referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Bola Panna Mária pannou po celý ...
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
26.06.2010
jahdiel    Reagovať
pravda
no neviem, skusme si to precitat, ako to je v Biblii - Pan Jezis sa narodil z Ducha Svateho - Maria bola panna, potom mali deti, nie je len 1 miesto, kde sa to spomina, pise sa napr. aj to, ze "Jeho sestry ziju medzi nami" atd. + Maria si v istej dobe aj s Jezisovimi suredencami mysleli, ze sa zbaznil (citajte evanjelium Lukasa, myslim, ze koniec 10., ale nie som isty teraz) + v Biblii sa nikde nepise, ze by bola spoluspasitelka, ze vstupila na nebesa atd... to su vymysli katolickej cirkvi a na konci Biblie sa pise, ze KTOKOLVEK by pridal colen slovo, nech je prekliaty... takze vam narovinu vramvim - ak nemate novy zivot a istotu spasenia v Kristovi, nemate nic, Maria nikomu nepomoze. (v Biblii sa pise, ze je len 1 prostrednik medzi clovekom a Bohom - Jezis Kristus)
17.03.2007
Oli    Reagovať
Panna Maria nas miluje tak ju nehadzte do jedneho kosa!
no neviem, renca, ako si ty studovala tu bibliu ked pises taketo veci........ ak si ju naozaj studovala tak vies ze Panna Maria naozaj bola a ostala pannou do konca svojho zivota! a bola nanebovzatá takze nelezi v ziadnom hrobe...... precitaj si aj svetovu literaturu a nielen bulvary! Panna Maria bola spoluvykupitelkou sveta......ona bola opak starej Evy......ona je Ave! nová zena pred bohom!

a este xem reagovat na príspevok Janky..... no to bejby ako nazývas Krista..... ty si fakt myslis, ze to bolo tak ako to bolo? a nevyuzíva satan práve tvoj rozum na to aby si nevidela co je bozské? ved pre boha nie je nic nemozné ani narodenie Jeho Syna tak, aby Panna ostala pannou, preco tak málo verís, ze Panna Maria mohla ostat pannou? preco by nemohla? preco by práve ona nemohla mat ten obrovský a krásny zázrak? a Sv. Jozef? no ty si asi nevies predstavit zivot bez sexu....... ale ver ze sú ludia ktorí sa milujú a nemusia spolu mat sex. Medzi nimi je taká velká a silná láska ze tu o sex vobec nejde, ide len o to co najviac lásky dat akymkolvek spôsobom tomu druhému. to je úlohou manzelky a manzela. sex je v samej podstate len pud....

