referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Cecília
Piatok, 22. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Detská mozgová obrna
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
19.01.2010
gabika    Reagovať
odpoved Anike
Mám 55 rokov a v dosledku ťažkého porodu som utrpela DMO. Mám čiastočne ochrnutú pravú stranu. Intelekt nebol poškodený. Chodila som do riadnej školy, potom na gymnázium a vyštudovala som vysokú školu s červeným diplomom. Nevydala som sa, to je pravda, ale riadne som pracovala, ako administratívna sila, a v rokoch 1984 a 1992 som si osvojila dve deti z DD, ktoré som riadne vychovala. Teraz žijem sama, ešte pracujem, pretože vláda predlžila vek odchodu do dochodku. Je fakt, že po 50 ke sa zdravotný stav zhoršuje- znova ľahšie stratím rovnováhu, som pomalšia, atď, . Neurológ mi povedal, že moj organizmus starne nerovnomerne, aby som sa šetrila a bola na seba opatrná.
Takže, posúďte sama, či možu ľudia s DMO viesť plnohodnotný život. !
03.09.2008
Vierka Uríková    Reagovať
otázka
Zaujímalo by ma, kedy - v akom veku sa diagnostikuje DMO? Mam 8-mesačného syna, ktorému diagnostikovali stredne ťažkú pravostrannú hemiparézu, cvičíme podľa Vojtu, lepší sa to aj keď veľmi pomaly
08.01.2010
ria    Reagovať
Re: otázka
najlepsie vam mozno pomoze liecenie v kovacovej
08.02.2009
Margita    Reagovať
Re: otázka
Milá Vierka. Je mi lúto, ž Vaše Dietatko postihlo toto ochorenie. Ja som študentka rehabilitácie a potrebovala by som niekolko informáciíí pre svoje studium od mamičiek detí s týmto ochorením. Bola by som rada keby ste sa mi ozvalo na [email protected]žu sa mi ozvať aj iné mamičky, kde by mi popísali ako cvičia s detičkami.Aké sú reakcie detí, ako prekonajú nepríjemné pocity detičiek, motivacie detičiek k cvičeniu. a.i. Velmi pekne dakujem
20.12.2009
Lea    Reagovať
otázka
Dobrý deň. Od malička mám DMO spasticka paréza. Kedže mám problémy so svalami hlavne v zime keď je chladno mi tuhnu svaly. Zaujímalo by ma ako by sa to dalo riešiť. Chcela by som sa dozvedieť či existuje nejaký postup aby tie svaly netuhli či by sa to nejakými prírodnými prostriedkami dalo zlepšovať. Už som skúšala užívať aj tabletky, ale nechcela by som to riešiť tabletkami ale nejakými prírodnými kúpeľmi popripade by som sa chcela s Vami poradiť ako by sa to dalo riešiť.
07.02.2009
Katka    Reagovať
Pre Aniku
Anika, ľudia s detskou mozgovou obrnou môžu mať deti, DMO nie je dedičná.
07.02.2009
Katka    Reagovať
Pre Aniku
Anika, ľudia s detskou mozgovou obrnou môžu mať deti, DMO nie je dedičná.
20.10.2008
Anika    Reagovať
Nikde sa nepise...
... o kvalite zivota dospelych s touto diagnozou. Zaujimalo by ma ci takyto ludia mozu mat rodinu(vlasne deti) a ak ano ci tam existuje nejaka geneticka predispozicia u ich potomstva? Nikde o tom nepisu takze budem vdacna za akukolvek info na moju otazku. Dakujem.
20.10.2008
Anika    Reagovať
Nikde sa nepise...
... o kvalite zivota dospelych s touto diagnozou. Zaujimalo by ma ci takyto ludia mozu mat rodinu(vlasne deti) a ak ano ci tam existuje nejaka geneticka predispozicia u ich potomstva? Nikde o tom nepisu takze budem vdacna za akukolvek info na moju otazku. Dakujem.
20.10.2008
Anika    Reagovať
Nikde sa nepise...
20.10.2008
Anika    Reagovať
Nikde sa nepise...
03.09.2008
Vierka Uríková    Reagovať
otazka
Zaujímalo by ma, kedy - v akom veku sa diagnostikuje DMO? Mam 8-mesačného syna, ktorému diagnostikovali stredne ťažkú pravostrannú hemiparézu, cvičíme podľa Vojtu, lepší sa to aj keď veľmi pomaly
12.10.2008
Dana Dirbakova    Reagovať
Re: odpoved
Dobrý den Vierka,
chcela som Vas podporit v tom, aby ste so syncekom neprestavali cvicit Vojtovu metodu. Je to dobre, i ked ako ste pisali ide to pomalicky ale cvicte aj viac krat denne a nedajte sa odradit. Drzim Vam palce. Ak by ste sa chceli porozpravat kludne mi nappiste. Pekny den Vam prajem. Dana
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.