referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Cecília
Piatok, 22. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Infekčná mononukleóza
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
03.08.2009
MatQo135    Reagovať
OoOoh
cawte takze ja mam tiez mononukleozu... prave som v nemocnicy mne je absolutne nic!! ani hrdlo ani uzliny a ni nic!! len som ma uvisenu teplotu do 40 a teraz uz je to nastastie len do 37,7 ... dnes by ma mali pustit domov uvidime co nam povedia vysledky krvy.. lezim tu uz tyzden ...dietu nemam ziadnu... mam zvecsenu slezinu a zvisene pecenove testy takze nemozem sa namahat vobec a telesna v skole nebude aspon na rok... to je dobre pretoze mne telesna nechyba ale teraz sa bojim o moju priatelku ci to nebude mat aj ona odomna tak dugajme ze dnes ma pustia domov a vsetci co mate mononukleozu sa skoro uzdravte.... a zistily mi aj mikoplazmu...:(
18.12.2007
sandra    Reagovať
pekonaná neliečená
ahojte, hlavne dana, mne práve včera zistili, že som ju prekonala, neviem kedy, zistila to endokrinologička, lebo mi diagnostikovala chronický únavový syndróm, no poviem ti, že na 1 strane som rada, že viem z čoho to je, už som si pripadala akurát lenivá, stavy sú desné, stále unavená, káva nepomáha, problémy so zaspaním, mala som cca 2 roky každý deň teplotu do 37,5 - nezistili z čoho, tak to neliečili, všetko som mala ok, nikoho nenapadlo urobiť mi testy na mononukleózu, keď som bola chorá, vždy mi zabrali tak 3-tie antibiotiká ... napíš hoci aj na môj mail ak chceš:-))
08.06.2009
mamcamoja    Reagovať
Re: pekonaná neliečená
aj ja som prekonala mononukleozu,ktorú mi zistili na infekčom oddelení,kde som bola na kontrolu s lymskou boreliozou.mám 45 rokov a ked rozmšľam kto ma mohol nakaziť,tak mi vychádza,že ešte na strednej škole spolužiačka mala hnisavé angíny a viete,že mládež sa napije aj z jedného pohára,tak asi som ju prekonala ako angínu.a teraz mám toľko chorôb ,že ani neviem čo môže byť z mononukleozy.možno nič a možno veľa.ale aspoň viem,že nikoho nenakazím,lebo to je už dávno prekonané.
05.03.2008
elko    Reagovať
Re: pekonaná neliečená
ahoj, a čo si robila potom? Tiež mám po preko nanej mononukleóze po vyše roku stále sporadické teploty do 37,4 a v hlave ma šteklí, tlačí, nespím dobre, bývam unavený? čo robiť? kto poradí?
19.05.2009
angelika    Reagovať
PORADTE MI PROSIM
mam 10 rocnu dceru, vybrala cca 4 antibiotika na anginu, teraz je hospitalizovana na infekcnom, s podozrenim na inf.mononukleozu?, kto ma s tym skusenosti s detmi? prosim napiste ako ste to prekonali dakujem
19.05.2009
Ivona    Reagovať
Vzdy...???
A musi to byt vzdy mononukleoza aj ked mam iba zdurene uzliny a kapku ma boli hrdlo ale inak nic ine??????
