referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Klement
Sobota, 23. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Poruchy trombocytov
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
18.10.2021
Martina    Reagovať
skupina
Dobrý deň, tiež mám diagnostikovanú esenciálnu trombocytémiu a rozhodla som sa vytvoriť skupinu na FB s názvom Esenciálna trombocytémia, kde si môžeme vytvárať cenné rady :) pripájam link, budem rada ak sa pridáte
https://www.facebook.com/groups/306673224212538
11.04.2021
Miroslava    Reagovať
zvýšené trombocyty
Som hematologická pacientka už 8 rokov, zo začiatku som mávala trombocyty okolo 400, postupne sa zvyšovali, celú dobu užívam anopyrin 100. Prečo sa mi trombocyty neznižujú, ale zvyšujú, keď užívam anopyrin 100? Teraz mám okolo 550. Je vhodné sa očkovať proti Covid 19?
12.05.2021
Helena Belicová    Reagovať
Re: zvýšené trombocyty
Od anopirinu sa Vám doštičky neznížia. Anopirin len zabraňuje ich zlepovaniu. Užívam anopirin už 13 rokov. Na zníženie doštičiek mam THROMBOREDUCTIN. Mala som doštičiek až do 1 milióna. Pri 3 kapsuliach mam do 500 tisíc.
11.04.2021
Miroslava    Reagovať
zvýšené trombocyty
Som hematologická pacientka už 8 rokov, zo začiatku som mávala trombocyty okolo 400, postupne sa zvyšovali, celú dobu užívam anopyrin 100. Prečo sa mi trombocyty neznižujú, ale zvyšujú, keď užívam anopyrin 100? Teraz mám okolo 550. Je vhodné sa očkovať proti Covid 19?
20.02.2018
ZUZZANA    Reagovať
pôžičku.
Dobry Den

ahoj, Zdravím, videl som váš príspevok on-line žiadajúci o pôžičku.
spoločnosť, pre ktorú pracujem, vám môže ponúknuť pôžičku ľahko
bezpečnú a zabezpečenú. sme partneri s našou bankovou bankou Standard
Chartered Bank. ak máte stále záujem o získanie úveru dajte mi vedieť
a dostať sa ku mne prostredníctvom e-mailu alebo pozrite sa na webovej
stránke spoločnosti pre viac informácií.

Karl Donald
http://slfinance.ml/home/
telefónne číslo: +19526664703
SWIFT LOAN FINANCE GROUP
30.09.2011
Jana    Reagovať
esencialna trombocytemia
Diagnostikovali mi esenciálnu trombocytemiu.Už 3 mesiace beriem hydroxyureu a čakám na schválenie anagrelidu.Chcela by som sa spytat ci ma niekto skusenosti s touto chorobou a aky dalsi priebeh mozem ocakavat.dakujem.
29.05.2016
michal6    Reagovať
Ro..e: eosencialna trombocytemia
Ja beriem 10tbl Tromboreduktonu a Litaril 1tbl a stale
mam 1ooo. Pridali ni dalsie 2tbl Litaliru. Stale som unaveny a depresivny. Co mam robit
25.11.2017
Linda    Reagovať
Re: Ro..e: eosencialna trombocytemia
Michal6 - chcem sa spytat, ci litalir je opat dostupny..Otcovi velmi pomahal v liecbe, ale pred par rokmi sa stal nedostupnym v lekarnach.Namiesto neho berie Hydroxiureu.Dakujem
12.11.2014
Anna    Reagovať
Re: esencialna trombocytemia
Ahoj Janka. Chcela by som sa Vas opytat ake skusenosti mate s Hydroxyurea? Mne diagnostikovali trombocytemiu pred dvomi mesiacmi a chcu aby som brala Hydroxyureu, zatial som odmietla pre mnozctvo vedlajsich ucinkov, bojim sa ako to budem znasat. dr mi povedal ze dokonca niektori pacienti to znasaju bez akychkolvek vedlajsich ucinkov....momentalne cele hodiny googlujem po internete a hladam nejaky "zazracny prirodny liek"alebo aspon nieco ,,,, vlastne ani neviem co..... ale kto hlada, najde?
