referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Klement
Sobota, 23. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Poruchy trombocytov
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
26.08.2010
maria    Reagovať
trombocytoza
Dakujem za Vase prispevky,ktore ma trochu ukludnili.Mam tiez esencialnu trombocytozu a vysledky mam cez 800 tis.Maju mi zahajit liecbu Interferonom.Chcela by som sa Vas spytat,ci liecba Anagrelidom je podla Vas lepsia a ako dlho ju musite brat,ci je to tiez dozivotne a beriete lieky,alebo injekcie.A ake vedlajsie ucinky stemali pri tejto liecbe a ci ste mohli pri liecbe normalne v praci fungovat.Diky za odpoved a vela zdravicka1
18.12.2011
Tany    Reagovať
Re: trombocytoza
Na liecbu ET je najvhodnejsi a najbezpecnejsi Tromboreduktin. Interferon odporucam len pri tehotnosti, aby sa vyhlo neziaducim potratom. Su to injekcie a navyse maju dost neziaducich ucinkov.
22.09.2010
rrita    Reagovať
Je pravda, že som si zobrala 10 dní dovolenku a ostala doma keď som začala s anagrelidom. Bála som sa, že všetky vedľajšie účinky môžu podstatne ovplyvniť moju prácu, a urobila som dobre. Naozaj som mala výpadok pamäte (dosť nepríjemná vec, ak ste v škole alebo v práci), veľa vecí som vnímala ako v hmle, dokonca som si neuvedomovala vážnosť situácie. Hneď som odstavila auto a venovala sa nepodstatným veciam - varila som, obnovila som si šatník, pozerala všetky telenovely. To trvalo asi 7-8 dní. Keď som sa vrátila do práce, bola som pomalšia, ale cítila som sa OK. Vhodným dávkovaním lieku sa mi množstvo doštičiek rýchlo upravilo a ja som si myslela, že som zvýťazila. Nie je to výstup, je to cesta, dnes to už viem. Cítim sa skvele, testy mám výborné. PS: Dokonca mám pocit, že občas pohár červeného vína zlepší nielen moju náladu ale upraví aj moje neposlušné doštičky:-)). Všetkým držím palce, a odporúčam sa poradiť s viacerými lekármi (tabletky sú jednoduchšie ako injekcie).
05.12.2009
Chyžná Jana    Reagovať
trombocytoza
prečítala som si Váš článok o trombocytoze pretože moja sestra má tiež zvýšené trommbocyty boli sme už na rôznych vyšetreniach ale pani primárka jej nedala žiadne lieky len povedala že sa to bude sledovať či to nebude horšie ich výška je 602.Tak neviem či je to ešte málo alebo do kedy máme čakať.chcela by som vedieť čo má podstúpiť akú liečbu alebo ako sa má stravovať alebo či má jesť nejaké lieky ktoré sú dostupnú v lekárňach.Len dúfame že nie je to leukémia. Tak mi prisím Vás odpíšte ako máme postupovať a aké jej odporúčate lieky Ja Vás budem priebežne informovať ako sme na vyšetreniach dopadli.S pozdravom. A ďakujem.
22.05.2010
Rrita    Reagovať
Nestresujte. Mám esenciálnu trombocytózu už zopár rokov. Najskôr ma vystresovala vo dverách sestrička, že s takým stavom (okolo 700 tis) si mám hneď sadnúť, potom lekár chcel hneď (po nejakom schválení) nasadiť "modernú liečbu" injekciami Interferon (do smrti), pri zachovaní kvality života. Ešteže som chcela počuť najskôr názor iných lekárov. Asi rok som bola na Anopyrine a pod kontrolou lekára. Keď sa hodnota prešmykla cez milión, sledovala som všetky lieky s obsahom anagrelidu. Mala som šťastie, konečne ho schválili a je možné ho pri tejto chorobe predpísať. Dnes si udržujem doštičky v norme, aj keď ma mrzí, že zatiaľ som nenašla nič prírodné (skúšala som všeličo), čo by zastavilo, alebo zredukovalo ich tvorbu. Ak sa niekto nájde, čo má s tým akékoľvek skúsenosti, budem rada, že sa s nami o ne podelí.
02.02.2011
Helena    Reagovať
Re: Re: trombocytoza
V decembri 2007 mi boli zistené trombocyty 478 tisíc./celý rok som mala nesmiernu psychickú traumu/ Od toho času sa mi pomaly zvyšujú v roku 2008 okolo 600 tisíc , v roku 2009 vyše 830 tisíc potom sa znížili na 747 tisíc a tak dookola raz zvýšia, o nejaké tisíce , potom zvýšia , prežívala som na anopirine 100 denne.Pripisujem to stresom , žijem veľmi smutný život a vždy , ked´ sa niečo znovu horšie stane mám trombocyty vyššie.Na kontrolu chodím každý mesiac.Po psychickej traume teraz v januári 2011 mi vyleteli na 890 tisíc. Lekár mi chce
nasadiť už liečbu ,ktorej nie som vôbec pochopiteľne naklonená.Čítam už všetko možné na internete a tiež som sa nedočítala o nejakej prírodnej liečbe , strave, alebo ako tomu predchádzať.Toto sú moje peripetie s trombocytmi.