23.04.2009
kvietok    Reagovať
mononukleoza
ahojte vsetci, ja som prave PN. Pred 2 mesiacmi so prekonala herpes zoster (podla mojho lekara ma postipal pavuk - takze som si obvolala lekarov a dostala som sa na kozne, kde mi oznamili, ze mam herpes zoster, takze spatne od lekara listok, ze ma on akoze poslal ku koznej). Zacalo to podla mojho lekara chripkou - to mi prepisal ibalgin, no a po 3dnoch som ho prisla navstivit opat, lebo hrdlo neskutocne bolelo a k tomu mi zacalo hnisat este aj oko...teploty len 37,4; takze nic extremne. Takze mi predpisal antibiotika Penbene. Na dalsi den sa pridalo aj ucho. Najhorsie na tom bola bolest hrdla, kazde 2hod. som kloktala solou, pila obrovske mnozstvo tekutin.....to som bola v posteli 2,5 tyzdna. Samozrejme, navstivila som krcnu (spatne som si vybavila listok od obvodneho, lebo ten ma nechcel poslat na vysetrenia) no a krcna dala pokyn obvodnemu zobrat krv. S radostou som nastupila do prace, ale radost trvala len jeden den - zacalo boliet hrdlo, opat. Brutalnym sposobom. Meditym prisli vysledky - mononukleoza. Takze teraz som doma uz dalsi 1,5 tyzdna s dalsimi antibiotikami (rovamicin). Do nemocnice ma nastasie nesposlalli, teraz sa citim vyborne a dufam, ze sa to uz nevrati, zajtra idem totiz do prace. Na nete som si nastudovala, ze je potrebne drzat dietu, lekar mi to neoznamil. Drzim vsetkym palce, nech Vas tato choroba obchadza a aj nezodpovedni lekari. MOmentalne si hladam noveho lekara, kt. bude dufam ok.
23.04.2009
kvietok    Reagovať
mononukleoza
ahojte vsetci, ja som prave PN. Pred 2 mesiacmi so prekonala herpes zoster (podla mojho lekara ma postipal pavuk - takze som si obvolala lekarov a dostala som sa na kozne, kde mi oznamili, ze mam herpes zoster, takze spatne od lekara listok, ze ma on akoze poslal ku koznej). Zacalo to podla mojho lekara chripkou - to mi prepisal ibalgin, no a po 3dnoch som ho prisla navstivit opat, lebo hrdlo neskutocne bolelo a k tomu mi zacalo hnisat este aj oko...teploty len 37,4; takze nic extremne. Takze mi predpisal antibiotika Penbene. Na dalsi den sa pridalo aj ucho. Najhorsie na tom bola bolest hrdla, kazde 2hod. som kloktala solou, pila obrovske mnozstvo tekutin.....to som bola v posteli 2,5 tyzdna. Samozrejme, navstivila som krcnu (spatne som si vybavila listok od obvodneho, lebo ten ma nechcel poslat na vysetrenia) no a krcna dala pokyn obvodnemu zobrat krv. S radostou som nastupila do prace, ale radost trvala len jeden den - zacalo boliet hrdlo, opat. Brutalnym sposobom. Meditym prisli vysledky - mononukleoza. Takze teraz som doma uz dalsi 1,5 tyzdna s dalsimi antibiotikami (rovamicin). Do nemocnice ma nastasie nesposlalli, teraz sa citim vyborne a dufam, ze sa to uz nevrati, zajtra idem totiz do prace. Na nete som si nastudovala, ze je potrebne drzat dietu, lekar mi to neoznamil. Drzim vsetkym palce, nech Vas tato choroba obchadza a aj nezodpovedni lekari. MOmentalne si hladam noveho lekara, kt. bude dufam ok.
23.04.2009
kvietok    Reagovať
mononukleoza
03.02.2009
petersveter    Reagovať
:OOOOO
no caute tak ja som sa snazil spravit si vsetky skusky hned na prvy termin aby som mal pohode volno...tesil som sa na chatu na lyzovackuuu na ktoru idem 14.2. to jest necele 2 tyzdne...no bohuzial prekonavam 2 tyzden mononukleozy...zistili mi to vcera :( da sa z toho dostat do 14.2?:Dale asi by som nemal potom lyzovat alebo jO?s dietou som zacal vcera..este vcera som zjedol svoj posledny rezen s pecenymi zemiakami...odnes jem len tvaroh varene kuracie maso atd...:Dpanoboze daj mi silu a hrdlo ma boli tak jak keby som jedol pripinacky
03.02.2009
petersveter    Reagovať
:OOOOO