a este jedna vec, Jezis mal bratov aj sestry, ale nie vlastne, kto aspon trochu studoval, docítal sa, ze to boli deti o ktoré sa Sv. Mária starala a preto ich volali sestrami a bratmi Jezisa! rovnako ako Jan, ktorý sa po Jezisovej smrti stal synom Panny Marie
30.01.2008
Thalia    Reagovať
Re: Panna Maria nas miluje tak ju nehadzte do jedneho kosa!
Mária bola čistá nevinná panna a na svoju úlohu bola dlhodobo pripravovaná, za manžela jej bol určený Jozef, ktorý bol tiež pripravovaný na túto úlohu. Jozef nebol tesár ale učenec. Mária a aj Jozef pochádzali z istého židovské spoločenstva, ktoré celé žilo mimoriadne čistým zdravým spôsobom života. Jozef splodil Ježiša a Mária keď rodila už nebola pannou vo fyzickom ponímaní, ale v duchovnom zostala čistá a svätá do konca života. Tak ako aj Jozef. Boh robí zázraky ale nikdy neporušuje zákony prírody, ktoré on sám ustanovil. BOH keď stvoril človeka dal mu do vienka sexualitu. Je súčasťou nášho života, ale ľudia bohu žiaľ tým že ju nedokážu správne používať, tak sa stala nečistou. Pre čistého človeka je aj sex svätý. Ježiš Kristus bol tak jednoduchý a prostý ako Matka zem také je i jeho učenie. Ale ľudia kvôli pretekom medzi sebou urobili z jeho učenia jednu nezrozumiteľnú zlátaninu, v ktorej sa už ani sami cirkevní hodnostári nevyznajú. A čo potom obyčajní veriaci Vážení nájdite toho prostého Veľkého Učiteľa v Ježišovi Kristovi a poznáte pravdu, jeho skutočnú pravdu. A vás skutočne oslobodí.
22.04.2009
jano123456    Reagovať
Re: Re: Panna Maria nas miluje tak ju nehadzte do jedneho kosa!
Thalia , prosím Ťa pokiaľ nepoznáš historické fakty a neštuduješ bibliu nevypisuj bludy a klamstvá. Jozef bol tesár,
ktorý sa staral o rodinu-pokiaľ tomu neveríš cho´d sa pozrieť do Nazareta a uvidíš, kde žili a v akých ťažkých podmienkach sa podriadili Pánu Bohu. A Panna Mária bola, je a bude vždy PANNA, lebo ju zatienila sláva nášho Najvyššieho Pána. A pokiaľ si neveriaca, nemontuj sa medzi kresťanov, ke´dže každá myšlienka, ktorú napíšeš je hlúposť a polopravda.
25.04.2008
Liza    Reagovať
.....
Pozorní čitatelia Lukášovho evanjelia sa môžu pozastaviť nad Máriinimi slovami, keď jej anjel zvestoval, že počne a porodí Mesiáša, ktorý bude Božím a zároveň i Dávidovým synom. Mária sa vtedy spýtala: "Ako sa to stane, keď ja muža nepoznám?" (Lk 1,34) Z biblického spôsobu vyjadrovania vieme, že výrazom "poznať" muža alebo ženu sa označoval manželský pohlavný styk. Keďže však evanjelium už predtým hovorilo o Márii, že bola zasnúbená s Jozefom, jej otázka je ešte menej pochopiteľná, lebo obaja snúbenci sa pripravovali na uzavretie riadneho manželstva. Okrem toho v Izraeli zasnúbenie bol akt, ktorý z jednej strany právne zaväzoval oboch snúbencov a ich príbuzenstvo, ale zároveň aj legalizoval prípadné manželské spolužitie, ku ktorému mohlo prísť ešte pred svadobnou slávnosťou.
Svätý Augustín a po ňom mnohí teológovia až po naše časy vidia za Máriinou tajomnou otázkou životné rozhodnutie, prípadne priamo sľub žiť v ustavičnom panenstve. Tak sa dá aj oveľa lepšie chápať vysvetlenie Božieho posla, že sa stane matkou Božieho Syna čisto Božím pôsobením.
Ale je možné predpokladať sľub panenstva u nazaretskej devy? Veď vieme, že v Izraeli bolo ideálom každého mladého človekamanželstvo obdarené potomstvom. A napokon, ako by bolo možné spojiť rozhodnutie žiť v panenstve so zasnúbením a uzavretím manželstva?
F.M. Willam vo svojom veľkom životopise Panny Márie uvádza niektoré dôvody, ktoré pripúšťajú možnosť, že mimoriadne omilostená deva sa rozhodla oddať Bohu v celoživotnom panenstve.
Predovšetkým si treba uvedomiť, že zvyk dať Bohu sľub bol v Izraeli veľmi rozšírený. Izraeliti sa pri rozličných príležitostiach zaväzovali obetovať niečo Bohu, či už to boli neživé veci, zvieratá, ba aj osoby, prípadne nejaké osobné úkony (napr. "nazirejský sľub", pri ktorom sa sľubujúci zriekal plodov viniča, vína a iných opojných nápojov, nestrihal sa, nesmel sa dotknúť mŕtvoly, aj keby to bol jeho najbližší a i.), Izraeliti sa usilovali splniť sľub za každú cenu, aj keď to malo tragické následky (napr. obetovanie dcéry sudcu Jefteho na základe prenáhleného sľubu: porov. Sdc 11,30n). Zásada, že nemožno zrušiť sľub, sa aj zneužívala. Tak Pán Ježiš karhal zvyk, podľa ktorého niekto mohol poškodiť svojich rodičov tým, že sľúbil im patriaci podiel Bohu (por. Mk 7,9n). Teda v Izraeli sa dávali sľuby, a to pomerne často a Izraeliti brali vážne ich záväznosť.
Bol však možný sľub pohlavnej zdržanlivosti, keď manželstvo obdarené potomstvom bolo samozrejmým ideálom, ba v istom zmysle povinnosťou každého normálneho Izraelitu?
17.02.2008
Miska M.    Reagovať
Panna Maria bola aj je pannou.
Panna Mária bola Pannou pocelý život, a ako sa hovorí v Biblii tak Ježis mal "bratov a sestry" ale v originali to ma iny význam ako je to preložené. V hebrejčine to znamená také niečo ako bratranec a sesternica. Takže Ježiš nemal bratov ktoré by porodila Panna Mária. A Biblia neklame a Cirkev taktiež. Takže verme....
17.02.2008
Miska :)    Reagovať
Panna Mária je aj bola Pannou!
Panna Mária bola Pannou pocelý život, a ako sa hovorí v Biblii tak Ježis mal "bratov a sestry" ale v originali to ma iny význam ako je to preložené. V hebrejčine to znamená také niečo ako bratranec a sesternica. Takže Ježiš nemal bratov ktoré by porodila Panna Mária. A Biblia neklame a Cirkev taktiež. Takže verme....
17.02.2008
17.02.2008
17.02.2008
Pana Mária je Pannou!
Panna Mária bola Pannou pocelý život, a ako sa hovorí v Biblii tak Ježis mal "bratov a sestry" ale v originali to ma iny význam ako je to preložené. V hebrejčine to znamená také niečo ako bratranec a sesternica. Takže Ježiš nemal bratov ktoré by porodila Panna Mária. A Biblia neklame a Cirkev taktiež. Takže verme....a nevymýšľajme.
17.02.2008
Panna Mária je Pannou!
14.12.2004
fero    Reagovať
Mala deti
Ježiš mal bratov a sestry a to vlastných ako by potom mohla byť Mária pannou? Je to nelogické a hlavne nebiblické!
08.02.2008
Miska    Reagovať
Re: Mala deti
Panna Mária mala len Ježiša a keďže sa v Biblii hovori že Ježiš mal bratov aj sestry tak v hebrejčine bratia a sestry znamenajú to iste ako u nás bratranec a sesternica. Teda to znamená že Ježiš nemal žiadnych súrodencov!! A Panna Mária je pannou pretože, ked sa Ježiš narodil tak jej nepoškodil panenskú blanu-a preto je Panna Mária pannou. OK?
05.07.2007
++++++++++++++    Reagovať
+++++++++++++++++++++++++++
Ľudovít Mária Grignion
O PRAVEJ ÚCTE K PANNE MÁRII

