referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Cecília
Piatok, 22. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Prerušený zázrak života ...
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
04.03.2005
zuzana    Reagovať
obrana
vies,je lahke povedat,ze potrat je vrazda. Ja som sa ocitla v situacii,ked som zistila,ze som tehotna.Moj priatel-21-rocny-to dieta nechcel...Ja som chvilu rozmyslala,ci ano ci nie,ale ked som si predstavila,ze je to na cely zivot a zena s dietatom si tazko najde muza...nakoniec som sa rozhodla pre potrat.Nie som na to hrda,ale ani som na to nebola pripravena.Treba hladiet aj na to,ci je to dobre pre seba a tiez pre to dieta-narodit sa a ostat len s matkou...Teraz mam noveho priatela,som stastna,i ked na ten zakrok casto myslim...Ostava mi len dufat,ze v buducnosti mi to nueskodi a budem moct mat zdrave krasne deti....a chcem sa na to tesit a hlavne-mat to dopredu naplanovane.Preto,baby,davajte si pozor,lebo ani neviete ako rychlo sa to moze stat aj prave vam.A poviem vam,nie je to ziadna sranda,je to velka zataz na psychiku,ked viete,ze mate na pleciach zivotne rozhodnutie-nechat alebo nenechat si dieta.Je to strasny pocit,dufam ze ziadna z vas nebude musiet zazait to,co som pred par dnami zazivala ja...drzim vam palceky...
11.06.2005
Eva    Reagovať
Re: obrana
Zuzi, clovek ked je pripraveny na sex tak by mal byt pripraveny i na nasledky ktore mozu pri sexe vzniknut a to je tehotenstvo. Dievcata a chlapci, ja neviem v akej dobe zijete! Ja keby som mala s nejakym chlapcom sex, tak by som veru nebola prekvapena, ze som tehotna-ved co ine mozno ocakavat! A o ochrane pri sexe ani nehovorim, ved nikto na svete vam neda 100%-nu zaruku na ochranu proti pocatiu. Tak sa prosim prebudte, ved zijeme v 21.storoci!
22.03.2005
Smejko    Reagovať
Ochrana zlyhala
Tiez som sa ocitla v situacii, ked som musela umelo prerusit tehotenstvo.Nebolo to jednoduche rozhodnutie, na jednej strane radost, na druhej zasa rozmyslas, co a ako dalej.O dieta sa treba postarat, venovat mu cas, mat predovsetkym financne prostriedky a samozrejme potom pracu..Mozno si myslis, preco som sa nijako nechranila, ano, chranila som sa tabletkami, ale - akosi zlyhali.S partnerom sme sice spolu dost dlho, ale zhodli sme sa na tom, ze na dieta je este skoro.. Nemyslim si, ze je spravne povedat, ze potrat je vrazda, zasa ak to beries z hladiska nabozenskeho, tak sa nedivim.V prvych troch mesiacoch sa sice vytvaraju zivotne dolezite organy, ale je to iba zarodok, nie bytost..Asi preto sa umele prerusenie tehotenstva dovoluje do 12. tyzdna tehotenstva.O vrazde by sa dalo hovorit potom.
Samozrejme toto rozhodnutie som zvazovala dlho a budem to lutovat vzdy, posobi to jednak na psychiku cloveka, jednak na zdravotny stav zeny, ale pevne verim, ze raz, ked uz budem na dieta pripravena, sa mi narodi zdrave, krasne dietatko.
11.06.2005
Eva    Reagovať
Re: Ochrana zlyhala
Prepac Smejko, ale to nie je pravda, ze prve 3 mesiace je to len plod, zarodok. Moja ja som prave v 4.mesiaci tehotna a moje miminko malo uz v polovici druheho mesiaca ramienka, nosicky no a po 2.mesiaci ani nehovorim. Mozem ti ukazat obrazky z mojho ultrazvuku. Dietatko je normalne maly cloviecik. Ma rucicky, nozky, srdiecko, rebierka, chrbticu...bolo nadherne vidiet ako sa pohybuje, vrti zo strany na stranu, pohybuje rucickami a nozickami. Tak mi prosim ta nerozpravaj, ze to je este len plod. To je uz normalny clovek. Prave keby si zostala tehotna, tak by si pochopila, ze to nie je len nejaky zarodok ale normalne male stvorenie-clovek. Je mi luto, ze takto myslis ale nechcem tym nikoho odsudzovat, nato nemam pravo. Pekny den...
17.12.2004
kytka    Reagovať
dakujem
Dakujem za tento clanok. Je velmi dobry. Povzbudil ma k ochrane ludskeho zivota... len tak dalej

späť späť   1  |  2  |   3   
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.