no caute tak ja som sa snazil spravit si vsetky skusky hned na prvy termin aby som mal pohode volno...tesil som sa na chatu na lyzovackuuu na ktoru idem 14.2. to jest necele 2 tyzdne...no bohuzial prekonavam 2 tyzden mononukleozy...zistili mi to vcera :( da sa z toho dostat do 14.2?:Dale asi by som nemal potom lyzovat alebo jO?s dietou som zacal vcera..este vcera som zjedol svoj posledny rezen s pecenymi zemiakami...odnes jem len tvaroh varene kuracie maso atd...:Dpanoboze daj mi silu a hrdlo ma boli tak jak keby som jedol pripinacky
05.01.2009
Kikuškáááá:))    Reagovať
Ták ták
Takže aj ja mam preskakanú mononukleozu,a povjem vám,žjadna sranda to neni:-)Začalo to len takým kašlom cez noc,potom ma bolelo hrdlo,tak sme zašli k lekárke,tá mi predpísala antibiotiká,že "ked už si tu"hh,lenže antibiotiká mi nezabrali absolutne,a hrdlo ma bolelo až tak,že som nemohla ani porjadne jesť ani piť,ani preglgat sliny,bolesť nahovado,a dokonca sa mi zvýšila aj teplota,na 38,tak sme šli opäť k doktorke a ta iba skonštatovala(inak bolo to tesne pred sviatkami,pred štedrým dňom a vianocami)že musim ist ihneď do nemocnice:)Strávila som tam 5 dní,od 22.12 do 26.:))a to celý čas na infúzkach,potom ma chvalabohu pustili domov,a tak dolječujem pečeň,bez pohybu mesjac,ešte som sa aj vyhádzala z choroby...takže...zajimave no:))
25.11.2008
evka:)    Reagovať
aach jaaaj
...vcera som sa vratila z nemocnice...este pred dvoma tyzdnami som bola doma...nebolo mi najlepsie a tak mi doktor dal dalacin-antibiotika..vobec nezaberali..brali mi krv a poslali ma ku infektologovi..ten ma hned poslal do nemocnice na hospitalizaaciu...lezala som taam 7 dni a z toho 6 dni na ionfuziach ktore mi davali aj 6 flasiek denne..ruky som si ani necitila same hrcky...teraz sopm doma ale musim drzat dieetu..nic moc sviinska chorooba...najviaac mi je ale luuto moojho priatela...co ak to dostaane aj on???:( budem len duufat ze nie...vsetkyym vela sily s touto chorobou.....:)
13.12.2008
adusa    Reagovať
Re: aach jaaaj
ja mam podozrenie na mononukleozu :( mam priatela ale pocula som ze pri dlhsom pouzivani antibiotik by som uz nemala byt nositelom mononukleozi. neviem co je na tom pravda ale kedze mononukleoza sa prejavi priblizne 3 tyzdne po nakazeni tak by bol uz asi nakazeny aj moj priatel. neviete nahodou ako je to s tymi antibiotikami? moja mama sa o tuto chorobu dost zaujimala a povedala mi ze ju mam v sebe ale uz nieje mozne aby som niekoho nakazila kedze beriem tie antibiotika. dakujeem a prajem skore uzdravenie vam vsetkym
13.12.2008
adusa    Reagovať
ja mam podozrenie na mononukleozu :( mam priatela ale pocula som ze pri dlhsom pouzivani antibiotik by som uz nemala byt nositelom mononukleozi. neviem co je na tom pravda ale kedze mononukleoza sa prejavi priblizne 3 tyzdne po nakazeni tak by bol uz asi nakazeny aj moj priatel. neviete nahodou ako je to s tymi antibiotikami? moja mama sa o tuto chorobu dost zaujimala a povedala mi ze ju mam v sebe ale uz nieje mozne aby som niekoho nakazila kedze beriem tie antibiotika. dakujeem a prajem skore uzdravenie vam vsetkym
13.12.2008
adusa    Reagovať
13.12.2008
adusa    Reagovať
ja podozrenie na mononukleozu. je to viac-menej iste :( mam priatela ale pocula som ze pri dlhsom pouzivani antibiotik by som uz nemala byt nositelom mononukleozi. neviem co je na tom pravda ale kedze mononukleozu sa prejavi priblizne 3 tyzdne po nakazeni tak by bol uz asi nakazeny aj moj priatel. neviete nahodou ako je to s tymi antibiotikami? moja mama sa o tuto chorobu dost zaujimala a povedala mi ze ju mam v sebe ale uz nieje mozne aby som niekoho nakazila kedze beriem tie antibiotika. dakujeem a prajem skore uzdravenie vam vsetkym