12.12.2014
Helena    Reagovať
Re: Re: esencialna trombocytemia
Pani Janka ,
Hydroxyurea , vie vyprovokovat leukémiu.Ja sa bránim všetkym chemickým liekom robím tiež všetko možné , zmenila som úplne životosprávu a beriem drahé prírodné produkty , mala som diagnostikovanú už aj astmu , nechcem ani spray kortikoid ,čo mi predpísal lekár.Ledva strpím 2 kapsule thromboreductinu a trombocyty sú raz nad 500 tisíc , raz pod 500 tis . Mám nízky hemoglobín okolo 100.Odmietla som roferon injekcie . tiež pre vedľajšie účinky.Je to nevyliečiteľné , tak prečo zaťažovať, provokovať organizmus nejakými navyše neznesiteľnými vedľajšími účinkami.
14.07.2012
alena    Reagovať
esencialna trombocytemia
Manzelovi diagnostikovali ET, pocet dosticiek stale stupa, zatial berie Aspirin protect, ale myslim, ze coskoro bude potrebna dalsia liecka, pretoze pocet tr dosahuje pomaly 900 tis.
Spociatku sme mali stresy, ale zda sa, ze pokoj tiez "lieci". Hladame a skusame rozne ine moznosti, najma zdravu stravu, ale vyzera to tak, ze dosticky sa podla nej neriadia...
Dakujem za Vase prispevky a skusenosti tych, ktori prezivaju ten isty problem ako my. Zelam mnoho zdravia!
11.03.2017
Maria    Reagovať
esencialna trombocytemia
Ja som sa do tejto diskusie uz zapojila,pretoze som tiez hladala pomoc a radu.Mam tiet diagnozu ET.Picham si uz 8 rokov Interferon 2x tyzdenne 3 mil.jednotiek.Urcite to ma vedlajsie ucinky,svrbi ma koza som podrazdena aj unavena,ale da sa to vsetko vydrzat.Ja pracujem a do prace cestujem autom ca.120 km po dialnici a robim aj nocne sluzby.Po Interferone mam teraz hodnoty uplne v norme,len musim chodit na pravidelne kontroly.Pisem preto,ze nie kazdy reaguje na Interferon rovnako,pretoze vela ludi ho ma strach brat,ale treba to vyskusat,ked to ja pri takom pracovnom tempe zvladam,myslim si ze aj druhym ludom pomoze.Mne napr. velmi skodil Tromboreductin,mala som tachykardie a zle sa mi dychalo,preto mi bol naordinovany Interferon.S touto chorobou sa da celkom v podode zit.Prajem vam vela zdravia .
22.02.2017
Mária    Reagovať
esenciálna trombocytémia
mám tiež diagnózu ET- jediné čo mi znížilo trombocyty je prírodný enzým - Serrapeptáza.
26.02.2017
Helena    Reagovať
Re: esenciálna trombocytémia
Mária a okrem tej serrapeptázy neuživate žiadne iné chemické predpisané lieky ?
27.05.2016
Jana    Reagovať
Mielofibroza
https://www.facebook.com/groups/344805955575406/ pozývam vás do skupiny na fb "primárni mielofibroza" kde si môžete vymeniť skúsenosti.
05.05.2016
michal    Reagovať
Re: Re: trombocity
dakujem pani Helena.cakam,kym to poistovna schvali.ten Hydroxycarbamide je ako cukriky,bez efektu.zistili mi aj vysoke hodnotu draslika 6.tak uvidime
05.05.2016
michal    Reagovať
dakujem pani Helena.cakam,kym to poistovna schvali.ten Hydroxycarbamide je ako cukriky,bez efektu.zistili mi aj vysoke hodnotu draslika 6.tak uvidime
07.02.2016
michal    Reagovať
trombocity
mne ten JAK2 zistili minuly rok.beham od 700 do 1100 zatial.po vsetkych vysetreniach a po odbere kostnej drene(boli to,ale da sa to vydrazat na tu chvilu)som zacal uzivat roferon.po prvej davke v noci teploty,neskor zimnica.to su tie prve neziaduce ucinky,aj ked nie u kazdeho.pichal som si ho kazdy druhy den.po cca. 15 davke som zacal pocitovat unavu,dlho som spal,nechut do jedla,precitlivelost,problem v sexe,tiez po osprchovani svrbenie koze.vydrazal som takto existovat 2 mesiace.no proste celkova vycerpanost.potom som ho odmietol uzivat,lebo takto existovat...vsetko ma svoje plus aj minus.teraz beriem Hydroxycarbamide 500mg kapsule.nemaju vedlajsie ucinky,ale nie su vhodne na dlhodobe uzivanie.tu chorobu mame do smrti.takze je len na kazdom ako sa rozhodne liecit.
