referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Cecília
Piatok, 22. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Infekčná mononukleóza
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
19.05.2009
Ivona    Reagovať
Vzdy...???
Ak mam zdurene uzliny a boli ma hrdlo bez inych priznakov musi to byt mononukleoza?????
09.12.2013
zuzana vanova    Reagovať
Re: Vzdy...???
dobry den moja mala cerka maties mononukleozu mohloktomu dojs ked jej wiberali nosnu manglu prawe potom 2 tyzdne nastali komplikacie chcemsaopytat kto a kde wlastne zlyhal dakujem
09.12.2013
zuzana vanova    Reagovať
mononukleoza
dobry den moja mala cerka maties mononukleozu mohloktomu dojs ked jej wiberali nosnu manglu prawe potom 2 tyzdne nastali komplikacie chcemsaopytat kto a kde wlastne zlyhal dakujem
04.10.2013
adriana    Reagovať
Re: Re: Re: skusenost
som po prekonaní mononukleozy uz 7 mesiacov ale stale sa citim choro, behom 4 mesiacich som schudla skoro 20 kg a aj ked vysledky vysli negativne....boli ma krk, hlava, pecen, unava,navaly tepla a zimy...dessss....
28.02.2013
Jar    Reagovať
monon
ahojte .. mononukleozu uz mam v kludovom stave po dvoch mesiacoch .. nemal som ziadne priznaky .. teploty ani nic len zväčšenu uzlinu ktora mi zmyzla v priebehu 10 dni .. vysledky mam dobre resp. krvny obraz ... už možem športovať ??
10.01.2012
Sam    Reagovať
mononukleoza
ahojte:) mononukleoza? hmm ja som ju mala pred rokom. Nie je to nic prijemne. Ak si na to teraz spomeniem...hmmm no neni to nic prijemne...Po mesiaci som konecne bola uz zdrava. Myslela som si, že moje zdravotne problemy sa konecne vyriesili. Prave naopak. Po 4 mesiacoch som dostala 1. epilepticky zachvat. ZZistili mi, ze mam epilepsiu. Zatial som mala len 2 zachvaty. Ale tieto problemy sa tahaju so mnou uz skoro rok.
09.01.2013
Vika    Reagovať
Re: mononukleoza
Tiež som prekonala viac ako pred pol rokom mononukleozu s tym že somo bola hospitalizovana s toxickym exantemom.. po pol roku m i robili testy na mononukleozu a stale ju mam v krvi.. Na stavy unavy som si už "zvykla"aj ked na to sa asi zvyknut neda. Ale asi pred tyždom som zažila niečo ako epileptický zachvat.. z ničoho nič som videla tmu a citila silné triasanie... potom som sa z toho nejak prebrala. A aj mamina mi potvrdila ženma triaslo no ja som jej len zmetene povedala že nech ma nebudí. Bola som dezorientova.. Netušim čo to mohlo byť. Môže to suvisiet s mononukleozou?
11.10.2012
daniela    Reagovať
nechapem ako mononukleoza moze suvisiet s epilepsiou a zachvatmi ?ja mam trojrocneho syna a tiez prekonal mononukleozu neviem co mu vlastne je ,byva unaveny asi od leta .boli sme aj u neurologicky a ta mu nasadila tiez antiepileptikum.teraz cakam na vysledky ma aj znizene zelezo.
25.10.2012
Sam    Reagovať
Re: Re: mononukleoza
ja som mala 2 zachvaty, ale uz som skoro druhy rok bez zachvatu, ale stale mam este zle vysledky eeg.
20.01.2012
Alena    Reagovať
Môj drobec ju dostal ako 9 mesačný a bol na tom veľmi zle.Však už som to tu písala.Má tri roky a veru je stále choručký jeho imunita je narušená.Imunolog nám pomohol veľmi,a ja v dúfam že časom sa všetko upraví.Hoci viem,že imunitu oslabenú má celučičký život.Vám prajem veľa zdravia,a držím palce.
05.08.2012
Sam    Reagovať
Re: Re: mononukleoza
a na imunitu neberie ziadne lieky, lebo ja som brala rok aj daco tabletky na imunitu isoprinosin ci co to bolo a pomohlo mi to velmi
01.03.2011
Sam    Reagovať
ako sa prenasa mononukleoza
mononukleozu mozete preniest vtedy ked ochoriete....ked nie ste chori tak nemozete nikoho nakazit, lebo ten virus vo vas nie je aktivny...aspon dufam, mne to tak doktorka povedala...