13.12.2008
adusa    Reagovať
ja podozrenie na mononukleozu. je to viac-menej iste :( mam priatela ale pocula som ze pri dlhsom pouzivani antibiotik by som uz nemala byt nositelom mononukleozi. neviem co je na tom pravda ale kedze mononukleozu sa prejavi priblizne 3 tyzdne po nakazeni tak by bol uz asi nakazeny aj moj priatel. neviete nahodou ako je to s tymi antibiotikami? moja mama sa o tuto chorobu dost zaujimala a povedala mi ze ju mam v sebe ale uz nieje mozne aby som niekoho nakazila kedze beriem tie antibiotika. dakujeem a prajem skore uzdravenie vam vsetkym
13.12.2008
adusa    Reagovať
13.12.2008
adusa    Reagovať
prenos
13.12.2008
adusa    Reagovať
prenos
13.12.2008
adusa    Reagovať
prenos
13.12.2008
adusa    Reagovať
prenos
08.12.2008
ivca    Reagovať
aj ja som jej obetou
Presne pred tyzdnom vecer ma zacalo boliet hdlo. Hned rano som sla k lekarke uzliny som mala ako slivky. Ked ma zbadala moja lekarka hned ma poslala na krcne a tam mi povedali ze mam hnisavu anginu. nasadila mi antibiotika kazdych 12hod. 1 tabletu po jedle.Bolo to pre mna strasne lebo ja mam doma manzela a 6 rocnu dceru vobec nemozem rozpravat, jest pit ani prehltat. V piatok mi brali krv dnes som volala o vysledky a nie su dobre takze rano sa mam zastavit u lekarky aby sme sa dohodli na dalsom postupe liecby. Dufam len ze neskoncim v nemocnici teraz pred sviatkami.
07.11.2008
dominika    Reagovať
:(( co uz
Prave sa liecim s mononukleozy slak traf toho kto ma nakazil..........
12.11.2008
Merry    Reagovať
Doktori sklamali!!!!
moja momonukleoza sa zacala asi takto: pred mesiacom som prila comow z intraku.hrdlo neznesitelne bolelo,hlawa na roztrhnutie,uzliny jak gulicky-welke a bolestiwe,,, samozrejme dostala som antibiotika a sla o tyzzden do skoy,,, w skole om wydrzala 3 dni a potom som sa muela wratit koli tomu ze uzliny narastli do takej welkosti ze som newedela ani rozprawat,boleli ma usi,hlawa, kasel ,, zacla i aj pluca...bola som na krcnom a na rengen s hlawow a mala som zapal prinosowych dutin,,, brala sm už 3 antibiotika nwo ani tie nepomohli!!pri kontrole pondelok rano som musela do nemocnice,najprw na rengen s plucami a potom rowno hospitalizowat na detske oddelenie kedze mam 18,,,w nemocnici mi nasadili dwjitu liečbu antibiotikami,,,strasne sylne,,, atale som len spala,,, bolesti neustupowali,,poriadne sa mi zapchal nos,,, na wizte doktorka skonstatowala ze newie prečo ma boli hlawa!!!! samozrejme ked som jej pripomenula snomok z hlawi pochopila,,primar nasiel nalez pod plucami na prawej strane,,no nik sa k tomu dalej newijadrowal,,,,, stredu nas pustali domow jedna radost preoze nemali miesto nemocnici,,, ani wysledky z krwi nemali a uz ma wikopli,,inak wysledky stale nemam,,,, dneska som bola a alergologii a ked ma doktorka widela, počula ako fufnawo rozprawam a ked widela moje wysledky hned m,i powedala mononukleoza,, dala mi nato lieky, nejake kortikoidi do nosa,,,, a sylnejšie lieky na alergiu,,, zobrala mi krw na kiselinu mocowu ,zajtra budem mat wysledky,,, nato som sla k obwodnej,, a ona len suco powedala,,sak to bolo jase preto si sla do nemocnice,,,, tststs,,,, dala by som ju na sud keby mozem,,,, uz budem rada ked prestupim buduci rok,,,powedala mi len tolko ze mozem utorok do skoly,mam dobrat antibiotika kt.su mi podstate nanica na kontrolu mam prist w januari ked doberiem lieky na mononukleozu,,,, chapete???ja nie,,,, co mam teraz robyt???to nemozem swojmu priatelowi dat anilen pusu?? ako mozem s tymto zit ??? :(((prosim napise mi ak ste zazili neco podobnee [email protected]
12.11.2008
Merry    Reagovať
Doktori sklamali!!!!
