Zaujímavosti o referátoch
Birmovka
10.02.2008
Anna Ivanišová
Reagovať
Birmovka
Zarazila ma reakcia na birmovku väčšinou tých, ktorý vôbec nechápu čo je sviatosť birmovania, alebo pred rodičmi sa neohradia tým, že nerozumejú tomu, prečo majú túto sviatosť prijať.
Tiež ma zaráža skutočnosť, že mladí ľudia netúžia po poznaní. Aj ja som mala 17-násť. Bola som už po birmovke s plnou vážnosťou, ale vzhľadom na vek som mnohému nerozumela. Avšak z ničoho, čomu som nerozumela som sa nevysmievala, ani som nebola vulgarná. V tom čase jedinou mojou túžbou bolo pátrať po skutočnostiach, že viera a veda si neodporujú, ale sú sebe na prospech. Práve štúdiu a darom Ducha Svätého, ktoré mi boli do duše vliate v hojnej miere aj pri prijatí sviatosti birmovania som vďačná za to, že som túto skutočnosť už ako sedemnásťročná správne pochopila. Odvtedy viem, že viera a veda vedú človeka životom správnym smerom na ceste k nekonečnú, lebo sú ako dve koľajnice po ktorých ide vlak a nikdy sa nestretnú: len preto dôjde vlak bezpečne k cieľu.
Tiež ma zaráža skutočnosť, že mladí ľudia netúžia po poznaní. Aj ja som mala 17-násť. Bola som už po birmovke s plnou vážnosťou, ale vzhľadom na vek som mnohému nerozumela. Avšak z ničoho, čomu som nerozumela som sa nevysmievala, ani som nebola vulgarná. V tom čase jedinou mojou túžbou bolo pátrať po skutočnostiach, že viera a veda si neodporujú, ale sú sebe na prospech. Práve štúdiu a darom Ducha Svätého, ktoré mi boli do duše vliate v hojnej miere aj pri prijatí sviatosti birmovania som vďačná za to, že som túto skutočnosť už ako sedemnásťročná správne pochopila. Odvtedy viem, že viera a veda vedú človeka životom správnym smerom na ceste k nekonečnú, lebo sú ako dve koľajnice po ktorých ide vlak a nikdy sa nestretnú: len preto dôjde vlak bezpečne k cieľu.
01.05.2007
bububu
Reagovať
bibino
presne birmovka je najvecsia chumajovina kedy existovala myslela som si ze tam budu skvely ludia cize skvely animator ale z neho sa vyklul maly despota ktory tiranizuje deti
24.04.2007
Elwira
Reagovať
Nekcem byt ruzowa wdowa!!!
Proste cem mat swadbu f kostole s moim ,,wajkom,,aby som neostala wdowa!!prenho bych sa prwy krat aspon na par minut w ziwote odriekla ruzowej farby,a dala by som si usit biele saty...MILUJEM TA MAKITKO,cmuky
08.10.2006
hulo
Reagovať
preco nadavate na nieco comu nerozumiete?
a preco by to tu nemohlo byt je mnoho ludi napr. aj ja kt. potrebuju nieco o tom zistit do skoly tak preco vam to tak vadi............