12.04.2016
Helena    Reagovať
Re: trombocity
Pán Michal ,
pýtajte si Thromboreductin. Já ho jem už 5 rokov len 2 kapsule , a 1 tabl anopirinu .
Vyššiu dávku neznášam , ale takto sa celkom dá žíť s nižšou kvalitou prežívania ,mám dýchacie problémi - vedľajší účinok a mám znížený hemoglobín
05.05.2016
michal    Reagovať
05.05.2016
michal    Reagovať
12.04.2016
Helena    Reagovať
Pán Michal ,
pýtajte si Thromboreductin. Já ho jem už 5 rokov len 2 kapsule , a 1 tabl anopirinu .
Vyššiu dávku neznášam , ale takto sa celkom dá žíť s nižšou kvalitou prežívania ,mám dýchacie problémi - vedľajší účinok a mám znížený hemoglobín
12.04.2016
Helena    Reagovať
Pán Michal ,
12.04.2016
Helena    Reagovať
Pán Michal ,
23.09.2015
Helena    Reagovať
reagovať
Počet krvných doštičiek sa neriadi stravou.Príčina je zatiaľ neznáma
27.07.2015
adus    Reagovať
trombocytyyy
Chcem sa opytat zvysuju sa mi trombocyty neviete pricinu mam zmenit stravu aleno z coho to je.
04.02.2013
Helena    Reagovať
Esenciálna trombocytóza
U mňa príčina tohoto ochorenia je v kostnej dreni . brali mi ju už 2 x. Pred 3-mi rokmi našli vyklonovaný gén JAK 2 V 617 F , ktorý sa vyskytuje pri tomto ochorení. Teraz po troch rokoch sa už risuje podpora diagnózy myelofibróza kostnej drene 1 stupeň.Užívam thromboreductin raz 2 kapsule , potom , keď sa trombocyty zvýšia 3 kapsule +100 anopirin a tak dookola. Chodím na hematológiu s týmto ochorením , už šiesty rok. Neviem , čo bude ďalej , jeto neliečiteľné ochorenie doživotné s nič moc prognózou .
21.11.2014
Jana    Reagovať
Re: Esenciálna trombocytóza
Dobrý deň, Helenka ozvite sa mi prosím! Mam podobnú diagnózu ako vy. [email protected]
Jana
07.08.2014
Jana    Reagovať
Ako liecit vysoku hladinu trombocytov
Dobry den bola som na pravidelnej prehliadke a zistili mi vysoku hladinu trombocytov. Chcem sa spytat ako sa to da liecit a ci to je sprevadzane aj nejakymi priznakmi /bolesti hlavy, unava, naladovost/... dakujem pekne za kazdu odpoved
14.08.2014
helena    Reagovať
Re: Ako liecit vysoku hladinu trombocytov
Zatiaľ je to neliečitelné. trombocyty sa dajú iba liekmi udržať pod kontrolou.Mám to diagnostikované ako myeloprolyferaktívne ochorenie 7 rokov
14.08.2014
helena    Reagovať
Re: Ako liecit vysoku hladinu trombocytov
Zatiaľ je to neliečitelné. trombocyty sa dajú iba liekmi udržať pod kontrolou.Mám to diagnostikované ako myeloprolyferaktívne ochorenie 7 rokov
07.07.2014
janka    Reagovať
zvýšené tromby
Dobrý deň, som po operácií pankreasu, zobrali mi aj slezinu. Dnes po kontrole na gastre mi p. doktrorka povedala, že mám vysoké trombocyty, a poslala ma na hematológiu. Čím to môže byť? Doteraz som nemala ich vysoké.
