Zaujímavosti o referátoch
Druhá svetová vojna 1939-1945
20.01.2010
Dušan
Reagovať
Zaujimave
ale podotknem,že Hitler neobsadil Slovensko 29 Sptembra ako uvádzaš v texte ale 15 marca ale inak úplne v pohode
17.03.2008
ivka155
Reagovať
super
ako som videla prvu vetu hned sa mi to zapacilo.velmi zaujimave to bolo..a lepsie som to nepochopila pri ucitelke ale tu ano...diki
18.01.2008
gabyyyxa
Reagovať
no ty kks..:D
sewaaas zdrawim šeckych čo sa im toto cele chcelo čitat :.:D nehehe jakooo ja z druhej svetovej musim robit referat,aby mi učka dala lepšiu znamočkuu :D xaxaa
01.03.2007
Maellross
Reagovať
RE:inak fajn
Reagujem na tému tankov,konkrétne
T-34/76C toto bola verzia T-34 ,ktorá sa zučastnila Kurskej bitky. Tank bol vybavený kvalitným 76,4mm kanonom no i tak sa musel T-34 približiť ku Tigru na cca 500m aby bol schopný prebiť čelný pancier Tigra (88mm Kanon),ktoremu stačilo cca 800m.Pri rýchlosti 40km/h v teréne,T-34 musel prekonať rozdiel 300m čo mu trvalo cca 30 sekúnd,ktoré dávali Tigru cca dva výstrely k dobru.Okrem ineho Tiger sa neskor osvedčil viac ako obranný tank.
V Kurskej bitke pri PROCHOROVKE sa však stalo to, že rýchle T-34 vymanévrovali v členitom teréne pomalé Tigre (25-27 km/h) a tak im zmemožnili využiť výhodu vyššieho dostrelu.Okrem iného sa tanky navzájom premiešali,čím Tigre stratili i výhodu tažšieho pancierovania a tak boli ničené v boji zblízka na krátku vzdialenosť. Pri spominanej početnej prevahe museli Tigre duel prehrať. K tej prevahe dodám,že počty tankov a ich straty boli zhruba rovnaké.Tankové divízie boli tvorené novými Panthermi ,PzkfW IV. a PzkfW III.,Tigre tvorili len útočné hroty.
Ku King Tigeru dodám,že vstupil do bojov až v druhej polovici roku 1944 a jeho protajšok bol JS-2 /ťažký tank 122mm kanon/ .T-34/85 teda s kanonom 85mm model 1944 bol stale tank stredný a teda sa dal porovnať s tankom PzkfW IV.H od ktorého bol omnoho lepší. T-34 bol vydarený tank a vzhladom na Bojove kvality,v pomere ku nákladom na výrobu a udržbu v bojových podmienkách si zaslužene drží titul najlepšieho tanku II.svetovej vojny.
T-34/76C toto bola verzia T-34 ,ktorá sa zučastnila Kurskej bitky. Tank bol vybavený kvalitným 76,4mm kanonom no i tak sa musel T-34 približiť ku Tigru na cca 500m aby bol schopný prebiť čelný pancier Tigra (88mm Kanon),ktoremu stačilo cca 800m.Pri rýchlosti 40km/h v teréne,T-34 musel prekonať rozdiel 300m čo mu trvalo cca 30 sekúnd,ktoré dávali Tigru cca dva výstrely k dobru.Okrem ineho Tiger sa neskor osvedčil viac ako obranný tank.
V Kurskej bitke pri PROCHOROVKE sa však stalo to, že rýchle T-34 vymanévrovali v členitom teréne pomalé Tigre (25-27 km/h) a tak im zmemožnili využiť výhodu vyššieho dostrelu.Okrem iného sa tanky navzájom premiešali,čím Tigre stratili i výhodu tažšieho pancierovania a tak boli ničené v boji zblízka na krátku vzdialenosť. Pri spominanej početnej prevahe museli Tigre duel prehrať. K tej prevahe dodám,že počty tankov a ich straty boli zhruba rovnaké.Tankové divízie boli tvorené novými Panthermi ,PzkfW IV. a PzkfW III.,Tigre tvorili len útočné hroty.
Ku King Tigeru dodám,že vstupil do bojov až v druhej polovici roku 1944 a jeho protajšok bol JS-2 /ťažký tank 122mm kanon/ .T-34/85 teda s kanonom 85mm model 1944 bol stale tank stredný a teda sa dal porovnať s tankom PzkfW IV.H od ktorého bol omnoho lepší. T-34 bol vydarený tank a vzhladom na Bojove kvality,v pomere ku nákladom na výrobu a udržbu v bojových podmienkách si zaslužene drží titul najlepšieho tanku II.svetovej vojny.
23.01.2007
siska5
Reagovať
Druhá svetová vojna
Celkom ujde , ale aj tak mi to dost pomohlo, len tak dalej !
20.11.2006
Juraj Červienka
Reagovať
inak fajn
Ten pravopis fakt nie je boh vie co. A este jedna vec... T- 34, a ko si spominal v bitke pri Kursku, mali tu vyhodu, ze ich bolo omnoho viac( na 1 Tiger pripadalo priblizne 10 T-34) inak Tiger(hlavne King Tiger) bol sam o sebe lepsi tank(ak nie najlepsi v tomto obdobi). T-34 sa svojou vyzbrojou vobec nemohla porovnavat s vyzbrojov King Tigrov.
02.08.2006
balu
Reagovať
Slusneee
Celkom slusny suhrn toho obdobia ,az na par detailov (prvy raz pocujem,ze Einstein zostrojil atomovu bombu) aaaale ten pravopis je des a hroza,ked uz si dal autor tu namahu toto cele napisat,mohol poprosit niekoho so zakladnou znalostou gramatiky ,aby mu to prezrel a poopravoval
03.08.2006
1deratyzator
Reagovať
Re: Slusneee
no dobre chybi tam mam priznavam nemam rad gramatiku ale co sa tika Einsteina spolu z Openhaimerom tu bombu naozaj zostrojili