Zaujímavosti o referátoch
Infekčná mononukleóza
24.09.2008
alicka
Reagovať
hnusna monča:( :D
ahojte...ja som mala cez prazdniny asi dva krat teplotu a problem s prehltanim,no hroznee..ten druhy krat mi brali krv..lenze potom sa nato aj zabudlo jak som vyzdravela...a teras cez skolu zase teplota..no tak sme volali doktorke a ona povedala ze mi zistili mononukleozu...taak nechodim do skoly uz 3 tyzdne..a teras mi brali krv zase..tak v pondelok budu vysledky..ale hrozne sa bojiim..ak tu je niekto kto sa vtom vyzna moze mi opovedat ci by ma dali do nemocnice ak by som ju stale mala???? ale nemam ziadne bolesti ani nic proste,normalne aj von obcas chodim...aa dokonca som pila aj varene vino :D:D tak ja neviem :)
15.09.2008
misqa
Reagovať
Re: liecim sa na mononukleozu ...rady:dieta ake lieky kedy a ako
tak ja napriklad som mohla cukriky gumene lizatka BEBE keksy a myslim ze aj zuvacky..teda aspon som ich jedla:))
13.09.2008
Kleo
Reagovať
liecim sa na mononukleozu ...rady:dieta ake lieky kedy a ako
ozaj a prenasa sa to kvapockovou infekciou tak bacha na to...a ziadne koreniny nic extra ani soli moc .... nie iba malo.... zemiaky a ryzu.... a ziadne hranolky a tak
13.09.2008
Kleo
Reagovať
a este dodat zo sladkeho len piskoty obycajne okruhle zjest ziadne cukriky zuvacky nic proste len obycajne okruhle piskoty
13.09.2008
Kleo
Reagovať
ahoj ... moja choroba zacala ako obycajna angina ... aj doktorka mi ju naprv diagnostikovala citila som sa unavena a zle sa mi preglgalo ... jedine co som zjedla bola slepacia polievka a caj mala som teploty vzdy medzi37-38 .... bola som na pohotovosti kde mi povedali ze si mam davat teple obklady ... co mi este horsie sposobilo ... chytilo mi to celu lavu mandlu mala som ju napuchnutu a celu potiahnutu bielym povlakom.... sla som potom ku mojej doktorke ktora ma radsej poslala na krcne lebo videla ze je to zle ... tam mi povedali ze to vyzera na infekcnu mononukleozu .... nechali si ma v nemocnici bola som tam 5 dni ... ale RADIM ZE INFUZIE ZABERAJU.... uz po dvoch dnoch som mohla zjest rozok .... vzali mi krv a bola to mononukleoza .... v nemocnici to bolo nahouby ale teploty mi prestali behat a hrdlo mi pekne spuchlo do normalu a povlak pomalsie sice mizne ale je to lepsie .... kloktam kamilkove kvapky v lekarni sa volaju CHMOMILLA IVAX (samozrejme som sa s doktorkou dohodla nech ma necha na krcnom bo na infekcnom nie su navstevy no to by som nerozdychala) som sla potom domov ale som sla po slnku ...radim ked uzivate antibiotika nech po slnku nechodite lebo som sa brutal ze vyhodila jak 101dalmatinov v cervenom:P...ale vraj to zmizne dali mi dve inekcie a lieky na to a pomalicky no .... lezim uz treti tyzden doma ale uz sa mi fakt lepsi .... TREBA SA DOMAHAT KRVNYCH TESTOV ... poskodenie pecene neni tak hrozne nemala som vysledky ze na odpadnutie ... TAK DIETA: doktorka mi povedala: ziadne vysmazne, mastne, udene, tazke, farebne dzusy, cigy, ani alkohol samo .... no proste vela toho sa nesmie aspon taka je dieta na zaciatku nech sa pecen precisti a upokoji... co mozem na zaciatok ked je ta dieta prisna .... z ovocia len cucoriedky, osupane jablko a banany ... nic ine.... zelenina no ziadne kysle uhorky ani paprika, len supana rajcina mrkva .... no ryby... nic kysle