15.07.2012
Lucia    Reagovať
Re: ako sa prenasa mononukleoza
Sam prosím chcem sa spýtať si nadstavená na lieky - antiepileptiká? Ako pokračuje tvoj stav? Mojej dcére sa stalo to isté.
05.08.2012
Sam    Reagovať
Re: Re: ako sa prenasa mononukleoza
Lucia
Tabletky na epilepsiu beriem uz druhy rok a som zatial bez zachvatu, ale doktorka mi povedala, ze ak budem mat uz teraz vysledok z EEG dobry tak mi uz vysadí uplne lieky
drzim aj vam palce, ze vam liecba zaberie tak ako mne :)
09.02.2012
lenka    Reagovať
mononukleoza
Ahojte.včera sa lekárka vyjadrila že môj 4.5 ročný syn má mononukleozu-pre mňa katastrofa.Kde to mohol dostať bol v skolke 3 dni ?Má vyššie ALT,nález na plúcach a teploty 38,8-čo nás ešte čaká-
22.12.2011
Alena    Reagovať
Re: .....
No túto otázku som dala aj ja našej pediatričke.A povedala že sa nemám báť o malinkého vraj nemal by ju dostať znova.Ale neviem bojím sa o neho stále.
29.11.2011
Jana Košecká    Reagovať
.....
Ja som mala mononukleózu a chcela som sa spýtať že ak ju máš raz môžeš ju dostať znova?
28.09.2011
Alena    Reagovať
skúsenosť
Tak na mononukleozu v živote nezabudnem.Môj synček ju dostal ako 9 mesačný pravde podobne ju dostal v nemocnici keď sme tam ležkali tri dni.Vrátili sme sa sa domko a po dvoch týždňoch začalo peklo.Vysoké horúčky,prestal chodiť len ležkal a ani na mňa nepozrel.Antibiotiká nezaberali bolo horšie,okolo pier mal až krvavé,opuchnuté pod očkami.Vrátili sme sa do nemocnice a tam sme boli mesiac lebo horúčky pretrvávali a dokonca mali tiež podozrenie na leukémiu.No vďaka bohu sa to tiež nepotvrdilo.Drobec má dnes tri roky a je často choručký.Chodíme na imunologiu a žiaľ vďaka tejto chorobe má narušenú imunitu na celučičký život.A to som ho kojila.Vraj kojiť,kojiť to je pre bábenko najlepšie.No asi nie.Staršieho som nekojila a je na tom s imunitou sto krát lepšie.
08.10.2011
michaela    Reagovať
Re: skúsenosť
nooo aj u mna je to rovnako....mam oslabenu imunitu...ale NIKDY to nie je nieco vazne ....klop- klop...len stale nejake virozy na mna sadaju... chvalabohu mam uuuzasnu doktorku ktora mi nedava antibiotika len tak a vzdy mi poradi aby som nasadila kludovy rezim, teple caje, vitaminy... a podobne.... Ja mam velke bolesti mäkkej casti podnebia a nachladena byvam okolo oktobra-novembra... tak uvidime co mi tento rok prinesie... syncekovi prajem vela imunity a zdravia.. :)
24.10.2011
Alena    Reagovať
Re: Re: skúsenosť
Ďakujeme aj Vám prajeme len a len toho zdravia,lebo to je to najdôležitejšie.
21.03.2010
michaela    Reagovať
skusenost
zdravim ja som po prekonani mononukleozy, ktora mala u mna veeeelmi vazny priebeh musela som pravidelne chodit na kontroly na infekcne oddelenie....no neskor aj ja hematologiu pretoze mali u mna podozrenie na leukemiu... Nastastie sa to nepotvrdilo no asi tie 4 mesiace som ozaj mala tvrdu dietu, nepresilovala som sa...takze o nejakom aktivnom venovani sa hocijakemu sportu by som neodporucala..:( ozaj ten rok po chorobe by ste sa mali setrit a chodit na pravidelnu kontrolu. Akurat teraz pocitujem ovela horsi priebeh obycajnej chripky alebo anginy ...uz pri trapnej teplote 37,7 sa citim akoby som mala 39 nevydrzim (ked som chora) dlho na nohach. Jednoducho treba si skutocne uvedomit ze mononukleoza nie je obycajna angina. A vam radim vyhybat sa striedaniu hocicoho :) dufam ze sa chapeme...:)))
24.06.2010
andrea    Reagovať
Re: skusenost
ahoj, michaela, tiez mi dnes lekar diagnostikoval mononukleózu, ibaze mám aj silný zápal priedusiek. Od kedy mono mám neviem. myslíte, ze som od nej mohla schudnut za pät tyzdnov styri kilá? Som na nervy z toho, ze neviem, co sa deje, nic nevladzem, lekar nic nehovori, iba ze musi lezat a znovu o tri dni na krv...