04.09.2010
Danka    Reagovať
Re: Re: trombocytoza
My doma tiež stresujeme. Mladšej dcére zistili, keď chcela darovať krv, zvýšenú hladinu trombocytov-okolo700. Po vyšetrení u hematológa a dodatočných testoch hematológ povedal, že sa jedná najpravdepodobnejšie o primárnu-esenciálnu trombocytózu. Pre absolútne potvrdenie by bolo treba absolvovať punkciu kostnej drene. Dovtedy existovať s anopyrinom 50mg denne, trochu železa, pitný režim. Dokonca spätne v zdravotnom zázname hematológ zistil, že už keď mala 7 rokov, boli sme vtedy na infekčnom oddelení s podozrením na mononukleózu, ale nie u nej, ale u staršej dcéry, mala trombocyty 480 (a nikto na to neupozornil!). Hematológ tiež spomínal liečbu interferónmi.(tie sú určené pre liečbu mladších pacientov-dcéra má 20 rokov)
Vo Vašom príspevku som čítala o liečení liekmi s obsahom anagrelidu. Viem o tom niečo z internetu, ale nie je nad vlastnú skúsenosť. Mohli by ste mi dať nejaké informácie z vlastných skúseností, alebo niečo nové, ak sa vyskytlo pri Vašom liečení. Budem Vám veľmi vďačná. Máme z toho všetkého fakt nervy, lebo dcére práve teraz odchádza na internát na vysokú školu a všetko sa tým dosť komplikuje...
Vopred ďakujem. dana
04.11.2010
amerika    Reagovať
Re: Re: Re: trombocytoza
ja som mal pri beznyych testoch ich pocet 4000...isiel som teda do BA tam do NOÚ, a znizili mi ich pocet na 1500...teraz by som mal brat lieky a chodit na kontroly
08.11.2010
Maria    Reagovať
trombocytoza
No nakoniec aj mne predpisali Tromboreductin,ktory obsahuje anagrelid.Beriem ho uz druhy mesiac 3x denne 1 capsulku,ale mam asi za dve az tri hodiny po uziti lieku palpitacie a tachykardiu asi 10 minut a potom mi to prejde,chcela by som sa Vas spytat,ci aj Vy ktory beriete anagrelid mate podobne skusenosti s jeho uzivanim.Je to velmi neprijemne-hlavne ked som niekde vonku ,alebo v praci.Dakujem za odpoved:
08.12.2010
hlentilka    Reagovať
Maria, lék tromboreductin byl původně určen na snižování talku, až potom se zjistilo, že působí na blahodárně na trombocyty. Já beru 6 tablet denně, už rok a půl, problémy nemám. Ze začátku mi jen tlouklo srdce, ale potom se to upravilo.
08.12.2010
hlentilka    Reagovať
Trombocytemie a těhotenství
Dobrý den, taky bych se s Vámi ráda podělila o zkušenosti s esenciální trombocytemií. U mě se tato nemoc zjistila v 16 letech (měla jsem problémy týkající se migrény). Mé destičky tenkrát dosahovaly hodnot 1350. Na tento počet destiček mi byl nasazen Roferon, který jsem si píchala 3x týdně (16 let). Hodnoty destiček klesly na 600. Pokud jsem Roferon vysadila, tak hned zase vzrostly na původní hodnoty (kolem miliónu). Před rokem mi byl nasazen Tromboredukcin (beru 6 tablet denně a počet destiček je v normě 200 – 300).

Trombocytemie a těhotenství – měla jsem velké problémy, které se týkaly názorů lékařů na tuto nemoc a těhotenství. (Gynekolog mi neustále dělal přednášky jak mohu zemřít apod…, nebylo to nic příjemného). Naštěstí se mi podařilo dostat se k primáři M. Brejchovi z Nového Jičína (mladý doktor, který jezdí na hematologické konference). Věřila jsem mu, že Roferon neprochází placentou a tím pádem neohrožuje plod a je to jediná možná léčba v těhotenství (i když na příbalovém letáku je napsáno něco zcela jiného). První těhotenství probíhalo bez problémů, má nemoc zastavila (hematolog pronesl větu „že bych měla být těhotná pořád“), druhé těhotenství – dvojčata proběhlo taky bez problémů a já jsem moc a moc vděčná panu primáři Brejchovi. Pokud by měl někdo nějaký dotaz, tak mi prosím napište na email [email protected]

späť späť   1  |   2   
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.