proste ziadne kysle sardinky....syry,,,, iba tvrde kvalitne .... jogurty len biele ziadne farebne chutene a dzus len jablkovy..... ZIADNE MINERALKY NO PROSTE BRBLAVE, CHLADENE , ZMRZKY... to by vraj dorazilo ... tohosa vzdajte radsej az na dooost viac mesiacov ... mne to zakazala hned ze do buduceho leta utrum .... beriem .... antibiotika dalacin c, zodiac, lagosa na pecen mam predpisanu a nutrolin-b plus.... len ten sa musi aspon s odstupom 10-15 min aj ked ja radsej pockam hodku s odstupom brat s ostatnymi liekmi a doktorka mi dala dake lieky na vyrazku alebo skor flaky by som to nazvala dala mi inekciu do stehna nic hrozne a na druhy den druhe bo mi to jaksik jak jojo efekt vracia povedala mi ze to tak byva ze to mi troska zmizne a potom zasa ukaze ale ze do 5 dni s liekami by to malo zmiznut .... no toje asi zaital vsetko .... co by som mohla poradit ked budem vediet viac tak zasa napisem alebo mi napiste na email... DOLEZITE JE ABY SA ZISTILA MONONUKLEOZA CO NAJSKOR ... NEPODCENOVAT TO ... JA OSM MALA STASTIE ASPON ZATIAL ... ZE MI HNED DALI INFUZKU LEBO FAKT MI TO POMOHLO
05.09.2008
Lucinkaaa
Reagovať
Mononukleozaaa
Ahojte všetci.. mne mononukleozu zistili prednedávnom... Začalo ma bolieť hrdlo..vyzeralo to ako prechladnutie..ale po dvoch dňoch som ledva prehĺtala...a na pohotovosti mi nasadili antibiotiká, že je to angína... na druhý deň po nich mi bolo ešte horšie...moja doktorka mi lieky zmenila..dopísala B-komlex a C-éčko... ibaže ani to nezabralo..a na daľší deň... som nedokázala ani lieky zhltnúť... uzliny na krku som mala také navreté že dovi... a nielen tam... ale aj za ušami... :(( Prijali ma na krčnom oddelení..kde mi avšak ihneď urobili krvné testy s podozrením na mononukleozu... a mala som ju.. poslali ma infekčnéé... doktorka, kt. ma príjmala...povedala..že som fakt zrelá na ležanie u nich... nebola som schopná rozprávať..bolo mi zle rozumieť...sliny som radšej vypľúvala..ako prehĺtala...ledva som sa bola schopná ako tak napiť... okamžite som bola napojená na infúzie... po ktorých mi bolo dosť rýchlo oveľa lepšie... a nasledovali injekcie penicilínu...a lieky.. a spomínaná diéta... keď ma prijímali na oddelenie..mala som teplotu ešte vyše 38..ale po prvej infúzii.. som už teplotu nedostala vôbecc... deň čo deň mi bolo lepšie...o hrdle ani nehovorím..doktorka bola veľmi spokojná... že sa tho upravuje...samozrejme..tri razy do dňa som kloktala Florsalmin, pila šalviový čaj..a užívala B-komplex a C-éčko... presne za týždeň..čo som bola hospitalizovaná v nemocnici.. ma aj prepustili..hrdlo ma prestalo úplne bolieť... aj uzliny sa dali do poriadku..jediné...čo v poriadku pri prepúšťaní nebolo, boli pečeňové testy... :(( a tak teraz čakám.... som na diéte...žiadne pečené...vyprážané...veľa bielkovín... Dúfam..však..že sa to dá rýchlo do poriadku... nedokážem byť totiž bez pohybu a fyzickej aktivity... (jazdím na koni)...a tam je robota potrebná... a ja mám byť vyše mesiaca v kľude...
Ak niekto chce pokecať o tejto chorobe... nech sa ozve na mail...
A na koniec dodávam.... taktiež by som bola rada vedela...odkiaľ som to dostalaa...
Ak niekto chce pokecať o tejto chorobe... nech sa ozve na mail...
A na koniec dodávam.... taktiež by som bola rada vedela...odkiaľ som to dostalaa...
