referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Pracovné právo
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
19.03.2007
Jozef Vida    Reagovať
Jedno je napísané druhé sa robí.
Môj zamestnavateľ predal 16,1,2007 spol.s r. o.,a presunula sa z PD do PE nedostal som doteraz výpoveď. Do 12,3,2007 som bol na PN.Po jej ukončení som sa hlásil aj bývalému majiteľovi,ten tvrdí,že ma predal aj s firmou,aj novému majiteľovi,ten ma nepotrebuje a mám si nájsť novú prácu.prehadzujú si ma ako pinpongovú loptičku a neni toho,čo by mi dal výpoveď avystavil mi potrebné doklady.Mám 54 rokov a som ČID Pprácu som si zatial nenašiel a na UP ma nemožu vraj zaevidovať,lebo nemám výpoveď a zápočet rokov od zamestnavateľa.Čo mi poradíte.Ale rýchle,lebo som doma bez mzdy za odpracované dni a 10 dní PN v januári 2007.
21.03.2007
Preatorian    Reagovať
Re: Jedno je napísané druhé sa robí.
Zamestnanci niesu tovar takze vas nemohol predat aj s podnikom. Byvali zamestnavatel ma povinnost Vam dat na rozmyslenie ci prejdete pod noveho majitela alebo ukoncite pracovny pomer ale v kazdom pripade to musi byt pisomne a robi sa to nasledovne. Ak sa zmenil iba majitel a firma ostala na svojom mieste tak sa dava dodatok k zmluve ale ak sa zmenil nazov alebo miesto firmy musi sa uzavriet nova zmluva to znamena ze stary zamestnavatel "majitel" vam musi dat vypoved aj s nahradou mzdy alebo odstupnym. Takze staremu majitelovy nech vam da vypoved alebo dajte vypoved vy. A ked to nepojde po dobrom obratte sa na advokata a ten to pozenie pred sud.
21.03.2007
Preatorian    Reagovať
Zamestnanci niesu tovar takze vas nemohol predat aj s podnikom. Byvali zamestnavatel ma povinnost Vam dat na rozmyslenie ci prejdete pod noveho majitela alebo ukoncite pracovny pomer ale v kazdom pripade to musi byt pisomne a robi sa to nasledovne. Ak sa zmenil iba majitel a firma ostala na svojom mieste tak sa dava dodatok k zmluve ale ak sa zmenil nazov alebo miesto firmy musi sa uzavriet nova zmluva to znamena ze stary zamestnavatel "majitel" vam musi dat vypoved aj s nahradou mzdy alebo odstupnym. Takze staremu majitelovy nech vam da vypoved alebo dajte vypoved vy. A ked to nepojde po dobrom obratte sa na advokata a ten to pozenie pred sud.
21.03.2007
Preatorian    Reagovať
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.