Zaujímavosti o referátoch
Dejepis, 6. ročník
08.10.2008
kikusha654
Reagovať
avril
Ramona Lavigne sa narodila pre šialenosti. Už ako dieťa chcela byť vždy stredobodom pozornosti. Narodila sa v Belleville, Ontario (Kanada) 27. 9. 1984 v znamení váhy , jej výška je 157 cm a váha 54 kg. Jej farba očí je modro-zelená , vlasy blond.Má mladšiu sestru Mitchelle a staršieho brata Mathewa , otca Johna a mamu Judy. V meste, v ktorom prežila väčšinu svojho života - Napanee, Ontario - , nikto netušil, že by sa mohla niekedy zrodiť nejaká hviezda. “Vždy som vedela, že budem robiť to, čo chcem” hovorí, “spomínam si, že keď som bola mladšia, stála som na svojej posteli akoby na javisku, spievala som z plných pľúc a okolo seba som si predstavovala tisíce ľudí.” Spievať začínala v kostole a vtedy si ju všimli hľadači talentov z Arista Records a odišla do New Yorku. Zoznámila sa s manažérom Aristy - Antoniom L.A. Reidom - ktorý sa jej ujal. ,,Každé dospievajúce dievča by chcelo vyzerať ako Britney, no s Avril je to presne naopak. Mnohé dievčatá sú ako ona.V 16-tich sa presťahovala na Manhattan a začala pracovať na svojom debutovom albume. Ponorila sa do toho naplno. “Milujem písanie” vysvetľuje, “keď som bola v depresiách a chcela som preč, vzala som si gitaru a začala som na ňu hrať. Gitara bola občas ako môj terapeut.” Avril lietala medzi štúdiom a bytom na Manhattane. “Začala som pracovať z mnohými ľuďmi, ale necítila som, že by ma piesne reprezentovali. Preto som začala písať svoje piesne sama. Chcela som robiť hudbu sama. Boli to veľmi ťažké časy.” Los Angeles dal Avril čerstvý vzduch, ktorý už potrebovala. Tu sa zoznámila s producentom a textárom Clifom Magnessom. “Páčil sa mi našla som konečne chlapca pre seba” bola nadšená. “Bol to zároveň aj môj sprievodca po L.A., dobre sme si rozumeli.” Niektoré piesne do albumu Let Go boli práve od neho. Hneď potom sa Avril zoznámila s Network Management, u ktorých začínali Dido, Coldplay a SUM 41. Teraz je album konečne na svete! Avril má naozaj radosť a usporiadáva turné aj so svojou skupinou, ktorá je zložená zo sk8 punkových chlapcov. “Bola som vždycky ako chlapec a stále sa tak aj cítim. Nikdy som nemala žiadne naozajstné kamarátky. V zime som hrala hokej a v lete som zasa hrala basketbal.
“Prichádzam, očisťujem svoju myseľ, píšem čo cítim, nezaujíma ma, či si myslia ostatní” hovorí Avril. “Obliekam sa ako chcem, robím to čo chcem a spievam ako chcem.” Nemohla som už ďalej čakať. Chcem, aby ľudia poznali moju hudbu, ktorá je ozajstná a priamo z môjho srdca.” Stala sa výnimočnou osobou, ktorá začala ľudí oslňovať svojim hlasom, charakterom a vlastným štýlom! Chcem, aby ma ľudia rešpektovali.” Avril nemá rada, keď ju volajú punkerkou. ,, Punkeri nevystupujú na MTV. “Mnohí neprajníci však tvrdili, že úspech Avril spočíva len v jednom úspešnom albume. Avril však v roku 2004 vydala svoj druhý album s názvom “Under My Skin” . ,,Myslím, že som prešla veľkou zmenou” . ,,Pri nahrávaní albumu som mala nad všetkým prehľad a s výsledkom som náramne spokojná.” Tretí album by sa mal na trhu objaviť 17.apríla 2007. Avril Lavigne chce pokračovať v zabehnutých šľapajách, no trošku pritvrdiť a písať piesne pozitívne, pretože prežíva obdobie plné krásnych zmien…
“Prichádzam, očisťujem svoju myseľ, píšem čo cítim, nezaujíma ma, či si myslia ostatní” hovorí Avril. “Obliekam sa ako chcem, robím to čo chcem a spievam ako chcem.” Nemohla som už ďalej čakať. Chcem, aby ľudia poznali moju hudbu, ktorá je ozajstná a priamo z môjho srdca.” Stala sa výnimočnou osobou, ktorá začala ľudí oslňovať svojim hlasom, charakterom a vlastným štýlom! Chcem, aby ma ľudia rešpektovali.” Avril nemá rada, keď ju volajú punkerkou. ,, Punkeri nevystupujú na MTV. “Mnohí neprajníci však tvrdili, že úspech Avril spočíva len v jednom úspešnom albume. Avril však v roku 2004 vydala svoj druhý album s názvom “Under My Skin” . ,,Myslím, že som prešla veľkou zmenou” . ,,Pri nahrávaní albumu som mala nad všetkým prehľad a s výsledkom som náramne spokojná.” Tretí album by sa mal na trhu objaviť 17.apríla 2007. Avril Lavigne chce pokračovať v zabehnutých šľapajách, no trošku pritvrdiť a písať piesne pozitívne, pretože prežíva obdobie plné krásnych zmien…
06.10.2008
flip
Reagovať
Pad neandrtalca.
Ludia sa neustale menili, na slovensku sa nasiel odliatok mozgovne neandrtalca nedaleko Ganoviec . padol do studne z velkej vyzky co mu roybilo hlavu aj napriek tomu ze tam bola voda,studna bola urobena do skali vlasne do zuli ta zachvala dobru mozgovnu.
09.04.2008
SIMCA K.
Reagovať
akoze sklamanje
nemate tu ani vojnu s potomkami byka .....akoze doost lbee.......a 5 v skole dostanem ...diiky..cmuk :(
16.03.2008
čitateľ
Reagovať
pre Mimušku a najmä pani učiteľku, či učiteľa
- jednoducho hrozné, a tá gramatika, aj keď platí jazykový zákon, je to aj v škole len nanič, no už aby sme všetci hovorili anglicky v tej spoločnej Európe!
07.01.2007
vavica556
Reagovať
no super
parada presne to co v tej ucebnici je len by sa to zislo aj dalej