23.05.2011
michaela    Reagovať
Re: Re: skusenost
joooooj....viem ze vam asi nepomozem uz velmi ale mozte napisat ako ste dopadli... ja som pri mononukleoze schudla 10kg za 4 dni !!! (bez srandy)... neviem ako to bolo u vas kedze ste mali aj zapal piedusiek...ale asi tiez nic prijemne... :(
02.01.2010
sarah    Reagovať
kolko som infekcna???
moze mi niekto prosim was powedat kolko som infekcna ak som rekonala mononukleozu?? bola osm aj v nemocnici tyzden uz som doma nic ma neboli obcas pecen alebo slezina ma tlaci al euz to e welmi zriedkave nie ako na zaciatku kolko tyzdnom alebo ako to je ze nemozu po mn epit alebo kolko sa nemozem bozkawat a podobne?? lebo ani dotkroka mi to newie powedat :(
23.02.2011
Lusy    Reagovať
Re: kolko som infekcna???
prekonavam mono. uz ma pustili z nemocnice tyzden som lezala doma v horuckach a dva tyzdne v nemocnici na infuzkach. teraz hrdlo uz neboli uzliny mam stale mierne zvacsene. som na dietach. neviete mi niekto povedat ci uz sa mozem bozkavat ? mozem to preniest ? dakujem
09.01.2011
Sam    Reagovať
Mononukleoza
Tato choroba nie nic prijemne. Neprajem to nikomu zazit. Ja sa na nu momentalne liecim v nemocnici a chvalabohu mi ju vcas pochytili. Myslela som si najprv, ze to ma boli len hrdlo, ze a to ma prejde. Lenze postupom casu som sa vyhadzala po celom chrbte. Na pohotovosti mi povedali ze to je alergicka reakcia na nieco, ze sa nemam prejedat!!!Ako naozaj smiesne. Niektori doktori su fakt ako debili.... Cele prazdniny som bola doma najprv mi doktorka dala tabletky len take homeopatika. Koncom tyzdna ak som isla na kontrolu mi bolo horsie a horsie. Tak mi zase doktorka predpisala tabletky ale uz antibiotika. Hrdlo som mala coraz viac a viac opuchnute. Ani jest som nevedela. Teplotu som mala v pravidelnych intervaloch . Samozrejme ze Tie tabletky mi tiez nezabrali. Tak ma hospitalizovali na infekcne oddelenie kde som este aj dnes. Ale uz sa moj stav zlepsuje. Duufam ze ma uz v stredu pustia domov.
02.09.2008
:-)    Reagovať
mononukleoza
wow ked citam toto vsetko...a ja som si myslela ze mam len taku chorobu co prejde:D:Dmam 14...no asi mam len stastie ze mi mononukleozu zistili uplne na zaciatku...priznaky mi zacali 3 dni pred tym ako som mala ist do tabora a ukazovalo sa to len ako nadcha nemala som zdurene uzliny dokonca ma nebolelo ani hrdlo. mala som trosku zvysenu teplotu a bolela ma hlava. v ten den ked som sla do tabora ma zacalo bolet hrdlo. v tabore som bola 2 dni ked som si sama vsimla zhnisane mandle. uz som mala zdurene uzliny ale ja som o mononukleoze nic nepocula. isla som za zdravotnickou a sla so mnou k doktorke. myslela som ze to bude v pohode ze mi da len antibiotika na to hrdlo. lebo okrem hrdla mi nebolo nic. ale doktorke stacilo pozret sa mi do hrdla a chytit uzliny a hned povedala ze je to hnisava angina s podozrenim na mononukleozu. musela som ist domov moja doktorka mi zobrala krv a na druhy den boli vysledky. ja som to stale nebrala vazne myslela som ze je to len nieco ako chripka. no ked som pocula ake mam pecenove testy a ze musim mat pol roka absolutny klud a dietu a ak sa to nebude zlepsovat ze musim ist na infekcne nebolo mi uz vsetko jedno:Dpotom asi 5 dni mi bolo priserne zle mala som pocit ze nevladzem ani lezat ani som nemyslela na to ze by som mohla vstat...kebyze idem na infekcne tak ma tam 100% nechaju mama ma aj chcela zobrat ale ja som povedala nie...moj ocino je na tom so zdravym dost zle a vela krat musi ist do nemocnice a ja mam proste z nemocnice a hlavne z infekceho oddelenia traumu:Dked som videla pristup sestriciek ked bola v nemocnici moja kamaratka mala som dost...ja