referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Cecília
Piatok, 22. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Infekčná mononukleóza
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
02.04.2008
janka    Reagovať
uz by mohla zmiznut...
uz sedim 3tyzdne doma,nikam nechodim,ale mononukleozu mi zistili len pred dvomi dnami.hrozi mi nemocnica,nechce sa to zlepsit.ta unava je neznesitelna.mam aj bolesti hlavy a na pravej strane krku sa mi spravila obrovska hrca.zvonku to nevyzera az tak zle,ale vnutri je to hrozne.tazko sa mi prehlta,zle sa mi dycha,este mam aj nos zapchaty.nemozem ani rozpravat,neni mi rozumet,neviete mi poradit,co mam robit,aby som nemusela do nemocnice??aj kloktam,uzivam nejake tabletky,ale nic to nerobi.a neviete,ako zistim,kde som to chytila??
30.06.2007
Denda    Reagovať
Mononukleoza-ku komu s ňou
Mononukleoza mi bola potvrdená po mojom naliehaní na vyšetrenie krvi,výsledky boli zlé,ale imunológ mi povedal,že sú na úrovni prekonanej mononukleózy.Nie sú síce výsledky dobré,ale nemám si ich všímať!!!Sama som požiadala o vybratie krč.mandlí,výsledky z kvi ukazujú stále zvýšené hodnoty.Nikto so mnou nič nerobí,cítim sa slabá,náchylná na prejavy mononukleózy/nádcha,zatekanie do hrdla,akoby opuchy v hrdle,aj ked nemám mandle/.Pod pravým uchom sa mi urobila dost velká hrča-preliečené na krč.odd. cefalosporín.antibiotikami-zabrali ihneď.Ako ďalej,nik so mnou nič nerobí,chcem sa vyliečit,mám síce 58 rokov,ale chcem byt zdravá.Nie som hypochonder,len chcem byt fit!Ešte že mám dobrú,veselú povahu,ale môj problém trvá od 22.12.2005,už by stačilo.Poraďte mi prosím,ako postupovať.Srdečná vďaka!!
21.10.2007
dana    Reagovať
Re: Mononukleoza-ku komu s ňou
Rada si popisem s niekym, kto prekonal infekcnu mononukleozu. Mne to zistili len teraz, ze som ju prekonala, nemienia to riesit. Navyse som diabeticka, neviem ako dalej.Uz tri mesiace som velmi unavena,akoby hrca v hrdle,niekedy ani nevladzem ist po schodoch.Toci sa mi hlava aj ma boli. Usi ma bolia tiez uz tri mesiace atd. Je tam niekto kto popise o tych stavoch po prekonani? Napiste mi
15.02.2008
natulienka    Reagovať
Re: Re: Mononukleoza-ku komu s ňou
ahoj ja som prekonala mononukleozu.....bola som aj v nemocnici davali mi tam infuzie.....najlepsie by bolo aby ti nasadili infuzie lebo to velmi pomahaaa od bolesti a na obnovu pecene.....aj tabletky flvobion su velmi dobre na regeneraciu pecene....aj vsetky vitaminy B-natrium
15.02.2008
natulienka    Reagovať
ahoj ja som prekonala mononukleozu.....bola som aj v nemocnici davali mi tam infuzie.....najlepsie by bolo aby ti nasadili infuzie lebo to velmi pomahaaa od bolesti a na obnovu pecene.....aj tabletky flvobion su velmi dobre na regeneraciu pecene....aj vsetky vitaminy B-natrium
21.10.2007
dana    Reagovať
Rada si popisem s niekym, kto prekonal infekcnu mononukleozu. Mne to zistili len teraz, ze som ju prekonala, nemienia to riesit. Navyse som diabeticka, neviem ako dalej.Uz tri mesiace som velmi unavena,akoby hrca v hrdle,niekedy ani nevladzem ist po schodoch.Toci sa mi hlava aj ma boli. Usi ma bolia tiez uz tri mesiace atd. Je tam niekto kto popise o tych stavoch po prekonani? Napiste mi
04.02.2008
lucike    Reagovať
ahojte, aj mne zistili infekc.mononukleozu, asi 3 mesiace som behala po lekaroch, a medzitym som uz mala podozrenie na mononukleozu a na moje poziadanie mi spravili testy,ktore to potvrdili. som tiez stale unavena, zateka mi hlien do hrdla,teplotu mam okolo 37,boli ma hlava, piska v usiach a picha ma v celom tele. som z toho uplne nervozna a netusim, ako dlho to potrva..
