Zaujímavosti o referátoch
Sisi, rakúska cisárovná
08.01.2010
simonka
Reagovať
Elizabeth
Alžbeta bola naozaj pozoruhodná žena. Krásna, záhadná, svojská a na svoju dobu velmi vyspelá a moderná žena. Vôbec nepatrila do tej doby...O smrti korunného princa je veľa špekulácií, ale vraj ho naozaj zabili kôli tomu, aké mal moderné politické zmýšlanie. Z monarchie chcel urobiť republiku, bol po svojej mame...A k referátu... Sisina dcéra Mária Valéria sa narodila na Budínskom hrade v Budapešti...Píšum síce, že sa narodila všade možne, ale narodila sa na Budine...V referáte mohlo byť ešte spomenuté jej prvotné nasadenie pre politiku a ako si vlastne oblúbila Maďarsko, ako sa spoznala s grófom Andrášim a vela dalších vecí... Ale inak celkom fajin....
17.12.2009
lukas
Reagovať
Sissi
Z Alžbetou Bavorskou som sa stretol po prvýkrát vo filme a veľmi ma zaujala jej osobnosť. Začal som čítať knihy články na internete . Film bol úplne zle nahratý aj keď je výborný však nehovorí pravdivý dej ....
Veľa som sa o nu zaujímal a stala sa mojim idolom zaujímam sa o nej aj teraz a plánujem cesty do Viedne a na Korfu obzrieť všetky pamiatky po nej síce nikdy o nej úplnú pravdu o nej nebudem vedieť ale vždy budem vedieť že bola a že mala tažký život aj keď si ho dakedy aj sama zhoršila. Zostane navždy ako moja obľúbená panovnícka .
Veľa som sa o nu zaujímal a stala sa mojim idolom zaujímam sa o nej aj teraz a plánujem cesty do Viedne a na Korfu obzrieť všetky pamiatky po nej síce nikdy o nej úplnú pravdu o nej nebudem vedieť ale vždy budem vedieť že bola a že mala tažký život aj keď si ho dakedy aj sama zhoršila. Zostane navždy ako moja obľúbená panovnícka .
12.06.2008
natka
Reagovať
alzbeta
najhorsou udalostou v jej zivote bola smrt jej jedineho syna korunneho princa rudolfa.rudolf to tiez v zivote nemal lahke.ozenil sa s princeznou stefaniou ktora bola velmi skareda.mal s nou jednu dceru.a potom sretol svoju lasku mary vetserovu,ktora od neho bola dost mladsia.prezili spolu krasne chvile ale svoj vztah museli tajit.nakoniec spolu spachali samovrazdu na zamku mayerling.zastrelili sa,kvoli nenaplnenej laske.
12.06.2008
natka
Reagovať
alzbeta
najhorsou udalostou v jej zivote bola smrt jej jedineho syna korunneho princa rudolfa.rudolf to tiez v zivote nemal lahke.ozenil sa s princeznou stefaniou ktora bola velmi skareda.mal s nou jednu dceru.a potom sretol svoju lasku mary vetserovu,ktora od neho bola dost mladsia.prezili spolu krasne chvile ale svoj vztah museli tajit.nakoniec spolu spachali samovrazdu na zamku mayerling.zastrelili sa,kvoli nenaplnenej laske.
12.06.2008
natka
Reagovať
sissssi
po svadbe zacala sissi vela cestovat.vieden neznasala lebo tam musela sa spravat podla cisarskej etikety a preto utekala.precestovala takmer celu europu,dokonca bola aj na slovensku v bardejovskych kupeloch
12.06.2008
natka
Reagovať
sissssi
jej zivot bol tiez velmi zly.tuzila sa vydat za frantiskovho brata karola ludovita.uz ako male deti boli do seba zamilovani.ked pri jednej navsteve v bad ischli stretli a stravili spolu volny cas.ked karol ludovit odchadzal povedal sissi ze na nu nikdy nezabudne a ze by si ju chcel vzdy nejako pripominat.a tak sissi odstrihla zo svojhich vlasov malu kucierku a darovala ju karolovi.ten si ju dal do priveska a vzdy ju nosil so sebou
12.06.2008
natka
Reagovať
sisisnka
sissi mala velmi zly zivot.nechcela sa tak skoro vydavat,ale vtedy si svoj nazor povedat nemohla.na svadbe jej bolo velmi zle bola neprirodzene bleda a malatna.svadobna noc tiez sa nepodarila,svojho muza nechcela prijat do komnaty a tak spolu spali az o dva dni neskor ponsvadbe
12.06.2008
natka
Reagovať
sissinka
sissi je uz odmalicka moj vzor,bola to velmi zvlastna zena preto si ziskala moj obdiv,nemala to v zivote lahke,musela to byt velmi silna povaha.bola velmi krasna ale starala sa o seba az velmi prehnane ale stalo to za to.paci sa mi ze mala rada jazdectvo a kone,lebo je to super.
26.04.2008
owix
Reagovať
detsky idol
Sisi bola moj detsky idol...zboznovala som filmy o nej,bola nadherna..mala vzdy krasne saty a dlheee vlasy....teraz o nej citam knihu...pacia sa mi aj jej basne...mala zvlastny zivot...svojske chovanie:-P..prezila smrt deti vlastnych,mala to tazke..este aj tragicku smrt mala...pre mna najzaujimavejsia historicka postava:-)
28.11.2007
andrea
Reagovať
cely zivot
musim uznat ze Sisi bola zvlastna osoba,ktoru len horko-tazko mohol niekto chapat.napriak jej zvlastnemu spravaniu a navykoxh ju zboznujem a obdivujem.ale nechcela by som sa ocitnut na jej mieste keby som mala prilezitost.mala podla mna dost smutny a nevyrovnany zivot.a zavidim jej take kraaaasne vlasy ake mala
22.10.2006
Axel
Reagovať
Bol to obyčajný škrabák.......
Videl som ten vražedný nástroj na fotografii. Luccheni cisárovnú bodol nabrúsenym trojhranným pilníkom, ktorý sa aj dnes používa v strojárstve a hovoria mu škrabák. Starý a opotrebovaný trojhranný pilník sa nezahodí, ale sa nabrúsi do špicata, prípadne sa ešte zakalí, aby získal väčšiu tvrdosť. Takýto nástroj má potom dosť všestranné použitie. Používa sa na zaškrabávanie, čistenie povrchov kovov, zrážanie ostrín, úpravu otvorov pred lisovaním, vrtanie do skla a iných materialov a vystružovanie otvorov.