moja momonukleoza sa zacala asi takto: pred mesiacom som prila comow z intraku.hrdlo neznesitelne bolelo,hlawa na roztrhnutie,uzliny jak gulicky-welke a bolestiwe,,, samozrejme dostala som antibiotika a sla o tyzzden do skoy,,, w skole om wydrzala 3 dni a potom som sa muela wratit koli tomu ze uzliny narastli do takej welkosti ze som newedela ani rozprawat,boleli ma usi,hlawa, kasel ,, zacla i aj pluca...bola som na krcnom a na rengen s hlawow a mala som zapal prinosowych dutin,,, brala sm už 3 antibiotika nwo ani tie nepomohli!!pri kontrole pondelok rano som musela do nemocnice,najprw na rengen s plucami a potom rowno hospitalizowat na detske oddelenie kedze mam 18,,,w nemocnici mi nasadili dwjitu liečbu antibiotikami,,,strasne sylne,,, atale som len spala,,, bolesti neustupowali,,poriadne sa mi zapchal nos,,, na wizte doktorka skonstatowala ze newie prečo ma boli hlawa!!!! samozrejme ked som jej pripomenula snomok z hlawi pochopila,,primar nasiel nalez pod plucami na prawej strane,,no nik sa k tomu dalej newijadrowal,,,,, stredu nas pustali domow jedna radost preoze nemali miesto nemocnici,,, ani wysledky z krwi nemali a uz ma wikopli,,inak wysledky stale nemam,,,, dneska som bola a alergologii a ked ma doktorka widela, počula ako fufnawo rozprawam a ked widela moje wysledky hned m,i powedala mononukleoza,, dala mi nato lieky, nejake kortikoidi do nosa,,,, a sylnejšie lieky na alergiu,,, zobrala mi krw na kiselinu mocowu ,zajtra budem mat wysledky,,, nato som sla k obwodnej,, a ona len suco powedala,,sak to bolo jase preto si sla do nemocnice,,,, tststs,,,, dala by som ju na sud keby mozem,,,, uz budem rada ked prestupim buduci rok,,,powedala mi len tolko ze mozem utorok do skoly,mam dobrat antibiotika kt.su mi podstate nanica na kontrolu mam prist w januari ked doberiem lieky na mononukleozu,,,, chapete???ja nie,,,, co mam teraz robyt???to nemozem swojmu priatelowi dat anilen pusu?? ako mozem s tymto zit ??? :(((prosim napise mi ak ste zazili neco podobnee [email protected]
12.11.2008
Merry    Reagovať
Doktori sklamali!!!!
01.10.2008
ehhhh    Reagovať
ehhhh..
