Zaujímavosti o referátoch
Morbus Bechterev - fyzioterapia
26.10.2010
ansysko
Reagovať
Nový portál
Dobrý deň pozývam Vás na nové diskusné fórum o tejto chorobe www.bechterevik.sk
Kde sa dočítate zaujímavé veci ako aj zo života bechterevikov všetci sú srdečne vítaný
Kde sa dočítate zaujímavé veci ako aj zo života bechterevikov všetci sú srdečne vítaný
12.12.2009
marek
Reagovať
liečba
Ochorenie klbov sa v poslednej dobe učinne lieči na prir.báze, bez vedľ.účinkov. Napište mi: [email protected], pošlem Vám odb.prispevky ako aj výsledky z praxe.
15.10.2009
tibor
Reagovať
moja druha manzelka
caute. mam 47 rokov a od 26 dokazany, diagnostikovany MB. problemy zacali uz na strednej udajne zablokovane platnicky. houbes. 20 minut som sa suchtal z izby na wc v polomdlach od bolesti. potom nasledovali iridocyklitidy, tiez fajn vec pre masochistov. vysoke zapalove parametre, teploty. obvodak mi naordinoval masticky...ketazon. mal by vratit diplom. stacilo mu urobit crp alebo aspon sedimku. tak som sa po ...uspesnej liecbe...dostal do uvn praha kde konecne po 3 tyzdnoch zistili pravu pricinu. chvilu na liekoch a injekciach proti bolestiam to slo. potom to slo dolu vodou a dostal som sa doma do ruk uzasnej lekarke reumatologicke, ktora ma samozrejme s mojou pomocou postavila zase na nohy. masivna liecba sulfasalazinom EN a flugalinom zabrala. teraz som nastaveny iba na sfzin a lieky proti bolesti uz ani nepamatam kedy som uzil naposledy. mojou vyhodou je ze som byvaly aktivny sportovec a mam to v krvi doposial, takze pohyb, pohyb a zase pohyb. som v 2-3 stadiu ale necitim ziadne obmedzenia, iba obcas stuhnem. mozno mam aj posunuty prah bolesti takze obcasne pichnutia rozhanam cvikmi. to mi zazracne pomaha. mozno mam stastie ze nie som lenivy a velke stastie na moju uzasnu pani doktorku. velka vdaka. uz roky som v remisii a tesim sa zo zivota. moja rada znie...cvicit, cvicit, cvicit. a uzivat predpisane lieky...zdravim vas a zelam to najlepsie
21.06.2008
viktor kormanak
Reagovať
bolest
Velmi dobre poznam toto ochorenie, pretoze som jeden z tych obdarenych touto chorobou. Ta bolest, co sposobuje toto ochorenie je neznesitelna a cim skor to clovek zisti, ze ma tento syndrom, tym lepsie a treba hned konat a navstivit reumatologa. Mne osobne velmi pomahaju flamexin a sulfasalazine, kotore utlmuju bolest a podla odbornikov aj preliecuju toto ochorenie, samoz. len z casti. Ak mate nejaky dobry tip na zmiernenie bolesti alebo liecbe samej, prosim napiste, rad uvitam kazde dobre pozitivum na tuto temu....dakujem...
30.09.2009
vlasta
Reagovať
Re: bolest
zdravim vsechny,aj ja patřim mezi ty kteři žijí s touto kamaradkou,jednou s ní vycházím v pohodě/v rámci možnosti/ale umí aj ukazat drápky a to si člověk ani ponožky nenazuje-haha.trápila jsem se,zuřila brečela ale když se s ni člověk smíří a naučí žít dá se.myslím,že polovina bolesti je v hlavě,od té doby co se snažím se sní skamarádit a moc jí to neulehčovat/jezdím denně na rotopedu,cvičím na fit loptě/se mi daří aspoŃ NEREVAT OD BOLESTI.mám aj výbornou reumatologičku,která je chápavá a nemyslí si,že mi nic není a jen tak ze srandy si k ní chodím.aj výborneho obvodního,který mi vlastně na tuto nemoc přišel-pro jiné jsem simulovala.užmám stadium4,takže se nenudím-chodím tak,že se občas musím podívat kdože mě to pozdravil,myslím tím tam nahoře,občas se tresknu do hlavy,když si to zle vypočítám,občas prostě někam nedojdu,ale mám výborného manžela,který mě chape,nestydí se chodit s tím ohnutým individuem vedle a taky už by mohl být profesionálni masér.ale hýbu se,chodím do práce,takže se jen tak nedám.mám tuto nemoc od asi 21 let a žiju s ni už24 let.mě ted pomáhá myolastan na uvolnění a flector rapid-rychlejší pomoc od bolesti a flugarin rapid-dýl to trvá,ale pomuže od zapalu.ale da se.tak se nedejte....vždyt život je krásny aj s touto kamaradkou-jsou horší nemoci......akurat se divím....prý ta nemoc postihuje víc mužské pokolení...kde se tu vzala?????jako chlap si nepřipadám!!!!
