Zaujímavosti o referátoch
Infekčná mononukleóza
19.08.2023
kate662
Reagovať
moja skúsenosť
Ahojte všetci. dnes by som chcela s vami zdieľať svoje podozrenie na mononukleózu. V posledných dňoch som si všimla niektoré príznaky, ktoré sú charakteristické pre túto chorobu. Cítim sa veľmi unavená a taktiež úplne strácam chuť do jedla. Tiež ma dosť bolí hrdlo a mám aj zväčšené uzliny. Snažila som sa nájsť nejaké informácie na internete a tento článok https://zdravoteka.sk/choroby/infekcna-mononukleoza/ ma zaujal najviac. Jeho obsah najviac korešponduje s mojimi zdravotnými problémami a je tiež ľahko zrozumiteľný. Ak ste už mali skúsenosť s mononukleózou alebo poznáte niekoho, kto ju mal, veľmi by mi pomohlo, keby ste sa so mnou podelili o svoje skúsenosti a poradili mi, ako sa s touto situáciou čo najskôr vysporiadať. Vďaka vyššie spomenutému článku viem, že mononukleóza je vírusové ochorenie, ktoré sa často šíri slinami, takže som veľmi opatrná a snažím sa minimalizovať riziko prenosu choroby na ostatných. Momentálne sa nachádzam v dosť stresujúcej situácii a potrebujem si zabezpečiť dostatočný odpočinok a starostlivosť o seba. Ak máte nejaké rady, ako zmierniť príznaky mononukleózy a zlepšiť svoje zdravie, budem vám nesmierne vďačná za vašu pomoc. Ak sa môj stav bude zhoršovať, určite sa podrobím testom a poradím sa aj so svojou lekárkou, aby som sa uistila, či naozaj ide o túto chorobu, a ak áno, aké kroky by som mala podniknúť. Dúfam však, že tento stav prejde a nejde naozaj o nič vážne. Ďakujem vám a prajem vám príjemný zvyšok dňa.
01.09.2008
mia
Reagovať
choroba na celý život
mne zistili mononúklezu, ked som mala 13 rokov, bola som stale unavená stále som spala a mala som neuveritelnú bolesť hlavy. po odobratí krvi ma ihned zobrali na infekčné... povedali mi že si ma tam nechaju 7-10 dní, pravdou je že som bola na infúziách celých 6 týždňov!!! mala som zväčšenú pečeň o 4,7 cm,teploty, zo začiatku aj zvracanie ,uzliny velké ako svet!!! po prepustení z nemocnice som dostala lieky ktoré som užívala celých 50 dní(každý deň jednu).držala diétu presne 1 rok a každý mesiac som chodila na pečeňové testy. dnes je tomu 6rokov ana pečenové testy chodím cca každý rok a pol a len tak pre istotu držím aspoň 1 mesiac v roku takú diétu ako ked som bola chorá ja tomu hovorím čistiaci mesiac...a už 6 rokov nejem pečienku a uhorky, pretože mi jez toho zle..Mononukleóza choroba na CELý život!!!!
19.11.2015
Felix
Reagovať
Nie je sranda
Infekčná mononukleóza je celkom závažné ochorenie a netreba ho podceniť určite. Čím viac oddychu si doprajete, tým rýchlejšie vyzdraviete http://www.candyman.sk/zdravystyl/infekcna-mononukleoza/