21.10.2007
dana    Reagovať
21.10.2007
dana    Reagovať
09.02.2008
lenulka    Reagovať
prave ju mam
no ja mam mononukleozu teraz a najdolezitejsie je mat spravne antibiotika,uzivat vit B a C a drzat dietu s obmedzenim tukov...ta choroba je ale svina
23.01.2008
mia    Reagovať
Nevedomost
ja som uz 2 tyzdne doma po vybrati krcnej mandle.Zacalo to -presne ako opisujete viaceri-ako nejaka angina alebo co. Moja obvodna lekarka mi ani antibiotika neprdpisala.Citila som sa horsie tak som zasla za krcnou a ta ma hned poslala do nemocnice, mala som horucky 39, aj tak mi vsak mandlu vybrali, ze to bolo akutne. Za cely ten cas mi nikto nikde nepovedal co mi vlastne je, ani ziadne testy mi nerobili, Vcera som bola na odber krvi, a zevraj to bola mononukleoza.Ale teraz neviem,podla toho co tu citam, sa zacinam bta..dieta? stvrdnuta pecen? dlhodobo oslabeny organizmus??to je az tak vazne?a ja som si myslela, ze vyberu mandlu a bude to ok.NO bezi uz druhy tyzden a ja sa mam stale zle. Tak drzim vsetkym prsty;)
18.12.2007
sandra    Reagovať
prekonaná neliečená
ešte som zabudla doplniť, že samozrejme som nedržala žiadnu dietu, keďže som nevedela o mononukleóze, takže mám dosť v keli organizmus, samé migrény, alergie, keď som chorá, tak teplota max. 37,5 - organizmus sa mi už ani nebráni ... no a tá únava je najhoršia. Lekárka mi poradila akurát veľa športovať, jesť zeleninu, ovocie, a veľa spať, to všetko už robím - okrem spania, veď práca, rodina ... ale niekedy si lahnem po obede cez víkend, ale inokedy šialene padám od únavy ... keby som pravidelne nešportovala, tak neviem.
01.09.2007
PAMPUCH    Reagovať
Re: hehehe
PREKONALA SOM TUTO CHOROBU,PRED 11ROKMI A NIKOMU JU NEPRAJEM,DOSTALA SOM JU OD KRASNEHO PSA -SLINY.16ROCNE PLAVANIE,SKOLU,CI JEDLO CO SOM LUBILA SOM NEMOHLA JEST POL ROKA,B12 INEKCIE DO ZADNEJ CASTI,,OCI OPUCHNUTE,HORUCKA 42-43,SLEZINA ZVATSENA,STVRDNUTA PECEN,ZLCOVE KAMENE/UZ SU VONKU/PISEM KNIHU ,AK MI MAS CO PREZRADIT.DAKUJEM.ZEZE
21.09.2007
dominika    Reagovať
Re: Re: hehehe
ako mozes mat horucku 43???? najviac je 42, aj to uz si po smrti. ved na teplomeri 43 ani nieje...
18.12.2007
sandra    Reagovať
Re: Re: Re: hehehe
po smrti si až po 45C, ale tiež chápem, že 43 je veľa ... a dlho ...
07.04.2007
~ô~    Reagovať
.....
hm...nevem
06.12.2007
Anna    Reagovať
Re: .....
chcem iba poradiť, "babský liek" na prevenciu. Kloktať hrdlo, prevarená voda+soda bicarbóna, niekedy si ju pusť trochu hlbšie do hrdla príp. do nosa. Zabrániš tak zahlieneniu krčno-nosno-ušnej časti.
28.10.2007
mononukleoza    Reagovať
mononukleoza
mal som ju je to zla choroba presne ako opisuje jej prichod pocituje clovek najprv som si myslel ze mam lahku anginu ale asi po tyzdny mi navreli uzliny tak som isiel ku lekarovy ten mi zobral krv a zistili ze mam mononukleozu tak som isiel do nemocnice bol som tam tyzden ale teraz sa liecim doma a drzim dietu ale do teraz neviem nato prist odkial som to mohol dostat budem sa snazit sa stohoto vyliecit.