hmm... dokedy mozem niekoho nakazit BOZKOM?!!!... aaaaaaaa preco som tu chorobu musela dostat zrovna TERAZ?! :(
...inak zacalo to tak, ako tu vsetci opisuju... september-jesen-sychravo, vsetci moji kamarati boli nejakysi prechoreni, tak isto aj ja. preto som to nepokladala za nic vazne a dufala, ze to prejde, ale nepreslo. doktorku som nevidela vyse roka, ae teraz ked som dostala horucky 38,5 a dost ma bolela hlava, som sa predsa len rozhodla, ze ju navstivim. Bolo to vo stvrtok, moja obvodna lekarka tam nebola a zastupovala ju nejaka ina. Popytala sa ma, co mi je, popocuvala a predpisala kvapky do nosa, ibalgin a nejake lieky proti alergii! Samozrejme nepomohlo. Potom mi opuchli uzliny. A tak som v nedelu navstivila pohotovost. Predpisane nove lieky. Tiez nezabrali. Na mandliach sa mi spravili take biele skvrnky-povlaky, uz som nemohla prehltat-jest, pit, ba ani sliny ktore trebalo prehltat kazdych par sekund, ukrutna bolest. hovorila som velmi ticho. ked som mala v sebe ibalgin, vsetko bolo ok-zrazil horucku, trochu aj bolest hrdla, akonahle vsak prestal ucinkovat, zrutila som sa polomrtva do postele. Inak horucky po desatinkach stupna zo dna na den stupali. A tak so mnou oco siel ku doktorke v utorok znovu, uz tam bola moja obvodna, ktora po par sekundach vedela, co mi moze byt. dala mi na vyber: okamzita hospitalizacia, alebo mi skusi este tretie lieky na anginu, ak nepomozu do dvoch dni, tak do tej nemocnice budem musiet. Skusila som druhu moznost-ta predstava nemocnice ma moc nelakala. Nasadene lieky boli dost tazke a tym ze som par dni poriadne nejedla-len som ich vyvracala. Vo stvrtok som sla na kontrolu uz rovno aj s pobalenou taskou. Zobrali ma do nemocnice. Tam som bola tyzden, dneska som sa vratila. Prvy den som mala asi 11 hodin infuziu-s kratkymi pauzami na wc a veceru. Infuzka pomohla. Citim sa velmi dobre, len velmi vela spim a mam zle svedomie. Koli vsetkym tym ludom co som ich mohla nakazit, velmi ma to mrzi :(..
Inak krv mi brali hned po prijati do nemocnice a vysledky krvnych testov nie su doteraz! ale s diagnozou su si z na 99% isti-vsetky priznaky na mna sedia:pecen, slezina, angina, horucky, unava, mandle- povlaky, bolest usi a pod...
inak dakujem za tip s tou dietou, bo mne zakazali len mastne a vyprazane-ze nemozem rajciny mi nepovedali, hmmm pred dvomi hodkami som si ich papkala...
29.09.2008
ta34us    Reagovať
?! ups
Dnes som bola u dokotorky a mam podozrenie na mononukleozu.Nerozumiem tomu ako som sa mohla nakazit...nic z tychto moznosti neprichadza do uvahy.. no a co sa tyka diety ,jem vsetko :)..som velmi zvedava ako to dopadne..
26.09.2008
Nikol    Reagovať
choroby su hnus!
Ako sa zacala skola somnou sa zacali aj choroby..najprv to bola len bolest hlavy,priserna bolest hlavy ziadny prudky pohyb ani len pozriet do boku..no proste nic! neskor vysoke teploty medzi 37-39 trvalo to asi tak necely tyzden potom som aj par krat zvracala... do nemocnice som nechcela ist na priek tym velkym bolestiam.....potom to preslo tak som zacala chodit opet do skoly a prejavilo sa to bolestami hrdla nemohla som prehltat a zasa vysoke teploty..taksmesli na pohotovost poslali ma na krcne a tam mi zistili ze mam zapal uzlin...doktorka mi predpisla antibiotika.aky azov? tak to by ste odomna chceli vela.no ale presli asi tak 4 dni a nic stale som bola na tom rovnako poslali ma na odber krvy druha doktorka mi predpisla dalsie a zabbralo... no po tyzdni sa to opet vratilo..ale teraz uz stitna zlaza.tak sme opet sli na vysetrenia a poslali ma na sonografiu.... kde mi zistili ze mam velmi zdurenu lavu mandlu.a na to mi lekarka povedala ze som presla mononukleozou...az tak neskoro to zistili!!! no dakujem pekne...su velmi vsetci ochotny.teraz mam ist na dalsie odbery kde mi zistia viac... lutujem velmi ze som nesla do tej nemocnine skor aspon by mi ta infuzka pomohla..ako som sa dopocula... moji kamarati to mali tiez asi dve lezali tiez na kramaroch...a jeden mal chytene len mandle....no do teraz newiem pochopit. ako sme to od seba mohli vsetci pochytat..nemali sme nejaky blizky kontakt medzi sebou..som zvedava na dalsie vysledky....ale uz ma to prestava bavit chodit len furt po lekaroch..jeden povie to a druhy uplne ine...v skole som uz tooh dost zameskala.!...:(...tak vam vsetkym drzim palce aby ste boli zdravy..:)..s pozdravom Nikol...

späť späť   1  |  2  |   3  |  4  |  5    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.