Zaujímavosti o referátoch
Život v meste je lepší ako na ...
25.12.2009
popelka
Reagovať
rozbor dediny :) pre mylnú prácu
mno tak ľudkovia, ako pozerám prevažuje dedina a prečo? lebo je lepsia...tiez si myslim že tu v tomto slohu či čo to je nie je napísané správne..ako uz niekto povedal, zamerala si sa len a len na seba a asi si na dedine ešte ani tyzden nebyvala, lebo newies ako to tu chodi...dievča my mame v našej dedine viac ako 10 potravín, okolo 8 obchodov s oblečením ak nie viac, asi 5 krčiem vrátane barov, a 3 pizzérie, a dokonca máme aj kultúrny dom s kinom :D:D máme tu nemocnicu ktorá síce nie je nemocnica ale sú tu sustredení zubári a lekári aj z troch okolitých dedín pretoze on nemajú mame ich my...máme tu dve škôlky čo si myslim ze je dost na dedinu.. dve školy od 1 az 4,,,a tretia škola do 5 - 9 ....takze myslím si ze más strašne málo údajov o dedinách....a môj názor je ze deti na dedine majú omnoho pestrejšie a zivšie detsvto ako tie v meste.....tak čo ty na tento rozbor dediny? :D:D:D:D a milujem svoju dedinu
06.12.2010
maťo
Reagovať
Re: rozbor dediny :) pre mylnú prácu
no tak milá Popelka my máme v meste aspoň 500 potravín, okolo 300 obchodov z oblečením, min. 100 krčiem + 100 barov, 50 pizzerii, minimálne 10 kín, minimálne 50 škôl a ďalej ani nejdem menovať lebo by som tu strávil pol dňa. :)...
07.10.2010
Kika
Reagovať
popelka: my nehovorime o velkych dedinach ale o malych toto vsetko v normalnej dedine nenajdes mesto je naj!!!
30.12.2009
Igor
Reagovať
No popelka nic proti ale ty uz nemas dedinu ale mesto dedina ma max 3krčmy a 3 obchody ziadne kino,obchody s oblecenim a len 1 doktora a zubara!Lebo s takym velkym poctom uz musite zit ako v meste vela aut,vela obyvatelov a uz len chaos ako v meste!!!Prepac za pokazene predstavy o tvojej dedine(MESTE)!!!
10.12.2009
Legy
Reagovať
PRE VSETKYCH ZAKOMPLEXOVANYCH DEDINCANOV
moji zlati sedlacikovia :) nebudte zakomplexovani, zoberte vydly a chodte obracat seno, aby bolo zajtra rano z coho piect chlieb, podojit kravy aby sme tu v meste mali cerstve mlieko a vykopat zemiaky aby nam v restauracii mohli urobit hranolky ;) a nebudte zavistlive kurvy lebo za to kde byvate nikto z nas mestanov nemoze.. dedincanka - k tebe len tolko - tvoj pravopis hovori o vsetkom, hambi sa, take vyjadrovanie.. nikdy ta nechcem stretnut, blazni si jak salena na svojom valali a radsej nepis do diskusii.. amen :)
06.12.2010
maťo
Reagovať
Re: PRE VSETKYCH ZAKOMPLEXOVANYCH DEDINCANOV
Presne Legy, súhlasím s tebou. :)
06.12.2010
maťo
Reagovať
mesto!
milujem mestá a nenávidím dediny. samozrejme nie mestá s počtom obyvateľov menším ako 50 000. Bývam v Bratislave a býva sa mi tam super milujem to mesto. je tam super život kopu obchodov, pracovné príležitosti... MESTO!!!
07.10.2010
Kika
Reagovať
Re: moj nazor
caty suhlasim ze mesto je lepsie ale to sa velmi mylis ze tu nie su klebety tu je ich asi 100-nasobne viac ako na dedine
09.11.2009
merry-- dedinčanka
Reagovať
noooQW
thak defca tebe to pere ale radne si odkal she mesto lepse nez dedina : D: D: D blazniss ??, a keby neco mi tes mame na dedine 3 obchody a wzdy tam mame cerstwe peciwoo thak fakt wydno she nemas sajnu o ziwote na dedine ...........a ked ti mam prawdupowedat nam ani nejake kawiarne ci restawracie nechybajuuu .......... jebou a wyhodou je tho ze ides s won a blaazniss jak salenaa a nie sedet w nejakej kawiarni nam stacia krcmi heheh ............ thak netrep she mesto je lepsie jk dedina
27.10.2009
dedinčanka
Reagovať
Re: Bullshit
úplne súhlasím!!!! ja žijem na dedine a sú tu viac ako 3 obchody a vždy tam sú čerstvé potraviny tak neviem odkial si to vzala...vidno že nepoznáš život na dedine!
22.02.2009
Anna
Reagovať
hodnotenie 0
apelujem na tvoj nazor... tu je jasne porovnavanie mesta s dedinou populacie 20 ludi
26.05.2008
ZuZuNkA
Reagovať
Bullshit
Na tvoju úvahu mám len dve veci: po prvé: je tam úžasne veľa gramatických chýb. po druhé: je to blbosť. Žijem v meste, ale som presvedčená, že na dedine je to stokrát lepšie. Moje presvedčenie ale má tiež svoje opodstatnenie. Nie ako to tvoje. Povedz mi, kde žiješ?Musí to byť hotový raj na zemi. Keď je tam v meste všetko také dokonalé, ako si tu opísala...
