Zaujímavosti o referátoch
Maturitné témy z Nemčiny
09.09.2008
kacenka
Reagovať
MATURITNE TEMY
ahojte prosim vas nemohol by mi niekto poslat vypracovanu temu z nemeckeho jazyka.....Schule und Studium....pls a aspon na 2 strany
31.08.2008
ada
Reagovať
MATURITNE TEMY Z NEMCINY
ahojte chela by som vas poprosit ci by ste mi neposlali alebo nejak inak nedali maturitne temy z nemciny lebo velmi by mi to pomohlo dakujem
28.08.2008
Lothy
Reagovať
Maturitné témy z nemčiny
mohol by mi niekto poslat maturitné témy z nej jazyka, ktore su kazdá aspon na 2 strany??? vopred za pomoc dakujem
19.07.2008
Mirka
Reagovať
Maturitne temy
Awojte pjosim nema mi niekto poslat maturitne temy wypracowane a to konkretne masmedia ,mladez a jej swet a strawowanie???welmi prosim...Mirka:)
19.07.2008
Miriam
Reagovať
Maturitne temy
Awojte pjosim nema mi niekto poslat maturitne temy wypracowane a to konkretne masmedia ,mladez a jej swet a strawowanie???welmi prosim...Mirka:)
19.07.2008
Miriam
Reagovať
Maturitne temy
21.05.2008
danielocka
Reagovať
prosim
prosiiiiim nema niekto vypracovane maturitne otazky z nemciny surne ich potrebujem,prosim prosim prosim...
20.04.2008
Steffy
Reagovať
Re: môj názor
Pošlite mi niekto vypracovane temi na
[email protected] budem moc vdačny.
[email protected] budem moc vdačny.
14.05.2007
joalesa
Reagovať
maturitné témy z nemčiny
Maturitné otázky z nemeckého jazyka
1. Sviatky vo Vašej rodine a obyčaje s nimi spojené.
2. Rodina a osobné vzťahy, generačné problémy. Moja rodina.
3. Jedlá a nápoje. Typické slovenské a nemecké jedlá. Vaše stravovacie návyky.
4. . Svet práce, povolania. Vysnívané povolania mladých ľudí a skutočnosť. Vaša voľba povolania a jeho perspektívy v budúcnosti.
5 Človek, technika, pokrok. Významné osobnosti nemecky hovoriacich krajín z oblasti vedy, techniky, športu atď.
6. Šport. Druhy športov, šport vo Vašej rodine. Športovci, ktorých obdivujete.
7. Slovensko. Prírodné krásy, historické pamätihodnosti, mestá, kúpele, ľudové umenie.
8. Svet mladých ľudí. Čo znamená pre Vás byť mladým? Problémy mladých ľudí.
9. Významní predstavitelia literatúry nemecky hovoriacich krajín.
10. Príroda a životné prostredie. Ochrana životného prostredia na Slovensku a v iných krajinách.
11. Spolková republika Nemecko. Geografia, hospodárstvo, politický systém. Významné nemecké mestá.
12. Masmédiá a ich úloha v živote človeka. Televízia – jej klady a zápory.
13. Škola, vzdelanie, život v našom gymnáziu. Porovnajte školský systém na Slovensku i v SRN.
14. Bývanie. Spôsoby bývania, problémy s tým spojené. Moje obľúbené miesto. Dom mojich snov.
15. Prešov – história a súčasnosť. Možnosti ubytovania, stravovania, štúdia. Okolie Prešova.
16. Švajčiarsko – prírodné krásy, mestá, história krajiny.
17. Najdôležitejšie problémy súčasnosti vo svete i vo vašom okolí, problémy na Slovensku.
18. Rakúsko – krajina cudzineckého ruchu a hudby. Geografia, hospodárstvo, prírodné krásy.
19. Oblečenie a móda, módne trendy. Úloha módy vo Vašom živote. Robia šaty človeka?
20. Konzum a životný štandard. Typy nákupných zariadení. Sprevádzajte Vášho nemeckého priateľa po obchodnom dome oboznámte ho s typicky slovenskými výrobkami.
21. Kultúra a umenie. Umelecké druhy a žánre a Váš vzťah k nim. Kultúra na Slovensku. Opíšte návštevu jedného kultúrneho podujatia.