Ďakujem za odpoveď.
01.11.2013
gabriela    Reagovať
trombocytémia
dobrý deň, liečim sa na túto diagnózu už riadne dlho, od r. 1987, kedy mi vyberali mandle a odvtedy mám vysoké trombocyty. Už to beriem s humorom, že sa zo mňa stála "milionárka". Bola som pol roka na interferóne, ale ten nemal žiadne pozitívne účinky na moje trombocyty. Počas tehotenstva som strávila 8 mesiacov v nemocnici, vďaka hematologičke som vynosila jednovaječné dvojčatá, teraz už 21-ročné, chvalabohu zdravé. Liečila som sa alkeranom, litalírom, teraz už dlhšie užívam tromboreduktin , 8 tabliet denne, okrem toho aj vessel due. Tromboreduktinmi však spôsobuje búšenie srdca, tak mi hematologička znížila na 5 denne. Najlepšie som reagovala na litalír, ale žiaľ ten nie je dostupný, stiahli ho. So spaním to tiež nie je ružové, ale zvykla som si. Tiež som si zvykla na vyššie hodnoty trombocytov - 8OO až do 98O tisíc, aj keď radšej by som ich mala v norme. So svrbením po sprchovaní som si tiež užila svoje, hlavne od kolien dolu, to riešim krémom. Snažím sa nemyslieť na chorobu, chodím do práce, aj keď značný podiel má na horších výsledkoch i stres v práci, doma... Naučila som sa s tým žiť, aj keď niekedy je to ťažké. Prajem všetkým veľa optimizmu a chuť žiť plnohodnotným životom.
06.11.2013
Helena    Reagovať
Re: trombocytémia
Pani Gabriela , a hemoglobín máte aký prosím Vás? keď máte 5 kapsúl Mne klesol na 97 .pri 3 kapsulách. Lekár mi chce zmeniť thromboreductin na roferonové injekcie , čo si nechcem pichať a vôbec pre pre vedĺajšie účinky , vraj vypadajú vlasy a sú psychické problémy. Teraz ma posiela na rôzne gastro vyšetrenia .,či nemám skryté krvácanie ,alebo je to vedľaší účinok thromboreductinu zase u mňa. Srdce si už zvyklo , zo začiatku ma to tiež trápilo .Tak isto chodím do práce , raz je lepšie ,raz horšie .Pomáha naozaj len optimizmus.
Chorobu mi zistili pred 6-timi rokmi,2x mi brali kostnú dreň
17.09.2013
Lau Dávid    Reagovať
Trombocyty zvyšené
Dobrý den.Chcel by som sa spytat moja mama ma zvysene trombocyty v KO az na 879 tis.teraz jej robia rozne vysetrenia a chcel by som sa spytat ci na to existuju neake lieky aby tie trombocyty sa znizyli.Dakujem
10.02.2013
Maria    Reagovať
Alergicka reakcia na Roferon
No ja sa opäť vraciam na našu stranku o Trombocytoze.Po 2 rokoch pichania si Roferonu A som začla mať silne svrbenie kože,/ hlavne potom,čo prestali vyrabať roferonove naplne do pier a začali ich nahradzať lacnejšimi naplnenymi striekačkami/.Niekedy sa mi ťažko dychalo a nevedela som čo to so mnou je.Pani Dr. mi roferon vysadila a teraz beriem len Anopyrin,ale idem po mesiaci na kontrolu ,tak som strašne zvedava koľko trombocytov budem mať.Tak mi držte päste! Čaute!
02.02.2013
iveta    Reagovať
zvysene trombocyty
dobry...uz pri viacerych kontrolnych odberoch krvy mam zvysene trombocyty na 450...mam dalsie obavy o seba,zevraj sa to este nelieci mi bolo povedane..poprosim o radu, pricina niekde musi byt ....dakujem

1  |  2    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.