12.08.2008
laco
Reagovať
píspevok k mononukleóze
Celá moja rodina dostala túto chorobu,takže viem o čo sa jedná.Doporučujem ,aby ste túto chorobu nevzali na ľahkú váhu nakoľko je veľmi nepríjemná.Treba sa dožadovať odberu krvi,lebo len toto vyšetrenie Vám jasne ukáže či sa jedná o mononukleózu.Popri užívaní liekov veľa odpočívajte, kloktajte so slanou vodou alebo so šalviovým čajom istotne sa Vám aspoň uľavý.
02.08.2008
lulu
Reagovať
trnavska nemocnica je .....
Ahojte aj ja sa trapim s touto chorobou a prave lezim v TT nemocnici tiez som zjedla dvoje antbiotika na anginu no ale ked nezaberali a ja som mala mandle ako golfove lopticky radsej som sliny vypluvala ako prehltala mam opuchnute oci stale horucky potim sa chrapem zateka mi hlien bolia ma usi mam zvacsanu pecen aj slezinu boli ma hlava a citim sa stale unavena ale som presvedcena ze nemocnica mi niako nepomoze a strasne sa uz tesim domov lebo tu je to o smrade o hlade o strasnom pristupe a nezaujme co si nevydupem to nemam a ja sa tu mam rozculovat???
05.07.2008
doubledrop
Reagovať
mononukleóza
Bozkavat sa mozes teraz aj potom ten virus v tebe ostane len uz budes voci nemu imuna. Prenasa sa to slinamy. Takze ak tvoj priatel nie je imunni voci tejto chorobe tak ju dostane:) A mozno si sa nakazila prave od neho.
23.06.2008
miska
Reagovať
hnusna choroba
mononukleozu mam uz asi mesiac,,,,,najskor mi narastli uzliny a nikto nevedel co mi je doktorka mi zobrala krv ale vysledky boli normalne tak ma poslala na infekcne a tam ma hospitalizovali v nemocnici sa mi vysledky zvysili a zistili mi ze mam mononukleozu,,,,,ked mi doktor povedal,ze musimtam ostat mini, aspon 10dni bolo to hrozne a este aj ked mi zakazalai ist aj na skolsky vylet bolo to hrozne ale teraz konecne ma pustili na posledny tyzden do skoly a citim sa uz aj lepsie horucky uz dost dlho nemavam takze dufam ze sa coskoro vyliecim
09.11.2007
mejby
Reagovať
pls o odpoved..
ahojte ja mam teraz mononukleozu uz vyse mesiaca..doktorom dlho trvalo kym mi ju zistili..vyse mesiaca som nebola v skole..mala som horucky tak okolo 37 vyse troch tyzdnov..potom mi asi na dva tyzdne prestali ale teraz znovu zacali..mala som aj problemy s pecenou a rozne dalsie problemy..doktorka povedala ze nevie kolko sa budem z tej choroby liecit..chcem len povedat ze mam priatela a ze kedy si s nim mozem dat asi pusu lebo je uz z toho dost smutny..no ja tiez a preto sa len pytam ze ci by si nakazil..alebo ci musim pockat az do uplneho vyliecenia kym mi nepovie doktorka ze som uplne zdrava??povedal ze pri mne bude stat a pocka na mna ale aj tak..ja ho nechcem nakazit..mam ho rada..prosim len mi odpovecte ci sa mozme bozkavat..ale asi nie vsak? :((
23.06.2008
miska
Reagovať
Re: pls o odpoved..