som si to radsej pekne vylezala doma pri mojej maminke ktora sa o mna cely cas starala a z lutosti mi kupila novy televizor:D:Dale bolo to fakt hrozne uz by som to nikdy viac nechcela zazit a ak proti mononukleoze vyvinu vakcinu tak urcite dam svoje deti zaockovat...teraz musim mat este uplny klud a dietu asi do februara ale vlastne nemam ziadne nasledky to najhorsie mam davno za sebou citim sa takmer uplne zdrava len niekedy som trosku unavena...a chcem povedat to ze kazdy tu pise ze mal len zdurene uzliny a bolelo ho hrdlo a zvysena teplota a ze bol na infuziach...teda dospelych sa to netika asi ale rozpravala som sa s doktorkou o hospitalizacii pretoze vela mi k tomu nechybalo ale povedala ze v pravach dietata je ze moze byt priate do nemocnice len vtedy ked je to uplne nevyhnutne a liecby sa nemoze vykonat doma.pri mononukleoze je to ked sa neda prehltat alebo ked sa nedaju zrazit velmi vysoke teploty alebo sa neda dychat...ja som sa nemocnici vyhla aj ked mi bolo priserne zle v nemocnici by mi nebolo o nic lepsie pretoze liek na mononukleozu neni a myslim si ze pre kazdeho je prijemnejsie lezat doma vo svojej posteli...koniec slohu:Ddrzim palceky vsetkym:)
21.07.2010
andrea    Reagovať
ahoj, dcérka 7 roč.má podozrenie na mononukleozu. Pečen a moč má v poriadku. čakáme na výsledky sleziny a krvi. mala si moč v poriadku al. si ho mala zlý. ona má zdurené uzliny, teploty od 37,5 do 38,5. Prehlta všetko v pohode, hrdlo ju nebolí, len tie uzliny. Može to byt aj niečo iné než mononukleoza? dakujem
20.05.2010
aaaaa    Reagovať
aaaaa
zdravim, mne zistili mononukleozu po tom, co som darovala krv, pretoze som mala zvysene pecenove testy, je pravda, ze som sa citila unavene, ale nic viac, ziadna anginu a nic podobne, to som mala naposledy pred 2 rokmi, tak neviem, ci ju mam odvtedy.
Neviete mi povedat, je mozne ju chytit od psov?
06.02.2010
martin    Reagovať
mononukleroza
prosim ake lieky uzivat? lebo toto zdravotnictvo v Banskej Stiavnici je na 2veci nech idu do certa uz 3tyzdne my nevedi rady
06.02.2010
martin    Reagovať
mononukleroza
prosim ake lieky uzivat? lebo toto zdravotnictvo v Banskej Stiavnici je na 2veci nech idu do certa uz 3tyzdne my nevedi rady
15.01.2010
filevka    Reagovať
dcéra
ahojte všetci takže ja mám dcéru chorú asi mesiac a stále sa jej vracia bolesť hrdla.Má 6rokov a neviem či može vobec ísť do školky ked sa cíti lepšie?
09.10.2009
momo    Reagovať
rekonvalescencia
ja som monentalne rekonvalescent po mononukleoze. prvy tyzden ma liecili na anginu, nepomahalo-mala som bolesti klbov, svalstva, hlavy, strasna unavaa mierne zvysena teplota, ktora sa nehybala. po zisteni infekcnej mononukleozy ma hospitalizovali v nemocnici, kde mi naordinovali najtvrdsiu dietu s nazvom dieta 4s, po par dnoch som presla na dietu 4bm a teraz som na diete 4. v nemocnici sa mi prejavil infekcny zapal mandli, ktory som tam aj vyliecila. Po nemocnici som bola doma este 2 tyzdne, tento tyzden som uz v skole, ale poviem pravdu, hrdlo sa mi vracia, citim mandle a prehltanie boli, po kazdej aktivite som unavena, ako by som dolovala v bani. ato sa len prejdem do skoly. nie je to bohvieco, navyse som pocula, ze to, ze sa dostanete z nemocnice, nic neriesi, hodnoty pecene sa mozu zvysit na rovnaku hodnotu ako pri prijimani do nemocnice. vsetkym bojujucim prajem velmi vela sil a hlavne trpezlivosti :)
11.08.2009
tomas    Reagovať
mononukleoza
ja by som chcel zistit ci mozem po prekonani mononukleozy hrat aktivne futbal som doma asi 1 meisac z nemocnice.. dakujem prosim o radu

späť späť   1  |   2  |  3  |  4  |  5    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.