Zaujímavosti o referátoch
Čo je láska?
29.12.2006
f.o.o.r.i.c.k
Reagovať
čo je to láska?
láska je ako keď sa pošťíš, všetci to vidia, iba ty to cíťiš
21.03.2006
miriama
Reagovať
Definícia
V biblii je definícia lásky. V 1.Korinťanom 13:4-8 sa píše: "Láska je zhovivavá a láskavá. Láska nie je žiarlivá, nevystatuje sa, nenadúva sa, nespráva sa neslušne, nevyhľadáva svoje vlastné záujmy, nenechá sa popudiť. Nevypočítava urážky. Neraduje sa z nespravodlivosti, ale sa raduje z pravdy. Všetko znáša, všetkému verí, vo všetko dúfa, vo všetkom vytrváva. Láska nikdy nezlyháva."
Podľa mňa je to pekná definícia. :))
Podľa mňa je to pekná definícia. :))
15.03.2006
Packa
Reagovať
Nezaujimave
Nikoho nezaujima tvoja uvaha na lasku pretoze kazdy ma svoj vlastny pohlad na lasku a preto nemôze nikto s tebou aspon v niecom nesuhlasit... ale kazda snaha sa ceni...
05.03.2006
Happy
Reagovať
Pravá láska
V niektorých tvrdeniach s tebou nesúhlasím. Podľa mňa sa láska dá definovať (hoci je sama nedefinovateľná :-) ) ako dávanie sa pre druhých. Veď ako ináč pomenuješ to, keď vezmeš zo svojho (napr. voľného času, vlastníctva, keď ukrátiš svoje potreby v prospech toho druhého) a dáš to tomu druhému preto, lebo ho máš rád (nemyslím tým len ako životného partnera, alebo v tom zmysle)? Je to ochota, nezištnosť, priateľstvo, pokora, dobrosrdečnosť, citlivosť na potreby druhých, vnímavosť, trpezlivosť, obetavosť ... - jedným slovom LÁSKA, no nie? Toto slovo sa však, nanešťastie, zamieňa so sebectvom, sebaláskou a nie láskou, ktorá sa dáva, ktorá je trpezlivá, nezištná, obetavá, ktorá miluje, rešpektuje (láska nezväzuje, práve naopak, robí slobodným a šťastným), ktorá vidí potreby druhých a nie tie svoje... Tou falošnou podobou lásky je napr. dnešná predstava chodenia (samozrejme myslené vo všeobecnosti). Myslím si, že sa treba zamyslieť nad tým, čo je skutočná láska a akú máme o nej predstavu, či za tým slovkom "milujem ťa" neskrývame svoj egoizmus. Je predsa dôležité nazývať veci pravým menom.