19.07.2009
ricsmond
Reagovať
Bechterev trochu inak
Zdravim kolegou.Mam 28 a uz(este len) 6 rok som oficialne klasifikovany Bechterev 3ho stadia ak nie uz 4ho.ZAcalo sa to uz v 15 ked mi viazol pohyb v bedrovom klbe z neznamych pricin a to ze to sakramensky bolelo nemusim hadam spominat pri rozpravani o suvislostiach s touto chorobou.je stoho koxitida.no ten ortoped ma len posunul na mnozstvo vysetreny ktore som neabsolvoval(dakujem mami) ale aj tak by asi nic nepotvrdili az v 22 roku zivota ma privytal ten isty ortoped , po zmerany teploty uz s pozityvnejsou spravou ked ma zbadal o paliciach sa ledva hybajuc, Hospitalizovat !.A try tyzdne skumali po celej nemocnici co mi vlastne je A co hlavne mna zaujimalo co sa vlastne deje.tak az v piestanoch som sa dozvedel o co v konecnom duosledku chodi.A to nahle zapalenie velkych malich klbou sposobilo zlihanie Imunit syst.('som na seba hrdy')A ze ma tak obvodny nechal lezat tyzden s tabletkami na mocove cesy tak to mu tiez do konca zivota asi neodpustim. bola to dlha cesta k poznaniu co sa mi prihodilo a dlhsia este len predomnou. karham zdravotnictvo a lekarou,Velka Cest piestanom (a ficovy ktory zastavil sprivatizovanie VURCH)(ved aj on ma daco s chrbticou, tak sucitil snami , odftedy ho uznavam)bol som tam 2x . zerem uz len arthrotek forte a mastim sa flector up kremom oboje zlozky diclofenac.To ze som skoro oslepol pri zapale oka uz nejdem rozoberat na 5 den adrenalin priamo do oka,zabraloto. tiez skveli zazitok ako aj kolonoskopia.Proste pardne som si vysluzil ako keby signal !zmen zivotospravu risko . toto som potreboval.Prestal som pit ,fajcit cigi i marisku. zacal som sa viacej hybat ,zdravsie stravovat. a aj kludom som ohladuplnejsi a zacal som si vazit skutocne hodnoty zivota.plny optimizmu. nasiel vieru v budhisme ktory mi pomaha prekonavat utrpenie tohto zivota a s meditaciami i s medicin budhom ho prosim o vyliecenie i vas nielen seba:) A akym by som ostal keby som nedostal tuto chorobu. NO iste by som to nebol terajsi JA ! A odbornikom stanovene cviky ??nejake mi ukazali ale nestanovili ziadne , zrejme skrst zajacovu reformu uz prepustili aj rehabilitacnych pracov.Len aby usetrili . A kde su tie rehabilitacne strediska?a humira ? to len pre vyvolenych.Ni? aj ked v anglicku mi ju navrhli po prvom kontakte s rematologom.No vaham.
24.04.2009
Tete
Reagovať
bolesť
Mne pomáha Recoxa ,liek beriem pri väčších bolestiach vždy pár dní pokiaľ neustúpia.Poznám človeka ktorému už zrástli stavce.
09.12.2008
felix
Reagovať
felix
zdravim vsetkych ja mam ties bechta ale neviem sa stim zmierit lebo ma ta bolest ubija bral som humiru jeden rok ale prestala mat ucinok.prve tri mesiace bolo super potom si telo zviklo.od bolesti beriem dolmina inekcie tie jedine zaberaju na 6hod.ale nemozu sa brat stale.ine nic my nezabera uz som skusil asi vsetko.ak o niecom viete dajte vediet rad to [email protected]
04.01.2009
Rudolf
Reagovať
Re: felix
Mám 73 rokov, v 29 rokoch mi zistili MB,začal som okamžite liečbou, 18 rokov som chodil do kúpeľov sa liečiť, nie zabávať. Dodržiaval som doporučenia lekárov. Mal som šťastie s poznal som troch vynikajúcich lekárov, ktorí mi povedali pravdivo prognózou a dali mi radu pozitívne myslieť a čím viac to bolí tým viac cvičiť. Týždenne 2x som navštevoval VÚHB v Bratislave /aj ako figurant pre študentov/, ale hlavne cvičil aj niekoľko krát v noci, pretože postel tá bola moje najväčšie utrpenie. Chytenú som mal celú chrbticu, po 18. rokoch sa to zastavilo.
Obrazne mi lekár vysvetlil, keď bolí treba cvičiť, pretože, ak sa poddáte kĺby zrastu! Následne som sa stal astmatikom, do dnes som na liekoch, užívam kortikoidy v malých dávkach a cvičím. Myslite pozitívne, cvičte odborníkom stanovené cviky denne aj viackrát.
Obrazne mi lekár vysvetlil, keď bolí treba cvičiť, pretože, ak sa poddáte kĺby zrastu! Následne som sa stal astmatikom, do dnes som na liekoch, užívam kortikoidy v malých dávkach a cvičím. Myslite pozitívne, cvičte odborníkom stanovené cviky denne aj viackrát.
20.11.2008
dusan rozinaj
Reagovať
bechto
zdravim vsetkych co maju bechta,ani neviem co by som mal napisat do prispevku,chcem povedat len tolko ze aj ja ho uz mam asi 20 rokov teda 5 stadium,uz som sa naucil stym zit,hranicu bolesti som posunul asi do stometrovej vysky lebo ked to zacne boliet tak vsetky tablety na bolest nefunguju.ja beriem embrel ale ten nie je na bolest,na to mam uz odskusane metody.som v 80 percentnom invalidnom ale kazdy den pracujem,chodim si pocvicit a pod.ak by si niekto chcel o tom pokecat pripadne pomoct nejakymi radami nech mi napise do mailu na [email protected]
04.11.2008
Jaro
Reagovať
bechterev
zdravim.Aj ja som obdareny touto chorobou.Mne pomaha Veral.Sulfazalazin som bral ,ale uz mi nezaberal,tak som ho prerusil.Inak to ochorenie v mojom pripade je horsie ako sediet 25 rokov za mrezami.