referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Sociálna fóbia
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
08.09.2010
Lienka    Reagovať
otáľanie
Ja mám tiež problém so SF, aj ked to nie je v ťažšom štádiu. Chodila som kedysi na psych. odd. na terapiu, nechcela som brať lieky a musím povedať s odstupom času, že mi to moc nepomohlo. Vôbec som o SF nič nevedela, nečítala, až teraz som sa dozvedela, že to je choroba, že za to nemôžeme. Myslím, že som psychiatrovi aj niekedy trocha klamala, pretože som sa hanbila za svoje nezvládnuté situácie, teda že pred ním vyzerám ako neschopná. Ale prečo mi nepovedal, že je to normálna choroba, kt. sa pokúsime vyliečiť, ved mna to "chytí" v niektorých sociálnych bežných situáciách a je mi z toho doplaču. Stále váham a otáľam, či to skúsiť znovu, prípadne aj s liekmi.
05.10.2011
bučo    Reagovať
Re: otáľanie
Neklam psychyatrovi nikdy , nič nezatajuj , skús myslieť na to že to nie je človek , nemôže niejako reagovať ani si nič myslieť o tebe , proste je to ako profesionál ktorý zažil stovky podobných ludí.
Rozober s ním všetko a riaď sa potom podľa toho.
20.03.2011
mišo    Reagovať
pOMOC
Ahoj,od druhej triedy základnej školy sme sa presťahovali...v škole ma neprijali odzačiatku,posmievali sa mi,urážali...šikanovali......teraz som už deviatak a pokračuje to,nemám vôbec žiadných kamarátov,bojím sa ísť na ulicu,k doktorovi bez toho aby som mal stres,prežívam strašne veľa stresu a bojím sa ľudí...bojím sa okolo nich prechádzať,neviem ako sa mam tváriť,je to trápne premňa,nechcem si ani predstaviť ako to bude so strednou školou ktora už čoskoro príde,budem chodiť dvoma autobusmi,ako si zvyknem medzi toľkými ľudmi...bojím sa že to psychicky nezvládnem a na strednej to budu premňa muky...prosim čo mam robiť,zabiť sa alebo to nejak riešiť :((....som chalan mam 15 fakt neviem čo ďaľej...
05.10.2011
bučo    Reagovať
Re: pOMOC
Miso mozno to bude zniet ako blbost ale mne osobne to pomohlo.
Zacni posilnovat , na zakladke som mal problemy ako ty , aj na strednej , dokonca som kvoli tomu nezvladal studium a musel ist na inu , ked som zacal cvicit tak automoaticky nejako prislo sebavedomie , v porovnani s inymi ludmi nie je nejake extra ale zazil som obrovsky skok v pred vdaka tomu.
06.05.2011
lenka    Reagovať
moje trapenie prosim pomozte
ahojte,este chcem k tomu napisat ze stryco ma psychicky napadal aj moju mamu vulgarizmamy od detstva typu kurva mala,spina atd fyzicky mna a mamu napadal a v skole ma sikanovali spoluziaci.vysledky som mala dobre.psychiater mi diagnostil iba depresivnu uzkostnu poruchu,ale ja som sa tak zacala bat ludi,ze som mala problem cestovat v dopravnych prostriedkoch,ist na postu atd.uzivala som antidepresivum cymbalta ktore mi pomohlo iba dovtedy kym nejaky kolega nepovedal nejaku sprostu poznamku najdlhsie som vydrzaola v jednej firme 2roky odvtedy kazdych par mesiacov menim zammestnania ked nejaky kolega na mna vyskoci s neprijemnou poznamkou pretoze som vzdy dostala silny strach z kolegov prosim pomozte mi najst v blave ozaj dobreho psychiatra alebo mi poradte ozaj dobre antidepresiva lebo cymbalta mi ozaj nezabera dakujem [email protected]
