referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Barbora
Streda, 4. decembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Jozef Marek životopis
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
04.03.2010
Miruska    Reagovať
Aj ja chcem byt
aj ja chcem byt zverolekárka, pretože môžem pomáhať raneným zvieratkám a chcem sa stretávať s rôznymi druhmi zvierat ktoré môžem vyliečiť a dívať sa ako odchádzajú zdravé,ale niekedy sa môže stať opak niekedy ani veterinár nedokáže pomôcť chorým zvieratkám a vtedy to veľmi bolí mám s tým skúsenosti.
26.10.2008
Pavol Steinecker    Reagovať
MVDr. Jozef Marek - rodák z Hornej Stredy
V Hornej Strede sa 18. marca 1968 narodil jeden z najvýznamnejších predstaviteľov svetovej veterinárnej medicíny, profesor VŠ zverolekárskej v Budapešti MVDr. et. PhDr. Jozef Marek. Pamätná tabuľa, ktorá je umiestnená na čelnej stene bývalej školy /MKS/, bola odhalená v roku 1988 pri príležitosti 120. výročia narodenia. MVDr. et. Ph.Dr. Jozef Marek zomrel 7. septembra 1952 v Budapešti. Maďarská pošta vydala na jeho počesť známku s jeho portrétom v 4 Ft., a korešpodenčný lístok v hodnote 60 f. V roku 1868 sa v našej obci narodil jeden z najvýznamnejších predstaviteľov svetovej veterinárnej medicíny, profesor VŠ zverolekárskej v Budapešti MVDr. et. PhDr. Jozef Marek. Pamätná tabuľa bola odhalená v roku 1988 pri príležitosti 120. výročia narodenia. Vysoká škola veterinárne vydala na jeho počesť v roku 1977 pamätnú medailu. O profesorovi Markovi sa hovorilo ako o pilieri veterinárnej medicíny a a zverolekárovi dvadsiateho storočia. Nášho rodáka si úctieva celý svet - a možno viac ako my doteraz.
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.