ahoj skus sa spytat doktorky,,,ona je povina odpovedat ti na vsetko
15.06.2008
jarka:-)
Reagovať
cele zdravotnictvo na hovno
ahojte vsetci trpiaci...hehe,ale nie tak,nemam co dodat k zodpovednosti nasich "krasnych" lekarov,je to otras ako vsetko beru na lahku vahu,ja mam po nezistenej mono dost tazke nasledky,oslabena imunita,bolesti hlavy takmer denne,vyrazky,pricom v puberte som mala sotva 2,zle pecenove testy atd. Mam nervy na doktorku,kt.mi nevzala krv uz 6rokov,az alergo mi vzala asi po 2och rokoch po mononukleoze krv a tak mi ju aj zistila ze som ju prekonala.Teraz som zas chora a doktorka mi odmietla neviem preco vziat krv,napriek tomu ze som ju o to poziadala...co na to poviete? drzte sa
15.06.2008
Reagovať
ahojte vsetci trpiaci...hehe,ale nie tak,nemam co dodat k zodpovednosti nasich "krasnych" lekarov,je to otras ako vsetko beru na lahku vahu,ja mam po nezistenej mono dost tazke nasledky,oslabena imunita,bolesti hlavy takmer denne,vyrazky,pricom v puberte som mala sotva 2,zle pecenove testy atd. Mam nervy na doktorku,kt.mi nevzala krv uz 6rokov,az alergo mi vzala asi po 2och rokoch po mononukleoze krv a tak mi ju aj zistila ze som ju prekonala.Teraz som zas chora a doktorka mi odmietla neviem preco vziat krv,napriek tomu ze som ju o to poziadala...co na to poviete? drzte sa
15.06.2008
Reagovať
15.06.2008
Reagovať
15.06.2008
Reagovať
ahojte vsetci trpiaci...hehe,ale nie tak,nemam co dodat k zodpovednosti nasich "krasnych" lekarov,je to otras ako vsetko beru na lahku vahu,ja mam po nezistenej mono dost tazke nasledky,oslabena imunita,bolesti hlavy takmer denne,vyrazky,pricom v puberte som mala sotva 2,zle pecenove testy atd. Mam nervy na doktorku,kt.mi nevzala krv uz 6rokov,az alergo mi vzala asi po 2och rokoch po mononukleoze krv a tak mi ju aj zistila ze som ju prekonala.Teraz som zas chora a dokotrka mi odmietla neviem preco vziat krv,napriek tomu ze som ju o to poziadala...co na to poviete? drzte sa
12.06.2008
alzbeta
Reagovať
ja syn a mononukleoza
Je tu niekto kto prekonal mono. aj so svojím dieťaťom?
mám 11mesačného syna a dnes my brali krv na monon. a musím čakať až do pondelka na výsledky.
Najskôr sme mali príznaky ako chrýpka či angína boli sme liečený antibiotikami a nič, s detskou sme skončili pretožeje je to puča...
mám 11mesačného syna a dnes my brali krv na monon. a musím čakať až do pondelka na výsledky.
Najskôr sme mali príznaky ako chrýpka či angína boli sme liečený antibiotikami a nič, s detskou sme skončili pretožeje je to puča...
08.06.2008
Lea
Reagovať
dlhoročná mononukleóza
ahojte vsetci" rozhodla som sa ze, i ja pridam nieco.." asi pred dvoma rokmi som chodila s jednym chalanom co ma podla vsetkeho nakazil touto chorobou,no nanestastie som na to prisla az teraz,res.doktori na základne krvných testov.o tejto chorobe sa dozvedam az teraz, pretoze, doterajsie vysledky a priznaky ukazovali na angínu.Naposledy co som bola chora som mala 40,5 horučku v sebe nosim doteraz dva druhy streptokokov,chceli mi vyberat mandle na co som i odhodlana s tym,ze sa moje problemy zmensia ale zevraj najskor sa musim dostat z tejto choroby.uz som mala i silny zapal pluc a to uz nehovorím o unave a vycerpanosti zahuhnavosti a zlom prehltani a vecnej angine ktora prepukne i 2x za mesiac a k tomu i zapal dutín a obavam sa ze tomuto vsetkemu vdacim mononukleóze lepsie povedane byvalemu.Vela štastia všetkym""
14.05.2008
mono
Reagovať
zmizne
janka:presne tieto iste priznaky som mala aj ja...uz som mesiac a pol po zisteni...prve dva tyzdne boli desne´....neboj sa teraz ked ti dali uz lieky tak sa to zlepsi...mna sa pytali ci chcem ist lezat do nemocnice tak samozrejme ze lezat budem radsej doma tak som sa tomu vyhla...ale aj keby si isla ziadny strach nebude to viac ako tyzden dva co je prezitelne...len spi a spi!nic ine teraz nepomoze...
05.05.2008
janka
Reagovať
prec s mononukleozouuuu!!!!
uz som 2 tyzne doma a este ju kuse mam je to neznesitelne.....