TAJOMSTVO MÁRIE
MODLITBY AUTORA ALEBO NÍM ODPORÚČANÉ
DUCHOVNOSŤ A ŽIVOTOPISNÁ ČRTA AUTORA

Nihil Obstat:

Čítanie traktátu O pravej úcte k Panne Márii
znamenalo obrat v mojom živote.
Najprv som mal obavy, aby mariánska úcta
neodvádzala kresťanov od úcty ku Kristovi
a neupierala mu jeho oprávnené miesto,
ale keď som prečítal traktát od Grigniona
z Montfortu, zistil som, že je to inak.
Náš vnútorný vzťah k Božej Matke
je výsledkom nášho začlenenia sa
do Kristovho tajomstva.

Ján Pavol II.

Imprimatur:

Vyhovujeme Vašej žiadosti a doporučujeme veľmi vrelo obdivuhodné pojednanie O pravej mariánskej úcte, napísané blahoslaveným Grignionom, a z plného srdca udeľujeme apoštolské požehnanie všetkým, ktorí toto pojednanie budú čítať... Je naozaj tak krásne!“

Sv. Pius X
05.07.2007
+++    Reagovať
Ľudovít Mária Grignion

TAJOMSTVO MÁRIE
MODLITBY AUTORA ALEBO NÍM ODPORÚČANÉ
DUCHOVNOSŤ A ŽIVOTOPISNÁ ČRTA AUTORA

Nihil Obstat:

Čítanie traktátu O pravej úcte k Panne Márii
znamenalo obrat v mojom živote.
Najprv som mal obavy, aby mariánska úcta
neodvádzala kresťanov od úcty ku Kristovi
a neupierala mu jeho oprávnené miesto,
ale keď som prečítal traktát od Grigniona
z Montfortu, zistil som, že je to inak.
Náš vnútorný vzťah k Božej Matke
je výsledkom nášho začlenenia sa
do Kristovho tajomstva.

