referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Nadežda
Pondelok, 23. decembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Kultúra Egypta
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
23.03.2006
Jana    Reagovať
Kultura Egypta-Sfinga
Sfinga,len pre informaciu, je ovela, ovela starsia ako pyramidy samotne. A tym padom ani nezobrazuje Racheva... jedna legenda hovori, ze buduci farao-princ (momentalne si ale nespomeniem na meno), sa vybral na polovacku a unaveny zaspal na mieste priamo pred sfingou. V sne sa mu zjavil duch sfingy a povedal, ze jeho socha je zasypana pieskom a ak farao-princ tuto sochu vyslobodi spod nanosov, duch z neho spravi velkeho panovnika, atd. Takze ja by som tu teoriu o sfinge v tomto referate este prehodnotila.Samozrejme,teorie o sfinge sa v mnohom podobaju, v mnohom rozchadzaju, preto by som cerpala v pripade referatu z viacerych pramenov a nielen z jedneho, subjektivneho nazoru.
02.01.2012
ľubica    Reagovať
Re: Kultura Egypta-Sfinga
ty si nejaká múdra, vieš ale v tom referáte mala pravdu, že zobrazuje podobu faraóna, lebo historická pravda v rámci staroveku sa kombinuje s archeologickými poznatkami a nie len na tom, čo hovoria legendy, preto práca historika má byť kritická a nezaujatá a legendy nie sú objektívne zdroje!!! a ak si myslela na zakladateľa prvej dynastie bol to Meni, a keďže je to len referát, nemala by si sa tak ohradzovať, nepísala predsa vedeckú prácu :)
26.06.2006
megy    Reagovať
egypt
je to celkom zaujimave ale zislo by sa tam viac informacii nieco o zivote
03.03.2006
Maja    Reagovať
Môj osobný názor
Táto téma je veľmi zaujímavá a keďže mňa osobne táto krajina láka, je to dobre vypracované
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.