Zaujímavosti o referátoch
Spoveď - čo je pre mňa Ježiš
30.01.2011
Mgr.Bc.
Reagovať
Trojica
Prečo nám stále podsúvaš svoj referát Je učenie o trojici pravda o Bohu ?
Učenie o Najsvätejšej trojici vyplýva zo svätých kní. Totiž, že v Bohu sú tri Božské Osoby - BOH Otec, BOH Syn a BOH Duch Svätý.
Že Boh Otec je Bohom, uznávajú i Svedkovia Jehovovi.
Že Syn Boží je pravým Bohom, sme dokázali z Písma. Zo Svätého Písma vyplýva, že i Duch Svätý je Osobou a Bohom.
Že je Osobou, dokazuje, že sväté Písmo mu pripisuje činnosť, ktorú môže vykonávať iba osoba.
Napr hovorí, že Svätý Duch naučí apoštolov, čo majú hovoriť. / Lk, 12,12/, že bude s nimi prebývať / Jn, 14,16 / a 1 Kor. 3,16 , že ich poteší a že im všaetko pripomenie :
Ale Tešiteľ, Duch Svätý, ktorého pošle Otec v mojom mene, naučí vás všetko a pripomenie Vám všetko, čo som vám povedal / Jn, 14,26 /
Ale toto všetko pôsobí jeden a ten istý Duch, ktorý rozdeľuje každému, ako chce
/ 1 Kor. 12,11 /
Všetky tieto činnosti môže vykonávať iba Osoba. Písmo tiež hovorí vám poslúži tým, čo vám teraz zvestujú hlásatelia evanjelia v Duchu Svätom, zoslanom z neba
/ 1Pt, 1, 12/
Sväté písmo uznáva teda Svätého Ducha, za Osobu a nie za akúsi silu či energiu Boha. Preto vám hovorím : Ľuďom sa odpustí každý hriech i rúhanie, ale rúhanie proti Duchu sa neodpustí / Mt 12,31 /
Ak by Duch Svätý nebol Bohom, prečo by hriech proti Nemu mal byť tak ťažký ?
Dôrazne ťa upozorňujem ešte na toto :
Kristus kázal krstiť v mene Otca i Syna i Ducha Svätého / Mt 28,19 /
keby Kristus bol iba stvorením Duch Svätý iba neosobnou silou Božou, ako to tvrdia Svedkovia, tak by potom Kristus nemohol takto hovoriť.
Nevidíš akú neprijateľnú karikaturu Boha Ti predkladá učenie Svedkov Jehovových ?
Boha nikdy nikto nevidel. Jednorodený Boh, ktorý je v lone Otca, ten o ňom priniesol zvesť. / Jn, 1,18 /
Kiež by si prišiel k poznaniu pravdy o Bohu, aby si Ho mohol chváliť z hlbky duše Sláva Otcu i Synu i Duchu Svätému.
Ja verím v Boha Otca i Syna Božieho nám z Panny zrodeného i Ducha Svätého, tak v jednom večnom Bohu tri verím osoby, z nich každá na spasenie mi mocne pôsobí.
Boh je trojjediný.
Učenie o Najsvätejšej trojici vyplýva zo svätých kní. Totiž, že v Bohu sú tri Božské Osoby - BOH Otec, BOH Syn a BOH Duch Svätý.
Že Boh Otec je Bohom, uznávajú i Svedkovia Jehovovi.
Že Syn Boží je pravým Bohom, sme dokázali z Písma. Zo Svätého Písma vyplýva, že i Duch Svätý je Osobou a Bohom.
Že je Osobou, dokazuje, že sväté Písmo mu pripisuje činnosť, ktorú môže vykonávať iba osoba.
Napr hovorí, že Svätý Duch naučí apoštolov, čo majú hovoriť. / Lk, 12,12/, že bude s nimi prebývať / Jn, 14,16 / a 1 Kor. 3,16 , že ich poteší a že im všaetko pripomenie :
Ale Tešiteľ, Duch Svätý, ktorého pošle Otec v mojom mene, naučí vás všetko a pripomenie Vám všetko, čo som vám povedal / Jn, 14,26 /
Ale toto všetko pôsobí jeden a ten istý Duch, ktorý rozdeľuje každému, ako chce
/ 1 Kor. 12,11 /
Všetky tieto činnosti môže vykonávať iba Osoba. Písmo tiež hovorí vám poslúži tým, čo vám teraz zvestujú hlásatelia evanjelia v Duchu Svätom, zoslanom z neba
/ 1Pt, 1, 12/
Sväté písmo uznáva teda Svätého Ducha, za Osobu a nie za akúsi silu či energiu Boha. Preto vám hovorím : Ľuďom sa odpustí každý hriech i rúhanie, ale rúhanie proti Duchu sa neodpustí / Mt 12,31 /
Ak by Duch Svätý nebol Bohom, prečo by hriech proti Nemu mal byť tak ťažký ?
Dôrazne ťa upozorňujem ešte na toto :
Kristus kázal krstiť v mene Otca i Syna i Ducha Svätého / Mt 28,19 /
keby Kristus bol iba stvorením Duch Svätý iba neosobnou silou Božou, ako to tvrdia Svedkovia, tak by potom Kristus nemohol takto hovoriť.
Nevidíš akú neprijateľnú karikaturu Boha Ti predkladá učenie Svedkov Jehovových ?
Boha nikdy nikto nevidel. Jednorodený Boh, ktorý je v lone Otca, ten o ňom priniesol zvesť. / Jn, 1,18 /
Kiež by si prišiel k poznaniu pravdy o Bohu, aby si Ho mohol chváliť z hlbky duše Sláva Otcu i Synu i Duchu Svätému.