22. Dovolenka a turizmus. Možnosti ubytovania, dopravné prostriedky. Vaša dovolenka snov.
23. Voľný čas a záľuby. Môj režim dňa.
24. Výzor, osobnosť. Môj priateľ – charakteristika. Význam priateľstva. Vzory a idoly, láska, partnerstvo, manželstvo.
25. Zdravie a zdravý životný štýl. Choroby a zneužívanie liekov.
1. Sviatky vo Vašej rodine a obyčaje s nimi spojené.
2. Rodina a osobné vzťahy, generačné problémy. Moja rodina.
3. Jedlá a nápoje. Typické slovenské a nemecké jedlá. Vaše stravovacie návyky.
4. . Svet práce, povolania. Vysnívané povolania mladých ľudí a skutočnosť. Vaša voľba povolania a jeho perspektívy v budúcnosti.
5 Človek, technika, pokrok. Významné osobnosti nemecky hovoriacich krajín z oblasti vedy, techniky, športu atď.
6. Šport. Druhy športov, šport vo Vašej rodine. Športovci, ktorých obdivujete.
7. Slovensko. Prírodné krásy, historické pamätihodnosti, mestá, kúpele, ľudové umenie.
8. Svet mladých ľudí. Čo znamená pre Vás byť mladým? Problémy mladých ľudí.
9. Významní predstavitelia literatúry nemecky hovoriacich krajín.
10. Príroda a životné prostredie. Ochrana životného prostredia na Slovensku a v iných krajinách.
11. Spolková republika Nemecko. Geografia, hospodárstvo, politický systém. Významné nemecké mestá.
12. Masmédiá a ich úloha v živote človeka. Televízia – jej klady a zápory.
13. Škola, vzdelanie, život v našom gymnáziu. Porovnajte školský systém na Slovensku i v SRN.
14. Bývanie. Spôsoby bývania, problémy s tým spojené. Moje obľúbené miesto. Dom mojich snov.
15. Prešov – história a súčasnosť. Možnosti ubytovania, stravovania, štúdia. Okolie Prešova.
16. Švajčiarsko – prírodné krásy, mestá, história krajiny.
17. Najdôležitejšie problémy súčasnosti vo svete i vo vašom okolí, problémy na Slovensku.
18. Rakúsko – krajina cudzineckého ruchu a hudby. Geografia, hospodárstvo, prírodné krásy.
19. Oblečenie a móda, módne trendy. Úloha módy vo Vašom živote. Robia šaty človeka?
20. Konzum a životný štandard. Typy nákupných zariadení. Sprevádzajte Vášho nemeckého priateľa po obchodnom dome oboznámte ho s typicky slovenskými výrobkami.
21. Kultúra a umenie. Umelecké druhy a žánre a Váš vzťah k nim. Kultúra na Slovensku. Opíšte návštevu jedného kultúrneho podujatia.
22. Dovolenka a turizmus. Možnosti ubytovania, dopravné prostriedky. Vaša dovolenka snov.
23. Voľný čas a záľuby. Môj režim dňa.
24. Výzor, osobnosť. Môj priateľ – charakteristika. Význam priateľstva. Vzory a idoly, láska, partnerstvo, manželstvo.
25. Zdravie a zdravý životný štýl. Choroby a zneužívanie liekov.
18.01.2008
mima
Reagovať
Re: maturitné témy z nemčiny
Tento rok externe maturujem z nemciny som matka dvojiciek ktori su prvaci a este podnikam takze na vypracovani mat.otazok nemam cas, vedel by mi niekto pomoct?
05.01.2008
lenka
Reagovať
skateboarding
prosim vas nemate niekto niečo o skateboardingu po nemecky???
22.09.2007
olo
Reagovať
sport nj
prosim vas nemohli by ste mi poslat podrobne vypracovanu temu sport?
30.05.2007
suzi
Reagovať
Re: Maaaaaalo
si nejaká náročná moja nemyslííš?
ktovie čím si sem prispela ty... typujem, že aj s ničím... :D
ktovie čím si sem prispela ty... typujem, že aj s ničím... :D
15.05.2007
Paris
Reagovať
Keď ti to nestačí, tak sa potráp sama, ten, kto to robil, si určite zaslúži veľké ďakujem!!! a nie toto.
15.05.2007
Paris
Reagovať
Keď ti to nestačí, tak sa potráp sama, ten, kto to robil, si určite zaslúži veľké ďakujem!!! a nie toto.
15.05.2007
Paris
Reagovať