27.09.2007
Gabuska    Reagovať
Mononukleoza
ahojte ja mam prave teraz mononukleozu uz su to 3. tyzdne a bola som u dvoch krcnych lekarov a aj u mojej zamozrejme obvodnej doktorky ale ani jeden snich mi nepowedal ze mam drziat dietu...tak teraz ako???naco sa mam zamerat a nejset???prosim odpiste mi niekto na e-mail dakujem....Gabika
26.10.2007
Inka    Reagovať
Re: Mononukleoza
Ja mam teraz treti tyzden mononukleozu, uz som bola aj v nemocnici a mononukleotici sa maju vyhybat tukom- cize nejest ziadne vyprazane a vysmazane veci, mlieko a mliecne produkty, kakao, cesnak, papriku, rajciny, hrozno, jahody, ziadnu cokoladu ani zakusky a samozrejme alkohol...aspon tolko povedali mne v nemocnici...
03.10.2007
sunsilka    Reagovať
Mal ju moj priatel
mononukleozu mal moj priatel ale pred 4-6mesiacmi,vtedy som ho ešte moc nepoznala čiže k ničomu nedošlo,nerozpravala som sa snim o tom ale teraz hrava šport každy den čiže je už všetko vpohode ?už sa nemožem nakazit ?...ako bozkami samozrejme.:Ddakujem,odpište prosim ak sem nezabudnem ist.D
21.10.2007
dana    Reagovať
Re: Mal ju moj priatel
21.10.2007
dana    Reagovať
Re: Mal ju moj priatel
11.10.2007
JA!    Reagovať
bleeeeee
Sku.vena choroba!!!
06.10.2007
pato    Reagovať
Mal ju moj kamarat
moj kamarat ma mononukleozu ... pred 2tyzdnami sme snim boli vonku vtedy sme to nevedeli .ja som mu kupil caj a ceresnu on vypil iba z nej malinko a moj bratranec to po nom dopil ... mohol to dostat ?po dvoch tyzdnoch som bol s bratrancom vonku aj s chlanmi ja som mu dal postrazit malinovku a on sa znej napil mohol som to dostat aj ja rad by som to vedel tak mi pls napiste:D...!
27.09.2007
Gabuska    Reagovať
Mononukleoza
ahojte ja mam prave teraz mononukleozu uz su to 3. tyzdne a bola som u dvoch krcnych lekarov a aj u mojej zamozrejme obvodnej doktorky ale ani jeden snich mi nepowedal ze mam drziat dietu...tak teraz ako???naco sa mam zamerat a nejset???prosim odpiste mi niekto na e-mail dakujem....Gabika
24.09.2007
verona91    Reagovať
bolesti
stvrtok som isla k lekarke vravela ze mam anginu.dala mi lieky no nezaberali a len sa mi to zhorsovalo hrdlo mi napuchlo mam na nom biele povlaky usi ma strasne bolia.dnes t.j pondelok som sla na kontrolu povedali mi ze mam mononukleozu spravili mi vyteri hrdla dostala som injekciu zajtra idem na odber krvy...a toho sa strasne bojim co ak mi to pojde na pecen? co sa mi moze stat?
11.09.2007
IVKA    Reagovať
MONONUKLEOZA
MNE NA NU ANI NEPRISLI..DOSTALA SOM SA DO NEMOCNICE ..PRETOZE NA ..TU ... ANGINU NEZABERALI ZIADNE ANTIBIOTIKA....MONONUKLEOZU SOM MALA V 10 ROKOCK TERAZ MAM 14 A STALE NIE SOM V PORIADKU ...
22.08.2006
Ska    Reagovať
Dakujem
Snad mi to pomoze;) Ale ja som optimista takze urcite:) Inak super referat ale som cakal ze tu najdem nejake recepty a jedla ktore mozem jest a ktore su aj dobre...tak nic mno:)
31.08.2007
daniela    Reagovať
Re: Dakujem
Aj dcera ju prave prekonava,najdolezitejsia je dieta to viem,ale pomohlo by mi vediet zlozenie potravin a recepty
21.04.2007
o ou    Reagovať
hehehe
no..ak to mam..tak chudaci chlapci..a ludia co so mnou kolovali flase..muhahaha..

späť späť   1  |  2  |  3  |  4  |   5   
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.