06.05.2011
lenka    Reagovať
moje trapenie
ahojte,mam soc.fobiu.zacalo sa to od detstva v skole,vysmechom spoluziakov.ucila som sa dobre a spoluziaci sa mi vysmievali za blbosti.teraz v praci je to iste.mam strach z kolegov,preto casto menim zamestnania.najdlhsie som bola v jednej firme 2roky.napriek dobrym vysledkom.psychiater mi diagnostikoval iba uzkostnu poruchu uzivala som rozne antidepresiva takmer 10 rokov ale strach z ludi mam stale.jeden cas to bolo ze som nemohla ist do banky,do obchodu,dopravneho prostriedku.isty cas to bolo ok ale isty cas ked zacali mat kolegovci sproste poznamky akoby som sa zasekla.a ten strach bol znovu. prosim poradte mi dobreho psychiatra mail [email protected] dakujem
27.10.2010
adriana    Reagovať
strasny pocit :(
Ahoj ,to ze mam SF nato som dosla samozrejeme sama tu na internete nakolko som sa nikdy neodhodlala navstivit adekvatneho doktora..fobiou trpim uz to budu pomaly 3roky a teraz viac ako nikdy pred tym chcem uz niakeho psychiatra navstivit..po tom vsetkom co som sa docitala a hlavne po tom ako sa zacinam citit uz o lekarskej pomoci nevaham..nakolko som v zahranici musim pockat kym sa vratim domov aby som niakeho doktora navstivila..Chcela som sa len zatial spytat vas ostatnych co tu pisete o svojich stavoch..je to normalne aby to zavrsilo az do takej situacie ze sa bojim uz aj znamich ludi??ze uz to nejsu len neznami a cudzi ludia ale uz mam strach aj so svojich znamich podaktorych kamaratov a o rande uz ani nehovorim..chlapec s ktorym by som najradsej bola nemozem snim byt schovavam sa vyhovaram sa a toto ma dojima..z toho mi je do placu a chvilkami sa mi nechce preto ani zit:( je to naozaj strasne a ja neviem ci lieky to dokazu vobec vyliecit niekedy ze uplne???
04.10.2010
mama    Reagovať
Re: prosim, poradte...
ahoj, mam 11rocnu dceru a tiez ma priznaky fobie od 4rokov ,cakala som ze z toho vyrastie no nestalo sa musime vyhladat odbornu pomoc no neviem ako to bude dalej napis ako si na tom ty?
04.10.2010
mama    Reagovať
Re: prosim, poradte...
ahoj, mam 11rocnu dceru a tiez ma priznaky fobie od 4rokov ,cakala som ze z toho vyrastie no nestalo sa musime vyhladat odbornu pomoc no neviem ako to bude dalej napis ako si na tom ty?
02.03.2010
folklorista    Reagovať
sociálna fobia v nojej rodine
Mám 36 ročného syna u ktorého sa syndrom SF rozvinul až do takej miery, že už odmieta vyjsť čo i len na ulicu. Je takmer stále zatvorený v izbe.Odmieta aj pracovať hoci len okolo domu. Kompenzuje to cez mobil, kde sa hrá na úspešného a všemohúceho. Ako dôkaz toho že to tak je, nabíja dámam kredity cez svoj mobil s paušálom. Za rok pretelefónoval 7000 Eúr. Poraďte !
05.02.2010
Laura    Reagovať
je to hroznee....
Tatiana ja mam tiez taky problem zial som este nebola u psychiatra ...zhorsilo sa to pred 3 rokmi ked som mala priatela co mal asi nejaky komplex a potreboval ma pri kazdej situacii strapnit tak sa to zhorsilo mam problem s cestovaim v autobuse ,chodit do banky ci obchodu je to proste hrozne..