Ja verím v Boha Otca i Syna Božieho nám z Panny zrodeného i Ducha Svätého, tak v jednom večnom Bohu tri verím osoby, z nich každá na spasenie mi mocne pôsobí.
Boh je trojjediný.
13.01.2011
šano
Reagovať
Chránte sa pred filozofiou sveta
Boh je Boh, Boží syn je Syn.1+1sú 2. Tri hlavy má iba drak. Ludská filozofia nie je Sväté Písmo.Pozri-Referáty.sk:Je trojjediný Boh biblickou pravdou o bohu?
17.04.2009
Igor Telepovsky
Reagovať
Spoved
Spoved je pre mna naozaj sa vratit ku stvoritelovi aby som zažil opravdivu lasku a pokoj ktori mi ten svet neda prave naopak zoberie.Všetko s čim sa stretneme pri čitani v Svetom Pisme možme sa tam najst a zažit.Ja mam skusenost poprosil som aby mi povedal ako plnit jeho volu.Dal mi zmisel života, spoločenstvo aj dievča.Som zamestnani BJ NsP Sv.Jakuba,n.o ako sanitar mam jeho slova:Čo ste urobili mojim maličkim mne ste to spravili.Som v spoločenstve NEO katechezi.A lubim dievča ktore som dostal od neho a som spokoji a dakujem mu stale za všetko čo od neho dostavam.Podte ku mne všetci je vas posilnim moje bremeno je lahke a moje jarmo prijemne učte sa odomna lebo som tichi a pokorni srdcom.S pozdravom Laska
17.11.2007
Denisa
Reagovať
ahojky
Je to naozaj pekne, ale zaujimalo by ma, ci naozaj veris tomu, co pises.Ci sa s bohom rozpravas a ci je pre teba vsetkym.A naozaj mas tu istotu, ze ked sa vyspovedas nejakemu fararovi a da ti nejake rozhresenie , ze su ti odpustene hriechy?Podla mna ti moze odpustit hriechy iba sam Boh!
13.10.2008
Jana B.
Reagovať
Re: ahojky
Ježiš daroval apoštolom moc odpúšťať hriechy a je to potvrdené v Písme Svätom Jn 20, 22-23. Prečo by sme nemali veriť Ježišovmu slovu? Inač, ak nevieš, to Kristus odpúšťa hriechy v spovedi.
13.10.2008
Jana B.
Reagovať
Re: ahojky
Ježiš daroval apoštolom moc odpúšťať hriechy a je to potvrdené v Písme Svätom Jn 20, 22-23. Prečo by sme nemali veriť Ježišovmu slovu? Inač, ak nevieš, to Kristus odpúšťa hriechy v spovedi.
01.07.2007
Jana
Reagovať
Dojímavé, ale hlúpe
Ahoj!
Neviem o tom, že by Ježiš a Boh boli jednou osobou. O tom sa hlasovalo na Nicejskom koncile, ak Ti to nikto nepovedal. Dovtedy bol Ježiš viac-menej človekom. Po tomto koncile sa oficiálne stal Bohom.
Tento Boh si sám protirečí - v jednom a tom istom evanjeliu (podľa Jána) tvrdí, že je s Otcom jeden, no zároveň tvrdí, že Otec je väčší a po vzkriesení ide k svojmu Bohu. Ježiš sám sa modlieval - sám k sebe? Ježiš na kríži vraví, že Boh ho opustil. Opustil sám seba?
To čo píšeš, je pekné a dojímavé, ale je to slepá viera. Nič viacej.
Načo sa boh modlí sám k sebe? Načo sám seba poslal na smrť? Vieš Ty, čo píšeš?
Tak sa maj pekne a povedz Ježišovi, aby počúval aj hlasy z Kibery
Neviem o tom, že by Ježiš a Boh boli jednou osobou. O tom sa hlasovalo na Nicejskom koncile, ak Ti to nikto nepovedal. Dovtedy bol Ježiš viac-menej človekom. Po tomto koncile sa oficiálne stal Bohom.
Tento Boh si sám protirečí - v jednom a tom istom evanjeliu (podľa Jána) tvrdí, že je s Otcom jeden, no zároveň tvrdí, že Otec je väčší a po vzkriesení ide k svojmu Bohu. Ježiš sám sa modlieval - sám k sebe? Ježiš na kríži vraví, že Boh ho opustil. Opustil sám seba?
To čo píšeš, je pekné a dojímavé, ale je to slepá viera. Nič viacej.
Načo sa boh modlí sám k sebe? Načo sám seba poslal na smrť? Vieš Ty, čo píšeš?
Tak sa maj pekne a povedz Ježišovi, aby počúval aj hlasy z Kibery
20.09.2007
Jitka
Reagovať
Re: Dojímavé, ale hlúpe
Ahoj Jano.
Víš, Bůh je mnohem větší, než si dovedeme naším lidským způsobem představit. Jeho život v Trojici si můžeme jenom přirovnávat k nám známým a poznaným věcem jako je například voda ve třech skupenstvích apod., ale nikdy nám to nevypoví celou pravdu o Bohu. Ta přirovnání jsou tu jenom proto, abychom lépe to pochopili.
V Nicei šlo definování víry, která byla vyznávána apoštoly, aby nedocházelo ke zkreslení.
Měj se krásně. Jitka
Víš, Bůh je mnohem větší, než si dovedeme naším lidským způsobem představit. Jeho život v Trojici si můžeme jenom přirovnávat k nám známým a poznaným věcem jako je například voda ve třech skupenstvích apod., ale nikdy nám to nevypoví celou pravdu o Bohu. Ta přirovnání jsou tu jenom proto, abychom lépe to pochopili.
V Nicei šlo definování víry, která byla vyznávána apoštoly, aby nedocházelo ke zkreslení.
Měj se krásně. Jitka