh nariadil cloveku a anjelom aby boli poslusny boli by a boli by sme len otrokmi ale boh nechcel otrokov an chcel mudre bytosti so slobodnou volou ale clovek pritomnostou (posobenim) padleho anjela sklamal boha a od vtedy bol slaby pre rozhodnutia sa medzi dobrom a zlom ale ak clovek chce a modli sa boh ho povedie a da mu silu a poznanie pre rozhodnutia sa medzi dobrom a zlom to je vsetko
23.10.2006
luba
Reagovať
tak to chapem ja...
Zlo pochadza od Diabla. On je prvym vrahom, pretoze sposobil, ze vsetci nasledkom hriechu zomierame, on je prvym luharom, lebo luhal Adamovi a Eve, ze budu ako Boh, on je prvym ohovaracom, lebo ohovoril autoritu Boha, ze vraj odopiera nam nieco,co by nam bolo na uzitok, on je prvym zlodejom, lebo ukradol Bohu poslusnost Adama a Evy. A odkial pochadza Diabol? Sam sa stal zlym, ked zneuzil slobodnu volu, ktoru Boh zo svojej prenesmiernej lasky daroval vsetkym tvorom v nebi i na zemi. Teda Boh nevytvoril zlo. Nie je jeho povodcom... Ako pise Biblia, Boh nikoho nepokusa zlymi vecami. Svet lezi v moci zleho(diabla nie Boha!), povedal pan Jezis. Dokonca mame nadej, ze odstrani povod zla - Diabla, ked ho uvrhne do jazera ohna a siry..podla Zjavenia Jana. Den a hodinu nevieme, ale urcite k tomu pride.
11.12.2006
RIMANKA
Reagovať
Stvoril Boh zlo?
Boh zlo nestvoril, on ho len pripustil, pretoze keby nebolo zla, mnohe dobre veci by stratili svoj vyznam. Bez zla by sme v podstate ani nepoznali dobro, pretoze by sme nechapali jeho "plny" vyznam, ako nam jo ukazuje zlo. Vsetko smeruje vo svojej prirodzenosti k dobru, teda k Bohu. Podla mna, ako si napisal, ze i nedostatok je stvoreny Bohom je trosku kontradiktoricke, lebo nedostatok, nieco, co nie je, nemoze predsa byt, byt stvorene, je to nebytie.
07.01.2007
Martin
Reagovať
Re: Stvoril Boh zlo?
ZLO nie je k nicomu. ZLO kazi vsetko dobre. DOBRO existuje same o sebe a je uplne, je dokonale. To tu TEMNE SILY projektuju do ludskych mysli iluziu, ze dobro tak-nejak nemoze existovat bez zla. To je absolutna loz! Boh nikdy ZLO NECHCEL, no ludia dovoluju ZLU existovat. A v tom je nesmierny rozdiel. Boh totizto nikdy cloveku SLOBODNU VOLU nevezme a SLOBODNA VOLA znamena, ze vzdy mozes ist proti Bohu! Dakujem za pozornost.
04.02.2006
fero
Reagovať
re-stvoril boh zlo
aby som prispel ...
ak boh stvoril vsetko, a teda stvorenim cloveka stvoril (dal) moznost cloveku rozhodnut sa ako bude konat, z tohto pohladu boh stvoril aj zlo. ak prijmeme tezu, ze zlo neexistuje a ze je to nedostatok boha, tak aj ten nedostatok, ako dosledok konania ludi je stvoreny bohom (ved stvoril vsetko), lebo cloveka aj s jeho vlastnostami a konanim stvoril boh. aj z toho vyplyva, ako v prvom pripade ze boh stvoril zlo (samozrejme aj dobro).... alebo je to dielo diabla pokusitela... a dalej to poznate - zly anjel a ... a vseveduci a vsemohuci boh nie a nie zakrocit... toho "zleho" anjela, tak ako cloveka stvoril boh aj s jeho zlymi vlastnostami a teda stvoril aj zlo...
ak boh stvoril vsetko, a teda stvorenim cloveka stvoril (dal) moznost cloveku rozhodnut sa ako bude konat, z tohto pohladu boh stvoril aj zlo. ak prijmeme tezu, ze zlo neexistuje a ze je to nedostatok boha, tak aj ten nedostatok, ako dosledok konania ludi je stvoreny bohom (ved stvoril vsetko), lebo cloveka aj s jeho vlastnostami a konanim stvoril boh. aj z toho vyplyva, ako v prvom pripade ze boh stvoril zlo (samozrejme aj dobro).... alebo je to dielo diabla pokusitela... a dalej to poznate - zly anjel a ... a vseveduci a vsemohuci boh nie a nie zakrocit... toho "zleho" anjela, tak ako cloveka stvoril boh aj s jeho zlymi vlastnostami a teda stvoril aj zlo...
24.11.2006
dzuhy
Reagovať
Re: re-stvoril boh zlo
chcel by som povedat .ze boh stvoril cloveka a dal mu zivot a slobodnu volu.a to ze je clovek zly a kona zlo to si za to moze sam ved ma predsa slobodnu volu .jednoznacne to nieje sposobene bohom.a myslim si ze zlo existuje na svete aj preto pretoze sme ako ludia stratili raJ A BOH OD NAS VYZADUJE A TUZI PO TOM ABY SME HO POZVALI K SEBE A MODLILI SA K NEMU A OPAT ZISKALI RAJ PRETOZE BOH JE LASKA SPRAVODLIVOST A PRAVDA!!!a ten clanok s einstainom to len potvrdzuje.tak to ja vidim.
24.11.2006
dzuhy
Reagovať
reagujem
chcel by som povedat .ze boh stvoril cloveka a dal mu zivot a slobodnu volu.a to ze je clovek zly a kona zlo to si za to moze sam ved ma predsa slobodnu volu .jednoznacne to nieje sposobene bohom.a myslim si ze zlo existuje na svete aj preto pretoze sme ako ludia stratili raJ A BOH OD NAS VYZADUJE A TUZI PO TOM ABY SME HO POZVALI K SEBE A MODLILI SA K NEMU A OPAT ZISKALI RAJ PRETOZE BOH JE LASKA SPRAVODLIVOST A PRAVDA!!!a ten clanok s einstainom to len potvrdzuje.tak to ja vidim.
24.11.2006
dzuhy
Reagovať
reagujem
24.11.2006
dzuhy
Reagovať
reagujem
24.11.2006
dzuhy
Reagovať
reagujem
24.11.2006
dzuhy
Reagovať
reagujem
21.08.2006
reek
Reagovať
naopak chlapci
Boh nestoril zlo, zlo je dosledok ludskeho konania ! tot v skratke vse.
31.07.2006
beed2
Reagovať
!!!!!
ja suhlasim s ferom; ak boh naozaj stvoril všetko (ako sa pise v Biblii) , boh stvoril aj zlo. otazka je : Preco ho stvoril? Aky mal na to dovod? Bol v tu chvilu nahnevany? Ved boh sa nikdy nehneva a ak bol naozaj nahnevany, na koho??? Ved sa v biblii pise, ze boh kazdemu hned odpusti...