26.05.2008
ZuZuNkA
Reagovať
Bullshit
Na tvoju úvahu mám len dve veci: po prvé: je tam úžasne veľa gramatických chýb. po druhé: je to blbosť. Žijem v meste, ale som presvedčená, že na dedine je to stokrát lepšie. Moje presvedčenie ale má tiež svoje opodstatnenie. Nie ako to tvoje. Povedz mi, kde žiješ?Musí to byť hotový raj na zemi. Keď je tam v meste všetko také dokonalé, ako si tu opísala...
26.05.2008
ZuZuNkA
Reagovať
Bullshit
19.04.2008
caty
Reagovať
moj nazor
Určite je lepší život v meste. Ja bývam na dedine, ale je tu maximalna nuda. Nič sa tu nedá robiť. Jasné, je tu čerstvý vzduch, zvieratka, aj nejaké tie obchody, doktorka, 9 ročná škola.. ale čo z toho ked to tu kultúrne upadá? diskotéka 3Xza rok, v baroch teda to je skoro uražka barov, vysedavajú iba stálí štangisti a malé deti nad jednou kofolou. Je to úroven, čo?.. no a ak mám chuť ísť do mesta, tak mám smolu. Autobusy chodia síce cez den každú chvílu ale len cca do 21:00, potom sme ako odtrhnutý od civilizácie... najbližší dopravny hromadný prostriedok mi ide o 4 al. o 5 ráno. Tak teda čo je lepšie dedina kde je NUDA a veľa dôchodcov, (aj tých ubúda) alebo mesto kde je veľa možností, zábavy, a nie sú tam klebety?!? hmm
03.04.2008
sofia
Reagovať
Moja skusenost
Zivot v malom meste je praktickejsi, na dedine je dobre mat vikendovy domcek, my to mame presne tak.
Na dedine kazdy den hlasia rozhlasom a vyhravaju stare skladby..Kazdy den hlasia kto zomrel a musite pocuvat smutocnu hudbu. Ja viem, ze aj ja raz zomriem. ale este sa chcem tesit zo zivota.Vztahy na dedine nie su az take dobre, su castokrat horsie ako v meste. Viem o com pisem, zila som na dedine, aj v meste. Na dedinach sa ludia velmi ohovaraju. V meste sa zas ludia o druhych nestaraju, co je podla mna lepsie. V mestach si ludia takisto pomahaju.
Na dedine kazdy den hlasia rozhlasom a vyhravaju stare skladby..Kazdy den hlasia kto zomrel a musite pocuvat smutocnu hudbu. Ja viem, ze aj ja raz zomriem. ale este sa chcem tesit zo zivota.Vztahy na dedine nie su az take dobre, su castokrat horsie ako v meste. Viem o com pisem, zila som na dedine, aj v meste. Na dedinach sa ludia velmi ohovaraju. V meste sa zas ludia o druhych nestaraju, co je podla mna lepsie. V mestach si ludia takisto pomahaju.
27.01.2008
orchidea
Reagovať
prosím prčítať
Súhlasím s Luciou. Tak opíšem napríklad našu dedinu. Kultúrne vyžitie: bar v ktorom sa náchádza biliard, šípky, automaty.... ked súMS v hokeji, spoloče sa tu fandí,internetová kaviareň, diskotéky..... a pre starších zábavy v "krčme", ale slušné....Doprava: žiaden problém.... autobus mi ide každú chvíľu. (chodím na strednú v meste a spolužiačky z mesta meškávajú častejšie ako my z dediny) Obchody: malá Jednota a Billa, večierka, kvetinárstrvo, školské potreby, pekáreň, v lete zmrzka. Lekár: lekárka ordinuje každý deň a aj lekáreň je otvorená každý deň. Škola: 2 stupne, a učitelia sú, práve kvôli predsudkom mestských škôl, oveľa starostlivejší,viac im záleží na kvalitnom vzdelaní.... Práca: moja mama pracuje v našej dedine, zarába viac ako môj otec,ktorí pracuje v meste (vykonávajú takmer tú istú prácu), mamina chodí do práce na bicykli.... Bývanie: bývame v tichej uličke vo veľkom rodinnom dome. Takže asi tak...
10.03.2008
Ivka
Reagovať
Chybne predstavy
Asi si fakt ešte nebola na dedine a uznavaš veľmi zvlaštne hodnoty. Alebo žiješ ešte v nejakej dobe kamennej?
20.02.2008
will
Reagovať
reagovat
tvoj pohlad na zivot v meste a na dedine je velmi omedzeny.pozeras len a len na seba,na to co prospeje len tebe.iste suhlasim,ze v meste je viac moznosti kulturneho vyzitia,ale to co tebe v meste vyhovuje nema nic spolocne s kulturou.tvoja teoria o zdravotnickych zar.je nepodložena.to iste plati aj o obchodoch.ak by si argumentovala sortimentom a pruznostou sluzieb,suhlasim,ale pisat take nezmysly moze len ten,co vobec nepozna zivot ani na dedine,ani v meste.jedno ale nam prezrad.odkial prisli do mesta tvoji predkovia?mozno z najväcsieho zapadakova na tejto zemeguli.
27.01.2008
Lucia
Reagovať
dedina alebo mesto
Drahá moja, vidím, že si ešte nezrelé dieťa ovplyvnené názormi iných, ktorí preferujú mesto... Bola si už niekedy na dedine? Skús sa niekady vybrať do najbližšej dediny a zistíš, ako to funguje.. Školy majú častokrát lepšie renomé ako tie v meste, lekári fungujú stále, nielen raz do týždňa, aj obchody sú otvorené, a čo je hlavné, ľudia sú k sebe milší, lepší, úprimnejší, dokážu si pomáhať.. A toto v meste nemáš, pretože je tam ako sama hovoríš anonymita.. Tak konečne otvor oči a začni sa na svet pozerať objektívne