09.01.2010
tatiana    Reagovať
treba to hlavne riesit . . .
zdravim . . . este niekto funguje ne tejto stranke ? ja som zacala tym trpiet ked som nastupila do urcitej prace a vtedy ma to dost zaskocilo. dovtedy som robila barmanku co si uz teraz neviem samozrejme ani predstavit . . . ono sa to zrazu stalo , neznasam to najviac na svete , ale je treba ist k psychyatrovi a psychologovi , dlhu dobu cca.4 roky som si myslela ze nad tym vyhram ale ked to nejde je dolezite pochopit , ze je to fakt choroba na kt. potrebujeme odbornu pomoc . treba to zacat vnimat a spoznavat" tak povediac" svoju hlavu. ja som si dlho myslela ze mi sibe ale ked citam viac a viac o tejto fobii tak ma to neskutocne posuva dalej .. . . dufam ze este niekdo chodi na tuto stranku a tiez mi opise svoj pribeh velmi rada zareagujem . . . majte sa a hlavne z odvahou "sakra " . . .
12.08.2007
Igor    Reagovať
Ziadost o radu(pomoc)
Zdravim Vas,uz vazne neviem kam sa mam obratit tak to skusam takto,mam priatelku ktora,ma nejaku fobiu ale neviem nazou,a nevedia jej pomoct..ma strach ist niekam sama! Brala aj lieky a vobec to nepomaha,skusali sme aj liecitelou a nic,zbytocne vihodene peniaze. Preto vsade kde najdem na nete nieco o fobii snazim sa reagovat a ziadat o radu,alebo pomoc.ozvite sa prosim a poradte nam. Vopred Vam dakujem.
25.07.2009
kamilka    Reagovať
Re: Ziadost o radu(pomoc)
Ahoj ja viem ze tento prispevok je uz veelmi strary ale mozno este budes reagovat.ako sa ma priatelka uz je jej lepsie?poznám jedneho skveleho odbornika fakt je spicka, ja k nemu chodim uz rok a velmi mi pomohol...ak este potrebujes radu odpisem ti ako sa vola a kde ho najdete,,pekny den
07.11.2009
lekar    Reagovať
Re: Re: Ziadost o radu(pomoc)
Kamilka, mohla by si mi pls poslat kontakt na toho odbornika, co pises? Bojujem s tym uz 15 rokov a uz mam myslienky, ze to vzdam (uplne vsetko)...
20.08.2009
evena    Reagovať
Re: Re: Ziadost o radu(pomoc)
Ahoj Kamilka, ak mas kontakt ana dobreho odbornika napis mi kontakt na neho, roky zo soc. fobiou bojujem a je tazke najst dobreho odbornika niektori lekari ta prosto nechapu. Dakujem.
Eva
14.08.2009
Niekto    Reagovať
prosim, poradte...
prosim vas neviete mi poradiť mam 14 rokov ale priznaky soc. fobie mam uz asi od 4 rokov je mozne aby som mal soc. fobiu?
26.03.2009
krok    Reagovať
zdroje
ahoj, zaujima ma odkial si cerpal/a material k tejto teme. mozes uviest nejaku bibliografiu? dakujem.
01.02.2009
xaktyx    Reagovať
nadpis
Čaute mám 16.. napíšte mi niekto kto má tiež sociálnu fóbiu ako ja.... môžme pokecať ;) Na vzhľade ani veku mi vôbec nezáleží. a keď už..tak skôr baby ;) .. tu je môj E-mail - [email protected]
07.10.2008
G.Nagyová    Reagovať
Ohodnotenie
Dobrý a potrebný príspevok.
13.09.2008
Jana    Reagovať
Pre Igora a jeho priatelku
Ahoj Igor, reagujem na tvoj prispevok o strach tvojej priatelky, aj ked trosku oneskorene...Mam podobny problem ako ona, mozno ten isty, potrebovala by som o tom vediet viac...mozno by sme sa mohli podelit o svoje pocity, vymenit si skusenosti a poradit si...ak mate zaujem, kontaktujte ma na moj mail [email protected] rada pomozem :-)
06.09.2008
Peter    Reagovať
Pomoc
dobry referat,len teraz odkial zobrat tu pomoc na socialnu fobiu ?
06.09.2008
Peter    Reagovať
Pomoc
06.09.2008
Peter    Reagovať
Pomoc

1  |  2    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.