Ján Pavol II.

Imprimatur:

Vyhovujeme Vašej žiadosti a doporučujeme veľmi vrelo obdivuhodné pojednanie O pravej mariánskej úcte, napísané blahoslaveným Grignionom, a z plného srdca udeľujeme apoštolské požehnanie všetkým, ktorí toto pojednanie budú čítať... Je naozaj tak krásne!“

Sv. Pius X
17.03.2007
Oli    Reagovať
Panna Maria nas miluje tak ju nehadzte do jedneho kosa!
no neviem, renca, ako si ty studovala tu bibliu ked pises taketo veci........ ak si ju naozaj studovala tak vies ze Panna Maria naozaj bola a ostala pannou do konca svojho zivota! a bola nanebovzatá takze nelezi v ziadnom hrobe...... precitaj si aj svetovu literaturu a nielen bulvary! Panna Maria bola spoluvykupitelkou sveta......ona bola opak starej Evy......ona je Ave! nová zena pred bohom!

a este xem reagovat na príspevok Janky..... no to bejby ako nazývas Krista..... ty si fakt myslis, ze to bolo tak ako to bolo? a nevyuzíva satan práve tvoj rozum na to aby si nevidela co je bozské? ved pre boha nie je nic nemozné ani narodenie Jeho Syna tak, aby Panna ostala pannou, preco tak málo verís, ze Panna Maria mohla ostat pannou? preco by nemohla? preco by práve ona nemohla mat ten obrovský a krásny zázrak? a Sv. Jozef? no ty si asi nevies predstavit zivot bez sexu....... ale ver ze sú ludia ktorí sa milujú a nemusia spolu mat sex. Medzi nimi je taká velká a silná láska ze tu o sex vobec nejde, ide len o to co najviac lásky dat akymkolvek spôsobom tomu druhému. to je úlohou manzelky a manzela. sex je v samej podstate len pud....

a este jedna vec, Jezis mal bratov aj sestry, ale nie vlastne, kto aspon trochu studoval, docítal sa, ze to boli deti o ktoré sa Sv. Mária starala a preto ich volali sestrami a bratmi Jezisa! rovnako ako Jan, ktorý sa po Jezisovej smrti stal synom Panny Marie
05.07.2007
j.m.j.    Reagovať
Pan jezis nemal bratov
Pan jezis nemal bratov, v tej dobe bol bratom kazdy. ked nechapes hlbsie pismo,rec doby, atd. tak netaraj aby si nemal hriech. Radsej mlc lepsie urobis. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
05.07.2007
dado    Reagovať
Re: Panna Maria nas miluje tak ju nehadzte do jedneho kosa!
Drahé deti! Aj dnes vás s veľkou radosťou vo svojom srdci pozývam na obrátenie. Milé deti, nezabúdajte, že ste všetci dôležití pri tom veľkom pláne, ktorý Boh riadi cez Medžugorie. Boh chce obrátiť celý svet a pozvať ho k spáse a na cestu k nemu, ktorý je počiatok aj koniec všetkého bytia. Osobitným spôsobom, milé deti, všetkých vás pozývam z hĺbky svojho srdca, aby ste sa otvorili tejto veľkej milosti, ktorú vám tu Boh dáva cez moju prítomnosť. Chcem sa každému z vás poďakovať za obety a modlitby. Som s vami a všetkých vás žehnám. Ďakujem vám, že ste prijali moje pozvanie.

http://www.medjugorje.ws/sk/
05.07.2007
karol    Reagovať
Ano ,Panna Maria bola panna
Čistý život manželky svätého Jozefa, ktorý zostal panenským "pred pôrodom a po pôrode" - ako katolícka Cirkev vždy verila a hlásala(31) - bol vhodným pre tú, ktorá bola vyzdvihnutá do jedinečnej dôstojnosti božského materstva(32). Bol to život tak dokonalého zjednotenia so Synom, že sa podieľala na Jeho radostiach, utrpeniach a triumfoch. A aj po Kristovom nanebovstúpení zostala s Ním spojená najvrúcnejšou láskou, zatiaľ čo verne plnila nové poslanie duchovnej Matky najmilovanejších učeníkov a rodiacej sa Cirkvi. Môžeme tvrdiť, že celý život pokornej služobnice Pána, od chvíle, keď bola pozdravená Anjelom, až do jej nanebovzatia s telom i dušou do nebeskej slávy, bol životom láskyplnej služby.
05.07.2007
jan    Reagovať
panna maria
http://www.frantiskani.sk/kazatel/marianske/1208.htm

http://webplace.christ-net.sk/kazne/view.php?cisloclanku=2005021823
05.07.2007
jmj    Reagovať
eden misionár v Afrike cestoval vlakom. Modlil sa breviár a v ňom mal obrázok Panny Márie. Veľa neho sedel domorodec a pozeral na obrázok. O chvíľu misionára prerušil a pýta sa ho: „Kto to je na obrázku? Je to tvoja sestra? Alebo snúbenica?“ „Nie“, odpovedá misionár, „je to moja matka“. Domorodec sa ešte raz pozrel na obrázok, potom na misionára a hovorí: „Ale ty sa na ňu vôbec nepodobáš“. Keď domorodec vystúpil na najbližšej zastávke, misionár začal rozmýšľať, prečo sa nepodobá na Pannu Máriu. Vôbec tu nešlo o to, že je muž. Začal si spytovať svedomie: Majú moje oči niečo v sebe z dobrých očí Márie? Má moje srdce ničo z citlivého srdca Márie. Moje ruky, či sa dokážu namáhať pre iných? Či dokážu robiť diskrétne, bez čakania na vďaku? Aká je moja prítomnosť uprostred ľudí? Mám ničo v sebe z Máriinho správania?

Skúsme si i my položiť podobné otázky: ako sa náš život podobá životu Ježišovej Matky. Nezabúdajme tiež ale, že nie sme sami, veď uznávame, že sú pravdivé slová modlitby,: nie je znať, žeby bol niekto opustený, kto sa utiekal pod tvoju ochranu teba a pomoc alebo o príhovor žiadal.
05.07.2007
jmj    Reagovať
Kto nemá zmysel pre čistotu to nepochopi.
05.07.2007
jmj    Reagovať
17.03.2007
Oli    Reagovať
Panna Maria nas miluje

05.07.2007
jmj    Reagovať
Re: Panna Maria nas miluje

Ved aj sv.jozef spociatku nerozumel ako mohla pocat z ducha sväteho, kym mu to Boh nevyjavil. Povedal neboj sa lebo to co sa v nej pocalo je z ducha svateho.

Ako hovorí Dávid: „Naozaj som sa v neprávosti narodil a hriešneho ma počala moja mať." Toto platí o každom jednom z nás, my všetci sme sa počali „bezbožní a bezmocní", okrem tej, ktorú dnes oslavujeme. Cirkevní otcovia učia, že Mária je rajom, do ktorého diabol nikdy nemal prístup. Chcú tým povedať, že Mária nikdy vedome ani podvedome nenad
05.07.2007
jmj    Reagovať

Ved aj sv.jozef spociatku nerozumel ako mohla pocat z ducha sväteho, kym mu to Boh nevyjavil. Povedal neboj sa lebo to co sa v nej pocalo je z ducha svateho.

Ako hovorí Dávid: „Naozaj som sa v neprávosti narodil a hriešneho ma počala moja mať." Toto platí o každom jednom z nás, my všetci sme sa počali „bezbožní a bezmocní", okrem tej, ktorú dnes oslavujeme. Cirkevní otcovia učia, že Mária je rajom, do ktorého diabol nikdy nemal prístup. Chcú tým povedať, že Mária nikdy vedome ani podvedome nenadviazala spojenie s diablom. Už v okamihu svojho počatia bola zvláštnym spôsobom uchránená od dotyku onej neprávosti, v ktorej sme sa my všetci ostatní počali. Ona prijíma do seba Krista a stáva sa „zbožnou a mocnou" na rozdiel od nás „bezbožných a bezmocných". Milosť a krása spolu súvisia a preto je Mária krásna a to tou krásou, ktorú nazývame svätosť. Po Latinský sa modlíme: „tota pulchra" - celá krásna. Pretože je Mária omilostená je tiež pôvabná a to pôvabom čností. Mária je krásna a pôvabná, pretože má plnosť Božej priazne a Božieho vyvolenia.

1  |  2    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.